multidimensional array convert

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java Developer bij een jonge groeiende organisatie

Bedrijfsomschrijving Vind jij het als Java developer ook zo belangrijk dat een bedrijf je de ruimte en tijd geeft voor persoonlijke ontwikkeling? Dan zit je hier helemaal goed. Deze jonge organisatie is opgericht in 2018 en is ondertussen uitgegroeid tot een club van ongeveer 30 medewerkers. Het gaat hier om een echte Java club, die vrijheid en verantwoordelijkheid erg belangrijk vinden. Het bedrijf heeft een informele sfeer en de teams zijn erg hecht met elkaar. Ze delen graag de kennis en ervaringen met anderen, maar vinden andermans mening ook zeer belangrijk. De organisatie zet zich in voor ontwikkeling en besteed

Bekijk vacature »

Frontend Developer Vue Nuxt HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever levert elke dag betere digitale gebruikerservaringen. Ben jij geschikt als frontend Developer? Heb je ervaring met Vue en Nuxt? Vaste baan: Front-End Developer HBO €3.100 - €4.600 Zij bieden opdrachtgevers een complete dienstverlening op gebied van ontwerpen en ontwikkelen van websites, zoekmachine optimalisatie, online adverteren, content marketing en conversie verbetering. Zij werken met een eigen ontwikkeld CMS. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot

Bekijk vacature »

Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Software Developer je verantwoordelijk voor: - Je werkt voortdurend aan oplossingen voor het op afstand bewaken en besturen van oogstmachines; - Het visualiseren van gegevens in rapporten, apps of andere formaten; - Voorspellend machineonderhoud; - Taakplanning; - Je schrijft aangepaste plug-ins om gegevens te importeren of exporteren

Bekijk vacature »

Back-end Developer (Permanent position with the em

Bedrijfsomschrijving Dutch specialist in technical installation materials. Functieomschrijving Purpose of the position: Our client is looking for a Back-end Developer who, together with the rest of the energetic and dynamic team, is responsible for the development and management of the website. This not only concerns the development and management of the current website, but also the development of a new Headless Commerce Platform to keep the customer's website Future proof. Within the IT department, there is a real DevOps culture and the commerce team is at the forefront and tries to implement continuous improvements. Most important tasks: ï‚· Designing and

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Ben jij een kei van een full-stack developer? Heb je ambitie om te groeien en jezelf te ontwikkelen binnen een ambitieus bedrijf? Gaat jouw hart sneller kloppen van transpilers of frameworks zoals Angular, Vue of React? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een full-stack developer om onderdeel te zijn van een team dat bestaat uit gedreven developers. Ieders met hun eigen specialiteiten en kennis van de projecten en behoeften vanuit de product owners. We zoeken iemand die met zijn/haar huidige competenties en domeinen dit team wil begeleiden, stimuleren en tevens

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Applicatiebeheerder/ Ontwikkelaar

Dit ga je doen - Verantwoordelijkheid dragen voor het complexe applicatielandschap; - Schakelen met eindgebruikers en leveranciers; - Verdeling in werkzaamheden tussen dagelijks beheer ontwikkelen; - Het analyseren van de behoeften van gebruikers en het vertalen hiervan naar functionele specificaties voor de applicaties; - Actief bijdragen aan het leveren van passende oplossingen voor het applicatielandschap. Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de regio van Amsterdam is een van de meest toonaangevende mediaorganisaties in Nederland. Door de organisatiecultuur krijg jij veel ruimte om initiatief te nemen en zelfstandig aan het werk te gaan. Samen met het IT team zorg

Bekijk vacature »

Java (Java EE) Developer

In het kort Werken als Java developer betekent werken aan complexe IT projecten bij onder meer een internationaal containeroverslag bedrijf. Zo sturen we apparaten en eindgebruikers aan d.m.v. onze custom-made software oplossing, die dagelijkse vele duizenden containers verwerkt. Denk aan systemen die volautomatische kranen aansturen en op afstand bedienen, de volledige afhandeling van containernummerherkenning bij het laden en lossen van zeeschepen of het tonen van instructies aan de chauffeurs van ruim 300 straddle carriers. En dat allemaal redundant, robuust en in een dynamische 24/7 omgeving! Jij versterkt ons ontwikkelteam en gaat aan de slag met oa. Java i.c.m. Spring (Boot),

Bekijk vacature »

APEX Ontwikkelaar in een team van Oracle Developer

Bedrijfsomschrijving Wij zijn op zoek naar een APEX Ontwikkelaar om onze opdrachtgever in Den Haag te versterken. In deze rol zul je verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen en onderhouden van de front-end van onze applicaties met behulp van Oracle Application Express (APEX). Je werkt aan zowel inhouse als externe projecten. De sfeer binnen het Oracle team is gemoedelijk en men probeert elkaar te helpen én van elkaar te leren. Zo ontstaat er een prettige en plezierige werksfeer waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Er wordt gewerkt met de meest nieuwe technologieën waardoor je kennis up-to-date blijft. Het bedrijf

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen De requirements in kaart brengen van de klant; Implementeren van functionele en technische specificaties bij opdrachtgevers; Oplossen van bugs; Meewerken aan maatwerksoftware voor nieuwe opdrachtgevers; Het testen en uitleveren van nieuwe functionaliteiten naar de acceptatie en productieomgeving De database ontwikkelen en onderhouden; Hier ga je werken Onze klant is gevestigd in het westen van Nederland en is gespecialiseerd in het ontwikkelen van software voor de levensmiddelen industrie. De software die het team maakt optimaliseert voornamelijk de administratieve processen, maakt deze meetbaar en zorgt ervoor dat de data zo goed mogelijk gebruikt kan worden. Binnen een van

Bekijk vacature »

Software Developer C++ en Perl

Ben je een slimme en enthousiaste universitair opgeleide bèta die graag bij een relatief klein softwarebedrijf wil werken waar de sfeer goed is en eigen inbreng gewaardeerd wordt? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen technisch hoogwaardige software op het gebied van IT infrastructuur performance analytics. Het type software zorgt voor intellectueel interessante uitdagingen. We ontwerpen de producten zelf en verkopen deze als off-the-shelf software aan grote bedrijven in Europa en de VS. Wij zoeken een ervaren C++ software engineer met kennis van Perl voor een van onze ontwikkelteams. Werkzaamheden Samen met de andere ontwikkelaars specificeren, ontwerpen en implementeren van nieuwe functionaliteit

Bekijk vacature »

Back end developer Digital Agency

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »
Sanne Zuidema

Sanne Zuidema

22/05/2015 21:15:16
Quote Anchor link
Op dit moment ben ik bezig met een enquête. Ik heb al een script gemaakt die de enquêtevragen in de database zet als iemand deze moet invullen word het formulier uit de database opgehaald. In mijn enquête zijn drie soort vragen: open vragen(textbox) checkbox(checkbox) en select vragen(radio). Hieronder het formulier
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
echo '<form action="'.$baseHref.'actions/functions.php" method="post">
<input type="hidden" name="action" value="invullenEnquette">
<input type="hidden" name="pagina" value="'.$pagina.'">
<input type="hidden" name="permission" value="'.$userPermission.'">
<input type="hidden" name="userid" value="'.$userId.'">
<input type="hidden" name="secretkey" value="'.$sectetKeyUsers.'">
<input type="hidden" name="basehref" value="'.$baseHref.'">';
$status = 1;
$sql_vraag = "SELECT * FROM enquette_vragen WHERE status = :status ORDER BY positie ASC";
$stmt_vraag = $pdo->prepare($sql_vraag);
$stmt_vraag->bindParam(':status', $status, PDO::PARAM_STR);
$stmt_vraag->execute();
$result_vraag = $stmt_vraag->fetchAll();
foreach($result_vraag as $row_vraag){
    echo '<div class="media_box " id="row-'.$row_vraag['id'].'">';
    echo '<label>'.$row_vraag['vraag'].'</label><br/>';
    $vraag_id = $row_vraag['id'];
    $vraag_soort = $row_vraag['soort'];
    
    switch($vraag_soort){
        case 1:
            echo '<input type="text" name="vr_'.$vraag_id.'" class="form-control"><br/>';
        break;
        case 2:
            
            $sql_soort = "SELECT * FROM enquette_vragen_soort WHERE status = :status AND enquette_vraag_id = :enquette_vraag_id";
            $stmt_soort = $pdo->prepare($sql_soort);
            $stmt_soort->bindParam(':status', $status, PDO::PARAM_STR);
            $stmt_soort->bindParam(':enquette_vraag_id', $vraag_id, PDO::PARAM_STR);
            $stmt_soort->execute();
            $result_soort = $stmt_soort->fetchAll();
                foreach($result_soort as $row_soort){
                    echo '<input type="checkbox" name="vr_'.$vraag_id.'[]" value="vr_soort_'.$row_soort['id'].'"> '.$row_soort['optie'].'<br>';
                }
        break;
        case 3:
            $sql_soort = "SELECT * FROM enquette_vragen_soort WHERE status = :status AND enquette_vraag_id = :enquette_vraag_id";
            $stmt_soort = $pdo->prepare($sql_soort);
            $stmt_soort->bindParam(':status', $status, PDO::PARAM_STR);
            $stmt_soort->bindParam(':enquette_vraag_id', $vraag_id, PDO::PARAM_STR);
            $stmt_soort->execute();
            $result_soort = $stmt_soort->fetchAll();
                foreach($result_soort as $row_soort){
                    echo '<input type="radio" name="vr_'.$vraag_id.'" value="'.$row_soort['id'].'"> '.$row_soort['optie'].'<br>';
                }
        break;
    }
    echo '<hr></hr>';
    
    
    echo '</div>';
    
}
echo '<input type="submit" value="Opslaan">';
    echo '</form>';


Met het volgende script wordt het formulier uitgelezen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
$status = 1;
$sql_vraag = "SELECT * FROM enquette_vragen WHERE status = :status";
$stmt_vraag = $pdo->prepare($sql_vraag);
$stmt_vraag->bindParam(':status', $status, PDO::PARAM_STR);
$stmt_vraag->execute();
$result_vraag = $stmt_vraag->fetchAll();
  foreach($result_vraag as $row_vraag){
    echo $row_vraag['id'].'<br/>';
      if($row_vraag['soort'] == 1){
        foreach($_POST as $key => $value) {
            echo "POST parameter '$key' has '$value'<br/>";  
        }
    }
  }
print_r($_POST);


Uit de print_r($POST) komt de volgende array:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
Array
(
    [action] => invullenEnquette
    [pagina] => dashbord
    [permission] => 3
    [userid] => 5
    [secretkey] => 0a30ab684ffa8bc0d54e53617d99dd93
    [basehref] => http://localhost/BenJijDeMol/
    [vr_18] => Array
        (
            [0] => vr_soort_8
            [1] => vr_soort_10
        )

    [vr_19] => 6
    [vr_29] => 20
)


Bij de echo van "POST parameter '$key' has '$value' komt er een error in mijn scherm te staan:
Notice: Array to string conversion in .... on line 197.

Ik heb echt geen idee hoe ik deze array zo kan aan passen dat ik de vraagnummers kan vergelijken met de nummers uit mijn database om de antwoorden te inserten in een tabel voor de antwoorden.
 
PHP hulp

PHP hulp

09/05/2024 01:24:52
 
- SanThe -

- SanThe -

22/05/2015 21:24:06
Quote Anchor link
Even heel snel doorgekeken.
Zo te zien gaat het fout bij [vr_18] als key.
Dat is een array() en geen string.
Die moet je dus ook weer doorlopen met een foreach().
 
Sanne Zuidema

Sanne Zuidema

24/05/2015 08:42:04
Quote Anchor link
Dat ik vr_18 nog een keer moet doorlopen met een foreach had ik al gelezen op internet. Maar mijn enquette kan via een formulier worden aangemaakt.Ik weet van tevoren niet welke vraag ik twee keer met een foreach moet doorlopen. Het kan ook zo zijn dat er meerdere vragen tussen zitten die met een foreach moet doorlopen. In mijn database heb ik in een tabel wel staan wat voor soort vraag het is en kan ik uitlezen welke vragen een checkbox bevatten.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

24/05/2015 10:34:33
Quote Anchor link
even testen van te voren met de is_array() functie...

Toevoeging op 24/05/2015 10:59:09:

Of je zet dat veld STANDAARD in een array..

Maar het lijkt me toch handiger als je aan enige identificatie doet van het aangeboden.

Klein voorbeeldje:

Stel vraag 18 is een multiplechoice vraag en vraag 19 is een open vraag.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
Array
(
    [0] => Array
        (
            [id] => 18
            [type] => multiplechoice
            [answers] => Array
                (
                    [0] => bananen
                    [1] => appelen
                )
        )

    [1] => Array
        (
            [id] => 19
            [type] => open
            [answers] => Array
                (
                    [0] => 6
                )
        )
)


Je kunt met formulieren de mooiste arrays maken.

bijv:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<form method="post">
  <input type="text" name="questions[0][id]" value="12"/></br>
  <input type="text" name="questions[0][type]" value="multiplechoice"/></br>
  <input type="text" name="questions[0][answer][]" value="antwoord A"/></br>
  <input type="text" name="questions[0][answer][]" value="antwoord B"/></br>
  <input type="text" name="questions[0][answer][]" value="antwoord C"/></br>
  <input type="text" name="questions[0][answer][]" value="antwoord D"/></br>

  <input type="text" name="questions[1][id]" value="13"/></br>
  <input type="text" name="questions[1][type]" value="open"/></br>
  <input type="text" name="questions[1][answer][]" value="antwoord A"/></br>
  <button type="submit">Test</button>
</form>


Probeer maar eens te posten en dan met een print_r

Toevoeging op 24/05/2015 11:34:46:

Antwoord:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Array                                                                                                                                                                  
(                                                                                                                                                                      
    [questions] => Array                                                                                                                                              
        (                                                                                                                                                              
            [0] => Array                                                                                                                                              
                (                                                                                                                                                      
                    [id] => 12                                                                                                                                        
                    [type] => multiplechoice                                                                                                                          
                    [answer] => Array                                                                                                                                  
                        (                                                                                                                                              
                            [0] => antwoord A                                                                                                                          
                            [1] => antwoord B                                                                                                                          
                            [2] => antwoord C                                                                                                                          
                            [3] => antwoord D                                                                                                                          
                        )                                                                                                                                              
                                                                                                                                                                      
                )                                                                                                                                                      
                                                                                                                                                                      
            [1] => Array                                                                                                                                              
                (                                                                                                                                                      
                    [id] => 13                                                                                                                                        
                    [type] => open                                                                                                                                    
                    [answer] => Array                                                                                                                                  
                        (                                                                                                                                              
                            [0] => antwoord A                                                                                                                          
                        )                                                                                                                                              
                                                                                                                                                                      
                )                                                                                                                                                      
                                                                                                                                                                      
        )                                                                                                                                                              
)  


Toevoeging op 24/05/2015 11:39:35:

Uiteraard kun je van bepaalde formfields hidden fields maken.
Gewijzigd op 24/05/2015 11:37:58 door Frank Nietbelangrijk
 
Sanne Zuidema

Sanne Zuidema

24/05/2015 16:15:01
Quote Anchor link
heel erg bedankt, mijn script werkt nu zoals ik wil
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.