MVC Routing vraagje

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

3D BIM Add-on Developer

Als 3D BIM add- on ontwikkelaar bij KUBUS ontwikkel je add-ons (BCF Managers genaamd) voor de toonaangevende building information modeling (BIM) programma's Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD en Tekla Structures. BCF Managers maken gegevensoverdracht mogelijk tussen BIM-software en BIMcollab. Je werkt zowel aan de front- als aan de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en

Bekijk vacature »

Traineeship IT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Junior PHP ontwikkelaar

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar MS Dynamics 365 Projecten

Samengevat: Deze werkgever is de kwaliteitsdienst in de tuinbouwsector. Ben jij een ervaren ontwikkelaar? Heb jij ervaring met Ms Dynamics 365 BC? Vaste baan: Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC ICT MBO 3.500 - 5.000 Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Ons bedrijf bewaakt en bevordert de kwaliteit van producten, processen en ketens in de tuinbouw. Wij kenmerken zich door openheid, ruimte voor initiatief, collegialiteit en zelfontplooiing. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Functie: Voor de vacature als Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Roelofarendsveen MBO

Bekijk vacature »

Senior Mobile Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Mobile Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Front-end React developer

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

As a 3D BIM add- on developer at KUBUS, you will develop add-ons (called BCF- Managers) to the leading building information modeling (BIM) programs Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD and Tekla Structures. BCF Managers enable data transfer between BIM software and BIMcollab. You will work on both the front- and the back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie omschrijving Voor een klein bedrijf in de buurt van Nieuwegein zijn wij per direct op zoek naar een talentvolle PHP developer. Er wordt veel ruimte geboden voor eigen initiateven, waardoor je een mooie stempel kan drukken op jouw eigen werkzaamheden (zowel operationeel als strategisch). Het bedrijf heeft middels externe programmeurs een multimedia platform ontwikkeld, maar willen geleidelijk de ontwikkeling naar binnen halen. Om die reden zoeken zij een communicatieve interne PHP developer die graag meebouwt aan het succesvolle product. Je gaat de volgende werkzaamheden verrichten: Platform beheren en programmeren (PHP, MySQL, JQuery, Javascript, XML & HTML); Communicatie en aansturing

Bekijk vacature »

.NET software developer

Functie omschrijving Voor een gewilde werkgever in omgeving Roosendaal zijn wij op zoek naar een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plekje in het workflow team en je zal betrokken worden bij het bouwen van nieuwe software, en het optimaliseren van bestaande code. Je werkt bij dit bedrijf in een Scrum team waarin je soms klantcontact hebt. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je krijgt een plekje op de in-house IT afdeling. Deze afdeling bestaat uit zo'n 12 collega's, verdeeld over verschillende specialisaties (BI, Beheer, Business software & workflow). De vacature staat open

Bekijk vacature »

React developer Inhouse cloudplatform

Functie De functie: Als front-end developer kom je te werken naast 2 andere front-end/React developers, waaronder één senior. Een hele mooie kans dus om in korte tijd veel nieuwe kennis en ervaring op te doen. Ze hebben momenteel veel werk hierin en daarom willen ze het team graag uitbreiden. Het is van belang dat je, zeker gezien het vele thuiswerken, in ieder geval al een aantal projecten hebt gedaan in React. Taken waar je aan kunt denken zijn het ontwikkelen van client-applicaties o.b.v. HTML5, React en andere open standaarden. Ook ben je nauw betrokken bij het implementeren van designs o.b.v.

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer

Functie Jij als Senior Python developer hebt al ruime ervaring opgedaan. Bedrijven komen bij de organisatie om technische vraagstukken op te lossen. Jij als specialist bent dus de representatie van deze kwaliteit. Je zult de keuze krijgen tussen lange of korte projecten waarin je komt te werken in multidisciplinaire teams. Projecten die je gaat uitvoeren zijn zeer uitlopend. Zodoende kun je aan de ene kant kiezen voor een greenfield project en stroom je bij een ander project midden in een migratietraject in. Voor de ene klant ontwikkel je ene nieuwe portal en voor het andere project duik je veel meer

Bekijk vacature »

Consultant Low Code Developer

Functie omschrijving Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Voor een mooie opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten. Onderdelen functie Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan Mendix of Betty Blocks. Je bent verantwoordelijk voor

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Jij komt te werken in een team van 5 developers. het product is continue in beweging. Nieuwe en bestaande klanten vragen om vaak nieuwe features. Hierin ben jij zeer belangrijk om te zorgen dat de functionaliteiten goed opgezet worden op technisch vlak. Designs krijg je aangeleverd van een externe partij zodat jij je primair kan focussen op de techniek! Je hebt daarbij alle vrijheid om je eigen creativiteit toe te passen en mee te denken over de gebruikte technieken. Het gezamenlijke doel is een product dat functioneel zeer gebruiksvriendelijk is en het bedrijfsproces van de gebruikers versneld en kwalitatief

Bekijk vacature »

C# .NET developer voor innovatieve applicaties gez

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever houdt zich al ruim 20 jaar bezig met het ontwikkelen van innovatieve software en dat willen ze graag nog lang doorzetten. En dat merk je ook als je als .NET developer hier aan de slag gaat. De applicaties worden continu doorontwikkeld met altijd als uitgangspunt dat zowel de kwaliteit als het gebruikersgemak van hoog niveau is. Het bedrijf telt inmiddels ruim 25 medewerkers waarvan meer dan de helft op de development afdeling werken. Meer weten over deze werkgever? Mail naar [email protected] of bel 0657578548 Functieomschrijving Je komt te werken in een Scrum team met andere .NET developers

Bekijk vacature »
Roy B

Roy B

23/01/2015 14:38:07
Quote Anchor link
Ik ben bezig met het ontwikkelen van een framework.
Stel ik heb de volgende routes:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$router
= new Router();

$router->addRoute("/", "HomeController", "index");
$router->addRoute("/{category}", "CategoryController", "show");
$router->addRoute("/{title}", "ContentController", "show");
?>


Stel ik heb een categorie "schoenen" met de url /schoenen en een pagina "over-ons" met de url /over-ons. Hoe weet het framework of het een categorie of een pagina betreft?
Gewijzigd op 23/01/2015 14:39:03 door Roy B
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 13:43:04
 
Wouter J

Wouter J

23/01/2015 14:41:47
Quote Anchor link
Dat weet ie niet, dus moet je meer specifieke routes maken: /category/{category}, /post/{title}
 
Roy B

Roy B

23/01/2015 14:55:37
Quote Anchor link
Balen! Ik kan me voorstellen dat je i.v.m. SEO geen /category in je URL wilt. Er zijn genoeg systemen waarbij dat ook niet nodig is. Ik werk veel met Opencart. Daarbij kan ik gewoon /schoenen of /over-ons gebruiken, ongeacht het een categorie of een content pagina is.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

23/01/2015 15:19:15
Quote Anchor link
OpenCart slaat die URL-aliassen op in een tabel die een SEO-URL zoals 'laptop-notebook' koppelt aan een URL-parameter zoals 'category_id=18'. De controller filtert vervolgens op enkele van die parameters (category_id, product_id en dergelijke).

Die opzet is echter alleen acceptabel als je vooraf al weet welke controllers er zijn en welke parameters die nodig hebben. Wil je een schaalbaar framework bouwen, dan moet je verder gaan en het relateren van parameters aan controllers configureerbaar maken.
 
Roy B

Roy B

23/01/2015 15:24:05
Quote Anchor link
Ward van der Put op 23/01/2015 15:19:15:
Wil je een schaalbaar framework bouwen, dan moet je verder gaan en het relateren van parameters aan controllers configureerbaar maken.

Kun je dit nader toelichten?
Graag een voorbeeldje.
Gewijzigd op 23/01/2015 15:24:18 door Roy B
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

23/01/2015 15:32:20
Quote Anchor link
Bijvoorbeeld de routing van Laravel illustreert hoe je dat stap-voor-stap kunt opbouwen:

http://laravel.com/docs/4.2/routing
 
Roy B

Roy B

23/01/2015 17:22:13
Quote Anchor link
Ik ben niet bekend met Laravel.
Kun je een voorbeeldje geven?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

23/01/2015 17:45:11
Quote Anchor link
Bijvoorbeeld de routing van Laravel illustreert hoe je dat stap-voor-stap kunt opbouwen:

http://laravel.com/docs/4.2/routing
 
Roy B

Roy B

23/01/2015 17:46:34
Quote Anchor link
Ik geef toch aan dat ik daar niet bekend mee ben?
Maar laat ook maar...
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

23/01/2015 17:53:01
Quote Anchor link
Je kunt toch in de onderliggende code kijken?

Niet dat je die moet kopiëren, maar als je zelf een MVC-framework bouwt, doe je er verstandig aan je in te lezen in de concepten van andere MVC-frameworks.

Routing is nogal een breed concept. Dat is gewoon niet te vertalen in: "Heb je effe een script voor me?"
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

23/01/2015 18:51:42
Quote Anchor link
Je dient in alle bekende frameworks zelf routes te definiëren. Jouw applicatie moet vervolgens de gedefinieerde routes vergelijken met de URI die door de gebruiker opgevraagd wordt. Door variabelen in de routes te plaatsen kunnen deze doorgegeven worden aan de controller. Door bijvoorbeeld slugs te gebruiken (doet deze website ook) maak je het beter SEO.

Voorbeeldje:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
route: /category/{category}
controller: ShopCategory
action: show


Controller die aangeroepen moet worden:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php

class ShopCategoryController extends BaseController
{
    public function showAction($category)
    {

        // laat category met id=$category zien
    }
}

?>


voorbeeldje van routes die matchen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
http://jouwdomein.nl/category/1
http://jouwdomein.nl/category/2
http://jouwdomein.nl/category/3
http://jouwdomein.nl/category/appelen
http://jouwdomein.nl/category/peren
http://jouwdomein.nl/category/alle-fruit-soorten


Aan jou om alleen numerieke waardes te accepteren of ook alfanumerieke.
Gewijzigd op 23/01/2015 19:36:32 door Frank Nietbelangrijk
 
Roy B

Roy B

23/01/2015 20:45:56
Quote Anchor link
Klopt, maar het probleem is dat ik dan /category in mijn URL heb, wat niet erg SEO vriendelijk is.
Dat zie je nergens.
 
Wouter J

Wouter J

23/01/2015 23:51:13
Quote Anchor link
Waarom zou /category in je URL opeens niet SEO vriendelijk zijn? Het lijkt me namelijk juist wel, omdat je dan de naam erachter een waarde meegeeft. Het is geen artikel, maar een category. Dat lijkt me erg waardevol.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

24/01/2015 00:44:29
Quote Anchor link
Zonder het voorvoegsel category kan in principe ook maar het gevaar dat je loopt is dat je overlappingen krijgt met andere (statische) pagina's en/of delen van de website

>> http://jouwdomein.nl/contact

Is contact nu een category of gaat het hier om de contact pagina met adresgegevens van het bedrijf?

Verder ben ik met Wouter eens en doe ik er nog een schepje bovenop: /category/... PRIMA SEO VRIENDELIJK!
 
Roy B

Roy B

24/01/2015 00:54:25
Quote Anchor link
Frank Nietbelangrijk op 24/01/2015 00:44:29:
Zonder het voorvoegsel category kan in principe ook...

Hoe zou ik dat kunnen bereiken dan?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

24/01/2015 01:06:05
Quote Anchor link
zo :-)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
route: /{category}
controller: ShopCategory
action: show
 
Roy B

Roy B

24/01/2015 01:09:39
Quote Anchor link
Dat gaat niet werken, aangezien het ook een contentpagina zou kunnen zijn.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

24/01/2015 01:19:19
Quote Anchor link
Dat zei ik dus al.

Kan wel maar is het verstandig?

stel je hebt deze routes in deze volgorde:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
/home
/about
/contact
/{category}


omdat de variabele route onderin staat zullen de drie eerste eerder gevonden worden bij een vergelijking. het wordt echter wel een probleem als je een category hebt die home, about of contact heet.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.