Mailparse datum extract

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior C# Developer

Samen met het development team zorg je ervoor dat alle systemen achter de schermen vlekkeloos werken. Wat doe je als Medior C# Developer bij Coolblue? Als C# developer doe je regelmatig mee aan brainstormsessies over user experience, data en task flow met de UX Designer, Product Owner en Data Scientist in je team. Daarnaast schrijf je op zichzelf staande, consistente en testbare code die goed onderhoudbaar en toekomstbestendig is. Ook C# Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Werken met verschillende soorten data-opslag, zoals Oracle of AWS. Problemen oplossen

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor een informele club in omgeving Delft zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Als ontwikkelaar kom je terecht op een afdeling van 6 medewerkers. Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Er wordt voornamelijk gewerkt met PHP, Java en

Bekijk vacature »

Web Application Developer

Dit ga je doen Samen met het team werk je aan de visualisatie functionaliteiten en hoe dit gebruikt kan worden in een operationele setting; Het ontwerpen, ontwikkelen, onderhouden en leveren van support betreft het Warehouse Management Systeem en de bijbehorende web visualisaties; Je gebruikt hierbijde tools WebGL en ASP.net; Het meewerken in implementatieprojecten; Het leveren van Go-Live Support; Sparren met jouw Amerikaanse collega's. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Web Application Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ben jij een senior .NET developer en heb jij tevens ervaring als teamlead? Ben jij iemand met een helikopterview en denk jij graag mee met de klanten? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor een geweldig bedrijf zijn wij namelijk op zoek naar een ervaren .NET developer. Het bedrijf houdt zich bezig met het ontwerpen en bouwen van websites, portalen en applicaties voor met name zorg- en onderwijsinstellingen en overheidsinstanties. Jouw taken: Het fungeren als Lead Developer; Het meedenken met de business (dit vergt commercieel inzicht); Het begeleiden van diverse projecten (van klein tot groot); Het ontwerpen

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Wij zijn op zoek naar een PHP programmeur voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alblasserdam. Heb jij altijd al willen werken bij een bedrijf dat veilige netwerkverbindingen levert door middel van veilige oplossingen? Lees dan snel verder. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Tevens

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Dit ga je doen Jouw taken als Senior Java Developer zijn: Het maken van strategische keuzes omtrent de nieuwbouw van applicaties; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java FX, JDBC, SQL, REST, Jax-RS, JSON, Maven, JUnit en Spring (boot)); Reviewen van code en feedback geven op collega developers; Analyseren en oplossen van bugs/incidenten door het onderlinge verband te kunnen leggen van verschillende losstaande systemen. Hier ga je werken Het bedrijf waar je als Senior Java Developer komt te werken staat internationaal bekend om het testen van bodemstructuren door middel van echotechnieken en beeldherkenning.

Bekijk vacature »

Junior/Medior Front-end developer

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Boskoop dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten.Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Java developer Zorgsysteem

Dit ga je doen Werken aan het eigen gebouwde zorgsysteem; Verbeteringen maken en toepassen binnen de applicatie; Jij gaat werken aan de Back-end van de applicatie en sporadisch werk je mee aan de Front-end; Samenwerken met andere teams voor een optimaal resultaat; Jij kan 'clean' werken en high quality code schrijven; Jij werkt resultaatgericht. Hier ga je werken De organisatie houdt zich bezig met diverse applicaties met betrekking tot zorgregistratie. Dankzij hun systeem komt alle informatie, omtrent de zorg van een patiënt, op een overzichtelijke en toegankelijke manier samen in één systeem te staan. Op deze manier is deze informatie

Bekijk vacature »

BizTalk/ Azure Developer

Dit ga je doen •Understanding the scope of required functionality, translate them within context of way of working of the team into developed solutions, whilst safeguarding documentation; •Planning based on assigned sprint tasks; •Acting as an expert in estimation techniques and planning; •Understanding your role in the agile process and act in this way; •Facilitating internal communication and effective collaboration; •Working closely with scrum master to handle backlogs and new requests; •Providing information to the third parties about activities and needs for compliance. Hier ga je werken Our client is a leading organization focusing on animal nutrition, offering solutions that

Bekijk vacature »

Front end developer binnen de consultancy

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

No-Code Betty Blocks ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving Wil jij de bedrijfsprocessen van klanten revolutionair digitaliseren en optimaliseren zonder beperkt te worden door programmeertalen? Kom werken bij een snelgroeiende en professionele organisatie met een gezonde dosis humor en veel vrijheid om jezelf te ontwikkelen. Als No-Code Betty Blocks ontwikkelaar werk je vanuit ons kantoor in het hart van Nederland, je thuiswerkplek of op locatie bij de klant. We faciliteren de juiste trainingen en ondersteuning zodat je een echte Betty Blocks expert wordt. Naast het werk zijn er bij ons bijzondere events, zoals een jaarlijkse zeildag, een zomerse barbecue en een knus kerstdiner om de grillige maanden door

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Wim Leeuw

Wim Leeuw

28/10/2023 10:53:19
Quote Anchor link
Hallo, ik ben op zoek naar een voorbeeld van mailparse om alleen de verzend-datum uit een msg file de halen.
Meerdere pogingen ondernomen, lukt niet.

Met dank en vriendelijke groeten,
Wim


$msgpart->extract_headers(MAILPARSE_EXTRACT_RETURN)
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 15:35:24
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/10/2023 19:57:27
Quote Anchor link
En wat heb je allemaal geprobeerd, en wat lukt er niet aan, en wat gebeurt er?
 
Wim Leeuw

Wim Leeuw

28/10/2023 20:04:07
Quote Anchor link
Verschillende voorbeeldjes van internet geplukt, maar krijg niet de datum te pakken
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/10/2023 22:32:43
Quote Anchor link
wat heb je al geprobeerd, en wat gebeurde er?
Misschien was je al op de goede weg?
Gewijzigd op 28/10/2023 22:33:25 door - Ariën -
 
Wim Leeuw

Wim Leeuw

29/10/2023 11:42:34
Quote Anchor link
Jazeker ben ik op de goede weg, krijg een string met allerlei info van de mail, SOMS ook de datum, maar niet altijd, dat verschild per mail.msg.
UIt de string kan ik dan die keren dat de datum er in staat deze extracten, maar niet een erg veilige manier.
Zoek iets waar de datum in varialele of string staat
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/10/2023 11:45:58
Quote Anchor link
Tot nu toe zie ik maar een regeltje aan code. Probeer even mijn vorige vraag te beantwoorden.

Maar debuggen met var_dump() en print_r() behoort ook tot de mogelijkheden.
 
Wim Leeuw

Wim Leeuw

29/10/2023 12:08:09
Quote Anchor link
Yes var_dump doe ik al, maar er moet toch een betrouwbaardere methode zijn.
Met dit scriptje krijg ik af en toe een datum in de var_dump.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php
$file
= "/path/to/rfc822/compliant/message";
$file = "De beste vliegopties.msg"; // FW Bosche Bollen
$file = "Bosche Bollen.msg";

$msg = new MimeMessage("file", $file);

// Process the message.
display_part_info("message", $msg);

// Little function to display things
function display_part_info($caption, &$msgpart)
{


      $var = $msgpart->extract_headers(MAILPARSE_EXTRACT_RETURN);
     

$result = preg_replace('/[\x00-\x1F\x80-\xFF]/', '', $var); // Remove non ascii
// echo '<pre>';var_dump ($result);  echo '</pre>';

echo "<br>";

$pos = strpos($result, 'Date: ');
//$ppp = substr ($result, $pos+6, 26); echo $ppp;
$ppp = substr ($result, $pos+6, 16); echo $ppp;

$originalDate = $ppp;
if (strtotime($originalDate)) {echo "-";}else{echo "Noooooooooo";}
$newDate = date("Ymd", strtotime($originalDate)); //Thu, 9 Nov 2017  (15)
//                                                  Wed, 11 Feb 2009 (16) >>>>  20090211

echo $newDate;
}


?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/10/2023 12:53:00
Quote Anchor link
Heb je voorbeelden wanneer je wel én geen data krijgt uit je var_dump()? En wat zit er dan in $var?

Mogelijk zit de fout in je regex?
Gewijzigd op 29/10/2023 12:53:39 door - Ariën -
 
Wim Leeuw

Wim Leeuw

29/10/2023 13:09:07
Quote Anchor link
Dit is een dump met datum, regex blijft elke keer zelfde... sie ook onder


**knip**


Dit is een dump zonder datum, zelgde regex

string(0) ""
Gewijzigd op 29/10/2023 15:48:03 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/10/2023 13:16:41
Quote Anchor link
Ik zal zo eens kijken voor een mogelijke oplossing. Maar we hoeven niet je mailadres te weten hoor. ;-)

Plaats je source even tussen code-tags en haal je mailadressen even weg voordat je spam en ander digitaal gespuis krijgt ;-)
 
Wim Leeuw

Wim Leeuw

29/10/2023 14:08:15
Quote Anchor link
Mailadres is al bekend bij jullie ;)
DE source zie ik netjes met de code-tags, wat bedoel je.
Wil je aub de dump verwijderen, kun je vast wel .. thanks.

Zou leuk zijn als je een oplossing kunt vinden, mijn hartelijke dank alvast
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/10/2023 14:17:43
Quote Anchor link
Je kan zelf je bericht aanpassen en censuren wat nodig is. De code tags zie ik overigens niet.
 
- SanThe -

- SanThe -

29/10/2023 15:25:21
Quote Anchor link
- Ariën - op 29/10/2023 14:17:43:
Je kan zelf je bericht aanpassen en censuren wat nodig is. De code tags zie ik overigens niet.

Als je op quote klikt zie je boven het inputvak alle icons (B I U enz.)
Waarom staan die (nog steeds) niet boven het vak onderaan dit topic?
Gewijzigd op 29/10/2023 15:26:39 door - SanThe -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/10/2023 15:40:01
Quote Anchor link
Misschien geen slecht idee.

Toevoeging op 29/10/2023 15:48:45:

@Wim Leeuw: Kan je een download van twee bestanden delen die wel en geen datum tonen? Ik heb blijkbaar niet de mogelijkheid om het te testen met mijn eigen mail, omdat ik geen *.msg formaat uit mijn Outlook 365 krijg. Graag een gecensureerd bestand uit privacy-overwegingen. De kan je uploaden, of beschikbaar stellen via je cloud.
Gewijzigd op 29/10/2023 15:56:10 door - Ariën -
 
Wim Leeuw

Wim Leeuw

29/10/2023 16:07:13
Quote Anchor link
Een eml bestand werkt ook.
Bestanden uploaden beetje moeilijk ivm privacy
Wat je met de code-tags bedoeld snap ik niet, mijn source, mijn php scriptje, zie ik netje in kleurtjes en tags, hier op het forum.

Waar ik geen datum krijg, staat deze er natuurlijk wel in, bij het openen ook te zien, maar moet waarschijnlijk op een andere plaats in de header (?) ge-extract worden
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/10/2023 16:12:56
Quote Anchor link
De code-tags zijn onderdeel van de BB-codes die je op het forum kan gebruiken om je bericht op te maken.
Die zijn te vinden bij de Veelgestelde Vragen. Als het bericht er als een klont spaghetti eruit ziet, zoals eerst, dan is het wel duidelijk dat het onleesbaar is voor een hulpgever op het forum. Met code-tags voorkom je dat.

PHP-scripts (en geen HTML) worden via een herkenning automatisch netjes gekleurd, maar van de gebruiker op het forum word wel verwacht dat die zorg ervoor draagt dat anders de code-tags gebruikt worden.

Maar als je de berichten kan delen in een download dan wordt het makkelijker uitzoeken. het is plain text, dus censureren lijkt me geen probleem met find&replace of een testmailtje die je zelf even aanmaakt. Helaas faciliteren we geen eigen uploadmogelijkheid hier, dus moet je zelf even een weg zoeken om het ter download aan te bieden.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
Dit is een tekst in een code-blok.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. In elementum sagittis tortor at commodo. Sed pharetra tellus diam, avel rhoncus enim accumsan sit amet. Proin congue volutpat velit, vitae iaculis risus sollicitudin vitae.
Gewijzigd op 29/10/2023 16:17:15 door - Ariën -
 
Wim Leeuw

Wim Leeuw

29/10/2023 19:23:34
Quote Anchor link
Als ik een bericht edit om de privacy gevoelige gegevens eruit te halen, weer save, dan heeft de msg met mijn scriptje opeens wel een datum.
Mijn scriptje is een wat knullige manier dat schijnbaar soms wel en soms niet werkt, ik heb iemand nodig die me kan vertellen hoe de maiparse WEL correct opereert.
 
Ivo P

Ivo P

29/10/2023 19:48:16
Quote Anchor link
Zou het kunnen dat de mails soms in Unicode en soms in ISO formaat binnenkomen?
En dat afhankelijk daarvan de regex wel of niet iets kan matchen?

Gezien het bewerken van de berichten tot resultaat leidt, vermoed ik dat de editor de tekenset aanpast naar iets dat door het script begrepen wordt.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/10/2023 12:00:17
Quote Anchor link
Ik heb inmiddels ontdekt hoe je een mail als msg kan opslaan vanuit Outlook: Gewoon door deze te slepen vanuit Outlook naar een map in de Verkenner. Ik ga eens even spelen zo met de functies.
 
Wim Leeuw

Wim Leeuw

31/10/2023 10:48:36
Quote Anchor link
Ivo P op 29/10/2023 19:48:16:
Zou het kunnen dat de mails soms in Unicode en soms in ISO formaat binnenkomen?
En dat afhankelijk daarvan de regex wel of niet iets kan matchen?

Gezien het bewerken van de berichten tot resultaat leidt, vermoed ik dat de editor de tekenset aanpast naar iets dat door het script begrepen wordt.


Alle mail, de msg, zijn verzamelde door ze van Outlook te verslepen naar de verkenner. Of ze verschillend kunnen aankomen, weet ik niet. Ik kan za allemaal 'gewoon' weer openen (vanaf schijf) met Outlook of een andere reader, en zie op dat moment geen verschil
 
Ivo P

Ivo P

31/10/2023 13:51:19
Quote Anchor link
uit een willekeurige mail in mijn mailbox

Content-Type: text/plain; charset="UTF-8"

en de tweede mail die probeer:

Content-Type: text/plain;
charset="iso-8859-1"

Maar daarnaast: er staat ook nog veel vaker "Date: " in de inhoud van de mail.


Maar kijk anders ook eens naar https://www.php.net/manual/en/function.imap-headerinfo.php en andere imap functies.
Er zijn vaak stabielere oplossingen van strpos() en substr() om teksten te doorzoeken.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.