Mail werkt opeens niet meer

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Full Stack Java ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor de politie zijn wij op zoek naar een Full stack Java ontwikkelaar. Als ervaren full stack Java ontwikkelaar binnen de gewenste deadlines meewerken aan de totstandkoming van de gewenste werkzaamheden. Taken Upgraden van GeoServer, SOLR, Oracle Spatial database, Tomcat Migreren Oracle Spatial naar PostgreSQL/PostGIS Migreren SOLR naar ElasticSearch Geografische gegevens op het interne netwerk beschikbaar maken Doorontwikkelen en actualiseren van de geografische services Het up to date brengen van de CI/CD pipeline, samen met medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de CI/CD tooling Aanspreekbaar op de solution architectuur en stemt die met collega's in het cluster Geo De opdracht

Bekijk vacature »

Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij komt terecht binnen een informeel team waarin je verantwoordelijk bent voor de backend systemen voor grote klanten als Ziggo en KPN. Als Medior Java developer werk je in teamverband en soms individueel. Gedurende de werkweek zal je veelvuldig sparren met je collega’s voor een goede implementatie van de software. Ben jij een echte Java developer? Ben je geïnteresseerd in de nieuwste technieken en de laatste ontwikkelingen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Eisen Wat wordt er van jou verwacht? • Minimaal HBO/WO denk- en werkniveau; • Analytisch sterk, open

Bekijk vacature »

Java/Kotlin Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Front end developer binnen het onderwijs

Functie Het doel van dit team is om te zorgen dat de studenten altijd op de hoogte zijn van relevante informatie en de mogelijkheid hebben om online vragen te stellen. Hiervoor hebben ze een portal ontwikkeld. De app is echt een greenfield project met een eigen inrichting middels cloud. De ontwikkeling wordt gedaan door gebruik te maken van oa. Javascript, React, CSS, Next.js, GraphQL in een Azure Cloud omgeving. Daarnaast gebruiken ze tooling als Figma, storybook, Jest en Github. De complexiteit in deze rol zit hem in het feit dat data uit verschillende bronsystemen komt waarbij er zowel gekoppeld wordt

Bekijk vacature »

.NET Developer Microservices

Dit ga je doen Je taken zullen voornamelijk bestaan uit: Het ontwikkelen van software, inclusief vormgeving, implementaties, integraties en (automatisch) testen (.NET, C#, Azure, Docker, Microservices, Angular); Het in kaart brengen van software requirements; Zorgen dat jouw code kwalitatief hoogstaand is; Het uitvoeren van risico analyses; Een bijdrage leveren aan het continuous quality improvement process. Hier ga je werken Dat kanker een verschrikkelijke ziekte is die de wereld uit geholpen moet worden, is duidelijk. Binnen deze Gelderse organisatie die duizenden ziekenhuizen van producten voorziet, proberen ze daar via technische innovaties aan bij te dragen. Samen met 10 collega .NET developers

Bekijk vacature »

Java developer - procesoptimalisatie (Inhouse)

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij als back end developer hebt al enige ervaring opgedaan in jouw vakgebied. Voornamelijk het werken met Java en Spring spreekt jou aan. Jij wordt samen met je collega developers in het team verantwoordelijk voor de gehele back end van de applicatie. Hierdoor heb jij veel zelfstandigheid in je rol en zul je ook zelf beslissingen samen met de PO maken. Er wordt gewerkt volgens de SCRUM methodiek, om zo structuur te creëren in de werkzaamheden. Binnen de 2-wekelijkse sprints pak jij je taken op die samen met de PO afgestemd zijn.

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaars voor de zorgsector

Bedrijfsomschrijving Voor onze klant in de omgeving van Zwolle zijn wij op zoek naar een ervaren .Net ontwikkelaar, bij voorkeur met ervaring binnen de belangrijkste sector van Nederland, namelijk: de zorgsector. Deze internationale organisatie ontwikkelt software voor de zorgsector. Er werken zo'n 25 medewerkers hard aan een oplossing die gebruikt wordt door heel Nederland. Er heerst een informele sfeer waarbij er altijd ruimte is voor een grapje. Je collega's zijn stuk voor stuk sterke ontwikkelaars vanuit verschillende achtergronden en met verschillende leeftijden. Je komt hier terecht in een organisatie die zich hard inzet om de zorgsector te verbeteren. De mogelijkheden

Bekijk vacature »

Medior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging graag met

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een ontwikkelteam met 7 .NET developers. In ons team werken er drie senior .NET developer, twee medior .NET developers en twee junior .NET developers. Er is dan ook genoeg senioriteit in ons team om jou te kunnen bieden wat jij nodig hebt! Wij werken in scrum en hebben drie wekelijkste sprints. Daarnaast doen wij minimaal vier keer per jaar een release. Ons platform is ontzettend complex en groot. Het is dan ook in het begin belangrijk dat jij de processen gaat begrijpen. Jij krijgt dan ook een cursus om beter te begrijpen

Bekijk vacature »

Traineeship IT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Jij hebt natuurlijk net jouw Bachelor op zak en gaat nu voor het eerst aan de slag bij een werkgever als junior .NET ontwikkelaar. Waarschijnlijk lijkt het jou spannend om ineens aan de slag te gaan bij klanten in de consultancy. Maak je niet druk, jij komt hier terecht in een warm bad en wordt totaal niet in het diepe gegooid. Zodra jij hier begint wordt jij gekoppeld aan een persoonlijke manager met een persoonlijk ontwikkelplan. Jij krijgt een scala aan trainingen, denk aan trainingen ten behoeve van het opdoen van zelf kennis en gedragscompetenties, maar ook trainingen voor

Bekijk vacature »

Social Media Specialist

Social Media Specialist locatie: Rotterdam (Zuid Holland) Wij zoeken op korte termijn een nieuwe collega, een social media specialist/ adviseur sociale media (24 uur), voor ons sprankelende team Communicatie van CJG Rijnmond. Onze focus ligt op het informeren en binden van onze in- en externe klanten en stakeholders en het versterken van onze naamsbekendheid en zichtbaarheid. Dat doen we in nauwe samenwerking met elkaar. Over de functie Ons team bestaat uit 7 communicatieprofessionals met ieder een eigen expertise. Als lid van het online team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, uitvoeren en analyseren van onze socialemediastrategie. Ook stel je campagnes

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

SQL database ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij niet bang voor complexe algoritmes? Schikt het schrijven van procedures in T-SQL jouw niet af en heb jij al de nodige informatie in SQL, dan is functie precies wat voor jou! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat werken aan de complexere projecten waar jij van A tot Z bij betrokken bent. Je gaat zorg dragen voor het ontwerp, de ontwikkeling en het updaten van SQL databases. Dit doe je op basis van T-SQL. Jij bent van start tot finish betrokken bij de projecten die jij leidt. Je houdt contact met klanten en

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar ASP .Net / C#

Functie omschrijving Gezocht! Software ontwikkelaar. Ben jij bekend met termen als ASP .Net, C# en SQL? Ben jij op zoek naar een afwisselende en uitdagende IT-functie binnen de agrarische sector? En omschrijf jij jezelf als zelfstandig, enthousiast en proactief? Dan hebben wij de perfecte functie voor jou! Als Software ontwikkelaar binnen deze organisatie ben je samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Je gaat hierbij bijdragen aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Verder bestaan je werkzaamheden uit: Technische uitwerking van de business

Bekijk vacature »
Donald Boers

Donald Boers

24/02/2015 10:38:27
Quote Anchor link
Ik gebruik de volgende method voor het verzenden van mail:

public function mailAction()
{
$ontvangers = array(
"[email protected]",
"[email protected]"
);

$email_to = implode(',', $ontvangers);
$naam = filter_input(INPUT_POST, 'naam', FILTER_SANITIZE_STRING);
$email = filter_input(INPUT_POST, 'email', FILTER_SANITIZE_EMAIL);
$onderwerp = filter_input(INPUT_POST, 'onderwerp', FILTER_SANITIZE_STRING);
$bericht = filter_input(INPUT_POST, 'bericht', FILTER_SANITIZE_STRING);

$headers = 'From:' . $naam . "\r\n" .
'Reply-To:' . $email . "\r\n" .
'MIME-Version: 1.0' . "\r\n" .
'Content-type: text/html; charset=iso-8859-1' . "\r\n" .
'X-Mailer: PHP/' . phpversion();

$html_bericht = new View('leden/contact_email.php', compact('naam', 'email', 'onderwerp', 'bericht'));

mail($email_to, $onderwerp, $html_bericht->render(), $headers);

$contact_success = new View('leden/contact_success.php', compact('naam', 'email'));
echo $contact_success->render();
}

De method op zicht werkt goed want nadat ik het form heb gesubmit treedt $contact_success in werking, alleen de mail wordt nit verzonden. Ik heb inmiddels al 5 verschillende email adressen geprobeerd maar overal zonder succes.

Zie ik wellicht iets over het hoofd?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 15:05:42
 
Bart V B

Bart V B

24/02/2015 10:46:56
Quote Anchor link
Je titel omschrijft een ander probleem dan wat je vraag is. :)
Het werkt "opeens" niet meer? Of heeft eigenlijk nooit gewerkt.

Als ik je code ontleed dan is het nu gewoon regeltje voor regeltje vooruit denderen:

Je doet mail() en vervolgens naar de succes pagina versturen.
Beter zou zijn als je eerst er een if statement omheen maakt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php

$mail
= mail($email_to, $onderwerp, $html_bericht->render(), $headers);
if(!$mail)
{

   echo 'er ging iets mis met verzenden';
}

else
{
   $contact_success = new View('leden/contact_success.php', compact('naam', 'email'));
   echo $contact_success->render();
}

?>

Dan is nog even de vraag waarom het niet werkt.
Dat kan een legio aan dingen zijn. Je verteld niet of je het lokaal zend, of via hosting.
Staat je hosting/lokaal het wel toe om mails via mail() te verzenden?
Heb je ook een eenvoudige code geprobeerd en werkte het toen wel?
Gewijzigd op 24/02/2015 10:48:39 door Bart V B
 
Donald Boers

Donald Boers

24/02/2015 11:51:31
Quote Anchor link
Bart V B op 24/02/2015 10:46:56:
Je titel omschrijft een ander probleem dan wat je vraag is. :)
Het werkt "opeens" niet meer? Of heeft eigenlijk nooit gewerkt.

Als ik je code ontleed dan is het nu gewoon regeltje voor regeltje vooruit denderen:

Je doet mail() en vervolgens naar de succes pagina versturen.
Beter zou zijn als je eerst er een if statement omheen maakt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php

$mail
= mail($email_to, $onderwerp, $html_bericht->render(), $headers);
if(!$mail)
{

   echo 'er ging iets mis met verzenden';
}

else
{
   $contact_success = new View('leden/contact_success.php', compact('naam', 'email'));
   echo $contact_success->render();
}

?>

Dan is nog even de vraag waarom het niet werkt.
Dat kan een legio aan dingen zijn. Je verteld niet of je het lokaal zend, of via hosting.
Staat je hosting/lokaal het wel toe om mails via mail() te verzenden?
Heb je ook een eenvoudige code geprobeerd en werkte het toen wel?

Hoi Bart. Sorry voor de onduidelijkheid. De method in kwestie heeft altijd gewerkt, zowel lokaal als op de server.

Je hebt inderdaad gelijk dat ik die check in had moeten bouwen, en dat heb ik inmiddels dus gedaan.

if (!$verzenden){
$contact_error = new View('leden/contact_error.php', compact('naam', 'email'));
echo $contact_error->render();
}else{
$contact_success = new View('leden/contact_success.php', compact('naam', 'email'));
echo $contact_success->render();
}

En het werkt nu prima, thanks for the input

Zoals je ziet heb ik voor te error ook meteen maar een template gemaakt.
 
Bart V B

Bart V B

24/02/2015 11:54:47
Quote Anchor link
Geen probleem.
Maar komen de mails nu ook aan?
Want dat was het eigenlijke probleem.
 
Donald Boers

Donald Boers

24/02/2015 12:00:38
Quote Anchor link
Bart V B op 24/02/2015 11:54:47:
Geen probleem.
Maar komen de mails nu ook aan?
Want dat was het eigenlijke probleem.

Goede vraag Bart. Lokaal werkt het nu prima :) maar op de Server dus niet :( Zie jij nog iets vreemds dat dit zou kunnen veroorzaken?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

24/02/2015 13:23:11
Quote Anchor link
Als je van mail() true terugkrijgt kun je vanuit PHP verder niet zoveel meer doen. Het e-mailbericht zit dan al in de postbus, klaar om verzonden te worden.

Misschien wordt je mail in een wachtrij geplaatst, en wordt deze wachtrij niet leeggehaald (de postbus wordt nooit geleegd). Informeer bij de partij die je website host of je mail queue wel wordt uitgelezen.
 
Donald Boers

Donald Boers

24/02/2015 13:48:00
Quote Anchor link
Thomas van den Heuvel op 24/02/2015 13:23:11:
Als je van mail() true terugkrijgt kun je vanuit PHP verder niet zoveel meer doen. Het e-mailbericht zit dan al in de postbus, klaar om verzonden te worden.

Misschien wordt je mail in een wachtrij geplaatst, en wordt deze wachtrij niet leeggehaald (de postbus wordt nooit geleegd). Informeer bij de partij die je website host of je mail queue wel wordt uitgelezen.

Hoi Thomas. Bedank voor je reactie. Daar had je dus helemaal gelijk in. Heb het bedrijf inmiddels gebeld en het een en ander is opgelost
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.