Mailparse datum extract

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior Software developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een compact team met drie ervaren .NET ontwikkelaars. Wij werken op projectbasis en begeleiden zelf het hele traject van A tot Z. Wij bieden jou dan ook een brede functie aan met veel technische uitdaging! Ons traject ziet er als volgt uit: 1) Wij analyseren de behoefte van onze klant 2) Wij werken de behoefte uit en vertalen dit naar technische werkzaamheden en maken een uren/kosten schatting; 3) Wij gaan aan de slag met het ontwikkelen van het product met directe feedback van de klant, zodat datgene gerealiseerd wordt, wat gewenst is;

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer Games

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met hardware en wil jij kleuren binnen een Qt framework? Spreek jij de talen C en of C ++? Dan ben ik wellicht opzoek naar jou! Voor een super gave opdrachtgever in omgeving Delft is er namelijk plek voor een nieuwe kracht! Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke game industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen en buitenland? Je zult in een team, samen met vier ontwikkelaars, de mooiste

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Create elegant interfaces using VueJS for thousands of users? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Front-end Developer. Thanks to your efforts, our services are always presented in style. As a Front-end Developer you are responsible for website development and improving customer experience based on data analyze. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Front-end Developer you score by: Writing elegant, testable components without side-effects to provide functionality to the users Website development, adding

Bekijk vacature »

Senior Developer ERP Dynamics 365

Samengevat: Deze werkgever is een softwarebedrijf. Ben jij een enthousiaste developer? Heb je ervaring met ERP of Dynamic 365 bussines central? Vaste baan: ERP Applicatie Specialist ERP MBO €3.600 - €5.200 Wij houden ons als bedrijf bezig met het leveren en implementeren van het Microsoft Dynamics pakket binnen verschillende industriële sectoren. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Binnen ons open team is er een no-nonsense cultuur. Daarnaast is er veel onderling contact door de korte communicatielijnen. Het team werkt enthousiast samen om een

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze klanten. Geen werkdag is hetzelfde, je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Arval en de Politie. Werken bij Sogeti Nieuwe ontwikkelingen volgen we op de voet en delen we binnen de

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

.NET Developer C# VB

Samengevat: Deze werkgever is actief in software voor het matchen van vraag en aanbod van gebruikte auto-onderdelen. Ben jij een .NET Developer? Heb je ervaring met het ontwikkelen (REST) en integreren van webservices? Vaste baan: C# .NET Developer C# VB HBO €2.600 - €6.200 Wij ontwikkelen software om vraag en aanbod van onderdelen van personenauto's bij elkaar te brengen. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. De branche van dit bedrijf is Automotive. Functie: Voor de vacature als .NET Developer Dordrecht HBO ga je

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Jij gaat in deze functie aan de slag met uitdagende projecten en het creëren van maatwerk software, vooral middels SQL. Iedere klant/project is weer anders, maar dat maakt dit bedrijf en de functie erg uniek & uitdagend. Verder heb je de volgende taken: Ontwikkelen en ontwerpen van SQL databases. T-SQL wordt hierbij gebruikt als programmeer laag; Optimalisatie van query's, voor een verbeterde efficiency; Begeleiden van junior developers, mits je dit leuk vindt; Heb je meer interesse in een rol als consultant, dan is dit ook mogelijk. Je heb hier meer

Bekijk vacature »

Web Developer

Bedrijfsomschrijving ENGIE Nederland is onderdeel van de beursgenoteerde ENGIE Groep. ENGIE is actief in 70 landen, met wereldwijd 150.000 medewerkers. Als groep is het de missie om bij te dragen aan de verduurzaming van de wereld. ENGIE Energie biedt energiediensten aan particulieren en grootzakelijk en gaat de uitdagingen van de energietransitie aan door het beschikbaar maken van duurzame energie, het streven de klimaatverandering tot een minimum te beperken, leveringszekerheid te bieden en zorg te dragen voor een verantwoord gebruik van de beschikbare resources. ENGIE Energie investeert daarom in hernieuwbare energiebronnen zoals zon, wind en bio-gas. Functieomschrijving Heb jij veel ervaring

Bekijk vacature »

Senior Java Developer

Als Senior Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een PHP developer die affiniteit heeft met C++. Ben jij reeds afgestudeerd of heb je al een paar jaar ervaring? Lees snel verder en kijk of dit iets voor jou is! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving Startende Software Ontwikkelaar gezocht met kennis van C# .NET! Ben jij net klaar met je opleiding en ben je op zoek naar je eerste echte werkervaring? Of heb jij al enige werkervaring maar ben toe aan iets nieuws? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Wij zoeken namelijk een Junior Software Ontwikkelaar die klaar is voor een nieuwe uitdaging bij een leuke werkgeven in de regio Zeist. In deze functie werk jij vaak aan verschillende projecten en ga je bij klanten op bezoek. Ben jij op zoek naar een functie met uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid? Dan is

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT Informatica diploma in ontvangst mogen nemen? Of heb je een aantal jaar ervaring als Software Developer en ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Goirle zijn wij op zoek naar een junior/medior Back-end Developer met affiniteit met MS Acess. Samen met een vooruitstrevend team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL en affiniteit met MS Acess. Je bent klantvriendelijk en flexibel ingesteld en vindt het leuk om klanten te

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je werkt mee aan de migratie naar .NET 6; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Zij zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

Back-End Developer in Laravel / PHP

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP Laravel Developer voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Voor een enthousiast team die zich graag bezig houdt met softwareontwikkeling zijn wij op zoek naar versterking. Je werkt in een klein ontwikkelteam en bent zeer betrokken bij alle aspecten van de softwareoplossingen. Van het ontwerpen tot de oplevering. Binnen deze functie ga je aan de slag met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je krijgt veel te maken met koppelingen naar systemen en de verzoeken van de klant. Je komt terecht in een team, waarbij

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2

Wim Leeuw

Wim Leeuw

31/10/2023 14:28:08
Quote Anchor link
er staat ook nog veel vaker "Date: " ..

Yes, daar gaat het mij nu om, ik wil de datum elke keer zien, ik weet ook dat deze er in staat, maar waar?

Imap gaat direct de mailbox in als ik het goed begrijp en niet voor losse .msg files
 
PHP hulp

PHP hulp

18/05/2024 11:17:09
 
Ivo P

Ivo P

31/10/2023 14:46:02
Quote Anchor link
In het blok van de headers mbt DKIM staat bij mij nog een paar keer date:.
Weliswaar zonder spatie erachter, maar het is een risico.

Maar de vraag is, wat zit er op regel 19 in $result?

Hoe past dat met je zoektocht met strpos()?

Waarom eigenlijk de preg_replace() van regel 18?

persoonlijk zou ik als regex-fan eerder gaan voor

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$aM
= [];
$b = preg_match('#Date: ([A-Z]{3}, \d{1,2} [A-Z]{3} \d{4})#i', $result, $aM);

print_r($aM);
?>


Waarbij je dus op moet letten met jouw "16" aangezien je in de eerste 9 dagen van een maand een 1 karakter kortere string hebt.
 
Wim Leeuw

Wim Leeuw

31/10/2023 16:30:26
Quote Anchor link
De dump zonder date, bevat mij dus helemaal geen datum, daar gaat vraag dus over hier
$result is de variable uit de header zonder non -ascii tekens
Zonder de non ascii doe ik de str pos
preg_replace is het verwijderen van de non-ascci tekens
de eerste 9 dagen heb je 15 tekens en een spatie, daarna 16 werkt dus hele maand

Bedankt voor de preg_match, ook hier, als er toevallig in de body van de mail "Date:" zou staan, werkt dit ook niet meer
 
Ivo P

Ivo P

31/10/2023 16:35:44
Quote Anchor link
Mijn regex zoekt naar een stuk tekst dat begint met "Date: " maar per se gevolgd door "Mon, 01 Nov 9999"

of andere letters, danwel andere cijfers.

Als je met strpos() alleen maar zoekt naar "Date: " en er daarna vanuit gaat dat de daarop volgende 16 tekens de datum zijn, kún je net een andere "Date: " treffen.

Maar wat is het bezwaar tegen de non-ascii tekens? In elk geval voor het zoeken naar de datum lijkt met dat niet nodig.

Toevoeging op 31/10/2023 16:40:56:

a) kun je de datum eens proberen te vinden in $result ipv $var?

b) wat als je een letter u toevoegt?
dus ipv
$result = preg_replace('/[\x00-\x1F\x80-\xFF]/', '', $var);
maak je ervan
$result = preg_replace('/[\x00-\x1F\x80-\xFF]/u', '', $var);
 
Wim Leeuw

Wim Leeuw

31/10/2023 16:46:59
Quote Anchor link
Mijn regex zoekt naar een stuk tekst dat begint met "Date: " maar per se gevolgd door "Mon, 01 Nov 9999"
Yes ...je hebt gelijkt.. Top

Ik zoek de datum in $result, maar deze staat in beide niet

Letter u toevoegen, wat zou dat kunnen veranderen? Snap ik ff niet
 
Ivo P

Ivo P

31/10/2023 16:54:01
Quote Anchor link
die U zorgt ervoor dat je regex ervan bewust is dat er 2byte karakters in je tekst staan.

Dus dan hakt hij niet botweg de eerste of tweede byte weg van een karaketer.

Maar je opmerking
"Ik zoek de datum in $result, maar deze staat in beide niet"

Als je zelf kijkt (var_dump) zie je die datum ook niet staan? Want dan heeft geen enkele zoekopdracht zin natuurlijk

Kun je een dump laten zien van $result voor het geval het misgaat? (waarbij je dan liefst even de mailadressen vervangt door [email protected])

En dan is het voldoende om te laten zien tot iets voorbij de mogelijke datum
 
Wim Leeuw

Wim Leeuw

31/10/2023 19:23:01
Quote Anchor link
Inderdaad, als ik in $var en of $result zoek, vind ik geen datum, en dat af en toe, dat is de vraag die ik hier stel.

Ook via een find op het scherm is een datum niet te vinden bij sommige message files.
 
Ivo P

Ivo P

31/10/2023 20:04:10
Quote Anchor link
en staat er wel een datum in de oorspronkelijke msg file?

Toevoeging op 01/11/2023 09:50:14:

mijn debugvolgorde zou zijn:

1) bekijke de msg file die mislukt eerst in notepad oid
2) MimeMessage is kennelijk https://github.com/php/pecl-mail-mailparse/blob/master/mailparse.c
Daar kun je niet veel aan debuggen.
3) $var zou de headers moeten bevatten van je msg. Is dat gevuld met iets? zit daar de datum ook bij?

4) $result: om een of andere reden wil je sommige ascii tekens (ascii code 250 is nog steeds ascii hoor) kwijt
doet dat wat je verwacht en niet te veel? klopt wat in $result zit nog steeds

5) daarna ga je zoeken. Ofwel met mijn regex, ofwel met strpos.
5a) strpos(): wat is $pos? is dat niet FALSE (= niet gevonden); $ppp: klopt de inhoud van $ppp met wat je verwacht?

6) strtotime(): begrijpt strtotime in dit geval de datum? Is er iets bijzonders met de datumstring? bijvoorbeeld dat de spatie achter : onbreekt, of dat er een extra Enter is, of dat de naam van de dag in het Frans is.
 
Wim Leeuw

Wim Leeuw

03/11/2023 11:59:12
Quote Anchor link
Elke Message heeft welzeker een datum als ik deze bekijk.
Als het php scripthe geen datum vind, dan staat deze ook niet in de dump van de variabele $var of result. Dat is snel gecheckt.
Dus het ligt er niet aan hoe de datum eruit gehaald zou moeten worden
Met dank
 
Ivo P

Ivo P

03/11/2023 21:48:51
Quote Anchor link
Als je datum wel in de raw file staat, maar niet in $var dan gaat $msgpart->extract_headers() mis.

How about:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$file
= "Bosche Bollen.msg";
$content = file_get_contents($file);

$aM = [];
$b = preg_match('#Date: ([A-Z]{3}, \d{1,2} [A-Z]{3} \d{4})#i', $result, $aM);

echo '<pre>' . print_r($aM, true) . '</pre>';
?>



Toevoeging op 03/11/2023 21:51:06:

Ik ben trouwens nog steeds benieuwd wat dan WEL in $var staat.

Ik kan me niet voorstellen dat alleen de datum verdwijnt. Zit er überhaupt wel inhoud in die var?
 
Wim Leeuw

Wim Leeuw

05/11/2023 14:03:45
Quote Anchor link
Top, dit werkt beter zo te zien, moet het nog even verder onderzoeken.

natuurlijk staat in elke msg file een datum.

in jouw script werkt de preg_match pas als ik de non ascii tekens verwijderd heb

Niet een erg elegante methode de datum moet toch in één variabele op te halen zijn, maar zo werkt het ook .

Ga het (leter) op meerdere msg files uitproberen.

Dankjewel


Toevoeging op 06/11/2023 12:59:01:

Het gaat lukken.
Niet de schoonheidsprijs.
Tot zover staat de datum niet alleen bij Date: maar ook bij Sent: en CreationDate.

Met dank,via mailparse zou het volgens mij toch 'netter' moeten kunnen
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.