Mysql query probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back-End Developer in Laravel / PHP

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP Laravel Developer voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Voor een enthousiast team die zich graag bezig houdt met softwareontwikkeling zijn wij op zoek naar versterking. Je werkt in een klein ontwikkelteam en bent zeer betrokken bij alle aspecten van de softwareoplossingen. Van het ontwerpen tot de oplevering. Binnen deze functie ga je aan de slag met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je krijgt veel te maken met koppelingen naar systemen en de verzoeken van de klant. Je komt terecht in een team, waarbij

Bekijk vacature »

.NET Developer C#

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken Als C# .NET Developer wordt je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor belangrijkste product van deze organisatie. Dit product is een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Er

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Gezocht front-end developer! Voor een toffe organisatie in de regio Rhenen zij wij op zoek naar een front-end developer die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. In deze functie heb je een adviserende rol en beschik je over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Samen met collega’s en klanten overleg je om aangeleverde designs om te zetten naar unieke concepten. Zo draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Voor klanten wordt jij het vaste aanspreekpunt als het gaat over planningen hierin houdt je alle betrokkenen goed op de

Bekijk vacature »

Freelance Fullstack Java Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar ervaren Fullstack JAVA Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid hebben

Bekijk vacature »

Scrum Master

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Scrum master op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je begeleidt twee teams binnen de afdeling Platform Services (PLS). Je helpt mee de devops manier van werken van de teams verder door te ontwikkelen. Je helpt de PO bij het managen van de product backlog; het voorbereiden van

Bekijk vacature »

REMOTE - Front-end Angular developer

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn momenteel op zoek naar een ervaren Front-end developer die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaat, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties bezig is. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer!? Sta jij aan het begin van jouw loopbaan of heb jij misschien al enige ervaring? Vind jij het daarnaast belangrijk om jezelf constant te kunnen ontwikkelen en uitdagen? Lees dan snel verder! Voor een vooraanstaand softwarehuis in Nieuwegein ben ik op zoek naar een Junior Software Developer. De eigenaar van het bedrijf is ervan bewust dat je als junior nog een hoop kan leren, waardoor je de eerste maanden veel begeleiding en diverse trainingen krijgt. Daarna ga je samen met je collega's aan zowel kleine als grote projecten werken.

Bekijk vacature »

Software developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze PHP/Symfony Developer. Een enthousiast persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe en nieuwe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel persoonlijke als professionele groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Aanpassingssuggesties van collega’s in kaart brengen, vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

.Net Ontwikkelaar

Dit ga je doen Het ontwerpen en ontwikkelen van software voor klanten; Het bijdragen van kennis en ervaring; Het integreren van van de software en afstemmen met klanten; Het functioneel testen van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij momenteel op zoek naar een .Net Developer die wilt werken aan software die draait op machines wereldwijd. De organisatie produceert software voor applicaties die gebruikt worden in verschillende branches. De software wordt geleverd aan fabrikanten van verschillende robotica en machines. Als .Net ontwikkelaar ben je intern onderdeel van het team wat de applicatie omgevingen ontwikkeld en

Bekijk vacature »

Als Front-end developer werken aan apps voor het o

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

Junior Front end developer Onderwijssoftware

Functie Als Junior front end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

APEX Ontwikkelaar in een team van Oracle Developer

Bedrijfsomschrijving Wij zijn op zoek naar een APEX Ontwikkelaar om onze opdrachtgever in Den Haag te versterken. In deze rol zul je verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen en onderhouden van de front-end van onze applicaties met behulp van Oracle Application Express (APEX). Je werkt aan zowel inhouse als externe projecten. De sfeer binnen het Oracle team is gemoedelijk en men probeert elkaar te helpen én van elkaar te leren. Zo ontstaat er een prettige en plezierige werksfeer waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Er wordt gewerkt met de meest nieuwe technologieën waardoor je kennis up-to-date blijft. Het bedrijf

Bekijk vacature »

.net developer

Hoi! Wij zijn auto.nl en wij verkopen auto's online. je bestelt bij ons een auto net zo makkelijk als een spijkerbroek. En bevalt ie niet? Dan stuur je 'm gewoon weer terug. En dat we dat goed doen bewijst onze hoge klanttevredenheid van een 9,3. Nu maken we de volgende stap bij auto.nl. We starten met fysieke winkels. Online zoeken, offline bekijken. Maar nog altijd, geen gedoe! Gewoon eerlijk, transparant en zonder zorgen een auto kopen.. Maar om dat waar te blijven maken en nóg beter te worden, zoeken we uitbreiding van ons development team. Wat ga je precies doen?

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Brecht S

Brecht S

13/01/2015 15:24:31
Quote Anchor link
Ik heb hier 3 tabellen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
contacten
historiek
taken

De relatie tussen de contacten en historiek is de historiek.contact_id die gelijk is aan de contacten.id tabel. Maar er is geen relatie tussen de contacten en taken tabel of tussen de historiek en taken tabel. Toch zou ik deze in de query willen opnemen omdat ik van de taken het id zou nodig hebben.
De query zou er als volgt moeten uitzien:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
                    SELECT
                        h.actiedatum,
                h.contact_id,
                h.historiek,
                h.id,
                h.type,
                c.bedrijfsnaam,
                c.voornaam,
                c.achternaam,
                                t.id
                FROM
                historiek h
                JOIN
                contacten c
                ON
                h.contact_id = c.id
                            JOIN
                                taken t
                            ON
                                ???
                WHERE
                actiedatum <= CURRENT_DATE AND afgewerkt <> 'ja' AND actiedatum <> '0000-00-00' AND naam = '". $_SESSION['username'] ."'


Maar wat moet op de ??? komen? Of heb ik die ON niet altijd nodig?
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 09:51:41
 
Jan de Laet

Jan de Laet

13/01/2015 16:01:54
Quote Anchor link
De join condition ON is niet nodig, maar krijg je dan wel je gewenste resultaat?
Iedere rij uit taken zal dan gekoppeld worden aan iedere rij van contacten en historiek.

Ik betwijfel of dat zinvol is.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

13/01/2015 16:16:36
Quote Anchor link
>> Maar er is geen relatie tussen de contacten en taken tabel of tussen de historiek en taken tabel.

Als er geen relatie is, kun je geen verbanden leggen en dus die JOIN nooit goed invullen.

Laat eens de definities van de drie tabellen zien?
 
Brecht S

Brecht S

13/01/2015 16:31:11
Quote Anchor link
@Jan: nee is niet zinvol. Inderdaad. Ik krijg alle resultaten ertussen die in taken zitten maar heb niet alles nodig.

@Ward: Nee dacht ik ook al. Wat bedoel je met de definities van de 3 tabellen?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

13/01/2015 16:32:50
Quote Anchor link
Hoe ziet de CREATE TABLE eruit?
Dat kun je zien als je de tabel bijvoorbeeld exporteert of een back-up maakt.
 
Brecht S

Brecht S

13/01/2015 16:41:13
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
--
-- Tabelstructuur voor tabel `historiek`
--

CREATE TABLE IF NOT EXISTS `historiek` (
  `id` int(5) NOT NULL AUTO_INCREMENT,
  `datum` varchar(50) NOT NULL,
  `naam` varchar(100) NOT NULL,
  `historiek` longtext NOT NULL,
  `contact_id` varchar(5) NOT NULL,
  `file` varchar(100) NOT NULL,
  `file_ext` varchar(4) NOT NULL,
  `actiedatum` date DEFAULT NULL,
  `afgewerkt` varchar(10) NOT NULL,
  `type` varchar(20) NOT NULL,
  PRIMARY KEY (`id`)
) ENGINE=InnoDB  DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=466 ;


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
--
-- Tabelstructuur voor tabel `contacten`
--

CREATE TABLE IF NOT EXISTS `contacten` (
  `id` int(10) NOT NULL AUTO_INCREMENT,
  `terugbeldatum_vtw` varchar(150) NOT NULL,
  `terugbeluur_vtw` varchar(150) NOT NULL,
  `datum_ingave` varchar(50) NOT NULL,
  `datum_gewijzigd` varchar(50) NOT NULL,
  `datum_klant` varchar(50) NOT NULL,
  `maand_klant` varchar(20) NOT NULL,
  `bedrijfsnaam` varchar(100) NOT NULL,
  `achternaam` varchar(100) NOT NULL,
  `voornaam` varchar(50) NOT NULL,
  `adres` varchar(100) NOT NULL,
  `postcode` varchar(100) NOT NULL,
  `gemeente` varchar(20000) NOT NULL,
  `lat` float NOT NULL,
  `lng` float NOT NULL,
  `cont_status` varchar(20) NOT NULL,
  `afsp_status` varchar(20) NOT NULL,
  `mobiel` varchar(50) NOT NULL,
  `telefoon` varchar(50) NOT NULL,
  `email` varchar(100) NOT NULL,
  `functie` varchar(150) NOT NULL,
  `website` varchar(100) NOT NULL,
  `opmerkingen` varchar(20000) NOT NULL,
  `opmerkingen_klant` varchar(20000) NOT NULL,
  `vertegenwoordiger` varchar(50) NOT NULL,
  `prospecteur` varchar(50) NOT NULL,
  `terugbeldatum` varchar(50) NOT NULL,
  `convert_terugbeldatum` varchar(50) NOT NULL,
  `terugbeluur` varchar(20) NOT NULL,
  `link` varchar(150) NOT NULL,
  `subaccount` varchar(10) NOT NULL,
  `vip` varchar(10) NOT NULL,
  `sectornaam` varchar(350) NOT NULL,
  `fact_naam` varchar(255) NOT NULL,
  `fact_tav` varchar(255) NOT NULL,
  `fact_venvorm` varchar(20) NOT NULL,
  `fact_adres` varchar(255) NOT NULL,
  `fact_postcode` varchar(20) NOT NULL,
  `fact_gemeente` varchar(100) NOT NULL,
  `fact_btwnr` varchar(50) NOT NULL,
  `fact_email` varchar(255) NOT NULL,
  `per_voorschot` varchar(10) NOT NULL,
  `per_tussentijds` varchar(10) NOT NULL,
  `per_slot` varchar(10) NOT NULL,
  `photo` varchar(255) NOT NULL,
  `uitdaging` longtext NOT NULL,
  `bucket` varchar(255) NOT NULL,
  PRIMARY KEY (`id`)
) ENGINE=InnoDB  DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=1205 ;


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
--
-- Tabelstructuur voor tabel `taken`
--

CREATE TABLE IF NOT EXISTS `taken` (
  `id` int(5) NOT NULL AUTO_INCREMENT,
  `project_id` varchar(50) NOT NULL,
  `subproject_id` varchar(50) NOT NULL,
  `toewijzen_id` varchar(50) NOT NULL,
  `taak_naam` varchar(255) NOT NULL,
  `status` varchar(100) NOT NULL,
  `omschrijving` longtext NOT NULL,
  `ges_tijd` varchar(100) NOT NULL,
  `ges_budget` varchar(100) NOT NULL,
  `wer_tijd` varchar(100) NOT NULL,
  `wer_budget` varchar(100) NOT NULL,
  `ges_startdatum` varchar(50) NOT NULL,
  `wer_startdatum` varchar(50) NOT NULL,
  `ges_einddatum` varchar(50) NOT NULL,
  `wer_einddatum` varchar(50) NOT NULL,
  `type` varchar(50) NOT NULL,
  `regie` varchar(10) NOT NULL,
  PRIMARY KEY (`id`)
) ENGINE=InnoDB  DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=79 ;
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

13/01/2015 16:51:50
Quote Anchor link
Er ontbreekt dan, denk ik zo, in je query nog een bruggetje: je moet de tabel met projecten via de project_id relateren aan de contacten, anders zie je niet voor wie je wat doet.
 
Brecht S

Brecht S

13/01/2015 16:59:16
Quote Anchor link
Dat is ook zo. Maar die heb ik in deze query niet nodig. Of zie ik dit hier verkeerd?
 
- SanThe -

- SanThe -

13/01/2015 17:01:18
Quote Anchor link
Datum en tijden horen niet in een varchar.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

13/01/2015 17:11:50
Quote Anchor link
>>
Dat is ook zo. Maar die heb ik in deze query niet nodig. Of zie ik dit hier verkeerd?

Ja, je hebt via de projecten tabel een indirecte relatie tussen taken en contacten. Dus moet je die tabel gebruiken ook al gebruik je daar verder niets uit.

En let ook op de opmerking van San The.
 
Brecht S

Brecht S

13/01/2015 17:12:43
Quote Anchor link
Nee inderdaad. Datum en tijden horen niet in een varchar maar dit is nog het oude model dat ik volledig aan het herwerken ben. Vandaar zo af en toe mijn vragen hier op dit forum.
Dus - SanThe - jouw punt is terecht maar is geen oplossing op mijn vraag hier ;-)

Toevoeging op 13/01/2015 17:34:07:

@Ger: moet ik dan een paar JOIN gebruiken in die query? Wat moet ik dan telkens bij de ON zetten? Dit is mij niet duidelijk. Zie hieronder tot waar ik het zie. De vraagtekens blijven het probleem:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
             SELECT
                h.actiedatum,
                h.contact_id,
                h.historiek,
                h.id,
                h.type,
                c.bedrijfsnaam,
                c.voornaam,
                c.achternaam,
                t.id
             FROM
                historiek h
             JOIN
                contacten c
             ON
                h.contact_id = c.id
             JOIN
                taken t
             ON
                ???
             JOIN
                projecten p
             ON
                ???
             WHERE
                actiedatum <= CURRENT_DATE AND afgewerkt <> 'ja' AND actiedatum <> '0000-00-00' AND naam = '". $_SESSION['username'] ."'
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

13/01/2015 17:39:17
Quote Anchor link
Je moet projecten zien als een soort van koppeltabel tussen contacten en taken, dus je joined eerst projecten aan contacten en dan taken aan projecten.
 
Brecht S

Brecht S

13/01/2015 18:02:47
Quote Anchor link
Ik heb nu een nieuwe query maar resultaten zijn niet correct.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
SELECT
   h.actiedatum,
   h.contact_id,
   h.historiek,
   h.id,
   h.type,
   c.bedrijfsnaam,
   c.voornaam,
   c.achternaam,
   t.id as tid
FROM
   historiek h
JOIN
   contacten c
ON
   h.contact_id = c.id
JOIN
   projecten p
ON
   p.contact_id = c.id
JOIN
   taken t
ON
   t.project_id = p.id
WHERE
   h.actiedatum <= CURRENT_DATE AND h.afgewerkt <> 'ja' AND h.actiedatum <> '0000-00-00'
";
Gewijzigd op 13/01/2015 20:09:12 door Brecht S
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

13/01/2015 19:59:48
Quote Anchor link
Mijn wilde gok is dat je dubbele records krijgt, maar je geeft niet aan waarom de resultaten niet kloppen dus het is maar een gok.

Je wilt iets met taak_id maar dit komt niet in de query voor.

Kortom, ben wat duidelijker in wat je precies wilt bereiken.
 
Brecht S

Brecht S

13/01/2015 20:05:31
Quote Anchor link
Ik krijg inderdaad dubbele records en andere records die ik zou moeten zien komen niet naar boven. Het is iets vreemds die ik moeilijk kan beschrijven. Ik had 22 results maar nu met bovenstaande query heb ik nog 1' records over waarvan al meer of de helft dubbele. Ik heb de taak_id toegevoegd want die stond er inderdaad niet in.
Gewijzigd op 13/01/2015 20:06:48 door Brecht S
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

13/01/2015 20:14:14
Quote Anchor link
Weet je dat als je op StackOverflow zo weinig informatie geeft gewoon het topic op hold wordt gezet.

Je zit op PHPhulp.nl en niet op vriendenvanjomanda.hz, dus geef voldoende en duidelijke informatie.
Dus voorbeeld gegevens en het uiteindelijke resultaat wat je eruit wilt hebben.
 
Brecht S

Brecht S

13/01/2015 20:19:42
Quote Anchor link
De query in het begin werkt perfect. Alleen wil ik nu ook de mogelijkheid voorzien om mensen een taak direct te laten aanpassen vanuit deze tool. Vandaar heb ik het taak_id ook nodig. Maar aangezien ik geen relatie heb met contacten en historiek tabel en taken zit dit beetje moeilijk. Van die taken moet ik enkel het ID hebben zodat ik dat kan oproepen op een andere pagina om die taak te bewerken.

Ik had 22 resultaten en geen dubbele met de eerste query, nu met de nieuwe heb ik maar 14 records meer over en die bestaan uit maar 2 records meer die meerdere keren herhaald worden.

Toevoeging op 13/01/2015 20:24:34:

Misschien nog een extra woordje uitleg. Het betreft hier een overzicht pagina met alle activiteiten die iemand moet doen, een soort todo lijst. Die hangen ook vast aan een contactpersoon waar je iets moet mee doen, vandaar de link met de contacten zodat de naam van die persoon tevoorschijn komt ipv enkel maar een ID. In die historiek kan je kiezen of je een historiek item wilt maken als notitie, taak of todo. Als notitie komt die in een tabel, als todo in deze overzichtlijst en als taak ook in de overzichtlijst maar ook nog eens in de projectentool. Dit is enkel maar allemaal ter info / background informatie. Want hier is het enige doel die overzichtlijst te maken.
 
Jan de Laet

Jan de Laet

13/01/2015 20:35:23
Quote Anchor link
Als een contact geen projecten heeft of als een project geen taken heeft, zul je deze contacten dus niet meer zien.
Een contact met meerdere projecten of projecten met meerdere taken zie je vaker.

Het 1e kun je oplossen door de JOIN naar projecten en de JOIN naar taken te vervangen door LEFT OUTER JOIN.
 
Brecht S

Brecht S

13/01/2015 20:46:25
Quote Anchor link
Er kunnen inderdaad 1 of meerdere projecten aan contacten hangen of 1 of meerdere projecten zijn met 1 of meerdere taken.
Met jouw aanpassing door te voeren zie ik nu meerdere juiste records verschijnen maar als er blijkbaar projecten aanwezig zijn (en dus ook taken) voor die bepaalde personen krijg ik die records dubbel en het aantal keren dat ze dubbel verschijnen = het aantal taken dat eronder zitten. Personen die geen projecten hebben en dus ook geen taken komen maar 1 keer voor.
Gewijzigd op 13/01/2015 20:51:15 door Brecht S
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

13/01/2015 20:46:57
Quote Anchor link
Offtopic:

Ik heb vriendenvanjomanda.hz zojuist toegevoegd aan mijn favorieten. #ROFLMAOWPIMP
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

13/01/2015 20:53:29
Quote Anchor link
Voor zover ik het kan beoordelen moet je gewoon twee queries uitvoeren, één voor de historie en één voor de taken.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.