Mijn eerste OOP

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed leesbaar is. Je maakt voor bedrijven op maat

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met ICT en een WO diploma in de pocket? Dan ben je hier aan het juiste adres. Voor een opdrachtgever in Amsterdam zijn wij op zoek naar kandidaten die (enige) ervaring hebben met Java, Javascript, C of C++. Je zal door middel van trainingen worden opgeleid tot een volwaardige Software Developer. Er wordt tijdens de training natuurlijk veel aandacht besteedt aan de vaktechnische aspecten, maar er gaat ook veel aandacht uit naar jouw persoonlijke ontwikkeling. Bedrijfsprofiel Bij deze opdrachtgever in de omgeving van Amsterdam zoeken ze meerdere enthousiaste kandidaten die hun carrière willen starten met

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functie omschrijving Als Back-end Developer heb je de eer om als eerste interne developer bij deze organisatie te beginnen. Op dit moment zijn er externe developers, maar daar wil de organisatie verandering in brengen. Op termijn moet de gehele afdeling uit intern personeel bestaan. Je kan je voorstellen dat de eerste interne developer ook de nodige kennis mee moet brengen. Dat klopt. Je gaat je namelijk aan het begin bekommeren over de externe developers en uiteindelijk over je interne collega's. Verder ga je het volgende doen: Het bedenken, beheren en onderhouden van webportalen, API-koppelingen en applicaties; Je bedenkt en werkt

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Hilversum! Voor een leuk bedrijf in de omgeving van Hilversum zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. Ben jij iemand die graag aan verschillende projecten werkt en het ook leuk vindt om bij klanten op bezoek te gaan? Dan ben jij de perfecte kandidaat! Deze functie is erg divers, je moet dus goed kunnen schakelen. Je komt te werken in een klein team van developers. Binnen het bedrijf hangt er een gemoedelijke informele

Bekijk vacature »

Cobol Developer

Dit ga je doen Als Cobol Ontwikkelaar zal je gaan meebouwen aan een onderdeel van het backend systeem waarbij je het functionele ontwerp vertaald naar een technische oplossing die geïntegreerd kan worden in de huidige omgeving. Je zorgt ervoor dat de bedrijfsprocessen op een efficiënte manier worden uitgevoerd en werkt proactief aan het verbeteren hiervan. Samen met jouw collega’s reviewen jullie elkaars code en test je je eigen code. Je werkt nauw samen met andere ontwikkelaars, testers en functioneel ontwerpers. Taken pakket: Beheren en doorontwikkelen van de bestaande omgeving; Vertalen van een functionele vragen naar een technische oplossing; Doorvoeren van

Bekijk vacature »

Front-end developer gezocht

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Roosendaal, ontwikkel je als PHP Developer niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het continu inspelen op nieuwe trends en ontwikkelingen m.b.t software development. Naast het bouwen van webapplicaties, ontwikkelen zij ook webshops en websites voor gave opdrachtgevers! Wat ga je doen? Het schrijven van schone en efficiënte codes volgens het Symfony framework; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het Symfony framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een ontwikkelteam met 15 developers en twee testers. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor financiële applicaties met meer dan 50.000 gebruikers. Een deel van het team is verantwoordelijk voor de webapplicaties van deze organisatie. Ook zijn er twee app ontwikkelaars werkzaam in het team die zich focussen op de mobiele applicatie. Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag met de webapplicaties van deze organisatie. Hierbij maak jij o.a. gebruik van C# .NET, ASP.NET, T-SQL, Angular en TypeScript. De nadruk van jouw functie ligt wel op de backend van de applicatie. Wat jouw functie

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Technisch Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! In deze functie werk jij voornamelijk aan: Het onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Het opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werk je aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkel en implementeren je MS PowerApps en Power BI. Bedrijfsprofiel Je komt terecht bij een familiair

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer C# ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen. Ben jij een ervaren Full Stack .NET Developer? Heb je ervaring met C# en ASP.NET? Vaste baan: .Net Developer C# ASP.NET HBO €3.300 - €4.500 Deze werkgever is een snel groeiende onderneming gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen, IoT (Internet of Things). Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Wil jij bij de top specialisten horen? Ben jij op zoek naar een

Bekijk vacature »

Software developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze PHP/Symfony Developer. Een enthousiast persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe en nieuwe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel persoonlijke als professionele groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Aanpassingssuggesties van collega’s in kaart brengen, vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en

Bekijk vacature »

Front-end developer wanted! (Angular, React, Vue.j

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Applicatie ontw

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: We verwachten van je, dat je: Brede ervaring hebt als JAVA-ontwikkelaar; Ervaring hebt met Agile/Scrum-werken en je thuis voelt in een Agile omgeving; Een aandeel levert aan het scrumproces en in de SAFe-releasetrain; Zelfstandig werkt in een scrumteam en intensief de samenwerking op zoekt met je directe collega’s en je omgeving; Ervaring meebrengt met het schattten en inplannen van taken tot en met het testen en demonstreren van de opgeleverde functionaliteit; Collega’s in je

Bekijk vacature »
Hendrik de Jager

Hendrik de Jager

01/02/2011 17:33:41
Quote Anchor link
Hallo Heren,

Ik ben vandaag begonnen met OOP, na een uurtje of 2 gewerkt te hebben aan een scriptje zou ik graag jullie commentaar/tips willen op mijn script, alvast bedankt.

index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
include ('cache.class.php');

$cache = new Cache;
$cache->setCacheTime(10);

if ($cache->existCheck() && $cache->validCheck()) {
    include($cache->getCachefile());
    exit;
}

ob_start();
?>


<html>
<head>
Head.
</head>
<body>
</body>
</html>

<?php
$cache
->writeCache(ob_get_contents());
ob_end_flush();
?>


cache.class.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
<?php
class Cache {
    private $_cachefile;
    private $_cacheTime;
    
    //Cache will be made of the current file.
    public function __construct() {
        $this->_cachefile = 'cache' . $_SERVER['PHP_SELF'];
    }

    
    //Sets the lifetime of the cached file.
    public function setCacheTime($time) {
        $this->_cacheTime = $time;
    }

    
    //Returns the name of the cachefile.
    public function getCachefile() {
        return $this->_cachefile;
    }

    
    //Returns the name of the lifetime of the cached file.
    public function getCacheTime() {
        return $this->_cacheTime;
    }

    
    //Returns true cache is valid.
    public function validCheck() {
        if (time() - $this->_cacheTime < filemtime($this->_cachefile)) {
            return true;
        }

        else {
            return false;
        }
    }

    
    //Returns true if file exists.
    public function existCheck() {
        if (file_exists($this->_cachefile)) {
            return true;
        }

        else {
            return false;
        }
    }

    
    //Writes the cache to the file.
    public function writeCache($text) {
        if (empty($this->_cacheTime)) {
            echo '<br/><b>Error</b>: Function: "' . __FUNCTION__ . '" requires CacheTime, please set with function "setCacheTime"';
            exit;
        }

        $fp = fopen($this->getCachefile(), 'w');
        fwrite($fp, '<!--Cached ' . date("d-m-Y H:i:s",time()+3600) . '--> ' . $text);
        fclose($fp);
    }
}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

10/05/2024 16:02:01
 
Wouter J

Wouter J

01/02/2011 17:59:19
Quote Anchor link
- Doe nooit een echo in een method. Je moet zo'n waarde altijd returnen. Mooier zou zijn als je gebruikt maakt van een eigen foutafhandeling met bijv. een method getError() en nog mooier is gebruik maken van exceptions en daarmee de error opvangen.
- Verder zie ik dit als een verzameling van functies in een class. Dit is geen OOP. OOP is vooral het denken in objecten: Elk object is een class, elk eigenschap is een propertie en elk verandering is een method.
- Je class is al cache, dus de properties moeten niet _cacheiets heten maar _iets. Dit zelfde geld ook voor de functies. Je hebt het object cache en als je de file wilt krijgen gebruik je cache::getFile().
 
Hendrik de Jager

Hendrik de Jager

01/02/2011 21:34:21
Quote Anchor link
Wouter J op 01/02/2011 17:59:19:
- Doe nooit een echo in een method. Je moet zo'n waarde altijd returnen. Mooier zou zijn als je gebruikt maakt van een eigen foutafhandeling met bijv. een method getError() en nog mooier is gebruik maken van exceptions en daarmee de error opvangen.
- Verder zie ik dit als een verzameling van functies in een class. Dit is geen OOP. OOP is vooral het denken in objecten: Elk object is een class, elk eigenschap is een propertie en elk verandering is een method.
- Je class is al cache, dus de properties moeten niet _cacheiets heten maar _iets. Dit zelfde geld ook voor de functies. Je hebt het object cache en als je de file wilt krijgen gebruik je cache::getFile().

Bedankt voor je reactie, heb ik veel aan.

Nog andere mensen die er wat in zien ? :)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

01/02/2011 21:37:20
 
Wouter J

Wouter J

01/02/2011 21:48:57
Quote Anchor link
En als je de OOP denkwijze wilt leren begrijpen, dat leg ik kort uit in dit topic: http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/oop-login/75926/
 
Pim -

Pim -

01/02/2011 22:44:13
Quote Anchor link
Je kan de naam van de cache beter injecteren injecteren in je constructor: Cache::__construct($fileName)

Meestal is de cache klasse een cache-manager, geen cache-item. Het is dus meer
$cache->set($name, $value[, $lifetime]) en $cache->get($name). Jouw keuze maakt meer abstractie (bijvoorbeeld het aanbieden van meerdere opslagmechanismen) ingewikkelder.
 
Hendrik de Jager

Hendrik de Jager

01/02/2011 22:49:33
Quote Anchor link
Pim - op 01/02/2011 22:44:13:
Je kan de naam van de cache beter injecteren injecteren in je constructor: Cache::__construct($fileName)

Meestal is de cache klasse een cache-manager, geen cache-item. Het is dus meer
$cache->set($name, $value[, $lifetime]) en $cache->get($name). Jouw keuze maakt meer abstractie (bijvoorbeeld het aanbieden van meerdere opslagmechanismen) ingewikkelder.

Oke klinkt goed, het kwartje valt, maar ik snap het verschil tussen "::" en "->" nog niet helemaal, wanner gebruik je nu precies "::"?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.