Mod Rewrite Probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end developer - working on software for arou

Functie They have recently started looking for an experienced Front-end (mobile/app) developer. Because of the short lines within the team, they are also looking for someone who can communicate with the service desk, sales and support for technical questions. You will join their IT team consisting of about 10 colleagues divided over two teams in rooms opposite each other. Half of these are involved in their front-end. You will work together with, among others, the Architect, 1 senior, 1 junior and there is a Team Leader. In terms of technology, they work with a unique tech-stack, particularly because of the

Bekijk vacature »

Laravel PHP developer in een jong team

Bedrijfsomschrijving Als je op zoek bent naar een werkplek waar plezier en uitdaging hand in hand gaan, dan is dit bedrijf de juiste keuze voor jou. Hier kun je werken aan uitdagende projecten en krijg je als developer veel verantwoordelijkheid. Het bedrijf waardeert kwaliteit boven kwantiteit en richt zich op het ontwikkelen van hoogwaardige applicaties en websites waar klanten enthousiast over zijn. Dit bedrijf is vooruitstrevend en streeft naar het leveren van de best mogelijke resultaten voor hun klanten. Als medior PHP ontwikkelaar met 3 jaar ervaring ben jij de persoon die we zoeken. Je krijgt hier de kans om

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. Je gaat als Full stack developer aan de slag en gaat

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

Als Senior PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn en coach je andere developers op de hard en soft skills. Wat doe je als Senior PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om

Bekijk vacature »

Front-end React developer

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Gezocht: Ervaren VB6 developer met C# ambitie!

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf is een vooraanstaande softwareleverancier die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van software pakketten voor autoschade herstel bedrijven. De software wordt gebruikt door meer dan de helft van alle autoschade herstel bedrijven in Nederland. Het team van professionals is op zoek naar getalenteerde collega developers die hun vaardigheden willen inzetten om het bedrijf te laten groeien. Functieomschrijving Voor dit bedrijf zoek ik een ervaren VB6 / VB.NET developer met interesse om op termijn verder te gaan in C#. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van de bestaande softwarepakketten. Een deel van de code is nog

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Gezellige team, passie en een groene toekomst! Lees hier de vacature van Front-end Developer bij All in Power! All in power heeft zich tot doel gesteld écht bij te dragen aan de energietransitie. Dit doen wij door de markt voor energie volledig op zijn kop te zetten. Producenten van schone (wind- of zonne-)energie verkopen via ons platform hun energie rechtstreeks aan gebruikers. Of dit nu huishoudens, bedrijven of bijvoorbeeld laadpalen zijn ons platform maakt het uitwisselen van energie mogelijk. Zo maken we de business case van onze klanten veel sterker en loont het om (meer) te investeren in vergroening voor

Bekijk vacature »

Cobol Developer

Dit ga je doen Als Cobol Ontwikkelaar zal je gaan meebouwen aan een onderdeel van het backend systeem waarbij je het functionele ontwerp vertaald naar een technische oplossing die geïntegreerd kan worden in de huidige omgeving. Je zorgt ervoor dat de bedrijfsprocessen op een efficiënte manier worden uitgevoerd en werkt proactief aan het verbeteren hiervan. Samen met jouw collega’s reviewen jullie elkaars code en test je je eigen code. Je werkt nauw samen met andere ontwikkelaars, testers en functioneel ontwerpers. Taken pakket: Beheren en doorontwikkelen van de bestaande omgeving; Vertalen van een functionele vragen naar een technische oplossing; Doorvoeren van

Bekijk vacature »

PHP Back-end Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Starter Werklocatie: Nijmegen Vacature ID: 13633 Introductie OUr client develop websites, webshops, and digital environments that are used by many visitors daily. They are seeking an experienced PHP-Developer Back-end to join the team. If you're looking for a position where you can tackle challenging, innovative, and multidisciplinary ICT projects and make a difference, this vacancy might be for you! Functieomschrijving As a PHP developer, you'll develop websites and digital environments used by many visitors daily. You'll work as a back-end developer and want to continuously develop in this field. You can work independently and efficiently,

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Onderdelen van jouw functie: Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook

Bekijk vacature »

Magento developer

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

Oracle Apex Developer

Dit ga je doen Jouw taken bestaan uit: Het bouwen maatwerk Oracle applicaties voor Europese business units; Het implementeren van de nieuwste technieken om te blijven innoveren; Actief meedenken en aandragen van verbetervoorstellen. Hier ga je werken Deze organisatie in de regio Veenendaal is een van wereld grootste retailers met ruim 16.000 winkels in 27 markten en jaarlijks ruim 5,3 miljard klanten die winkelen bij een van hun welbekende retailmerken. Binnen de organisatie is er een IT Group actief die dient als IT Service Provider voor de hele organisatie en waar dagelijks IT'ers werken aan state-of-the-art IT oplossingen. Dit doen

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Medior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij als software ontwikkelaar toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zoeken wij jou! Voor het maken van de procesbesturingssoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen; Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden, o.a. door middel van SCRUM; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Implementeren van nieuwe product

Bekijk vacature »
Davy Jansen

Davy Jansen

13/05/2007 11:35:00
Quote Anchor link
Hallo allemaal,
Ik was aan het proberen, mijn urls 'vriendelijk' te maken, met mod rewrite. Ik kom er alleen niet meer uit, ik zie niet wat ik fout doe.

Dit is wat ik heb:
.htaccess (staat in de root)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
Options +FollowSymLinks
RewriteEngine On
RewriteRule ^test/(.*)/ditdan/(.*)/ index.php?test=$1&ditdan=$2
RewriteRule ^test/(.*)/ index.php?test=$1


test code index.php (test opstelling)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
 if(isset($_GET['test']) && $_GET['test'] == "1"){
  echo "1 werkt<br>";

   if(isset($_GET['ditdan']) && $_GET['ditdan'] == "5"){
    echo "2 werkt<br>";
   }

 }
else{
  echo "<br>Geen Mod rewrite<br>";
  echo "- <a href=index.php?test=1>Link test 1</a><br>";
  echo "- <a href=index.php?test=1&ditdan=5>Link test 2</a><br>";
  echo "<br>Wel Mod rewrite <br>";
  echo "- <a href=/vriendelijkeurls/index/1/>Link test 1</a><br>";
  echo "- <a href=/vriendelijkeurls/index/1/5/>Link test 2</a><br>";
 }

?>


Wat moet het worden:
dit: index.php?test=1&ditdan=5 moet
dit: index/1/5/ of index/test/1/ditdan/5/worden

Wat er fout gaat:
Hij komt niet uit bij "1 werkt" of bij "2 werkt". Hij komt dus niet bij de if.
De link is dus niet goed ofzo?

Ik hoop dat iemand ziet wat ik fout doe.
(Het complete domein is: www.sitenaam.nl/vriendelijkurls/index.php)

Alvast bedankt,
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Davy Jansen
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 18:10:39
 
Happy2day

Happy2day

13/05/2007 12:19:00
Quote Anchor link
Zet achter je regel [L]
dus:
RewriteRule ^test/(.*)/ditdan/(.*)/ index.php?test=$1&ditdan=$2 [L]
RewriteRule ^test/(.*)/ index.php?test=$1 [L]
 
Davy Jansen

Davy Jansen

13/05/2007 13:03:00
Quote Anchor link
Nee, geeft geen verschil?
 
Davy Jansen

Davy Jansen

15/05/2007 16:16:00
Quote Anchor link
*Bump*

edit: ik heb hem nu uit de submap gehaald. En nu heb ik deze code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
Options +FollowSymLinks
RewriteEngine On
RewriteRule ^/index/(.*)/(.*)/ vriendelijk.php?test=$1&ditdan=$2 [L]
RewriteRule ^/index/(.*)/ vriendelijk.php?test=$1 [L]


En als ik nu op een link klik, dan gaat hij ook echt naar de index toe, ipv naar vriendelijk.php ??
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Davy Jansen
 
Danny Roelofs

Danny Roelofs

15/05/2007 16:31:00
Quote Anchor link
Nou ik ben ook in mod_rewrite geen guru, toevallig vandaag zelf dingen lopen uit te zoeken en tot nu toe heb ik dit werkend:

Options +FollowSymlinks
RewriteEngine on
RewriteRule ^secure/(.+)/(.+) index.php?option=$1&cmd=$2
RewriteRule ^pictures/(.+) images/$1


Dat houd in dat dan mijn links naar de index.php er zo uit zien:

http://www.website.nl/secure/1/1

en de htaccess bestand staat dan ook in de root van de website

En voor de plaatjes heb ik dan:

http://www.website.nl/pictures/plaatje.jpg

en de plaatjes staat in de root/images/


Maar ik had ook graag dit willen doen:

RewriteRule ^secure/(.+)/(.+) index.php?option=$1
RewriteRule ^secure/(.+)/(.+) index.php?option=$1&cmd=$2
RewriteRule ^pictures/(.+) images/$1

Zodat ik naargelang de aantal optie's voor de php script de juiste vorm zou aanroepen. Dit werkt wel maar dan krijg ik de ellende van als ik op deze link zou klikken:

http://www.website.nl/secure/1/1

wordt dan:

http://www.website.nl/secure/1/1/1

enzovoorts

http://www.website.nl/secure/1/1/1/1

En wat ik daar ook aan probeer te sleutelen met een base rewrite of andere methode's dan lukt het niet. Maar goed ook geen groot probleem natuurlijk gezien ik kan leven met éen vorm om de index.php aan te roepen.


Wellicht heb je hier wat aan maar ik ben ook pas voor het eerst er mee begonnen en daarmee ben ik dus niet de verkozen persoon c.q guru.
 
Davy Jansen

Davy Jansen

15/05/2007 16:52:00
Quote Anchor link
Ja ik ben nu ook weer een stuk verder:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
Options +FollowSymLinks
RewriteEngine On
RewriteRule ^(.*)/(.*)/ vriendelijk.php?test=$1&ditdan=$2 [L]
RewriteRule ^(.*)/ vriendelijk.php?test=$1 [L]


en de link is nu: www.sitenaam.nl/index/1/

bestand.php
<a href=/index/1/>Link test 1</a>

en dat werkt ook :)
Alleen de $_GET werkt nu nog niet?
 
Danny Roelofs

Danny Roelofs

15/05/2007 17:05:00
Quote Anchor link
Nou op zich bij mij wel, maar ik weet niet zo alle in & outs van de consequenties met een RewriteEngine en of het daar mee te maken zou hebben (ga ik niet vanuit) maar probeer eens dit in je script te hebben:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<form action="" method="get"><textarea name='vak'>test</textarea><input name="invoer" type="submit" /></form>

<?php
var_dump($_GET);
?>


Als dit werkt dan werkt $_GET en is de fout ergens elders te zoeken.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Danny Roelofs
 
Davy Jansen

Davy Jansen

15/05/2007 17:14:00
Quote Anchor link
Het werkt al:)

Dit stond in mijn eerste $_GET: index.php/1 ipv: 1
en ik controleerde alleen ff op if(isset($_GET['test']) && $_GET['test'] == "1"){

en niet op: index.php/1/, maar het werkt nu wel helemaal :)
Ik begin het nu langsaam ook een beetje door te krijgen.

Bedankt voor je (jullie) hulp ;)

Wat zijn jou problemen dan??
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Davy Jansen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.