Mail naar invuller form

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: « vorige 1 2

Pierre Web

Pierre Web

21/09/2013 18:47:39
Quote Anchor link
Ik merk dat ik tegen te veel problemen aanloop , kan ik dit als uitgangspunt nemen . maar dan met invulvelden
?
<!-- http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/probleem-met-contactformulier/92107/ -->

Toevoeging op 21/09/2013 20:36:00:

Ik merk dat ik tegen te veel problemen aanloop , kan ik dit als uitgangspunt nemen . maar dan met invulvelden
?
<!-- http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/probleem-met-contactformulier/92107/ -->
 
PHP hulp

PHP hulp

16/05/2024 06:19:30
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

22/09/2013 00:21:04
Quote Anchor link
Pierre,

een huis bouwen doe je steen voor steen. een huis bouwen moet je tevens leren.

Ga leren programmeren met PHP: http://phptuts.nl/view/39/

Veel succes met je nieuwe studie.
 
Pierre Web

Pierre Web

22/09/2013 19:22:01
Quote Anchor link
Ik heb je advies opgevolgd,,klopt je kan beter een dagje bij de les blijven dan 1 week rommelen
ik heb dit nou als voorbeeld gemaakt, met aantekeningen , de phpmailer class werkt in elk geval.

Wat me nog niet duidelijk is zijn de headers(in mijn voorbeeld), die heb ik ik voorbeeld hieronder niet en kom ik ook niet overal tegen , ik dacht dat dit iets standaards was in een mail form.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
<?php
// $CharSet iso-8859-1 of UTF-8 ?

// phpmailer.php nog wat invullen
// Deze   public $From = 'root@localhost';
// HTML vrij te gebruiken in mail ?
// Waar word de html-style  bepaald ? hieronder in de var $msg, niet in pHPmailer of b,v een extern CSS bestand?
// $msg .= "<p><strong><img src='globe.png' width='700' height='700' ></p>\r\n";
// of
// $msg .= "<p><strong><img src=\"globe.png\" width=\"700\" height=\"700\" ></p>\r\n";

// Geen Header ?

// PHPMailer:

require_once('../PHPMailer-master/PHPMailer-master/class.phpmailer.php'); // Lange root nog wat aanpassen.
$mail           = new PHPMailer(); // ?? Heeft iets met PHPMailer
$invuller       = "[email protected]";
$mail->From     = "[email protected]";
$mail->FromName = "Pierre";
//$invuller   = "[email protected]"; // kan ik dus (straks) uit formulier ophalen.
//$usermail = $_POST['invuller'];

$mail->AddAddress($invuller); // Of bv  //$mail->AddAddress('[email protected]' /*, $name */);
//$mail->publicSubject = 'Testje'; // Onderwerp van de E-mail, kan ik ook in class.phpmailer.php ingeven en hier weglaten op de manier zoals hieronder?

$mail->publicSubject = 'Testje'; // Onderwerp van de E-mail, kan ik ook in class.phpmailer.php ingeven en hier weglaten?
$msg                 = "$Body";
// Mail inhoud in HTML/CSS:
$msg                 = "<html><body style='font-family:Arial,sans-serif;'>";
$msg .= "<p><strong><img src=\"test-afb.gif\" width=\"700\" height=\"239\" ></p>\r\n";
$msg .= "<h2 style='font-weight:bold;border-bottom:1px dotted #ccc;'>Nieuwe inschrijving</h2>\r\n";
$msg .= "<p><strong>E-mail adres invuller:</strong> " . $invuller . "</p>";
$msg .= "<p><strong>Bericht:</strong> " . $content . "</p>\r\n";
$msg .= "</body></html>";
$mail->MsgHTML($msg); // Niet helemaal duidelijk , maar verzend alles ?
$mail->MsgHTML($msg);

if (!$mail->Send()) {
    echo "Mailer Error: " . $mail->ErrorInfo;
}

?>
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

22/09/2013 19:47:43
Quote Anchor link
Voor die headers zorgt phpmailer
 
Pierre Web

Pierre Web

22/09/2013 20:14:02
Quote Anchor link
Bedankt nu begrijp ik waarom een bepaald form/afhandeling ze wel of niet heeft , nu nog wat uitbreiden.
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.