Mini Map

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fullstack Developer

Functieomschrijving Heb je kort geleden jouw HBO diploma ICT development behaald? Of zit je nog aan het begin van je carrière en heb je affiniteit met C#.NET? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Oosterhout zijn wij op zoek naar een fullstack developer. Als C#.NET developer werk je samen met een vooruitstrevend team aan het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten. Je hebt affiniteit met SQL, maar nog belangrijker is dat je kennis en ervaring hebt met C#.NET. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het ontwikkelen van onze high-availability en high-performance backend; Je begint de dag rond 8:30

Bekijk vacature »

Full Stack PHP Developer

Functieomschrijving Ervaren PHP Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT team van een organisatie in de regio Ermelo gaat versterken. Voor deze functie zijn we op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die deze innovatieve organisatie nog een stap verder gaat brengen. Wij zijn op zoek naar iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je bent verantwoordelijk voor het samenwerken met een externe partij het is hierbij jouw taak om deze partij uit te dagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen aan de software dat beschikbaar is op de substations; Ontwikkelen in C++, C, Python en JavaScript. Daarnaast op een Embedded Linux omgeving, opgebouwd met containers en DevOps; Meewerken aan cyber security (OWASP); Uitvoeren/bouwen van geautomatiseerde testen in samenwerking met de Quality Specialist; Vertalen van wensen van de klanten/business naar werkbare/duurzame oplossingen. Hier ga je werken Als Software Ontwikkelaar kom je te werken bij een organisatie gericht op de (internationale) energiemarkt, waar wordt gewerkt voor het verwerven en verwerken van realtime, high quality data. Er wordt gewerkt vanuit het hart van de substations en direct voor

Bekijk vacature »

Back-end developer

Dit ga je doen Development d.m.v. XQuery, JSON/XML en REST API's; Ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform; Koppelingen maken met de NoSQL database; Testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten; Samenwerking met andere front- en back-end ontwikkelaars. Hier ga je werken Voor een vooruitstrevende organisatie binnen de zorg in Den Haag zijn wij opzoek naar een Back-end Developer die ervaring heeft met o.a.XQuery en Vue.JS of daarin graag zou willen ontwikkelen. Je zal ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform en koppelingen maken met de NoSQL database. Ook het testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten behoort tot jouw

Bekijk vacature »

Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Software Developer je verantwoordelijk voor: - Je werkt voortdurend aan oplossingen voor het op afstand bewaken en besturen van oogstmachines; - Het visualiseren van gegevens in rapporten, apps of andere formaten; - Voorspellend machineonderhoud; - Taakplanning; - Je schrijft aangepaste plug-ins om gegevens te importeren of exporteren

Bekijk vacature »

Back end developer Digital agency

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 20 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

Anaplan Developer

Dit ga je doen What are you going to do: Picking up Stories: Design planning had, how are we going to build it in Anaplan; Talking to the end user to build a forecasting model; Having contact with the data team about which data is needed; Being able to convert an Excel sheet into a 3, 4 or 5 dimensional modeling environment; Giving knowledge sessions about Anaplan; Solving incidents; Making instructional videos on how teams should read forecasts; Writing blogs about forecasting. Hier ga je werken We are looking for an Anaplan Builder to deliver end-to-end solutions within a big

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Front-end Developer! Als Front-end Developer binnen dit softwarebedrijf ga je de frontends voor zowel je eigen interne projecten als die voor klanten opzetten, onderhouden en uitbreiden. Je zet ideeën om naar mooie successen voor de klanten. Dat is in een notendop wat je gaat doen! Wat kun je verwachten? Je werkt aan de doorontwikkeling van bestaande maatwerkapplicaties. Bijvoorbeeld wanneer de klant de applicatie wil uitbreiden met een nieuwe feature; Samen met het team van backenders en desginers zet je nieuwe ideeën van klanten om naar mooie oplossingen; Je werkt met verschillende frameworks.

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Developer gezocht! Ben jij een enthousiaste developer die graag wil bijdragen aan ontwikkelingen binnen een mooie organisatie? Solliciteer dan snel. Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer uit de regio Nijkerk die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een SaaS applicatie. Je moet beschikken over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal aangezien je samen met de klant gaat werken. Bedrijfsprofiel Je komt te werken binnen een echt familiebedrijf dat al sinds 1925 actief is binnen de FMCG branche. Het bedrijf heeft 40 medewerkers en er heerst een platte communicatiestructuur waarbij

Bekijk vacature »

Software developer (PHP) - Utrecht centrum

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Junior Back end developer PHP, Symfony

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Low code Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen van bestaande applicaties en het geheel van scratch af aan opzetten van nieuwe applicaties binnen een low code platform; Je beoordeelt technisch ontwerpen en maakt de vertaalslag naar de technische oplossingen binnen het platform; Je voert testwerkzaamheden uit; Je adviseert de organisatie op jouw vakgebied; Je schakelt met business analisten en de architect om tot mooie oplossingen te komen; Je lost bugs op en denkt mee over een structurele oplossing. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze

Bekijk vacature »

Senior front end developer Digital Agency Amsterda

Functie Wij werken in multidisciplinaire teams aan verschillende projecten, echter blijf je niet gebonden aan 1 team. Dit houdt in dat wij verschillende specialisten in dienst hebben en deze door middel van een roulatiesysteem in multidisciplinaire teams laten werken. Het team bestaat vaak uit Frontend developer(s), Backend Developer(s), Designer(s), Tester(s) en Mobile Developer(s). Deze teams worden afgewisseld waardoor jij de mogelijkheid krijgt om met iedereen een keer samen te werken. Als Frontend Developer ben jij ónze Specialist op dit gebied. Jij werkt mee aan verschillende projecten voor verschillende klanten. Denk bijvoorbeeld aan klanten, zoals’; BAM, IDFA en Ultimaker. Hierbij zorg

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Uiid -

Uiid -

13/04/2011 15:07:51
Quote Anchor link
Hallo,

ik ben net begonnen met php, en probeer het te leren door scripts te maken of op internet te kijken naar tutorials.
Ik kan 1 ding nergens goed vinden.
Ik wil graag een minimap met coordinaten maken, als je dan op een coordinaat klikt maakt hij daar je dorp. Je moet dus ook andere dorpen uit de database halen zodat je kan zien waar je geen dorp meer neer kan zetten. Als je dan dorp maakt insert hij dat dan ook in database.
Kan iemand mij helpen?
thanks.
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 04:53:10
 
Tom aan t Goor

Tom aan t Goor

13/04/2011 15:10:59
Quote Anchor link
Je kan ipv coördinaten beter werken met tables ;)
 
Maarten PHP

Maarten PHP

13/04/2011 15:11:35
Quote Anchor link
Vacature
 
Uiid -

Uiid -

13/04/2011 15:20:08
Quote Anchor link
oke, maar ik wil eigenlijk tips hoe ik dat kan doen :)
 
Joris van Rijn

Joris van Rijn

13/04/2011 15:36:16
Quote Anchor link
Maarten Buijs op 13/04/2011 15:11:35:
Vacature


Dit is de meest nutteloze reactie van het jaar.
Hij vraagt toch om hulp?
 
Arjan -

Arjan -

13/04/2011 15:59:57
Quote Anchor link
1. Heb je je al verdiept in het aanmaken van maps aan de hand van html coördinaten (zie http://www.elated.com/articles/creating-image-maps/)?
2. Kan je al gegevens in en uit de database halen?

Dit lijkt mij trouwens niet echt een beginnersopdracht, maar goed, als jij het wilt ;).
 
Uiid -

Uiid -

13/04/2011 16:22:54
Quote Anchor link
1. nee ga ik nu doen :)
2. ja


oke ik snap het nu wel zo'n beetje maar hoe deel ik de image op in grotere coordinaten en laat ik op de map verschijnen wat er in de database staat?
Gewijzigd op 13/04/2011 16:53:03 door Uiid -
 
Jordy nvt

Jordy nvt

13/04/2011 19:35:51
Quote Anchor link
Ik heb zelf ook zo'n soort probleem gehad, en ik heb niet met imagemaps gewerkt. Alles is puur in tables gemaakt. Zou je wat meer details over je kaart kunnen geven? Zijn er bijvoorbeeld wegen of bomen op te zien? Zoja, worden die dan in de database opgeslagen?
 
Uiid -

Uiid -

13/04/2011 19:57:45
Quote Anchor link
( nog ) geen wegen of bomen ik wil eerst alles hebben en dan ga ik over op details
zou u kunnen vertellen hoe u het gedaan had?
Gewijzigd op 13/04/2011 20:04:20 door Uiid -
 
Jordy nvt

Jordy nvt

13/04/2011 20:21:13
Quote Anchor link
Ik zal je proberen te helpen. Zelf was ik ook lange tijd op zoek naar hulp want het is inderdaad kl*ote om het te scripten. Maar goed.

Als ik jou was zou ik toch iets meer op de details gaan letten, want om deze later toe te voegen is nogal ingewikkeld. Stel: je hebt een database met daarin de tabel 'dorpen' waar alle dorpen in staan met hun x en y coordinaten en gegevens (zoals puntenaantal) en je hebt ook nog een tabel 'map_inhoud' waar voor een aantal x en y assen opgeslagen staat of er zich een boom of een weg op die plek bevindt. Standaard bevindt zich overal gras, deze zou ik dus niet opslaan in de database.

Vervolgens haal je op welke x en y coordinaten op de pagina getoond moeten worden (als je dorp op x=50 en y=70 ligt kun je bijvoorbeeld alles ophalen tussen de (x=47 en x=53) en (y=67 en y=73). Dan krijg je zoiets als:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
WHERE (X BETWEEN '".$vanaf_x."' AND '".$tot_x."') AND (Y BETWEEN '".$vanaf_y."' AND '".$tot_x."')
?>

Dit doe je voor de tabel 'dorpen' en 'map_inhoud'. De resultaten sla je op in een array.

Maak dan in je pagina een tabel aan en doorloop vervolgens de gehele array en voor elk resultaat dat je tegen komt doe je het volgende:
- als het een dorp is: toon een dorp
- als het iets op de landkaart is (bv een weg) toon deze
- indien het record niet in de array is opgeslagen is het gras, dat is dus de standaardsetting.

Toon elk van deze onderdelen in een speciale td van je table, en ziedaar: je eigen map:-)
Gewijzigd op 13/04/2011 20:22:51 door Jordy nvt
 
Uiid -

Uiid -

14/04/2011 15:52:19
Quote Anchor link
ik snap het nog niet helemaal, waar laat ik de resultaten dan zien in de minimap?
 
Jordy nvt

Jordy nvt

14/04/2011 15:55:52
Quote Anchor link
De array lees je uit en elke record zet je in een td van je table.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
<table>
foreach($array as $key=>$value)
{

  echo '<td>Key: '.$key.' Waarde: '.$value.'</td>';
}
<
/table>
?>


Verder moet je het script zodanig aanpassen dat ie bij bijvoorbeeld elke 7 records op een nieuwe regel begint.
 
Gerben Jacobs

Gerben Jacobs

14/04/2011 16:01:48
Quote Anchor link
Die 'vacature' opmerking was helemaal niet nutteloos en zinnen zoals 'ik snap het nog niet helemaal, waar laat ik de resultaten dan zien in de minimap?' hebben in mijn ogen ook maar één doel. phpkantenklaar.nl
 
Uiid -

Uiid -

14/04/2011 16:06:13
Quote Anchor link
heel leuk bestond die site maar :)
zoals ik al eerder zei ben ik een beginner en probeer ik te leren door dingen te maken
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

14/04/2011 16:06:39
Quote Anchor link
Henk Jansen op 13/04/2011 15:07:51:
Hallo,

ik ben net begonnen met php, en probeer het te leren door scripts te maken of op internet te kijken naar tutorials.
Ik kan 1 ding nergens goed vinden.
Ik wil graag een minimap met coordinaten maken, als je dan op een coordinaat klikt maakt hij daar je dorp. Je moet dus ook andere dorpen uit de database halen zodat je kan zien waar je geen dorp meer neer kan zetten. Als je dan dorp maakt insert hij dat dan ook in database.
Kan iemand mij helpen?
thanks.

Lijkt mij nogal duidelijk dat hij pas begint en om hulp vraagt. Dus de opmerking dat het hier om een vacature zou gaan raakt kant nog wal. Gelieve hier dan ook geen opmerkingen meer over te plaatsen en in plaats daarvan de topic starter te voorzien van zinvol advies.
 
Jordy nvt

Jordy nvt

14/04/2011 16:10:36
Quote Anchor link
Inderdaad, ik vroeg me al af waarom niemand hem verder helpt:-)

Maar ben je bezig met een browserspel als ik zo tussendoor vragen mag?
 
Gerben Jacobs

Gerben Jacobs

14/04/2011 16:12:52
Quote Anchor link
Henk Jansen op 14/04/2011 16:06:13:
heel leuk bestond die site maar :)
zoals ik al eerder zei ben ik een beginner en probeer ik te leren door dingen te maken


Okay, mooi!

Wat heb je tot nu toe? Gebruik je tabellen of gebruik je een map-element (http://www.w3schools.com/TAGS/tag_map.asp) ?
 
Arjan -

Arjan -

14/04/2011 16:24:19
Quote Anchor link
Je kan met een grid (met behulp van tabellen = wat jordy al aangaf) werken. Elke cel is een heel klein oppervlak van je map en dan kan je de uitleg van Jordy gebruiken om te kijken wat de functie is van elke cel.

Zoiets als dit:

Afbeelding

rood zijn dorpen. Groen is gras.

In de database kan je dan in een aparte tabel meerdere vakken toewijzen aan een dorp.

Dus tabel "dorp":

dorp_id: 1
dorp_naam: 'Blabla'

Tabel dorp_coords:

coord_id: 1
dorp_id: 1
coord_x: 2
coord_y: 2

coord_id: 2
dorp_id: 1
coord_x: 3
coord_y: 2

Etc.

Dit betekent dat dorp 1 (dorp_id = 1) de vakken (3,2) en (3,2) bezet.

Met behulp van een loop kan je bijhouden in welke cel je zit (rij en kolom) en zodoende kan je uit de array de dorpen plaatsen op de map.
Gewijzigd op 14/04/2011 16:29:17 door Arjan -
 
Uiid -

Uiid -

14/04/2011 16:42:25
Quote Anchor link
ik kom er niet uit hoe ik de resultaten van array in de tabel zet
Gewijzigd op 14/04/2011 18:26:34 door Uiid -
 
Jordy nvt

Jordy nvt

14/04/2011 18:26:49
Quote Anchor link
Wat is je script tot nu toe?
 
Uiid -

Uiid -

15/04/2011 19:04:10
Quote Anchor link
kijk volgende pagina
Gewijzigd op 16/04/2011 11:07:22 door Uiid -
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.