login namen toevoegen.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie omschrijving Voor een klein bedrijf in de buurt van Nieuwegein zijn wij per direct op zoek naar een talentvolle PHP developer. Er wordt veel ruimte geboden voor eigen initiateven, waardoor je een mooie stempel kan drukken op jouw eigen werkzaamheden (zowel operationeel als strategisch). Het bedrijf heeft middels externe programmeurs een multimedia platform ontwikkeld, maar willen geleidelijk de ontwikkeling naar binnen halen. Om die reden zoeken zij een communicatieve interne PHP developer die graag meebouwt aan het succesvolle product. Je gaat de volgende werkzaamheden verrichten: Platform beheren en programmeren (PHP, MySQL, JQuery, Javascript, XML & HTML); Communicatie en aansturing

Bekijk vacature »

Junior Fullstack Developer

Functie omschrijving Heb jij je universitair diploma Informatica afgerond en ben jij op zoek naar een startersfunctie waar jouw ontwikkeling in een hoog vaandel staat? Voor een softwarebedrijf in Amsterdam zijn wij op zoek naar een Junior Fullstack Developer. Je begint met een op maat gemaakte training om de kennis bij te spijkeren die jij nog mist. Uiteraard leer je het meeste tijdens je werk, maar de training geeft je hiervoor alvast de juiste handvatten. Je kunt het volgende verwachten! Jij ontwikkelt in technieken als Java, Javascript en SQL. Je werkt hierbij volgens de Agile/Scrum methode; Na het afronden van

Bekijk vacature »

(Junior) Back-end Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Altijd al willen werken bij een organisatie, die maatwerk applicaties bouwt, die echt impact hebben in de maatschappij? Dit is je kans. Voor een kleine organisatie in de regio van Eindhoven ben ik op zoek naar een C# Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de ontwikkeling van maatwerk software en applicaties. Deze organisatie werkt voor grote organisaties in Nederland, maar ook voor het MKB. De projecten waar je aan gaat werken zijn erg divers, waardoor je werk uitdagend blijft en je erg veel kan leren. Verder ga je aan

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Senior Software developer PHP

Functie Jij als senior PHP ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 developers binnen onze organisatie Jij gaat de brug zijn tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je je taken op voor de dag. Een greep van jouw taken zijn: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden met Security & Privacy Eisen • Minimaal 4

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een organisatie waar je samen met een team werkt aan iets moois en waar je naast hard werken ook hard kunt lachen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Voor een informeel IT-bedrijf in omgeving Wassenaar zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed

Bekijk vacature »

Back end developer Digital agency

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 20 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Ontwerpen en bouwen van nieuwe functionaliteiten binnen de complexe omgeving; Proactief de processen kwalitatief en efficient inrichten; Opzetten van Unit Tests; Code Reviews; Regie nemen voor innovatieve projecten; Landschap beheren en de bijbehorende ketens hierbij in het oog houden. Hier ga je werken De organisatie is actief binnen de financiele branche en heeft een IT afdeling van circa 450 man. De organisatie voorziet de maatschappij binnen de financiele dienstverlening en is gedurende de jaren een onmisbare schakel geworden. Het is een high profile organisatie waar ze veel te maken hebben met veranderingen voortkomend uit maatschappelijke ontwikkelingen,

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van IT Operations Manager! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

In het kort Als C# .NET Core ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Binnen de functie van Front-end developer werk je mee aan uitdagende klantprojecten. In teamverband werk je aan de voorkant van onze state-of-the-art portaal oplossingen en apps. Dit alles gebeurt in een multidisciplinaire omgeving waarbij je de ruimte hebt om te sparren, je ideeën scherp te stellen, en waar je met de benodigde kennis en ervaring om je heen altijd terecht kunt bij je collega’s voor vragen en ondersteuning. Meestal werk je vanuit ons kantoor maar we bieden ook alle faciliteiten om thuis te kunnen werken. Voor sommige projecten ga je mee naar de klant, wellicht zelfs in het buitenland!

Bekijk vacature »

Dynamische Oracle/APEX Ontwikkelaar in de logistie

Bedrijfsomschrijving De organisatie in de regio Rotterdam is gespecialiseerd in het ontwikkelen van moderne webbased software voor de ERP branche. In totaal is er 20FTE aan specialisten actief binnen de organisatie. De ICT afdeling bestaat momenteel uit 15FTE. Ze groeien ontzettend hard en daarom zoeken zij een Oracle/APEX Developer die het reeds sterke team nog sterker komt maken. Hier werken ze op projectbasis voor verschillende grote organisaties in de logistieke sector. Het is een informele organisatie waarbinnen een fijne werksfeer heerst. Zoals aangegeven willen ze het team nog sterker maken en daarvoor zoeken ze bij voorkeur medior of senior Oracle/APEX

Bekijk vacature »

Dynamics Ontwikkelaar

Dit ga je doen Ontwikkelen van Dynamics 365 voor de interne uitrol; Samen met de consultants sparren met klanten over de wensen en eisen; Ontwikkelen van Dynamics 365 voor verschillende grote klanten; Technische analyse en testen; Meedenken over het gebruik en de richting van Dynamics binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Goes zijn wij op zoek naar een enthousiaste software programmeur met PHP/Symfony ervaring. Een gedreven persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel professionele als persoonlijke groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Testen en door ontwikkelen van software; Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »
Rene janssen

rene janssen

25/10/2014 16:09:36
Quote Anchor link
ik had van joran de wit een leuk login formuliertje gezien.
nu wil ik meerdere gebruikersnamen en wachtwoorden toevoegen.
ik heb al de or of xor gebruik en || maar dan werkt het niet optimaal.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
<?php
// We gaan sessies gebruiken
session_start();

// Gebruikersnaam en wachtwoord instellen
$sGebruikerControle = 'admin'||'user';
$sWachtwoordControle = 'voor'||'hallo';

// Controle of het formulier verzonden is
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    // Controle of benodigde velden wel ingevuld zijn
    if(isset($_POST['user'], $_POST['pass']))
    {
    
        // Overbodige spaties verwijderen
        $sGebruiker = trim($_POST['user']);
        $sWachtwoord = trim($_POST['pass']);
        
        // Gebruikersnaam en wachtwoord controleren
        if($sGebruiker == $sGebruikerControle && $sWachtwoord == $sWachtwoordControle)
        {

            // Juiste gebruikersnaam en wachtwoord: inloggen!
            $_SESSION['logged_in'] = true;
            $_SESSION['gebruiker'] = $sGebruiker;
            
            // Doorsturen en melding geven
            header('Refresh: 3; url=beveiligd.php');
            echo 'Je bent succesvol ingelogd. Je wordt doorgestuurd.';
        }

        else
        {
            // Terugsturen en foutmelding geven
            header('Refresh: 3; url=login_form.php');
            echo 'Deze combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord is niet juist!';
        }
    }

    else
    {
        header('Refresh: 3; url=login_form.php');
        echo 'Een vereist veld bestaat niet!';
    }
}

else
{
    // Terug naar het formulier
    header('Location: login_form.php');
    exit();
}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 16:44:21
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

25/10/2014 17:24:27
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
// Gebruikersnaam en wachtwoord instellen
$sGebruikerControle = 'admin'||'user';
$sWachtwoordControle = 'voor'||'hallo';
?>


Dit gaat niet goed. de variabelen krijgen hier de waarde TRUE.
Waarschijnlijk zoek je een mogelijkheid met arrays:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php
// Gebruikersnaam en wachtwoord instellen
$sGebruikers = array(
    array(
        'username' => 'admin',
        'password' => 'voor'
    ),
    array(
        'username' => 'user',
        'password' => 'hallo'
    )
)


echo $gebruikers[0]['username'];
echo $gebruikers[0]['password'];

// Gebruikersnaam en wachtwoord controleren
foreach($gebruikers as $gebruiker)
{

        if($gebruiker['username'] == $sGebruiker && $gebruiker['password'] == $sWachtwoord)
        {

            // Juiste gebruikersnaam en wachtwoord: inloggen!
            $_SESSION['logged_in'] = true;
            $_SESSION['gebruiker'] = $sGebruiker;
            
            // Doorsturen en melding geven
            header('Refresh: 3; url=beveiligd.php');
            echo 'Je bent succesvol ingelogd. Je wordt doorgestuurd.';
            exit;
        }
}

?>
Gewijzigd op 25/10/2014 17:25:20 door Frank Nietbelangrijk
 
Rene janssen

rene janssen

25/10/2014 18:32:05
Quote Anchor link
Hoe kan het dat het dan niet goed gaat.
Ik gebruik het or teken of als ik xor in vul dan gaat het ook niet goed.
Dan zou het toch ook moeten werken. of zie ik dat helemaal verkeerd?
Of beter nog waarom zie ik dat verkeerd..



Toevoeging op 25/10/2014 21:42:06:

ik krijg het maar niet aan de praat...


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
<?php
// We gaan sessies gebruiken
session_start();

$sGebruikers = array(
    array(
        'username' => 'admin',
        'password' => 'voor'
    ),
    array(
        'username' => 'user',
        'password' => 'hallo'
    )
)


echo $gebruikers[0]['username'];
echo $gebruikers[0]['password'];

// Gebruikersnaam en wachtwoord controleren
foreach($gebruikers as $gebruiker)
{

        if($gebruiker['username'] == $sGebruiker && $gebruiker['password'] == $sWachtwoord)
        {

            // Juiste gebruikersnaam en wachtwoord: inloggen!
            $_SESSION['logged_in'] = true;
            $_SESSION['gebruiker'] = $sGebruiker;
            
            // Doorsturen en melding geven
            header('Refresh: 3; url=beveiligd.php');
            echo 'Je bent succesvol ingelogd. Je wordt doorgestuurd.';  }
        else
        {
            // Terugsturen en foutmelding geven
            header('Refresh: 3; url=17.php');
            echo 'Deze combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord is niet juist!';
        }
    }

    else
    {
        header('Refresh: 3; url=17.php');
        echo 'Een vereist veld bestaat niet!';
    }
}

else
{
    // Terug naar het formulier
    header('Location: 17.php');
    exit();
}

?>
 
Willem vp

Willem vp

25/10/2014 23:09:07
Quote Anchor link
sGebruiker en sWachtwoord krijgen geen waarde...
 
Rene janssen

rene janssen

26/10/2014 00:13:04
Quote Anchor link
$sWachtwoord = $sGebruikers ['password'];
$sGebruiker = $sGebruikers
 
Willem vp

Willem vp

26/10/2014 00:24:37
Quote Anchor link
Kijk eens naar regel 13-17 van je openingspost, dat heeft meer kans van slagen.
 
G P

G P

26/10/2014 00:34:03
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
// We gaan sessies gebruiken
session_start();

$sGebruikers = array(
    array(
        'username' => 'admin',
        'password' => 'voor'
    ),
    array(
        'username' => 'user',
        'password' => 'hallo'
    )
)


echo $gebruikers[0]['username'];
echo $gebruikers[0]['password'];
?>
Je gebruikt $sGebruikers als array maar je toont $gebruikers
Bij $gebruikers is de s weg en hoofdletter G word een kleine letter
Ter informatie:
$HOOFDLETTERS is niet gelijk aan $hoofdletters
 
Rene janssen

rene janssen

26/10/2014 08:45:51
Quote Anchor link
Idd de variable heb ik aangepast.

Wat betekend de as in regel 21? foreach($gebruikers as $gebruiker)

Alleen de openings posten van regel 13- 17 klopt toch.
Het is een array in een array.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
<?php
// We gaan sessies gebruiken
session_start();

$sGebruikers = array(
    array(
        'username' => 'admin',
        'password' => 'voor'
    ),
    array(
        'username' => 'user',
        'password' => 'hallo'
    )
)


echo $sGebruikers[0]['username'];
echo $sGebruikers[0]['password'];

// Gebruikersnaam en wachtwoord controleren
foreach($sGebruikers as $gebruiker)
{

        if($sGebruikers['username'] == $sGebruikers && $sGebruikers['password'] == $sWachtwoord)
        {

            // Juiste gebruikersnaam en wachtwoord: inloggen!
            $_SESSION['logged_in'] = true;
            $_SESSION['sGebruikers'] = $sGebruikers;
            
            // Doorsturen en melding geven
            header('Refresh: 3; url=beveiligd.php');
            echo 'Je bent succesvol ingelogd. Je wordt doorgestuurd.';  }
        else
        {
            // Terugsturen en foutmelding geven
            header('Refresh: 3; url=17.php');
            echo 'Deze combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord is niet juist!';
        }
    }

    else
    {
        header('Refresh: 3; url=17.php');
        echo 'Een vereist veld bestaat niet!';
    }
}

else
{
    // Terug naar het formulier
    header('Location: 17.php');
    exit();
}

?>
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

26/10/2014 09:13:33
Quote Anchor link
as betekend als en het hoort onvoorwaardelijk bij het woord foreach, dus vrij vertaald krijg je voor ieder als.

De foreach is een lus die alle elementen in een array afloopt. Het element dat aan de beurt is wordt in de variabele geplaatst dat achter as staat.

Een heel simpel voorbeeldje zal het verklaren denk ik:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$etenswaar
= array('appel','kers','peer','annanas');

foreach($etenswaar as $fruit)
{

    echo $fruit.'<br>';
}

?>


Bij jou is het echter een array in een array. Dat heb je heel goed opgemerkt.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php foreach($sGebruikers as $gebruiker) ?>

$gebruiker is nu telkens een element uit (de buitenste / hoofd-) array en zal dus telkens alsnog een array zijn, maar dan een gewone enkelvoudige associatieve array. associatief wil zeggen dat we namen gebruiken in plaats van nummers zoals ik hier gedaan heb met 'username' en 'password'. De opbouw van deze array is overigens exact zoals je hem uit de database zou halen met de mysqli_fetch_assoc() functie. (merk op dat assoc ook voor associatief staat). Later kun je de code dus hergebruiken als je met een database wilt gaan werken
 
Rene janssen

rene janssen

26/10/2014 09:30:43
Quote Anchor link
oke dus de () zitten goed.
kun je een hint geven waar ik nu moet kijken (teveel bomen in dit bos
op dit moment)
 
Jan R

Jan R

26/10/2014 09:34:40
Quote Anchor link
Rene janssen op 25/10/2014 16:09:36:
echo 'Een vereist veld bestaat niet!';


Ik heb hier een probleem mee. Als het veld niet bestaat is dit de programmeur zijn schuld, niet de gebruiker. Juister is niet ingevuld.

Jan
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

26/10/2014 09:37:49
Quote Anchor link
Rene janssen op 25/10/2014 18:32:05:
Hoe kan het dat het dan niet goed gaat.
Ik gebruik het or teken of als ik xor in vul dan gaat het ook niet goed.
Dan zou het toch ook moeten werken. of zie ik dat helemaal verkeerd?
Of beter nog waarom zie ik dat verkeerd..


&& is het zelfde ala AND.
|| is het zelfde als OR.

Dit zijn beiden vergelijkings operatoren. Ze worden gebruikt als twee vergelijkingen met elkaar gecombineerd moeten worden. Als een vergelijking klopt dan geeft de operator TRUE terug. als een vergelijking niet klopt dan geeft ie FALSE terug. Je gebruikt deze operatoren voornamelijk in de if(..) statements.

$resultA = ( 1 == 2 && 4 == 4)
$resultB = ( 1 == 2 || 4 == 4)

1 == 2 is niet waar dus FALSE
4 == 4 is waar dus TRUE

Dat vullen we in:
$resultA = ( FALSE && TRUE )
$resultB = ( FALSE || TRUE )

Dan komen de AND en OR operatoren aan de beurt:
FALSE AND TRUE wordt FALSE. Immers a EN b moeten beiden waar zijn
FALSE OR TRUE wordt TRUE. Immers a OF b moet waar zijn.

$resultA krijgt dus de waarde FALSE en $resultB krijgt dus de waarde TRUE.
Gewijzigd op 26/10/2014 09:41:25 door Frank Nietbelangrijk
 
Rene janssen

rene janssen

26/10/2014 10:03:24
Quote Anchor link
en daar is geen if statement...
werkte het daarom niet..
 
Willem vp

Willem vp

26/10/2014 12:58:24
Quote Anchor link
Het gaat op meerdere punten mis...

In je post van vanmorgen 08:45 zie ik bijvoorbeeld staan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if($sGebruikers['username'] == $sGebruikers

Dit gaat nooit true opleveren: je vergelijkt een gehele array met een element van zichzelf. Is per definitie nooit gelijk. Bovendien bestaat $sGebruikers['username'] niet eens. Wat je hier ruwweg bedoelt, is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if($gebruiker['username'] == $_POST['user']

En dat is wat ik met mijn eerdere posts bedoelde: in je openingspost deed je dat gedeelte goed (de POST-variabelen ophalen en gebruiken in je vergelijkingen) maar bij het herschrijven van je code is de gehele verwerking van je POST-variabelen eruit gevallen. Je hebt dus niets meer om mee te vergelijken.

Verder lijkt het erop dat je probeert een soort Hongaarse notatie te gebruiken voor de naamgeving van je variabelen. sGebruikers suggereert dan dat je met een string te namen hebt. Het is echter een array. Hiermee ga je jezelf ontzettend in de vingers snijden (en dat is ook meteen een van de punten waarom ik tegen Hongaarse notatie ben). Wat mij betreft hernoem je sGebruikers per direct in gebruikers of gebruikerslijst of wat dan ook, maar in ieder geval iets waarmee je jezelf en anderen niet op het verkeerde been zet.
Gewijzigd op 26/10/2014 13:00:10 door Willem vp
 
Rene janssen

rene janssen

26/10/2014 13:11:35
Quote Anchor link
Hoi Willem,
De hongaarse notatie kende ik tot nu toe nog niet.
Ik heb steeds meer het gevoel dat ik niet meer weet waar ik mee bezig ben.
hier onder heb ik het nu gemaakt zoals ik dacht dat het wel zou moeten werken..
Maar helaas...


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
<?php
// We gaan sessies gebruiken
session_start();

// Gebruikersnaam en wachtwoord instellen
$sGebruikerControle = array(
    array(
        'gebruikersnaam' => 'admin',
        'wachtwoord' => 'voor'
    )
    array(
        'gebruikersnaam' => 'user',
        'wachtwoord' => 'hallo'
    )
)


// Controle of het formulier verzonden is
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    // Controle of benodigde velden wel ingevuld zijn
    if(isset($_POST['user'], $_POST['pass']))
    {
    
        // Overbodige spaties verwijderen
        $sGebruiker = trim($_POST['user']);
        $sWachtwoord = trim($_POST['pass']);
        
        // Gebruikersnaam en wachtwoord controleren
        if($sGebruiker == $sGebruikerControle && $sWachtwoord == $sGebruikerControle)
        {

            // Juiste gebruikersnaam en wachtwoord: inloggen!
            $_SESSION['logged_in'] = true;
            $_SESSION['gebruiker'] = $sGebruiker;
            
            // Doorsturen en melding geven
            header('Refresh: 3; url=beveiligd.php');
            echo 'Je bent succesvol ingelogd. Je wordt doorgestuurd.';
        }

        else
        {
            // Terugsturen en foutmelding geven
            header('Refresh: 3; url=login_form.php');
            echo 'Deze combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord is niet juist!';
        }
    }

    else
    {
        header('Refresh: 3; url=login_form.php');
        echo 'Een vereist veld bestaat niet!';
    }
}

else
{
    // Terug naar het formulier
    header('Location: login_form.php');
    exit();
}

?>
 
Willem vp

Willem vp

26/10/2014 15:04:13
Quote Anchor link
Nu mis ik de foreach weer. ;-)

$sGebruikerControle is een array met daarin meerdere gebruikers. Je kan niet zomaar een string vergelijken met een array; dat is ongeveer hetzelfde als een banaan vergelijken met een hele tros. Je moet dus eerst de array opdelen in stukjes en die losse stukjes afzonderlijk vergelijken. En dat is dus waar je die foreach voor gebruikt.

In dit geval moet je die if-then-else-constructie (regel 28-43 van je laatste script) nog in een foreach-loop zetten. En dan krijg je ongeveer:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
foreach ($sGebruikerControle as $gebruiker)
{

   if ($gebruiker['gebruikersnaam'] == $sGebruiker && $gebruiker['wachtwoord'] == $sWachtwoord)
   {

      // Juiste gebruikersnaam en wachtwoord: inloggen!
   }
   else
   {
      // Terugsturen en foutmelding geven
   }
}

?>

De foreach knipt $sGebruikerControle (de tros) op in losse stukjes $gebruiker (de bananen). Elke $gebruiker is zelf ook weer een array met elementen 'gebruikersnaam' en 'wachtwoord'. Omdat $gebruiker een array is, kun je die dus niet rechtstreeks vergelijken met $sGebruiker en $sWachtwoord. Om te kunnen vergelijken zul je daarom de losse elementen uit die array moeten pakken: $gebruiker['gebruikersnaam'] kun je vergelijken met $sGebruiker en $gebruiker['wachtwoord'] met $sWachtwoord.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.