mysql_fetch_array()

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fullstack Developer

Functieomschrijving Heb je kort geleden jouw HBO diploma ICT development behaald? Of zit je nog aan het begin van je carrière en heb je affiniteit met C#.NET? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Oosterhout zijn wij op zoek naar een fullstack developer. Als C#.NET developer werk je samen met een vooruitstrevend team aan het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten. Je hebt affiniteit met SQL, maar nog belangrijker is dat je kennis en ervaring hebt met C#.NET. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het ontwikkelen van onze high-availability en high-performance backend; Je begint de dag rond 8:30

Bekijk vacature »

Traineeship Front-end developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie As a Senior .NET developer you will work in our Research & development team. Our team consists of 17 colleagues! We are currently busy setting up a completely new architecture for a new product. We use VS2022 and .NET 6.0 for our new product. Your function is therefore mainly backend oriented. Since we develop measuring equipment for the chemical industry, it is also very important to develop high-quality software for its control. You are also responsible for designing, implementing and testing new features. For this position its also very important to ensure future-proof and sustainable architecture. Eisen - A

Bekijk vacature »

PHP Programmeur

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda, ontwikkel je als PHP programmeur niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het constant inspelen op nieuwe innovaties m.b.t software ontwikkeling. Naast het ontwikkelen van webapplicaties, bouwt deze toffe werkgever ook webshops en websites voor hun opdrachtgevers. Wat ga je doen? Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony framework; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Je werkt nauw samen met het websitebureau aan de ontwikkeling en optimalisering van het internationale platform; Je ziet nieuwe webshops op en voert optimalisaties door; Je bouwt aan technische, functioneel en commercial resultaat; Je vindt het leuk om zelfstandig binnen een internationale organisatie te werken, maar krijgt ook energie om samen met collega's te werken. Hier ga je werken Voor een bedrijf in de regio Rotterdam zijn wij opzoek naar een PHP Developer. Je wordt onderdeel van het communicatieteam en gaat je bezighouden met het optimaliseren van de website van dit internationale bedrijf. Je schakelt veel

Bekijk vacature »

Traineeship Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij start via ons bij deze opdrachtgever als Trainee Java ontwikkelaar, tijdens het traineeship ga je in 1 jaar van de basis naar professioneel Java ontwikkelaar. Je start samen met een groep trainees, volgt de aangeboden cursussen en gaat aan de slag bij één van onze opdrachtgevers. Na een aantal maanden volgt de volgende opdracht. Door de groei in jouw rol kom je op steeds complexere opdrachten terecht. Veel afwisseling dus. Collega’s met ervaring helpen je bij deze groei en samen met jouw coach ga je een persoonlijke leerplan opzetten om jou

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving Op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen PHP? Lees dan snel verder! Wij zoeken een ervaren PHP developer die binnen een organisatie gaat functioneren als verlengstuk van de klant. Wij zoeken voor deze iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme en plezier aanvliegt. Verder moet je instaat zijn om je tijd goed te managen omdat je aan meerdere projecten tegelijkertijd werkt. Je werkt met de nieuwste technieken en tijdens deze uitdaging werk je veel samen met de front-end developers van deze organisatie. Wij zoeken iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd de beste wilt zijn. Bedrijfsprofiel Waar ga

Bekijk vacature »

IT Manager team PaaS

TenneT is hard groeiende om haar ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Lead PaaS die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je wordt de Teammanager (Lead) van een nieuw team binnen de afdeling Basic van Information Technology and Facilities (ITF) van TenneT. Het team heet Platform as a Service. Hier wordt elke dag in een goede sfeer met zijn allen hard gewerkt om vanuit IT

Bekijk vacature »

Delphi Programmeur

Functie omschrijving Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in kantoor-bedrijfssoftware en zit gevestigd in omgeving Numansdorp. Als programmeur ben jij bij dit bedrijf met het volgende bezig; Je vertaalt technische en functionele ontwerpen naar kwalitatieve software. Je ontwikkelt, ontwerpt en test software. Je maakt daarbij veel gebruik met de volgende tools & technologieën: Delphi 10.3 (Rio), QuickReport 6. Je krijgt in deze rol veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Je levert projecten van A - Z op, en werkt daarbij projectmatig en gestructureerd. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf richt zich op maatwerk software oplossingen. Deze software oplossingen worden ingezet in de financiële branche. Het betreft een

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij als software ontwikkelaar toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zoeken wij jou! Voor het maken van de procesbesturingssoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen; Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden, o.a. door middel van SCRUM; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Implementeren van nieuwe product

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer gezocht!

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het devlopmenttean. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met de

Bekijk vacature »

Account Developer

Voor Bol.com zijn wij per direct op zoek naar een Account Developer voor 32-40 uur per week op het kantoor in Utrecht. Wil jij een directe bijdrage leveren door partners van de juiste data-inzichten te voorzien en via campagnes op nieuwe platformkansen en features te wijzen? Ben jij analytisch sterk en kun jij dit vertalen naar plannen en inspirerende gesprekken? Lees dan snel verder! wat bieden wij jou Salaris van €2400 - €2600 obv 40 uur Minimaal 6 maanden Werklocatie is Utrecht Werken bij bol.com wie ben jij Jij bent commercieel gedreven en weet altijd aan de juiste knoppen te

Bekijk vacature »

Senior Mobile Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Mobile Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

.NET Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een .NET Developer! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans en kijk snel of jouw vaardigheden aansluiten bij onderstaand profiel! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als .NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving Bergen. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en verricht betekenisvol werk. Binnen dit bedrijf wordt gewerkt aan de productie en ontwikkeling van medische middelen. Als .NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je wordt betrokken bij alle fasen van software

Bekijk vacature »
Martin Rouw

Martin Rouw

23/09/2012 17:33:50
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb een soortgelijk probleem als Jasper de Rossi, maar dan met arrays
Mijn script luidt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
$db
= mysql_connect("localhost", "------", "--------")
        or die("Kan niet verbinden: " . mysql_error());
        mysql_select_db("database",$db);
        $sql = "SELECT * FROM Artikel";
        $resultaat = mysql_query($sql); //voer SQL code uit
        
        while ($rij = mysql_fetch_array($resultaat)) {
            echo $rij["ARTIKEL_ID"]."<br>";
            echo $rij["Naam"]."<br>";
            echo $rij["Omschrijving"]."<br>";
            echo $rij["Prijs"]."<br>";
        }

        
mysql_close($db);

?>



Hierop krijg ik de melding:

Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result
resource in /home/------/domains/ma........ etc.

Kan iemand me op weg helpen.
Alvast dank.
Martin.
Gewijzigd op 23/09/2012 17:34:25 door Martin Rouw
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 13:33:16
 
Frank WD

Frank WD

23/09/2012 17:43:41
Quote Anchor link
Als je die topic hebt gelezen, dan snap ik even niet waarom je daar de tips van foutafhandeling niet hebt over genomen?

- Klik
- Geen * gebruiken in je query, schrijf gewoon alle velden op die je nodig bent.
- Waarom 4x echo op regel 9 tot 12. Je kan op 9 echo openen en op 12 sluiten.
- Verander eens alle " in de while naar ' voorbeeld: $rij['ARTIKEL_ID'].'<br>
- Als ik nu goed zie heb je de veld namen met een HOOFD letters. Je kan beter velden met kleine letter schrijven.
Gewijzigd op 23/09/2012 18:16:56 door Frank WD
 
Aron van W

Aron van W

23/09/2012 18:01:01
Quote Anchor link
Heb een idee om een beetje script makkelijker te maken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
$db
= mysql_connect("localhost", "------", "--------") or die("Kan niet verbinden: " . mysql_error());
mysql_select_db("database"); // 2e kun je weglaten

$sql = mysql_query("SELECT * FROM Artikel"); // SQL meteen uitvoeren, raakt PHP minder belast
// * is handiger, werkt sneller en MYSQL hoeft niet na te denken! :idee:

        
while($rij = mysql_fetch_array($sql)) {
 echo $rij['ARTIKEL_ID']."<br>".$rij['Naam']."<br>".$rij['Omschrijving']."<br>".$rij['Prijs']."<br>";
}

        
// mysql_close($db); dit kun je weglaten

?>


Heb NATUURLIJK nog niet getest, mag je zelf doen!
 
Martin Rouw

Martin Rouw

23/09/2012 19:19:04
Quote Anchor link
Frank, Aron, bedankt. Na verwerken van jullie tips bleef ik deze melding krijgen. Na wat doorspitten kwam ik erachter dat ik een fout in de aangeroepen database ( regel 3) heb gemaakt.
Probleem opgelost.
 
Frank WD

Frank WD

23/09/2012 21:16:14
Quote Anchor link
Geen probleem, misschien zou je de foute en goede code nog even kunnen posten.
Zo weet een mede forum gebruiker ook wat de oplossing is, mochten ze het zelfde probleem tegen komen.
 
Martin Rouw

Martin Rouw

24/09/2012 00:15:18
Quote Anchor link
Natuurlijk; de code op zich was goed, maar de naam van de database / tabel was fout neergezet. Ik had:

mysql_select_db("database");

Dit moest zijn:

mysql_select_db("Database");

Dus het verschil kleine en grote letter maakte de fout. Ik heb hier domweg constant overheen gelezen.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

24/09/2012 00:34:10
Quote Anchor link
Daarom gebruik ik voor de namen van mijn databases, tabellen en kolommen uitsluitend kleine letters zoals andere Frank ook al schreef: beter kleine letters,
wat overigens ook voor bestandsnamen geldt wat mij betreft
Gewijzigd op 24/09/2012 00:34:31 door Frank Nietbelangrijk
 
Martin Rouw

Martin Rouw

24/09/2012 00:42:45
Quote Anchor link
Top tip, dat heb ik mezelf ook beseft na de tip van Frank WD en het vinden van de four.

Allen bedankt!!
 
Frank WD

Frank WD

24/09/2012 00:53:49
Quote Anchor link
Geen probleem we zijn er voor om te helpen waar het kan. We zijn al blij om te zien dat je de fout zelf hebt ontdekt aan de hand van enkele tips.

Wat betreft Frank Nietbelangrijk zegt klopt. Ik kan mij wel voorstellen dat diverse programmeurs het netter vinden in het script om alles met een hoofd letter te laten beginnen. Alleen dan moet je hier wel erg stuctueel in zijn en het altijd en overal doen. Ook zou ik dan een Comment notitie boven aan zetten dat je hoofd letters als eerste letter gebruikt.

Alleen het is niet aan te raden.
 
Wouter J

Wouter J

24/09/2012 09:17:49
Quote Anchor link
Aron, geef aub geen barslechte code aan een onwetende topic starter:
- Gebruik geen or die, niemand niks of iets gaat dood als je een foutje maakt. Handel zo'n fout goed af.
- De database selectie heeft geen foutafhandeling nodig?
- Je kan zo'n beetje alles weglaten, dat hoeft nog niet te zeggen dat het goed is... De SQL link als 2e param meegeven is zeker een goed idee, dan krijg je nooit problemen als je met 2 connecties loopt te spelen.
- * handiger en sneller? Echt niet! Je weet niet wat je selecteert, je moet telkens je MySQL database induiken om te kijken welke velden je nou hebt gepakt. Daarnaast is het ook echt niet sneller, MySQL moet alsnog nadenken en je haalt veel onnodige gegevens op: Je hebt bijna nooit alles nodig
- SQL meteen uitvoeren? Voor het debuggen is het idioot handig om te kijken hoe de uiteindelijk query eruit ziet, plaats deze in een aparte variabele zodat je die makkelijk kunt echoën
- Een query is vaak de plaats waar iets fout kan gaan, maar foutafhandeling is daar schijnbaar ook niet nodig?
- fetch_array is traag, je hebt dan 2x zoveel gegevens waarvan je de helft niet gaat gebruiken. Gebruik fetch_assoc
Gewijzigd op 24/09/2012 09:18:56 door Wouter J
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.