login namen toevoegen.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed leesbaar is. Je maakt voor bedrijven op maat

Bekijk vacature »

Intern - Junior PHP ontwikkelaar in fris en jong t

Bedrijfsomschrijving Werk jij graag een in fris, flexibel en jong team? Bij ons ben jij vrij om te bepalen waar jij het liefst werkt en op de vrijdag komen wij gezellig bij elkaar op kantoor. Flexibiliteit en vrijheid zijn bij ons de norm en dat geeft jou de ruimte en energie om het beste uit jezelf te halen! Ons team bestaat uit vijf enthousiaste collega's die jou graag ondersteunen in zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling. Met twee ervaren Senior Developers als mentoren ben jij in goede handen. Wij zien onszelf als een vriendengroep die gezamenlijk werken aan iets moois

Bekijk vacature »

High level C++ QT Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13486 Introductie Would you like to be involved in every aspect of software development for our exceptional products, from specification and design to testing and integration? If you're passionate about software development and eager to apply your programming skills to create customer-focused deliverables, then this is the perfect chance for you to expand your expertise. You can become a member of our Machine Control department's data-driven development team, where you'll design and build software solutions that optimize machine productivity. As a senior software design engineer, you'll participate in all phases

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Laravel PHP Developer voor een leuk bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken; van A tot Z; Je hebt na de oplevering contact met de klant wanneer zij problemen ervaren; Je denkt mee over het verbeteren van de werkprocessen; Je denkt mee over softwareoplossingen; Je speelt in op de behoefte van de klant; Je houdt je bezig met het verbeteren, aanpassen en vernieuwen van de

Bekijk vacature »

C# .NET Backend Developer HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever is een professionele speler op gebied van IT en E-Commerce. Wil jij werken voor een e-commerce platform? Heb je ervaring met C#, Javascript en Scrum? Vaste baan: C# .NET Developer Backend E-Commerce 3.400 - 4.500 Backend Developer Wij ontwikkelen software voor E-Commerce toepassingen. Ons eigen Content Management systeem biedt een integrale oplossing met diverse ERP software. Onze systemen zijn vaak complex en omvangrijk en draaien bij grote organisaties. Maar ook kleine ondernemingen hebben steeds vaker behoefte aan een vlekkeloos werkende E-Commerce oplossing. Zij bieden een uitdagende werkomgeving met gezellige collega's. Je krijgt veel vrijheid en er is

Bekijk vacature »

Low-code developer

Functie omschrijving Heb jij altijd al een training willen volgen in het buitenland? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alphen ad Rijn zijn wij op zoek naar kandidaten die aan de slag willen als Low Code Developer! Beschik jij over HBO/WO nivo, bij voorkeur Informatica, maar een ander technische opleiding zoals bijv. wiskunde, natuurkunde is ook goed. Heb jij aantoonbare affiniteit met IT en ben jij gedreven, enthousiast, communicatief vaardig en klantgericht? Lees dan snel verder! Je wordt getraind tot een volwaardig Low Code Developer, het traject ziet er als volgt uit: Start 1e week januari, opleiding van 3 weken

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een Front-end (Angular) developer. Het it-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn dus op zoek naar professionals die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaan, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties aan de slag gaat. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Wordt jij de nieuwe Front end specialist / developer? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel binnen als

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Gezocht: Software Developer C# .NET voor een dynamische organisatie! Ben je onlangs afgestudeerd of ben je toe aan de volgende stap in je professionele carrière? Lees dan verder! We zijn momenteel op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die onze eindklant in de regio Arnhem kan versterken. In deze functie werk je aan verschillende projecten en bezoek je vaak klanten. Je kunt een rol verwachten met veel uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid. Bedrijfsprofiel Binnen welke organisatie ga je aan de slag? Je gaat werken bij een organisatie die zich specialiseert in het

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Software Developer PHP JavaScript Python HBO SQL

Samengevat: Wij zijn een softwarebedrijf voor Autodealers. Ben jij een Medior of Senior Software Developer? Heb je ervaring met PHP, JavaScript of Python? Vaste baan: Java.Developer Software HBO €3.000 - €5.200 Bij ons op de werkvloer is er een positieve en informele sfeer. Naast een goede begeleiding en een enthousiaste klantenkring biedt deze werkgever een prettige omgeving met zeer afwisselende werkzaamheden. Houd jij van aanpakken en denk je dat je deze uitdaging aankunt? Dan zoeken wij jou! Zij werken voor grote klanten. Zij doen omvangrijke projecten die we bij deze werkgever op kantoor realiseren (geen detachering). Zij werken met state-of-the-art

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe stap? Voor een softwarebedrijf in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer met kennis of ervaring met C# en SQL. Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Full stack Javascript ontwikkelaar

Functie Benieuwd hoe jouw dag eruit ziet? Je komt binnen rond een uur of 10 en dat start je met de morning call. Dit doen we vanaf het hoofdkantoor of op het lab, ligt eraan welk project je mee bezig bent. Na de call en het verdelen van de tickets ga je met je team aan de slag. Rond een uur of 12 is er een goede lunch en ga je smiddags weer lekker door met je werk. De ene keer maak jij een game voor een groot merk om de interactie tussen product en eindgebruiker te vergroten. De andere

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Ontwerpen en bouwen van nieuwe functionaliteiten binnen de complexe omgeving; Proactief de processen kwalitatief en efficient inrichten; Opzetten van Unit Tests; Code Reviews; Regie nemen voor innovatieve projecten; Landschap beheren en de bijbehorende ketens hierbij in het oog houden. Hier ga je werken De organisatie is actief binnen de financiele branche en heeft een IT afdeling van circa 450 man. De organisatie voorziet de maatschappij binnen de financiele dienstverlening en is gedurende de jaren een onmisbare schakel geworden. Het is een high profile organisatie waar ze veel te maken hebben met veranderingen voortkomend uit maatschappelijke ontwikkelingen,

Bekijk vacature »
Rene janssen

rene janssen

25/10/2014 16:09:36
Quote Anchor link
ik had van joran de wit een leuk login formuliertje gezien.
nu wil ik meerdere gebruikersnamen en wachtwoorden toevoegen.
ik heb al de or of xor gebruik en || maar dan werkt het niet optimaal.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
<?php
// We gaan sessies gebruiken
session_start();

// Gebruikersnaam en wachtwoord instellen
$sGebruikerControle = 'admin'||'user';
$sWachtwoordControle = 'voor'||'hallo';

// Controle of het formulier verzonden is
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    // Controle of benodigde velden wel ingevuld zijn
    if(isset($_POST['user'], $_POST['pass']))
    {
    
        // Overbodige spaties verwijderen
        $sGebruiker = trim($_POST['user']);
        $sWachtwoord = trim($_POST['pass']);
        
        // Gebruikersnaam en wachtwoord controleren
        if($sGebruiker == $sGebruikerControle && $sWachtwoord == $sWachtwoordControle)
        {

            // Juiste gebruikersnaam en wachtwoord: inloggen!
            $_SESSION['logged_in'] = true;
            $_SESSION['gebruiker'] = $sGebruiker;
            
            // Doorsturen en melding geven
            header('Refresh: 3; url=beveiligd.php');
            echo 'Je bent succesvol ingelogd. Je wordt doorgestuurd.';
        }

        else
        {
            // Terugsturen en foutmelding geven
            header('Refresh: 3; url=login_form.php');
            echo 'Deze combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord is niet juist!';
        }
    }

    else
    {
        header('Refresh: 3; url=login_form.php');
        echo 'Een vereist veld bestaat niet!';
    }
}

else
{
    // Terug naar het formulier
    header('Location: login_form.php');
    exit();
}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

12/05/2024 17:34:42
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

25/10/2014 17:24:27
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
// Gebruikersnaam en wachtwoord instellen
$sGebruikerControle = 'admin'||'user';
$sWachtwoordControle = 'voor'||'hallo';
?>


Dit gaat niet goed. de variabelen krijgen hier de waarde TRUE.
Waarschijnlijk zoek je een mogelijkheid met arrays:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php
// Gebruikersnaam en wachtwoord instellen
$sGebruikers = array(
    array(
        'username' => 'admin',
        'password' => 'voor'
    ),
    array(
        'username' => 'user',
        'password' => 'hallo'
    )
)


echo $gebruikers[0]['username'];
echo $gebruikers[0]['password'];

// Gebruikersnaam en wachtwoord controleren
foreach($gebruikers as $gebruiker)
{

        if($gebruiker['username'] == $sGebruiker && $gebruiker['password'] == $sWachtwoord)
        {

            // Juiste gebruikersnaam en wachtwoord: inloggen!
            $_SESSION['logged_in'] = true;
            $_SESSION['gebruiker'] = $sGebruiker;
            
            // Doorsturen en melding geven
            header('Refresh: 3; url=beveiligd.php');
            echo 'Je bent succesvol ingelogd. Je wordt doorgestuurd.';
            exit;
        }
}

?>
Gewijzigd op 25/10/2014 17:25:20 door Frank Nietbelangrijk
 
Rene janssen

rene janssen

25/10/2014 18:32:05
Quote Anchor link
Hoe kan het dat het dan niet goed gaat.
Ik gebruik het or teken of als ik xor in vul dan gaat het ook niet goed.
Dan zou het toch ook moeten werken. of zie ik dat helemaal verkeerd?
Of beter nog waarom zie ik dat verkeerd..



Toevoeging op 25/10/2014 21:42:06:

ik krijg het maar niet aan de praat...


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
<?php
// We gaan sessies gebruiken
session_start();

$sGebruikers = array(
    array(
        'username' => 'admin',
        'password' => 'voor'
    ),
    array(
        'username' => 'user',
        'password' => 'hallo'
    )
)


echo $gebruikers[0]['username'];
echo $gebruikers[0]['password'];

// Gebruikersnaam en wachtwoord controleren
foreach($gebruikers as $gebruiker)
{

        if($gebruiker['username'] == $sGebruiker && $gebruiker['password'] == $sWachtwoord)
        {

            // Juiste gebruikersnaam en wachtwoord: inloggen!
            $_SESSION['logged_in'] = true;
            $_SESSION['gebruiker'] = $sGebruiker;
            
            // Doorsturen en melding geven
            header('Refresh: 3; url=beveiligd.php');
            echo 'Je bent succesvol ingelogd. Je wordt doorgestuurd.';  }
        else
        {
            // Terugsturen en foutmelding geven
            header('Refresh: 3; url=17.php');
            echo 'Deze combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord is niet juist!';
        }
    }

    else
    {
        header('Refresh: 3; url=17.php');
        echo 'Een vereist veld bestaat niet!';
    }
}

else
{
    // Terug naar het formulier
    header('Location: 17.php');
    exit();
}

?>
 
Willem vp

Willem vp

25/10/2014 23:09:07
Quote Anchor link
sGebruiker en sWachtwoord krijgen geen waarde...
 
Rene janssen

rene janssen

26/10/2014 00:13:04
Quote Anchor link
$sWachtwoord = $sGebruikers ['password'];
$sGebruiker = $sGebruikers
 
Willem vp

Willem vp

26/10/2014 00:24:37
Quote Anchor link
Kijk eens naar regel 13-17 van je openingspost, dat heeft meer kans van slagen.
 
G P

G P

26/10/2014 00:34:03
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
// We gaan sessies gebruiken
session_start();

$sGebruikers = array(
    array(
        'username' => 'admin',
        'password' => 'voor'
    ),
    array(
        'username' => 'user',
        'password' => 'hallo'
    )
)


echo $gebruikers[0]['username'];
echo $gebruikers[0]['password'];
?>
Je gebruikt $sGebruikers als array maar je toont $gebruikers
Bij $gebruikers is de s weg en hoofdletter G word een kleine letter
Ter informatie:
$HOOFDLETTERS is niet gelijk aan $hoofdletters
 
Rene janssen

rene janssen

26/10/2014 08:45:51
Quote Anchor link
Idd de variable heb ik aangepast.

Wat betekend de as in regel 21? foreach($gebruikers as $gebruiker)

Alleen de openings posten van regel 13- 17 klopt toch.
Het is een array in een array.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
<?php
// We gaan sessies gebruiken
session_start();

$sGebruikers = array(
    array(
        'username' => 'admin',
        'password' => 'voor'
    ),
    array(
        'username' => 'user',
        'password' => 'hallo'
    )
)


echo $sGebruikers[0]['username'];
echo $sGebruikers[0]['password'];

// Gebruikersnaam en wachtwoord controleren
foreach($sGebruikers as $gebruiker)
{

        if($sGebruikers['username'] == $sGebruikers && $sGebruikers['password'] == $sWachtwoord)
        {

            // Juiste gebruikersnaam en wachtwoord: inloggen!
            $_SESSION['logged_in'] = true;
            $_SESSION['sGebruikers'] = $sGebruikers;
            
            // Doorsturen en melding geven
            header('Refresh: 3; url=beveiligd.php');
            echo 'Je bent succesvol ingelogd. Je wordt doorgestuurd.';  }
        else
        {
            // Terugsturen en foutmelding geven
            header('Refresh: 3; url=17.php');
            echo 'Deze combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord is niet juist!';
        }
    }

    else
    {
        header('Refresh: 3; url=17.php');
        echo 'Een vereist veld bestaat niet!';
    }
}

else
{
    // Terug naar het formulier
    header('Location: 17.php');
    exit();
}

?>
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

26/10/2014 09:13:33
Quote Anchor link
as betekend als en het hoort onvoorwaardelijk bij het woord foreach, dus vrij vertaald krijg je voor ieder als.

De foreach is een lus die alle elementen in een array afloopt. Het element dat aan de beurt is wordt in de variabele geplaatst dat achter as staat.

Een heel simpel voorbeeldje zal het verklaren denk ik:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$etenswaar
= array('appel','kers','peer','annanas');

foreach($etenswaar as $fruit)
{

    echo $fruit.'<br>';
}

?>


Bij jou is het echter een array in een array. Dat heb je heel goed opgemerkt.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php foreach($sGebruikers as $gebruiker) ?>

$gebruiker is nu telkens een element uit (de buitenste / hoofd-) array en zal dus telkens alsnog een array zijn, maar dan een gewone enkelvoudige associatieve array. associatief wil zeggen dat we namen gebruiken in plaats van nummers zoals ik hier gedaan heb met 'username' en 'password'. De opbouw van deze array is overigens exact zoals je hem uit de database zou halen met de mysqli_fetch_assoc() functie. (merk op dat assoc ook voor associatief staat). Later kun je de code dus hergebruiken als je met een database wilt gaan werken
 
Rene janssen

rene janssen

26/10/2014 09:30:43
Quote Anchor link
oke dus de () zitten goed.
kun je een hint geven waar ik nu moet kijken (teveel bomen in dit bos
op dit moment)
 
Jan R

Jan R

26/10/2014 09:34:40
Quote Anchor link
Rene janssen op 25/10/2014 16:09:36:
echo 'Een vereist veld bestaat niet!';


Ik heb hier een probleem mee. Als het veld niet bestaat is dit de programmeur zijn schuld, niet de gebruiker. Juister is niet ingevuld.

Jan
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

26/10/2014 09:37:49
Quote Anchor link
Rene janssen op 25/10/2014 18:32:05:
Hoe kan het dat het dan niet goed gaat.
Ik gebruik het or teken of als ik xor in vul dan gaat het ook niet goed.
Dan zou het toch ook moeten werken. of zie ik dat helemaal verkeerd?
Of beter nog waarom zie ik dat verkeerd..


&& is het zelfde ala AND.
|| is het zelfde als OR.

Dit zijn beiden vergelijkings operatoren. Ze worden gebruikt als twee vergelijkingen met elkaar gecombineerd moeten worden. Als een vergelijking klopt dan geeft de operator TRUE terug. als een vergelijking niet klopt dan geeft ie FALSE terug. Je gebruikt deze operatoren voornamelijk in de if(..) statements.

$resultA = ( 1 == 2 && 4 == 4)
$resultB = ( 1 == 2 || 4 == 4)

1 == 2 is niet waar dus FALSE
4 == 4 is waar dus TRUE

Dat vullen we in:
$resultA = ( FALSE && TRUE )
$resultB = ( FALSE || TRUE )

Dan komen de AND en OR operatoren aan de beurt:
FALSE AND TRUE wordt FALSE. Immers a EN b moeten beiden waar zijn
FALSE OR TRUE wordt TRUE. Immers a OF b moet waar zijn.

$resultA krijgt dus de waarde FALSE en $resultB krijgt dus de waarde TRUE.
Gewijzigd op 26/10/2014 09:41:25 door Frank Nietbelangrijk
 
Rene janssen

rene janssen

26/10/2014 10:03:24
Quote Anchor link
en daar is geen if statement...
werkte het daarom niet..
 
Willem vp

Willem vp

26/10/2014 12:58:24
Quote Anchor link
Het gaat op meerdere punten mis...

In je post van vanmorgen 08:45 zie ik bijvoorbeeld staan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if($sGebruikers['username'] == $sGebruikers

Dit gaat nooit true opleveren: je vergelijkt een gehele array met een element van zichzelf. Is per definitie nooit gelijk. Bovendien bestaat $sGebruikers['username'] niet eens. Wat je hier ruwweg bedoelt, is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if($gebruiker['username'] == $_POST['user']

En dat is wat ik met mijn eerdere posts bedoelde: in je openingspost deed je dat gedeelte goed (de POST-variabelen ophalen en gebruiken in je vergelijkingen) maar bij het herschrijven van je code is de gehele verwerking van je POST-variabelen eruit gevallen. Je hebt dus niets meer om mee te vergelijken.

Verder lijkt het erop dat je probeert een soort Hongaarse notatie te gebruiken voor de naamgeving van je variabelen. sGebruikers suggereert dan dat je met een string te namen hebt. Het is echter een array. Hiermee ga je jezelf ontzettend in de vingers snijden (en dat is ook meteen een van de punten waarom ik tegen Hongaarse notatie ben). Wat mij betreft hernoem je sGebruikers per direct in gebruikers of gebruikerslijst of wat dan ook, maar in ieder geval iets waarmee je jezelf en anderen niet op het verkeerde been zet.
Gewijzigd op 26/10/2014 13:00:10 door Willem vp
 
Rene janssen

rene janssen

26/10/2014 13:11:35
Quote Anchor link
Hoi Willem,
De hongaarse notatie kende ik tot nu toe nog niet.
Ik heb steeds meer het gevoel dat ik niet meer weet waar ik mee bezig ben.
hier onder heb ik het nu gemaakt zoals ik dacht dat het wel zou moeten werken..
Maar helaas...


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
<?php
// We gaan sessies gebruiken
session_start();

// Gebruikersnaam en wachtwoord instellen
$sGebruikerControle = array(
    array(
        'gebruikersnaam' => 'admin',
        'wachtwoord' => 'voor'
    )
    array(
        'gebruikersnaam' => 'user',
        'wachtwoord' => 'hallo'
    )
)


// Controle of het formulier verzonden is
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    // Controle of benodigde velden wel ingevuld zijn
    if(isset($_POST['user'], $_POST['pass']))
    {
    
        // Overbodige spaties verwijderen
        $sGebruiker = trim($_POST['user']);
        $sWachtwoord = trim($_POST['pass']);
        
        // Gebruikersnaam en wachtwoord controleren
        if($sGebruiker == $sGebruikerControle && $sWachtwoord == $sGebruikerControle)
        {

            // Juiste gebruikersnaam en wachtwoord: inloggen!
            $_SESSION['logged_in'] = true;
            $_SESSION['gebruiker'] = $sGebruiker;
            
            // Doorsturen en melding geven
            header('Refresh: 3; url=beveiligd.php');
            echo 'Je bent succesvol ingelogd. Je wordt doorgestuurd.';
        }

        else
        {
            // Terugsturen en foutmelding geven
            header('Refresh: 3; url=login_form.php');
            echo 'Deze combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord is niet juist!';
        }
    }

    else
    {
        header('Refresh: 3; url=login_form.php');
        echo 'Een vereist veld bestaat niet!';
    }
}

else
{
    // Terug naar het formulier
    header('Location: login_form.php');
    exit();
}

?>
 
Willem vp

Willem vp

26/10/2014 15:04:13
Quote Anchor link
Nu mis ik de foreach weer. ;-)

$sGebruikerControle is een array met daarin meerdere gebruikers. Je kan niet zomaar een string vergelijken met een array; dat is ongeveer hetzelfde als een banaan vergelijken met een hele tros. Je moet dus eerst de array opdelen in stukjes en die losse stukjes afzonderlijk vergelijken. En dat is dus waar je die foreach voor gebruikt.

In dit geval moet je die if-then-else-constructie (regel 28-43 van je laatste script) nog in een foreach-loop zetten. En dan krijg je ongeveer:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
foreach ($sGebruikerControle as $gebruiker)
{

   if ($gebruiker['gebruikersnaam'] == $sGebruiker && $gebruiker['wachtwoord'] == $sWachtwoord)
   {

      // Juiste gebruikersnaam en wachtwoord: inloggen!
   }
   else
   {
      // Terugsturen en foutmelding geven
   }
}

?>

De foreach knipt $sGebruikerControle (de tros) op in losse stukjes $gebruiker (de bananen). Elke $gebruiker is zelf ook weer een array met elementen 'gebruikersnaam' en 'wachtwoord'. Omdat $gebruiker een array is, kun je die dus niet rechtstreeks vergelijken met $sGebruiker en $sWachtwoord. Om te kunnen vergelijken zul je daarom de losse elementen uit die array moeten pakken: $gebruiker['gebruikersnaam'] kun je vergelijken met $sGebruiker en $gebruiker['wachtwoord'] met $sWachtwoord.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.