Mail naar invuller form

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Pierre Web

Pierre Web

14/09/2013 21:27:15
Quote Anchor link
Hoi

Ik heb een mail form met daarin onderstaande code
Nou had ik graag dat de invuller van form ook een mail krijg (copy)
Weet iemand hou dit te doen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
$sendto
   = "naaradmin@nl";

$usermail = $_POST['email'];
$content  = nl2br($_POST['msg']);

$subject  = "New Feedback Message";
$headers  = "From: " . strip_tags($usermail) . "\r\n";
$headers .= "Reply-To: ". strip_tags($usermail) . "\r\n";
$headers .= "MIME-Version: 1.0\r\n";
$headers .= "Content-Type: text/html;charset=utf-8 \r\n";

$msg  = "<html><body style='font-family:Arial,sans-serif;'>";
$msg .= "<h2 style='font-weight:bold;border-bottom:1px dotted #ccc;'>New User Feedback</h2>\r\n";
$msg .= "<p><strong>Sent by:</strong> ".$usermail."</p>\r\n";
$msg .= "<p><strong>Message:</strong> ".$content."</p>\r\n";
$msg .= "</body></html>";


if(@mail($sendto, $subject, $msg, $headers)) {
    echo "true";
}
else {
    echo "false";
}

?>



en dit het invulveld e-mail adres invuller
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input type="email" id="email" name="email" class="txt">


Aangepast:
Bericht aangepast en [code]-tags toegevoegd.
Gelieve dit in het vervolg zelf te doen.
Gewijzigd op 14/09/2013 21:29:57 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 15:43:44
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

14/09/2013 21:31:56
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$sendto
= "naaradmin@nl" . ', ' .  $_POST['email'];
?>


zet volgende keer je code even tussen [ c o d e ] en [ / c o d e ] maar dan zonder spaties
Gewijzigd op 14/09/2013 21:33:13 door Frank Nietbelangrijk
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/09/2013 21:32:45
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$headers .= "Cc: ".striptags($usermail)."\r\n";


Beter is het gebruik van PHPmailer.
 
Pierre Web

Pierre Web

14/09/2013 21:54:01
Quote Anchor link
Bedankt ! dat is snel

Ik zie nou dat de mail naar invuladres en admin adres wordt verzonden
Kan het ook apart boven in email worden getoond

Nu staat er
Aan [email protected], [email protected]

Dus
in de mail naar invuller Naar Aan [email protected], en naar de mail invuller [email protected]

Het hoeft overigens niet perse , als het te omslachtig is is dit ook goed.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

14/09/2013 22:24:10
Quote Anchor link
maar natuurlijk.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php

$sendto
   = "naaradmin@nl";

$usermail = $_POST['email'];
$content  = nl2br($_POST['msg']);

$subject  = "New Feedback Message";
$headers  = "From: " . strip_tags($usermail) . "\r\n";
$headers .= "Reply-To: ". strip_tags($usermail) . "\r\n";
$headers .= "MIME-Version: 1.0\r\n";
$headers .= "Content-Type: text/html;charset=utf-8 \r\n";

$msg  = "<html><body style='font-family:Arial,sans-serif;'>";
$msg .= "<h2 style='font-weight:bold;border-bottom:1px dotted #ccc;'>New User Feedback</h2>\r\n";
$msg .= "<p><strong>Sent by:</strong> ".$usermail."</p>\r\n";
$msg .= "<p><strong>Message:</strong> ".$content."</p>\r\n";
$msg .= "</body></html>";


if(@mail($sendto, $subject, $msg, $headers)) {
    echo "true";
}
else {
    echo "false";
}


if(@mail($usermail, $subject, $msg, $headers)) {
    echo "true";
}
else {
    echo "false";
}

?>
 
Pierre Web

Pierre Web

14/09/2013 22:36:10
Quote Anchor link
Sorry het werk wel > naar admin en naar invuller

dat de pop-up blijft hangen moet ik ff bekijken waar dat aan ligt, zal wel niks met jou code te maken hebben.

Als je nog ee tip voor me hebt om wat html in mail naar invuller en admin te scheiden..graag
Gewijzigd op 14/09/2013 22:47:08 door Pierre Web
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

14/09/2013 22:50:40
Quote Anchor link
Okee dat verklaart een hoop. Je mail wordt verstuurt door middel van een ajax request.

Als je de emails qua inhoud anders wil hebben dan moet je er gewoon twee functies van maken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
<?php
function sendmail_admin()
{

    $sendto   = "[email protected]";

    $content  = nl2br($_POST['msg']);
    
    $subject  = "New Feedback Message";
    $headers  = "From: " . strip_tags($usermail) . "\r\n";
    $headers .= "Reply-To: ". strip_tags($usermail) . "\r\n";
    $headers .= "MIME-Version: 1.0\r\n";
    $headers .= "Content-Type: text/html;charset=utf-8 \r\n";
    
    $msg  = "<html><body style='font-family:Arial,sans-serif;'>";
    $msg .= "<h2 style='font-weight:bold;border-bottom:1px dotted #ccc;'>New User Feedback</h2>\r\n";
    $msg .= "<p><strong>Sent by:</strong> ".$usermail."</p>\r\n";
    $msg .= "<p><strong>Message:</strong> ".$content."</p>\r\n";
    $msg .= "</body></html>";
    
    
    return @mail($sendto, $subject, $msg, $headers);
}

function
sendmail_user()
{

    $sendto   = $_POST['email'];

    $content  = nl2br($_POST['msg']);
    
    $subject  = "New Feedback Message";
    $headers  = "From: " . strip_tags($usermail) . "\r\n";
    $headers .= "Reply-To: ". strip_tags($usermail) . "\r\n";
    $headers .= "MIME-Version: 1.0\r\n";
    $headers .= "Content-Type: text/html;charset=utf-8 \r\n";
    
    $msg  = "<html><body style='font-family:Arial,sans-serif;'>";
    $msg .= "<h2 style='font-weight:bold;border-bottom:1px dotted #ccc;'>New User Feedback</h2>\r\n";
    $msg .= "<p><strong>Sent by:</strong> ".$usermail."</p>\r\n";
    $msg .= "<p><strong>Message:</strong> ".$content."</p>\r\n";
    $msg .= "</body></html>";
    
    
    return @mail($sendto, $subject, $msg, $headers);
}


if( sendmail_admin() && sendmail_user() )
{

    echo "true";
}
else {
    echo "false";
}

?>


Toevoeging op 14/09/2013 22:52:32:

popup bleef hangen omdat je nu "truetrue" terug gaf (twee keer). met bovenstaand voorbeeld is dat gelijk opgelost.
 
Pierre Web

Pierre Web

14/09/2013 23:09:11
Quote Anchor link
Wat weet jij veel!

Opmerking ik zie in mijn rijtje met mails in LiveMail nu geen afzenders meer staat?

Nog een tip om inhoud email wat divers te maken (html)
 
- SanThe -

- SanThe -

15/09/2013 02:33:03
Quote Anchor link
Je headers zijn niet correct.Let op de From.
http://phpwiki.santhe.nl/index.php?title=De_juiste_mailheaders
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

15/09/2013 09:41:36
Quote Anchor link
Pierre Web op 14/09/2013 23:09:11:
Wat weet jij veel!

Opmerking ik zie in mijn rijtje met mails in LiveMail nu geen afzenders meer staat?

Nog een tip om inhoud email wat divers te maken (html)


Ik ben er dan ook al wat langer mee bezig dan jij denk ik zo?
Je hebt je probleempje met de afzenders vast al kunnen oplossen?
Als je echt vette HTML mails wil maken dan zou je je beter eens kunnen verdiepen in
de PHPMailer class.

Toevoeging op 15/09/2013 09:46:43:

Lees ook hier: http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/verander-font-van-een-email/92169/#660426
 
Pierre Web

Pierre Web

15/09/2013 10:02:00
Quote Anchor link
Wat een service hier !

Met die headers wil niet echt lukken , ik begrijp niet wat ik precies moet aanpassen.


eigenlijk wil ik in de mail naar admin het ip adres van invuller, niet naar de invuller zelf

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$ip=$_SERVER['REMOTE_ADDR'];// ip opvragen
Gewijzigd op 15/09/2013 10:02:19 door Pierre Web
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

15/09/2013 10:36:44
Quote Anchor link
de from header daar geef je het emailadres op van de ontvanger. dat is niet juist. dit moet zijn iets als [email protected], de afzender dus.

zet er maar tussen waar jij denkt dat het moet:

$msg .= "<p><strong>Ip:</strong> ".$_SERVER['REMOTE_ADDR']."</p>\r\n";
 
Pierre Web

Pierre Web

15/09/2013 12:58:48
Quote Anchor link
Loop ik toch ff vast moet ik een nieuwe var maken?

Bij from staat
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$headers  = "From: " . strip_tags($usermail) . "\r\n";

/////////////////////////////////////////////////

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$msg .= "<p><strong>Ip:</strong> ".$_SERVER['REMOTE_ADDR']."</p>\r\n";


kan ik dit ook alleen in de mail naar admin krijgen? Alleen indien het simpel kan.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

15/09/2013 13:15:42
Quote Anchor link
Pierre Web op 15/09/2013 12:58:48:
kan ik dit ook alleen in de mail naar admin krijgen? Alleen indien het simpel kan.

Plaats hem na regel 17 in de code van Frank.
 
Pierre Web

Pierre Web

15/09/2013 13:28:02
Quote Anchor link
Ok snap het! er is een gedeelte voor na de admin en na invuller..kan ik wat oefenen.

Alleen die header wil maar niet

@"de from header daar geef je het emailadres op van de ontvanger. dat is niet juist. dit moet zijn iets als [email protected], de afzender dus."

Bedankt !

Toevoeging op 15/09/2013 22:23:02:

Ik vond dit na jullie tip
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
$headers     = 'From: ' . $website_naam . ' <' . $eigen_emailadres . '>' . PHP_EOL;
$headers    .= 'Reply-To: ' . $naam_verzender . ' <' . $email_verzender . '>' . PHP_EOL;
$headers    .= 'Return-Path: Mail-Error <' . $error_emailadres . '>' . PHP_EOL;
$headers    .= ($bcc_emailadres != '') ? 'Bcc: ' . $bcc_emailadres . PHP_EOL : '';
$headers    .= 'X-Mailer: PHP/' . phpversion() . PHP_EOL;
$headers    .= 'X-Priority: Normal' . PHP_EOL;
$headers    .= ($html) ? 'MIME-Version: 1.0' . PHP_EOL : '';
$headers    .= ($html) ? 'Content-type: text/html; charset=iso-8859-1' . PHP_EOL : '';

en bij mij staat dit
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$headers  = "From: " . strip_tags($usermail) . "\r\n";


Ik weet het niet.........
Gewijzigd op 16/09/2013 14:59:24 door Pierre Web
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

17/09/2013 21:40:44
Quote Anchor link
Kijk naar phpmailer of swiftmailer.
Hoef jij het wiel niet opnieuw uit te vinden met allerlei instellingen.
 
Pierre Web

Pierre Web

17/09/2013 22:29:35
Quote Anchor link
Zal ik zeker doen....maar als ik die headers / from opgelost had kan ik tenminste ff vooruit
 
Pierre Web

Pierre Web

21/09/2013 15:17:11
Quote Anchor link
Hoi,

Ik heb PHP mailer geprobeerd en wat de inhoud van mail betreft gaat dit goed, is er misschien een voorbeeld waar ik de gegevens van invuller (die moet naam telefoonnummer e,d opgeven) ook in de mail krijg , zoal hier boven al gebruikt in form, nu krijg ik allen nog maar een inhoud van de mail
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

21/09/2013 15:27:45
Quote Anchor link
Die inhoud moet je dan wijzigen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
$mail
= new PHPMailer();
$mail->AddAddress('[email protected]' /*, $name */);
$mail->Subject = 'Testje';

$msg  = "<html><body style='font-family:Arial,sans-serif;'>";
$msg .= "<h2 style='font-weight:bold;border-bottom:1px dotted #ccc;'>New User Feedback</h2>\r\n";
$msg .= "<p><strong>Sent by:</strong> ".$usermail."</p>\r\n";
$msg .= "<p><strong>Message:</strong> ".$content."</p>\r\n";
$msg .= "</body></html>";

$mail->MsgHTML($msg);

if(!$mail->Send()) {
    echo "Mailer Error: " . $mail->ErrorInfo;
}
Gewijzigd op 21/09/2013 15:29:40 door Frank Nietbelangrijk
 
Pierre Web

Pierre Web

21/09/2013 15:46:48
Quote Anchor link
Bedankt.

Moet k de hele inhoud met jou code wijzigen of een gedeelte

krijg melding
Fatal error: Using $this when not in object context
Gaat om
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$this->AddAddress('[email protected]' /*, $name */);
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

21/09/2013 16:53:57
Quote Anchor link
ik was hem nog even aan het veranderen. $this-> moet hier $mail-> worden.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.