Mail problemen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Full Stack Software Developer C#.NET

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

SAP HANA Cloud Application Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12662 Introductie HANA Cloud Application Developer at a High Tech company. The company is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. This role is situated in the Big Data Analytics (BDA) Domain. The teams have mixture of young talent and senior specialists and have a

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT Informatica diploma in ontvangst mogen nemen? Of heb je een aantal jaar ervaring als Software Developer en ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Goirle zijn wij op zoek naar een junior/medior Back-end Developer met affiniteit met MS Acess. Samen met een vooruitstrevend team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL en affiniteit met MS Acess. Je bent klantvriendelijk en flexibel ingesteld en vindt het leuk om klanten te

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar MS Dynamics 365 Projecten

Samengevat: Deze werkgever is de kwaliteitsdienst in de tuinbouwsector. Ben jij een ervaren ontwikkelaar? Heb jij ervaring met Ms Dynamics 365 BC? Vaste baan: Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC ICT MBO 3.500 - 5.000 Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Ons bedrijf bewaakt en bevordert de kwaliteit van producten, processen en ketens in de tuinbouw. Wij kenmerken zich door openheid, ruimte voor initiatief, collegialiteit en zelfontplooiing. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Functie: Voor de vacature als Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Roelofarendsveen MBO

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als PHP developer en zoek je een leuke platte organisatie? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Developer Angular & Kotlin

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van mobiele apps en webapplicaties; Het opstellen van technisch ontwerp en het bespreken van ontwerpen met de software architect; Het uitvoeren van werkzaamheden op het gebied van technisch testen; Het in de gaten houden van nieuwe ontwikkelingen op jouw vakgebied en het adviseren van de organisatie hierover. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze organisatie is van oorsprong een familiebedrijf, er wordt hard gewerkt, er heerst een no nonsense en doeners mentaliteit, een informele sfeer en er is een mix van

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer met Laravel ervaring! Voor een groeiende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP developer met Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten in een specifieke markt. Als PHP developer ben je samen met een gemotiveerd team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het innoveren van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Als software developer ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Om

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Back-end Programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een ambitieuze werkgever in de regio van Breda zijn wij op zoek naar een Back-end programmeur met affiniteit met C#.NET, SQL en MS Access. Samen met team bestaand uit ware ICT professionals ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Belangrijk is dat je kennis of ervaring hebt van C#.NET en SQL. Je toont een flexibele en sociale houding naar klanten toe. Je denkt in nieuwe mogelijkheden & gaat graag de uitdaging aan. Bedrijfsprofiel De

Bekijk vacature »

Senior Mobile Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Mobile Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

E-Identity Developer met Projectleider Kwaliteiten

Functieomschrijving Voor de kamer van koophandel zijn we op zoek naar een E-Identity developer met projectleider kwaliteiten. Voor deze opdracht zoekt KVK een Informatieanalist met Technisch Projectleider en ICT developer kwaliteiten, met kennis van E-identity. We zoeken in de breedte en niet specifiek in de diepte qua skillset. Een Junior Projectmanager, een Junior Informatieanalist, een Junior Developer (full stack), een Junior Designer en een Junior ICT architect ineen, met een sterk gevoel van stakeholder management en planning vaardigheden. Door de internationale setting, én de realisatie van ontsluiting van en naar basisregisters toe zijn wij op zoek naar enige ervaring binnen

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving Op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen PHP? Lees dan snel verder! Wij zoeken een ervaren PHP developer die binnen een organisatie gaat functioneren als verlengstuk van de klant. Wij zoeken voor deze iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme en plezier aanvliegt. Verder moet je instaat zijn om je tijd goed te managen omdat je aan meerdere projecten tegelijkertijd werkt. Je werkt met de nieuwste technieken en tijdens deze uitdaging werk je veel samen met de front-end developers van deze organisatie. Wij zoeken iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd de beste wilt zijn. Bedrijfsprofiel Waar ga

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Donald Boers

Donald Boers

11/06/2017 11:03:03
Quote Anchor link
Ik heb een website en die levert mij problemen op met de php mail functie. Iedere keer wanneer ik het een en ander opnieuw instel werkt het prima, echter alleen voor een paar dagen. Daarna krijg ik wel een succes bericht maar de mail wordt niet verstuurd. Als ik dan de betreffende pagina's van de server haal en vervolgens opnieuw upload werkt het weer een paar dagen en daarna weer niet. Ik heb met geen enkele andere website dit soort problemen. Deze website draait op een KPN server: cp.kpn.com. Ik heb geen idee of iemand dit herkent en/of mij kan vertellen hoe ik dit op kan lossen? Wellicht dat in een extern mail programma moet gebruiken? Elke suggestie is meer dan welkom
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 19:19:08
 
Bart V B

Bart V B

11/06/2017 11:22:21
Quote Anchor link
Je omschrijft je probleem wat vaag.
Dit kan van alles zijn.
Enkele suggesties:

- Je mail word als spam gezien, of word misbruikt als spambak, waardoor het word geblokkeerd?
- Je hebt een limiet op het versturen van mail?
- Je website is/word gehackt?

Kortom, zonder relevante code word het wat lastig om je goed te helpen.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

11/06/2017 12:02:20
Quote Anchor link
Je zou eens kunnen kijken naar phpmailer of swiftmailer i.p.v. de mailfunctie van PHP.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/06/2017 12:15:48
Quote Anchor link
Obelix en Idefix op 11/06/2017 12:02:20:
Je zou eens kunnen kijken naar phpmailer of swiftmailer i.p.v. de mailfunctie van PHP.

.. met het voordeel vat phpMailer goed kan debuggen wat er fout gaat. Dit geldt dan alleen bij SMTP in gebruik.
 
Bart V B

Bart V B

11/06/2017 12:23:56
Quote Anchor link
Mja, dat zijn mail oplossingen.

Maar zou het geen beter plan zijn om eerst te kijken naar waarom het om de zoveel dagen het niet meer werkt?
Een script wat werkt verandert niet zomaar "opeens".
Daar moet een achterliggend probleem zitten.
Dat zou ik eerst oplossen alvorens het weer allemaal werkend te maken.
 
Ivo P

Ivo P

11/06/2017 14:57:38
Quote Anchor link
Als je de files verwijdert en opnieuw uploadt, werkt het weer??

Zit er een verschil tussen de file op de server en zoals je hem hebt geupload? Maw: verandert de file in de loop der tijd?

Dat lijkt me een serieus probleem.

Dat moet niet kunnen.
En anderzijds: als de scripts gelijk zijn, moet dat geen invloed hebben. Een php-script heeft geen max-houdbaarheidsduur.
 
Donald Boers

Donald Boers

11/06/2017 15:19:11
Quote Anchor link
Dit is de functie die ik gebruik:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
<?php      
    $ontvangers
= array(
        "[email protected]",
    "[email protected]"
    );

    $aan                 = implode(',', $ontvangers);
    $berijfs_naam       = 'Canton Chinees Specialiteiten Restaurant';
    $bedrijfs_email     = '[email protected]';
    $onderwerp        = filter_input(INPUT_POST, 'onderwerp', FILTER_SANITIZE_STRING);
    $naam               = filter_input(INPUT_POST, 'naam', FILTER_SANITIZE_STRING);
    $email          = filter_input(INPUT_POST, 'email', FILTER_SANITIZE_STRING);
    $telefoon           = filter_input(INPUT_POST, 'telefoon', FILTER_SANITIZE_STRING);
    $personen           = filter_input(INPUT_POST, 'personen', FILTER_SANITIZE_STRING);
    $daydropdown        = Trim(stripslashes($_POST['dagdropdown']));
    $monthdropdown      = Trim(stripslashes($_POST['monthdropdown']));
    $yeardropdown       = Trim(stripslashes($_POST['yeardropdown']));
    $hourdropdown       = Trim(stripslashes($_POST['hourdropdown']));
    $minutedropdown     = Trim(stripslashes($_POST['minutedropdown']));
    $wensen             = filter_input(INPUT_POST, 'wensen', FILTER_SANITIZE_STRING);
    
             
    $bericht         = "";
    $bericht            .= "<b>Online reservering gemaakt door:</b> ";
    $bericht            .= "<br><br><br>";
    $bericht           .= "<b>Naam:</b> ";
    $bericht           .= $naam;
    $bericht           .= "<br><br>";
    $bericht           .= "<b>Email:</b> ";
    $bericht           .= $email;
    $bericht           .= "<br><br>";
    $bericht           .= "<b>Telefoon:</b> ";
    $bericht           .= $telefoon;
    $bericht           .= "<br><br>";
    $bericht           .= "<b>Aantal personen:</b> ";
    $bericht           .= $personen;
    $bericht           .= "<br><br>";
    $bericht           .= "<b>Datum:</b> ";
    $bericht           .= $daydropdown;
    $bericht           .= " ";
    $bericht           .= $maand;
    $bericht           .= " ";
    $bericht           .= $yeardropdown;
    $bericht           .= "<br><br>";
    $bericht           .= "<b>Tijd:</b> ";
    $bericht           .= $hourdropdown;
    $bericht           .= ":";
    $bericht           .= $minutedropdown . " uur";
    $bericht           .= "<br><br>";
    $bericht           .= "<b>Speciale wensen:</b>";
    $bericht           .= "<br><br>";
    $bericht           .= $wensen;


    $headers            = 'From: ' . $berijfs_naam . ' <' . $bedrijfs_email . '>' . "\r\n" .
              'Reply-To: ' . $naam . ' <' . $email  . '>' . "\r\n" .
              'Return-Path: Mail-Error <' . $bedrijfs_email . '>' . "\r\n" .
              'X-Mailer: PHP/' . phpversion() . "\r\n" .
              'X-Priority: 1 (Highest)' . "\r\n" .
              'X-MSMail-Priority: High' . "\r\n" .
              'Importance: High' . "\r\n" .
              'MIME-Version: 1.0' . "\r\n" .
              'Content-type: text/html; charset=iso-8859-1' . "\r\n";
                          
    $verzenden          =  @mail ($aan, $onderwerp, $bericht, $headers);        

  ?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/06/2017 15:38:46
Quote Anchor link
En als je nu eens GEEN foutmeldingen met de @ onderdrukt?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

11/06/2017 17:47:45
Quote Anchor link
Wow, $berijfs_naam lijkt een consequente spellingsfout :p.

Maar inderdaad, waaruit blijkt dat er iets misgaat?

Het succesvol verzenden (de return-waarde van mail(), gevangen in $verzenden - doe je ook ergens iets met de waarde van deze variabele?) is geen garantie voor ontvangen. En onderweg kan er ook van alles misgaan (queue wordt niet leeggehaald, spamfilter, inbox vol etc.).

Vanuit PHP "verstuurde" berichten (met mail()) komen meestal elders in een wachtrij terecht. Deze moet weer uitgelezen worden zodat mail (verder) verstuurd wordt. In het verleden had ik serieus een provider die zei dat het niet hun probleem was dat de queue niet werd leeggehaald :p.

Misschien is het een kwestie van dit proces een schop geven, of de frequentie waarmee deze wachtrij leeggehaald wordt verhogen. Tegelijkertijd zou je eens naar de broncode van (output van) de mail kunnen kijken hoe deze er uitziet, en of deze eventueel een spamscore heeft. En dan nagaan hoe deze score omlaag gehaald kan worden.

Of eens na gaan denken hoe deze reserveringsfunctionaliteit verder geïntegreerd kan worden in een systeem/website. Een systeem via e-mail lijkt mij nogal riskant omdat:
- er blijkbaar geen garantie voor ontvangst is (wat nogal genante situaties kan creëren als iemand in de veronderstelling is dat deze gereserveerd heeft, waar dit verhaal mogelijk mee begon :p)
- er (verder) geen historie is van een reservering als deze nooit aankomt
 
Ivo P

Ivo P

11/06/2017 18:27:37
Quote Anchor link
ik vind het trouwens nogal opmerkelijk dat in 1 script zowel de functie filter_input() voorkomt als stripslashes()

De setting die stripslashes mogelijk nodig maakt, bestaat toch al sinds php 5.4 niet meer. En volgens mij was hij al eerder standaard OFF.

Is zou op die regels ook liever filteren alsof het een string is.
Danwel: in de opbouw van de email htmlspecialchars() gebruiken.

Weghalen van mogelijke (of onmogelijke) slashes levert geen voordeel, maar weghalen van <script>eviljavascript()</script> uit je maandkeuze wel.
 
Donald Boers

Donald Boers

27/06/2017 21:32:24
Quote Anchor link
Het probleem is dus weer aanwezig. Ik heb de meeste tips ter harte genomen. Mailbox zit niet vol. Heb het mail gedeelte als volgt aangepast:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
    public function reservering_verzendenAction()
    {            
        $ontvangers = array(
            "[email protected]"      
        );
        
        setlocale(LC_TIME, 'nl_NL');
        setlocale(LC_TIME, 'nld_nld'); // Windows
        setlocale(LC_TIME, 'nl_NL', 'nld_nld');
        $aan                = implode(',', $ontvangers);
        
        $berijfs_naam       = 'Canton Amsterdam';
        $bedrijfs_email     = '[email protected]';
        
        $onderwerp          = filter_input(INPUT_POST, 'onderwerp', FILTER_SANITIZE_STRING);        
        $naam               = filter_input(INPUT_POST, 'naam', FILTER_SANITIZE_STRING);
        $e_mail             = filter_input(INPUT_POST, 'e_mail', FILTER_SANITIZE_STRING);
        $telefoon           = filter_input(INPUT_POST, 'telefoon', FILTER_SANITIZE_STRING);
        $personen           = filter_input(INPUT_POST, 'personen', FILTER_SANITIZE_STRING);
        $datum                = filter_input(INPUT_POST, 'datum', FILTER_SANITIZE_STRING);
        $tijd               = filter_input(INPUT_POST, 'tijd', FILTER_SANITIZE_STRING);
        $wensen             = filter_input(INPUT_POST, 'wensen', FILTER_SANITIZE_STRING);
        
        
        $bericht            = new View('partials/reservering_mail.php', compact('naam', 'e_mail', 'telefoon',
        'personen', 'datum', 'tijd', 'wensen'));


        $headers            =  'From: ' . $berijfs_naam . ' <' . $bedrijfs_email . '>' . "\r\n" .
                               'Reply-To: ' . $naam . ' <' . $e_mail . '>' . "\r\n" .
                               'Return-Path: Mail-Error <' . $bedrijfs_email . '>' . "\r\n" .
                               'X-Mailer: PHP/' . phpversion() . "\r\n" .
                               'X-Priority: 1 (Highest)' . "\r\n" .
                               'X-MSMail-Priority: High' . "\r\n" .
                               'Importance: High' . "\r\n" .
                               'MIME-Version: 1.0' . "\r\n" .
                               'Content-type: text/html; charset=iso-8859-1' . "\r\n";    
        
        $verzenden          = mail ($aan, $onderwerp, $bericht->render(), $headers);
        
        if ( $verzenden == TRUE )
        {
            $reservering_succes = new View('partials/reservering_succes.php', compact('naam'));
            echo $reservering_succes->render();        
        }
    }


Zou ik wellicht, zoals Obelix en Idefix al voorstelde, een extern mail programma moeten gebruiken?

Alvast bedankt
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/06/2017 21:40:14
Quote Anchor link
Probeer eens een standaard mail met een simpele tekst? Misschien trigger je wel een spamfilter?

De standaard mail() functie van PHP is verder gewoon lastig te debuggen, en zeer gevoelig voor headers. Een kleine onvolkomenheid in de headers zorgt er al voor dat de boel niet verstuurd wordt.

Ikzelf raad aan om PHPmailer te gebruiken. Deze class is helemaal gebaseerd op de RFC's voor het versturen van mails. Verder is het mailen hiermee ook zeer makkelijk te doen en is het erg schaalbaar. Je kan zelf ook direct met SMTP's servers communiceren om direct een mail af te leveren buiten de interne mailserver om. Dit is ook een aanrader. Vooral op shared-hosts die vaak door vele gebruikers ongevraagd gebruikt kan worden als spambron.

Ik zou zeker eens naar deze class kijken.
Gewijzigd op 27/06/2017 21:41:38 door - Ariën -
 
Donald Boers

Donald Boers

27/06/2017 22:09:13
Quote Anchor link
Hi - Ariën -. Bedankt voor de snelle reactie. Ben nu naar PHPMailer aan het kijken. Ik heb een korte vraag waar jij wellicht meteen een antwword op hebt. In mijn php mail() functie gebruikte ik een View die het gehele email bericht bevatte:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$bericht            = new View('partials/reservering_mail.php', compact('naam', 'e_mail', 'telefoon',
        'personen', 'datum', 'tijd', 'wensen'));


Is iets dergelijks ook mogelijk bij PHPMailer
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/06/2017 22:16:11
Quote Anchor link
Heb je al gekeken in de documentatie?
Die inhoud van je view roep je via je class-instance op, en geeft dus een string. Een 'body' is ook een string.

Dus trek je conclusies ;-)
 
Donald Boers

Donald Boers

28/06/2017 11:28:39
Quote Anchor link
Nou. Ben dus begonnen met PHPMailer te gebruiken. Heb om het een en ander te testen het volgende in een test mail pagina gezet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php

    require_once "private/lib/PHPMailer/PHPMailerAutoload.php";
    
    $mail = new PHPMailer;
    
    $mail->setFrom('[email protected]', 'Canton Chinees Specialiteiten Restaurant');
    $mail->addAddress('[email protected]', 'Donald Boers');
    $mail->Subject  = 'PHPMailer Message';
    $mail->Body     = 'Test.';
    
    if(!$mail->send()) {
          echo 'Bericht is niet verzonden.';
          echo 'Mailer error: ' . $mail->ErrorInfo;
    }
else {
          echo 'Bericht is verzonden.';
    }
[
/code]

Lijkt me niets fout aan toch? Enige probleem is dat als ik de pagina test ik wel de succes boodschap krijg, maar het bericht dus niet wordt verzonden. Zou het dan toch aan KPN liggen, daar wordt de site gehost
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/06/2017 11:41:20
Quote Anchor link
Probeer eens via SMTP en zet je SMTPdebug eens vol aan.
 
Donald Boers

Donald Boers

28/06/2017 12:10:13
Quote Anchor link
He - Ariën -, goedemorgen. Dat heb ik dus gedaan dit is het resultaat:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
SERVER -> CLIENT: 220 plwww03.localdomain ESMTP Postfix
CLIENT -> SERVER: EHLO www.cantonamsterdam.nl
SERVER -> CLIENT: 250-plwww03.localdomain250-PIPELINING250-SIZE 10240000250-VRFY250-ETRN250-ENHANCEDSTATUSCODES250-8BITMIME250 DSN
CLIENT -> SERVER: MAIL FROM:<[email protected]>
SERVER -> CLIENT: 250 2.1.0 Ok
CLIENT -> SERVER: RCPT TO:<[email protected]>
SERVER -> CLIENT: 250 2.1.5 Ok
CLIENT -> SERVER: DATA
SERVER -> CLIENT: 354 End data with <CR><LF>.<CR><LF>
CLIENT -> SERVER: Date: Wed, 28 Jun 2017 12:06:54 +0200
CLIENT -> SERVER: To: Donald Boers <[email protected]>
CLIENT -> SERVER: From: Canton Chinees Specialiteiten Restaurant <[email protected]>
CLIENT -> SERVER: Subject: PHPMailer Message
CLIENT -> SERVER: Message-ID: <[email protected]>
CLIENT -> SERVER: X-Mailer: PHPMailer 5.2.13 (https://github.com/PHPMailer/PHPMailer)
CLIENT -> SERVER: MIME-Version: 1.0
CLIENT -> SERVER: Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-1
CLIENT -> SERVER: Content-Transfer-Encoding: 8bit
CLIENT -> SERVER:
CLIENT -> SERVER: Test.
CLIENT -> SERVER:
CLIENT -> SERVER: .
SERVER -> CLIENT: 250 2.0.0 Ok: queued as 618552054B
CLIENT -> SERVER: QUIT
SERVER -> CLIENT: 221 2.0.0 Bye
Message has been sent.

Heb alleen geen idee waar ik naar moet kijken.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/06/2017 13:04:57
Quote Anchor link
Ik zou dan toch eens kijken naar overijverige spamfilters, en of je SPF en DKIM-records in je DNS goed ingesteld zijn. Je hosting zou je hier e.v.t. bij kunnen helpen.

Bij Gmail weet ik dat ze anders in de Spam-box binnenkomen, en Hotmail weigert ze helemaal.
Gewijzigd op 28/06/2017 13:15:54 door - Ariën -
 
Donald Boers

Donald Boers

28/06/2017 14:35:02
Quote Anchor link
Hoi - Ariën -

Heb een beetje op het KPN forum rondgekeken. Toen kwam ik een vraag tegen die een beetje het zelfde was als die van mij. Iemand rade de OP aan om

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
v=spf1 include:spf.protection.outlook.com -all

te veranderen in
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
v=spf1 include:spf.protection.outlook.com ip4:213.75.21.21 -all

Maakt dit bij jou weten enig verschil uit?
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

28/06/2017 15:08:28
Quote Anchor link
Wat is de reden dat spf.protection.outlook.com gebruikt wordt? Waarom stel je niet een record samen dat *voor jou* zin heeft? Waarschijnlijk is iets als v=spf1 a mx -all al genoeg.
 
Donald Boers

Donald Boers

28/06/2017 15:45:22
Quote Anchor link
Hallo. Ben. zo stond het er al, ik heb alleen dat ip4 gedeelte toegevoegd

Toevoeging op 28/06/2017 16:18:48:

Hallo Ben. Heb het aangepast naar jou voorbeeld, maar dat werkt ook niet. Heb wel eens gehoor van mensen die een externe mail service gebruikte. Heb echter geen idee waar ik voor moet zoeken en hoe dat werkt. Elke suggestie is meer dan welkom
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.