Mail problemen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java (Java EE) Developer

In het kort Werken als Java developer betekent werken aan complexe IT projecten bij onder meer een internationaal containeroverslag bedrijf. Zo sturen we apparaten en eindgebruikers aan d.m.v. onze custom-made software oplossing, die dagelijkse vele duizenden containers verwerkt. Denk aan systemen die volautomatische kranen aansturen en op afstand bedienen, de volledige afhandeling van containernummerherkenning bij het laden en lossen van zeeschepen of het tonen van instructies aan de chauffeurs van ruim 300 straddle carriers. En dat allemaal redundant, robuust en in een dynamische 24/7 omgeving! Jij versterkt ons ontwikkelteam en gaat aan de slag met oa. Java i.c.m. Spring (Boot),

Bekijk vacature »

Fullstack Webdeveloper .NET Azure Big Data SaaS

Bedrijfsomschrijving Deze klant van ons is recentelijk onderdeel geworden van een grote moederorganisatie, ze zijn dé partij als het gaat om software maken voor ambitieuze ondernemers, ze maken maatwerk software. Vanuit het fantastisch vormgegeven hightech gebouw te Rotterdam centrum werken ze met zo'n 40 medewerkers aan hoogwaardige software gericht op financiële data, betaalinformatie, maar ook backoffice software. De software wordt webbased, desktop en mobile aangeboden en er worden zeer moderne ontwikkeltechnieken toegepast. Je moet dan denken aan patroonherkenning, Big Data, Machine Learning en OCR. Als Developer, ongeacht je niveau, ga je hier te maken krijgen met de allerleukste kant van

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Je ontwikkelt innovatieve, maatschappelijk belangrijke applicaties; Je implementeert nieuwe features; Je gaat in gesprek met eindgebruikers en designers om de applicaties continu te finetunen; Je draait mee in een professionele Agile/Scrum omgeving. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de omgeving van Amsterdam. Ze staan zeer goed bekend in de markt door hun innovatieve dienstverlening op IT gebied en hun gepassioneerde werknemers. Voor hun inspanningen op het gebied van IT hebben ze meerdere prijzen gewonnen! Onze klant is onderdeel van een Corporate werkgever en heeft zelf 300 mensen in dienst. Om

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Hilversum! Voor een leuk bedrijf in de omgeving van Hilversum zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. Ben jij iemand die graag aan verschillende projecten werkt en het ook leuk vindt om bij klanten op bezoek te gaan? Dan ben jij de perfecte kandidaat! Deze functie is erg divers, je moet dus goed kunnen schakelen. Je komt te werken in een klein team van developers. Binnen het bedrijf hangt er een gemoedelijke informele

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functieomschrijving Voor dit leuke softwarre bedrijf in de omgeving Vught zijn we per direct op zoek naar een C#/.NET Developer. Is development jouw passie en doe je dit graag met C#/.NET? Lees dan snel verder! Jou werkzaamheden zullen zijn: Zorgen voor de optimalisatie van de huidige software en het automatiseren van bedrijfsprocessen. Naar aanleiding van de wensen van de klant ga je, met je collega's op zoel naar passende oplossingen en je werkt dit uit tot een mooi eindproduct. Je gaat webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen door middel van ASP.NET, C# en MVC Framework. Bedrijfsprofiel Deze opdrachtgever houdt zich bezig

Bekijk vacature »

Java Front-end Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten in Java met tools als Springboot, MS SQL Server (T-SQL) en JavaScript; Het onderhouden van de (web-)applicaties binnen een complexe omgeving; Werken aan de migratie van een monolithisch systeem naar een architectuur gebaseerd op Kubernetes; Code reviews met collega's en actieve kennisuitdelingsessies voeren; Het uitvoeren van unit- en systeemtests Experimenteren met nieuwe tools en technieken. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Functieomschrijving Voor een ambitieuze werkgever in regio Roosendaal zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET Developer. Als software programmeur ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Verder ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, dashboards en apps voor de eigen IOT-oplossingen; Testen en goedkeuren van de software; Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks,

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Voor een bedrijf in Den Bosch zoek ik een PHP Developer, die al wat werkervaring heeft. Jij gaat aan de slag met de verdere professionalisering van de interne applicaties en software. In de functie ga je verder: Verdere ontwikkeling eigen CRM systeem, vooral middels PHP; Bouwen van verschillende API's & koppelingen; Meedenken om de software/applicaties te verbeteren/optimaliseren; Aan de slag met de interne tooling. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er werken ruim 70 medewerkers, verdeeld over verschillende afdelingen. De afdeling Development bestaat uit vijf collega's, onder

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »

Full stack ontwikkelaar Laravel, Vue.js

Functie Als ontwikkelaar binnen deze organisatie hou jij je voornamelijk met lopende projecten voor de verschillende klanten. Zo bouw je de ene dag aan prijsschifting systemen en de andere dag onderzoek je crawlers en stel je ze zo in dat de data goed binnen komt binnen het systeem. Daarnaast bouw je mee aan dashboards en ben je dus constant bezig met het verbeteren van het platform. Er is een vaste werkwijze, zo werken ze met Trello kaarten en onderverdelen ze deze aan het begin van iedere week onder de developers. Dit wordt door de lead developer gedaan, maar in samenspraak

Bekijk vacature »

Senior SQR Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13333 Introductie Are you passionate about contributing to the world's most advanced machines. Do you thrive in a challenging environment working with highly motivated and skilled teams? If so, we have the perfect opportunity for you! We are seeking a Senior Software Design Engineer for Sequence Tooling to play a critical role in creating and maintaining mission-critical software applications. In this role, you will focus on achieving maintainable software architecture that is transparent and easy to extend while maintaining a strong focus on software quality. You will work closely with

Bekijk vacature »

Ervaren Full-Stack PHP Developer

Functieomschrijving Gezocht! Ervaren PHP Developer! Voor een organisatie in de regio Harderwijk zoeken wij een ervaren PHP Developer die het IT team van dit bedrijf gaat versterken. We zijn op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die het innovatieve bedrijf nog een stap verder kan brengen. Voor deze functie zoeken wij iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je werkt samen met een externe ontwikkelpartij en kunt hun dus uitdagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI en hardware kant valt onder je verantwoordelijkheden. Het bedrijf noemt zichzelf een

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

Software developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze PHP/Symfony Developer. Een enthousiast persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe en nieuwe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel persoonlijke als professionele groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Aanpassingssuggesties van collega’s in kaart brengen, vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en

Bekijk vacature »

.NET Developer Azure

Dit ga je doen Het ontwerpen en bouwen van diverse applicaties (C#, ASP.NET, MVC); Het ontwikkelen van Webservices (WCF); Het meewerken aan de transitie naar Azure; Het samenwerken met collega's binnen een Scrumteam en meedenken over de User Stories; Het bouwen van unittesten; Meedenken over nieuwe tooling, ontwikkelingen en technologieën in de markt. Hier ga je werken Je komt te werken bij een organisatie die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van verschillende portalen. Deze portalen worden gebruikt door diverse partijen en jouw taak is om ervoor te zorgen dat deze optimaal functioneren. Je wordt onderdeel van een Scrumteam en werkt

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Donald Boers

Donald Boers

11/06/2017 11:03:03
Quote Anchor link
Ik heb een website en die levert mij problemen op met de php mail functie. Iedere keer wanneer ik het een en ander opnieuw instel werkt het prima, echter alleen voor een paar dagen. Daarna krijg ik wel een succes bericht maar de mail wordt niet verstuurd. Als ik dan de betreffende pagina's van de server haal en vervolgens opnieuw upload werkt het weer een paar dagen en daarna weer niet. Ik heb met geen enkele andere website dit soort problemen. Deze website draait op een KPN server: cp.kpn.com. Ik heb geen idee of iemand dit herkent en/of mij kan vertellen hoe ik dit op kan lossen? Wellicht dat in een extern mail programma moet gebruiken? Elke suggestie is meer dan welkom
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 12:09:38
 
Bart V B

Bart V B

11/06/2017 11:22:21
Quote Anchor link
Je omschrijft je probleem wat vaag.
Dit kan van alles zijn.
Enkele suggesties:

- Je mail word als spam gezien, of word misbruikt als spambak, waardoor het word geblokkeerd?
- Je hebt een limiet op het versturen van mail?
- Je website is/word gehackt?

Kortom, zonder relevante code word het wat lastig om je goed te helpen.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

11/06/2017 12:02:20
Quote Anchor link
Je zou eens kunnen kijken naar phpmailer of swiftmailer i.p.v. de mailfunctie van PHP.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/06/2017 12:15:48
Quote Anchor link
Obelix en Idefix op 11/06/2017 12:02:20:
Je zou eens kunnen kijken naar phpmailer of swiftmailer i.p.v. de mailfunctie van PHP.

.. met het voordeel vat phpMailer goed kan debuggen wat er fout gaat. Dit geldt dan alleen bij SMTP in gebruik.
 
Bart V B

Bart V B

11/06/2017 12:23:56
Quote Anchor link
Mja, dat zijn mail oplossingen.

Maar zou het geen beter plan zijn om eerst te kijken naar waarom het om de zoveel dagen het niet meer werkt?
Een script wat werkt verandert niet zomaar "opeens".
Daar moet een achterliggend probleem zitten.
Dat zou ik eerst oplossen alvorens het weer allemaal werkend te maken.
 
Ivo P

Ivo P

11/06/2017 14:57:38
Quote Anchor link
Als je de files verwijdert en opnieuw uploadt, werkt het weer??

Zit er een verschil tussen de file op de server en zoals je hem hebt geupload? Maw: verandert de file in de loop der tijd?

Dat lijkt me een serieus probleem.

Dat moet niet kunnen.
En anderzijds: als de scripts gelijk zijn, moet dat geen invloed hebben. Een php-script heeft geen max-houdbaarheidsduur.
 
Donald Boers

Donald Boers

11/06/2017 15:19:11
Quote Anchor link
Dit is de functie die ik gebruik:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
<?php      
    $ontvangers
= array(
        "[email protected]",
    "[email protected]"
    );

    $aan                 = implode(',', $ontvangers);
    $berijfs_naam       = 'Canton Chinees Specialiteiten Restaurant';
    $bedrijfs_email     = '[email protected]';
    $onderwerp        = filter_input(INPUT_POST, 'onderwerp', FILTER_SANITIZE_STRING);
    $naam               = filter_input(INPUT_POST, 'naam', FILTER_SANITIZE_STRING);
    $email          = filter_input(INPUT_POST, 'email', FILTER_SANITIZE_STRING);
    $telefoon           = filter_input(INPUT_POST, 'telefoon', FILTER_SANITIZE_STRING);
    $personen           = filter_input(INPUT_POST, 'personen', FILTER_SANITIZE_STRING);
    $daydropdown        = Trim(stripslashes($_POST['dagdropdown']));
    $monthdropdown      = Trim(stripslashes($_POST['monthdropdown']));
    $yeardropdown       = Trim(stripslashes($_POST['yeardropdown']));
    $hourdropdown       = Trim(stripslashes($_POST['hourdropdown']));
    $minutedropdown     = Trim(stripslashes($_POST['minutedropdown']));
    $wensen             = filter_input(INPUT_POST, 'wensen', FILTER_SANITIZE_STRING);
    
             
    $bericht         = "";
    $bericht            .= "<b>Online reservering gemaakt door:</b> ";
    $bericht            .= "<br><br><br>";
    $bericht           .= "<b>Naam:</b> ";
    $bericht           .= $naam;
    $bericht           .= "<br><br>";
    $bericht           .= "<b>Email:</b> ";
    $bericht           .= $email;
    $bericht           .= "<br><br>";
    $bericht           .= "<b>Telefoon:</b> ";
    $bericht           .= $telefoon;
    $bericht           .= "<br><br>";
    $bericht           .= "<b>Aantal personen:</b> ";
    $bericht           .= $personen;
    $bericht           .= "<br><br>";
    $bericht           .= "<b>Datum:</b> ";
    $bericht           .= $daydropdown;
    $bericht           .= " ";
    $bericht           .= $maand;
    $bericht           .= " ";
    $bericht           .= $yeardropdown;
    $bericht           .= "<br><br>";
    $bericht           .= "<b>Tijd:</b> ";
    $bericht           .= $hourdropdown;
    $bericht           .= ":";
    $bericht           .= $minutedropdown . " uur";
    $bericht           .= "<br><br>";
    $bericht           .= "<b>Speciale wensen:</b>";
    $bericht           .= "<br><br>";
    $bericht           .= $wensen;


    $headers            = 'From: ' . $berijfs_naam . ' <' . $bedrijfs_email . '>' . "\r\n" .
              'Reply-To: ' . $naam . ' <' . $email  . '>' . "\r\n" .
              'Return-Path: Mail-Error <' . $bedrijfs_email . '>' . "\r\n" .
              'X-Mailer: PHP/' . phpversion() . "\r\n" .
              'X-Priority: 1 (Highest)' . "\r\n" .
              'X-MSMail-Priority: High' . "\r\n" .
              'Importance: High' . "\r\n" .
              'MIME-Version: 1.0' . "\r\n" .
              'Content-type: text/html; charset=iso-8859-1' . "\r\n";
                          
    $verzenden          =  @mail ($aan, $onderwerp, $bericht, $headers);        

  ?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/06/2017 15:38:46
Quote Anchor link
En als je nu eens GEEN foutmeldingen met de @ onderdrukt?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

11/06/2017 17:47:45
Quote Anchor link
Wow, $berijfs_naam lijkt een consequente spellingsfout :p.

Maar inderdaad, waaruit blijkt dat er iets misgaat?

Het succesvol verzenden (de return-waarde van mail(), gevangen in $verzenden - doe je ook ergens iets met de waarde van deze variabele?) is geen garantie voor ontvangen. En onderweg kan er ook van alles misgaan (queue wordt niet leeggehaald, spamfilter, inbox vol etc.).

Vanuit PHP "verstuurde" berichten (met mail()) komen meestal elders in een wachtrij terecht. Deze moet weer uitgelezen worden zodat mail (verder) verstuurd wordt. In het verleden had ik serieus een provider die zei dat het niet hun probleem was dat de queue niet werd leeggehaald :p.

Misschien is het een kwestie van dit proces een schop geven, of de frequentie waarmee deze wachtrij leeggehaald wordt verhogen. Tegelijkertijd zou je eens naar de broncode van (output van) de mail kunnen kijken hoe deze er uitziet, en of deze eventueel een spamscore heeft. En dan nagaan hoe deze score omlaag gehaald kan worden.

Of eens na gaan denken hoe deze reserveringsfunctionaliteit verder geïntegreerd kan worden in een systeem/website. Een systeem via e-mail lijkt mij nogal riskant omdat:
- er blijkbaar geen garantie voor ontvangst is (wat nogal genante situaties kan creëren als iemand in de veronderstelling is dat deze gereserveerd heeft, waar dit verhaal mogelijk mee begon :p)
- er (verder) geen historie is van een reservering als deze nooit aankomt
 
Ivo P

Ivo P

11/06/2017 18:27:37
Quote Anchor link
ik vind het trouwens nogal opmerkelijk dat in 1 script zowel de functie filter_input() voorkomt als stripslashes()

De setting die stripslashes mogelijk nodig maakt, bestaat toch al sinds php 5.4 niet meer. En volgens mij was hij al eerder standaard OFF.

Is zou op die regels ook liever filteren alsof het een string is.
Danwel: in de opbouw van de email htmlspecialchars() gebruiken.

Weghalen van mogelijke (of onmogelijke) slashes levert geen voordeel, maar weghalen van <script>eviljavascript()</script> uit je maandkeuze wel.
 
Donald Boers

Donald Boers

27/06/2017 21:32:24
Quote Anchor link
Het probleem is dus weer aanwezig. Ik heb de meeste tips ter harte genomen. Mailbox zit niet vol. Heb het mail gedeelte als volgt aangepast:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
    public function reservering_verzendenAction()
    {            
        $ontvangers = array(
            "[email protected]"      
        );
        
        setlocale(LC_TIME, 'nl_NL');
        setlocale(LC_TIME, 'nld_nld'); // Windows
        setlocale(LC_TIME, 'nl_NL', 'nld_nld');
        $aan                = implode(',', $ontvangers);
        
        $berijfs_naam       = 'Canton Amsterdam';
        $bedrijfs_email     = '[email protected]';
        
        $onderwerp          = filter_input(INPUT_POST, 'onderwerp', FILTER_SANITIZE_STRING);        
        $naam               = filter_input(INPUT_POST, 'naam', FILTER_SANITIZE_STRING);
        $e_mail             = filter_input(INPUT_POST, 'e_mail', FILTER_SANITIZE_STRING);
        $telefoon           = filter_input(INPUT_POST, 'telefoon', FILTER_SANITIZE_STRING);
        $personen           = filter_input(INPUT_POST, 'personen', FILTER_SANITIZE_STRING);
        $datum                = filter_input(INPUT_POST, 'datum', FILTER_SANITIZE_STRING);
        $tijd               = filter_input(INPUT_POST, 'tijd', FILTER_SANITIZE_STRING);
        $wensen             = filter_input(INPUT_POST, 'wensen', FILTER_SANITIZE_STRING);
        
        
        $bericht            = new View('partials/reservering_mail.php', compact('naam', 'e_mail', 'telefoon',
        'personen', 'datum', 'tijd', 'wensen'));


        $headers            =  'From: ' . $berijfs_naam . ' <' . $bedrijfs_email . '>' . "\r\n" .
                               'Reply-To: ' . $naam . ' <' . $e_mail . '>' . "\r\n" .
                               'Return-Path: Mail-Error <' . $bedrijfs_email . '>' . "\r\n" .
                               'X-Mailer: PHP/' . phpversion() . "\r\n" .
                               'X-Priority: 1 (Highest)' . "\r\n" .
                               'X-MSMail-Priority: High' . "\r\n" .
                               'Importance: High' . "\r\n" .
                               'MIME-Version: 1.0' . "\r\n" .
                               'Content-type: text/html; charset=iso-8859-1' . "\r\n";    
        
        $verzenden          = mail ($aan, $onderwerp, $bericht->render(), $headers);
        
        if ( $verzenden == TRUE )
        {
            $reservering_succes = new View('partials/reservering_succes.php', compact('naam'));
            echo $reservering_succes->render();        
        }
    }


Zou ik wellicht, zoals Obelix en Idefix al voorstelde, een extern mail programma moeten gebruiken?

Alvast bedankt
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/06/2017 21:40:14
Quote Anchor link
Probeer eens een standaard mail met een simpele tekst? Misschien trigger je wel een spamfilter?

De standaard mail() functie van PHP is verder gewoon lastig te debuggen, en zeer gevoelig voor headers. Een kleine onvolkomenheid in de headers zorgt er al voor dat de boel niet verstuurd wordt.

Ikzelf raad aan om PHPmailer te gebruiken. Deze class is helemaal gebaseerd op de RFC's voor het versturen van mails. Verder is het mailen hiermee ook zeer makkelijk te doen en is het erg schaalbaar. Je kan zelf ook direct met SMTP's servers communiceren om direct een mail af te leveren buiten de interne mailserver om. Dit is ook een aanrader. Vooral op shared-hosts die vaak door vele gebruikers ongevraagd gebruikt kan worden als spambron.

Ik zou zeker eens naar deze class kijken.
Gewijzigd op 27/06/2017 21:41:38 door - Ariën -
 
Donald Boers

Donald Boers

27/06/2017 22:09:13
Quote Anchor link
Hi - Ariën -. Bedankt voor de snelle reactie. Ben nu naar PHPMailer aan het kijken. Ik heb een korte vraag waar jij wellicht meteen een antwword op hebt. In mijn php mail() functie gebruikte ik een View die het gehele email bericht bevatte:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$bericht            = new View('partials/reservering_mail.php', compact('naam', 'e_mail', 'telefoon',
        'personen', 'datum', 'tijd', 'wensen'));


Is iets dergelijks ook mogelijk bij PHPMailer
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/06/2017 22:16:11
Quote Anchor link
Heb je al gekeken in de documentatie?
Die inhoud van je view roep je via je class-instance op, en geeft dus een string. Een 'body' is ook een string.

Dus trek je conclusies ;-)
 
Donald Boers

Donald Boers

28/06/2017 11:28:39
Quote Anchor link
Nou. Ben dus begonnen met PHPMailer te gebruiken. Heb om het een en ander te testen het volgende in een test mail pagina gezet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php

    require_once "private/lib/PHPMailer/PHPMailerAutoload.php";
    
    $mail = new PHPMailer;
    
    $mail->setFrom('[email protected]', 'Canton Chinees Specialiteiten Restaurant');
    $mail->addAddress('[email protected]', 'Donald Boers');
    $mail->Subject  = 'PHPMailer Message';
    $mail->Body     = 'Test.';
    
    if(!$mail->send()) {
          echo 'Bericht is niet verzonden.';
          echo 'Mailer error: ' . $mail->ErrorInfo;
    }
else {
          echo 'Bericht is verzonden.';
    }
[
/code]

Lijkt me niets fout aan toch? Enige probleem is dat als ik de pagina test ik wel de succes boodschap krijg, maar het bericht dus niet wordt verzonden. Zou het dan toch aan KPN liggen, daar wordt de site gehost
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/06/2017 11:41:20
Quote Anchor link
Probeer eens via SMTP en zet je SMTPdebug eens vol aan.
 
Donald Boers

Donald Boers

28/06/2017 12:10:13
Quote Anchor link
He - Ariën -, goedemorgen. Dat heb ik dus gedaan dit is het resultaat:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
SERVER -> CLIENT: 220 plwww03.localdomain ESMTP Postfix
CLIENT -> SERVER: EHLO www.cantonamsterdam.nl
SERVER -> CLIENT: 250-plwww03.localdomain250-PIPELINING250-SIZE 10240000250-VRFY250-ETRN250-ENHANCEDSTATUSCODES250-8BITMIME250 DSN
CLIENT -> SERVER: MAIL FROM:<[email protected]>
SERVER -> CLIENT: 250 2.1.0 Ok
CLIENT -> SERVER: RCPT TO:<[email protected]>
SERVER -> CLIENT: 250 2.1.5 Ok
CLIENT -> SERVER: DATA
SERVER -> CLIENT: 354 End data with <CR><LF>.<CR><LF>
CLIENT -> SERVER: Date: Wed, 28 Jun 2017 12:06:54 +0200
CLIENT -> SERVER: To: Donald Boers <[email protected]>
CLIENT -> SERVER: From: Canton Chinees Specialiteiten Restaurant <[email protected]>
CLIENT -> SERVER: Subject: PHPMailer Message
CLIENT -> SERVER: Message-ID: <[email protected]>
CLIENT -> SERVER: X-Mailer: PHPMailer 5.2.13 (https://github.com/PHPMailer/PHPMailer)
CLIENT -> SERVER: MIME-Version: 1.0
CLIENT -> SERVER: Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-1
CLIENT -> SERVER: Content-Transfer-Encoding: 8bit
CLIENT -> SERVER:
CLIENT -> SERVER: Test.
CLIENT -> SERVER:
CLIENT -> SERVER: .
SERVER -> CLIENT: 250 2.0.0 Ok: queued as 618552054B
CLIENT -> SERVER: QUIT
SERVER -> CLIENT: 221 2.0.0 Bye
Message has been sent.

Heb alleen geen idee waar ik naar moet kijken.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/06/2017 13:04:57
Quote Anchor link
Ik zou dan toch eens kijken naar overijverige spamfilters, en of je SPF en DKIM-records in je DNS goed ingesteld zijn. Je hosting zou je hier e.v.t. bij kunnen helpen.

Bij Gmail weet ik dat ze anders in de Spam-box binnenkomen, en Hotmail weigert ze helemaal.
Gewijzigd op 28/06/2017 13:15:54 door - Ariën -
 
Donald Boers

Donald Boers

28/06/2017 14:35:02
Quote Anchor link
Hoi - Ariën -

Heb een beetje op het KPN forum rondgekeken. Toen kwam ik een vraag tegen die een beetje het zelfde was als die van mij. Iemand rade de OP aan om

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
v=spf1 include:spf.protection.outlook.com -all

te veranderen in
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
v=spf1 include:spf.protection.outlook.com ip4:213.75.21.21 -all

Maakt dit bij jou weten enig verschil uit?
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

28/06/2017 15:08:28
Quote Anchor link
Wat is de reden dat spf.protection.outlook.com gebruikt wordt? Waarom stel je niet een record samen dat *voor jou* zin heeft? Waarschijnlijk is iets als v=spf1 a mx -all al genoeg.
 
Donald Boers

Donald Boers

28/06/2017 15:45:22
Quote Anchor link
Hallo. Ben. zo stond het er al, ik heb alleen dat ip4 gedeelte toegevoegd

Toevoeging op 28/06/2017 16:18:48:

Hallo Ben. Heb het aangepast naar jou voorbeeld, maar dat werkt ook niet. Heb wel eens gehoor van mensen die een externe mail service gebruikte. Heb echter geen idee waar ik voor moet zoeken en hoe dat werkt. Elke suggestie is meer dan welkom
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.