Mail werkt opeens niet meer

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterd

Functieomschrijving Voor de Politie zijn wij opzoek naar een Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterdam. De politieorganisatie heeft jaarlijks te maken met een aanzienlijk aantal politiemedewerkers die vanwege mentale overbelasting niet of beperkt inzetbaar zijn. De Blauwe Haven Rotterdam ondersteunt deze politiemedewerkers in hun herstel en re-integratieproces. De huidige digitale systemen van de Politie bieden onvoldoende ondersteuning in het herstel- en re-integratieproces van politiemedewerkers. Zowel voor de politiemedewerkers als voor de organisatie. Politiemedewerkers worden buitengesloten, waardoor zij eigen regie verliezen. Begeleiders kunnen de voortgang van de medewerkers niet goed monitoren. Management beschikt niet over de mogelijkheid trends te signaleren

Bekijk vacature »

Experienced Lead Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Delft Vacature ID: 13301 Introductie We are seeking a Lead Java Developer for our team in the area of Delft. You will develop an application used exclusively by the engineers and geologists for site characterizations, which imports raw field and laboratory measurements for further processing, integration, ground modelling, and geotechnical analysis and reporting. The client/server application is entirely written in Java, and the server is hosted in the Amazon cloud, utilizing frameworks such as Spring and Hibernate, and connected to an MS SQL Server RDS instance. There is a trend towards using more

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen aan de software dat beschikbaar is op de substations; Ontwikkelen in C++, C, Python en JavaScript. Daarnaast op een Embedded Linux omgeving, opgebouwd met containers en DevOps; Meewerken aan cyber security (OWASP); Uitvoeren/bouwen van geautomatiseerde testen in samenwerking met de Quality Specialist; Vertalen van wensen van de klanten/business naar werkbare/duurzame oplossingen. Hier ga je werken Als Software Ontwikkelaar kom je te werken bij een organisatie gericht op de (internationale) energiemarkt, waar wordt gewerkt voor het verwerven en verwerken van realtime, high quality data. Er wordt gewerkt vanuit het hart van de substations en direct voor

Bekijk vacature »

OutSystems developer

Dit ga je doen Klanten adviseren over de mogelijkheden van OutSystems; OutSystems oplossingen ontwikkelen en implementeren; Stakeholdermanagement; Kennis en expertise up to date houden en delen met het team. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Amsterdam, is een innovatieve dienstverlener die zich richt op grote corporates in verschillende sectoren. Doordat je bij veel verschillende klanten aan de slag zal gaan is geen enkel project hetzelfde. De organisatie kenmerkt zich door hoge mate van professionaliteit en innovatieve oplossingen. In de rol van OutSystems developer zal jij verschillende grote klanten helpen om efficiënte OutSystems oplossingen te ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Software Developer .NET

Functie omschrijving .NET developer gezocht! Wij zoek op zoek naar een .NET Developer die zich niet uit het veld laat slaan voor een software bedrijf in de regio Veenendaal. Je gaat in deze functie aan de slag met het door ontwikkelen van bestaande producten en het ontwikkelen van nieuwe producten. Dit bedrijf ontwikkeld SaaS applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Verder bestaat je functie uit: Het ontwikkelen en bouwen van webapplicatie, mobiele applicaties en websites vallen onder jouw verantwoordelijkheden; Werken met onder andere .NET, C#, HTML/CSS, Javascript en MSSQL/Oracle Databases; Hierin werk je samen met andere developers en

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving Ben jij een getalenteerde PHP Developer en aan de slag in een gemotiveerd team? Lees dan snel verder! Voor onze opdrachtgever in de omgeving van Valkenswaard zijn we op zoek naar een ervaren PHP developer. Jij gaat hier zorg dragen voor het optimaliseren en up-to-date houden van de bestaande applicaties. Je werkt verder aan de applicaties die jij verder ontwikkelt. Dit doe je voornamelijk met PHP en MySQL. Verder ga je je bezig houden met: Het uitbouwen van het E-commerce software platform. Deelnemen aan overleggen met het team. Het ondersteunen van jouw team developers (3 man) en helpen

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed leesbaar is. Je maakt voor bedrijven op maat

Bekijk vacature »

C# developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als C# Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the Year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Node.js developer looking for a challenging consul

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Front-end Developer vue.js node.js SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Frontend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf de regio Nieuw Vennep zijn wij opzoek naar een ervaren Front-end Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een SaaS-platform.

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functieomschrijving Ben jij klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Kom werken bij dit kleine softwarebureau en werk aan de gaafste maatwerk projecten. Je komt te werken in een klein development team en werk nauw samen met elkaar, om maatwerk software te leveren en bij te dragen aan bedrijfsautomatiseringen. Je gaat werken met de Microsoft stack en technieken als .NET, C#, Entity, MVC, SQL server. In de functie krijg je veel vrijheid om zelf beslissingen te nemen en je hebt impact op de bedrijfsprocessen. Bedrijfsprofiel Dit familiebedrijf bestaat al ruim 20 jaar. Zij hebben een vast netwerk van klanten,

Bekijk vacature »

SQL Database Ontwikkelaar

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je houdt je bezig met het ontwerp en de ontwikkeling van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. De begeleiding van projecten van A tot Z, je zult aansluiten bij meetings met

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

Lead Front-end developer

Functie Hun huidige applicatie worden ontwikkeld in o.a. React, Redux, TypeScript. Ze werken graag met de nieuwste technieken en tooling en zoeken ook developers die hier proactief op zoek naar gaan. Als senior/lead developer ben je een kartrekker in het team. Naast het meedenken over bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Zo kun je bijvoorbeeld 1 dag in de week met 2 collega’s bezig zijn om samen met hen te kijken naar hun ontwikkeling, doelstellingen en uiteraard de gewenste begeleiding hierin. Hiernaast sta je als

Bekijk vacature »
Donald Boers

Donald Boers

24/02/2015 10:38:27
Quote Anchor link
Ik gebruik de volgende method voor het verzenden van mail:

public function mailAction()
{
$ontvangers = array(
"[email protected]",
"[email protected]"
);

$email_to = implode(',', $ontvangers);
$naam = filter_input(INPUT_POST, 'naam', FILTER_SANITIZE_STRING);
$email = filter_input(INPUT_POST, 'email', FILTER_SANITIZE_EMAIL);
$onderwerp = filter_input(INPUT_POST, 'onderwerp', FILTER_SANITIZE_STRING);
$bericht = filter_input(INPUT_POST, 'bericht', FILTER_SANITIZE_STRING);

$headers = 'From:' . $naam . "\r\n" .
'Reply-To:' . $email . "\r\n" .
'MIME-Version: 1.0' . "\r\n" .
'Content-type: text/html; charset=iso-8859-1' . "\r\n" .
'X-Mailer: PHP/' . phpversion();

$html_bericht = new View('leden/contact_email.php', compact('naam', 'email', 'onderwerp', 'bericht'));

mail($email_to, $onderwerp, $html_bericht->render(), $headers);

$contact_success = new View('leden/contact_success.php', compact('naam', 'email'));
echo $contact_success->render();
}

De method op zicht werkt goed want nadat ik het form heb gesubmit treedt $contact_success in werking, alleen de mail wordt nit verzonden. Ik heb inmiddels al 5 verschillende email adressen geprobeerd maar overal zonder succes.

Zie ik wellicht iets over het hoofd?
 
PHP hulp

PHP hulp

16/05/2024 19:17:32
 
Bart V B

Bart V B

24/02/2015 10:46:56
Quote Anchor link
Je titel omschrijft een ander probleem dan wat je vraag is. :)
Het werkt "opeens" niet meer? Of heeft eigenlijk nooit gewerkt.

Als ik je code ontleed dan is het nu gewoon regeltje voor regeltje vooruit denderen:

Je doet mail() en vervolgens naar de succes pagina versturen.
Beter zou zijn als je eerst er een if statement omheen maakt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php

$mail
= mail($email_to, $onderwerp, $html_bericht->render(), $headers);
if(!$mail)
{

   echo 'er ging iets mis met verzenden';
}

else
{
   $contact_success = new View('leden/contact_success.php', compact('naam', 'email'));
   echo $contact_success->render();
}

?>

Dan is nog even de vraag waarom het niet werkt.
Dat kan een legio aan dingen zijn. Je verteld niet of je het lokaal zend, of via hosting.
Staat je hosting/lokaal het wel toe om mails via mail() te verzenden?
Heb je ook een eenvoudige code geprobeerd en werkte het toen wel?
Gewijzigd op 24/02/2015 10:48:39 door Bart V B
 
Donald Boers

Donald Boers

24/02/2015 11:51:31
Quote Anchor link
Bart V B op 24/02/2015 10:46:56:
Je titel omschrijft een ander probleem dan wat je vraag is. :)
Het werkt "opeens" niet meer? Of heeft eigenlijk nooit gewerkt.

Als ik je code ontleed dan is het nu gewoon regeltje voor regeltje vooruit denderen:

Je doet mail() en vervolgens naar de succes pagina versturen.
Beter zou zijn als je eerst er een if statement omheen maakt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php

$mail
= mail($email_to, $onderwerp, $html_bericht->render(), $headers);
if(!$mail)
{

   echo 'er ging iets mis met verzenden';
}

else
{
   $contact_success = new View('leden/contact_success.php', compact('naam', 'email'));
   echo $contact_success->render();
}

?>

Dan is nog even de vraag waarom het niet werkt.
Dat kan een legio aan dingen zijn. Je verteld niet of je het lokaal zend, of via hosting.
Staat je hosting/lokaal het wel toe om mails via mail() te verzenden?
Heb je ook een eenvoudige code geprobeerd en werkte het toen wel?

Hoi Bart. Sorry voor de onduidelijkheid. De method in kwestie heeft altijd gewerkt, zowel lokaal als op de server.

Je hebt inderdaad gelijk dat ik die check in had moeten bouwen, en dat heb ik inmiddels dus gedaan.

if (!$verzenden){
$contact_error = new View('leden/contact_error.php', compact('naam', 'email'));
echo $contact_error->render();
}else{
$contact_success = new View('leden/contact_success.php', compact('naam', 'email'));
echo $contact_success->render();
}

En het werkt nu prima, thanks for the input

Zoals je ziet heb ik voor te error ook meteen maar een template gemaakt.
 
Bart V B

Bart V B

24/02/2015 11:54:47
Quote Anchor link
Geen probleem.
Maar komen de mails nu ook aan?
Want dat was het eigenlijke probleem.
 
Donald Boers

Donald Boers

24/02/2015 12:00:38
Quote Anchor link
Bart V B op 24/02/2015 11:54:47:
Geen probleem.
Maar komen de mails nu ook aan?
Want dat was het eigenlijke probleem.

Goede vraag Bart. Lokaal werkt het nu prima :) maar op de Server dus niet :( Zie jij nog iets vreemds dat dit zou kunnen veroorzaken?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

24/02/2015 13:23:11
Quote Anchor link
Als je van mail() true terugkrijgt kun je vanuit PHP verder niet zoveel meer doen. Het e-mailbericht zit dan al in de postbus, klaar om verzonden te worden.

Misschien wordt je mail in een wachtrij geplaatst, en wordt deze wachtrij niet leeggehaald (de postbus wordt nooit geleegd). Informeer bij de partij die je website host of je mail queue wel wordt uitgelezen.
 
Donald Boers

Donald Boers

24/02/2015 13:48:00
Quote Anchor link
Thomas van den Heuvel op 24/02/2015 13:23:11:
Als je van mail() true terugkrijgt kun je vanuit PHP verder niet zoveel meer doen. Het e-mailbericht zit dan al in de postbus, klaar om verzonden te worden.

Misschien wordt je mail in een wachtrij geplaatst, en wordt deze wachtrij niet leeggehaald (de postbus wordt nooit geleegd). Informeer bij de partij die je website host of je mail queue wel wordt uitgelezen.

Hoi Thomas. Bedank voor je reactie. Daar had je dus helemaal gelijk in. Heb het bedrijf inmiddels gebeld en het een en ander is opgelost
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.