mysql_fetch_array()

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, die jou tot een volwaardig Fullstack Software Developer gaat opleiden. Binnen deze grote organisatie krijg je ruime en professionele trainingen die jouw in korte tijd vakbekwaam maken. Niet alleen het aan technisch aspect, maar ook zeker jouw persoonlijke ontwikkeling wordt veel

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer wanted!

Functie Because of the growth within the company, we are looking for reinforcement in the devlopmenttean. As a back-end developer you build the company software that helps us with the primary processes. A fun (internal) project in which you continuously develop the software! You will work in a small team, we have daily stand-ups and a scrum session every fortnight, led by our Scrum Master. During these sessions, you get the opportunity to present your ideas and discuss them with your fellow developers and the Product Owner. Within the development teams, we use Trello, Gitlab, Jiira, Confluence and Boockstack. They

Bekijk vacature »

Applicatiebeheerder/ Ontwikkelaar

Dit ga je doen - Verantwoordelijkheid dragen voor het complexe applicatielandschap; - Schakelen met eindgebruikers en leveranciers; - Verdeling in werkzaamheden tussen dagelijks beheer ontwikkelen; - Het analyseren van de behoeften van gebruikers en het vertalen hiervan naar functionele specificaties voor de applicaties; - Actief bijdragen aan het leveren van passende oplossingen voor het applicatielandschap. Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de regio van Amsterdam is een van de meest toonaangevende mediaorganisaties in Nederland. Door de organisatiecultuur krijg jij veel ruimte om initiatief te nemen en zelfstandig aan het werk te gaan. Samen met het IT team zorg

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer begint jouw dag na een bak koffie met een stand up. De vorderingen worden tijdens de stand up besproken en de doelen worden opgesteld waar jullie als team in de volgende sprint naartoe gaan werken. Onze backend is geschreven in .NET Core en onze Front-end in Angular. Bij ons ga jij dan ook Fullstack aan de slag. Jij wordt hier opgeleid om zelfstandig te kunnen programmeren en applicaties te kunnen implementeren. Er wordt op projectbasis gewerkt, dit bied leuke uitdagingen omdat elke klant een andere visie heeft over de applicatie die wij maken. Je gaat

Bekijk vacature »

Starter/junior PHP developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een junior PHP developer om het team te versterken. Als back-end developer bouw je de enterprise software die hun bedrijf helpt bij haar primaire processen. Afhankelijk van de omvang van het project werk je in een klein team aan een project. Ze hebben dagelijkse stand-ups en elke twee weken een scrumsessie, begeleid door de Scrum Master, waar je je ideeën kunt presenteren en samen met de Product Owner kunt werken aan het beste product. Ze vertrouwen enorm op hun eigen bedrijfssoftware. Dit geeft hun een groot voordeel ten opzichte van hun concurrentie. Zo

Bekijk vacature »

Senior Software Developer C++

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Vacature ID: 13342 Introductie Do you want to work for one of the most innovative companies located in the region of Eindhoven. Currently Due to growth we are looking for a Senior Software Developer. Our client is a high-tech company with international roots and can provide you with a challenging opportunity. Functieomschrijving Responsibilities: Design, develop, and maintain high-quality software applications in C++ Collaborate with other engineers, product managers, and stakeholders to understand requirements and develop solutions Write clean, maintainable, and efficient code Conduct thorough testing and debugging to ensure high-quality software Optimize applications for

Bekijk vacature »

Medior/senior Python developer

Functie Bedrijven komen bij deze organisatie om technische vraagstukken op te lossen en hierin ook tot oplossingen te komen waar ze zelf misschien niet aan gedacht hadden. Jij gaat vanuit je ervaring dus niet alleen hands-on aan de slag met het ontwikkelen, maar zult ook zeker adviseren en proactief meedenken met de klant. Er zijn meerdere lange en/of korte projecten en het type klanten is heel uiteenlopend. Zo kun je terecht komen in een multidisciplinair scrumteam waarin je als Python developer meewerkt, of juist voor een kleiner (Greenfield) project aan de slag gaan waarin je veel breder bezig bent. Door

Bekijk vacature »

Front-end Developer vue.js node.js SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Frontend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf de regio Nieuw Vennep zijn wij opzoek naar een ervaren Front-end Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een SaaS-platform.

Bekijk vacature »

Front-end developer E-Commere

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als front-end developer heb je een adviserende rol en sta je aan het eindpunt van alles wat met designs te maken heeft. Je overlegt met klanten en collega’s, en zet je in om ideeen om te zetten tot unieke concepten. Je bent het aanspreekpunt voor de klant en bewaakt tevens de planning. Eisen

Bekijk vacature »

Product Developer (M/F), Fulltime 40 h/week

A global Plantbased revolution – that is our dream. Maximising the protein transition – that is our mission. Producing and developing sustainable and delicious products – that is what we do. Ojah is a fast growing company with a mission and has the ambition to be the world leader in its field. To support this growth we are hiring new colleagues. People that would like to make a difference and dare to dream big. With currently a 150 colleagues proudly working on our exceptional products. Working in a dynamic surrounding that runs full speed ahead. We need you! Product Developer

Bekijk vacature »

Full Stack C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Java Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Als front-end developer kom je te werken in een team van 30 gedetacheerde, en het team is momenteel flink aan het groeien. Je hebt ervaring met het bouwen van complexe bedrijfsapplicaties waar je gebruik maakt van de nieuwste technologieën waarmee jij elke klant omver blaast. Het gaat om uitdagende projecten met een gemiddelde doorlooptijd van 2 jaar. Hierdoor heb jij echt de volledige focus op een project en kun je flinke impact maken. Het team zit boordevol met ervaren developers die samen dezelfde ambitie delen. Aan de hand van opleidingen en trainingen kun je certificaten halen in jouw expertise

Bekijk vacature »

Laravel PHP developer in een jong team

Bedrijfsomschrijving Als je op zoek bent naar een werkplek waar plezier en uitdaging hand in hand gaan, dan is dit bedrijf de juiste keuze voor jou. Hier kun je werken aan uitdagende projecten en krijg je als developer veel verantwoordelijkheid. Het bedrijf waardeert kwaliteit boven kwantiteit en richt zich op het ontwikkelen van hoogwaardige applicaties en websites waar klanten enthousiast over zijn. Dit bedrijf is vooruitstrevend en streeft naar het leveren van de best mogelijke resultaten voor hun klanten. Als medior PHP ontwikkelaar met 3 jaar ervaring ben jij de persoon die we zoeken. Je krijgt hier de kans om

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen De requirements in kaart brengen van de klant; Implementeren van functionele en technische specificaties bij opdrachtgevers; Oplossen van bugs; Meewerken aan maatwerksoftware voor nieuwe opdrachtgevers; Het testen en uitleveren van nieuwe functionaliteiten naar de acceptatie en productieomgeving De database ontwikkelen en onderhouden; Hier ga je werken Onze klant is gevestigd in het westen van Nederland en is gespecialiseerd in het ontwikkelen van software voor de levensmiddelen industrie. De software die het team maakt optimaliseert voornamelijk de administratieve processen, maakt deze meetbaar en zorgt ervoor dat de data zo goed mogelijk gebruikt kan worden. Binnen een van

Bekijk vacature »
Martin Rouw

Martin Rouw

23/09/2012 17:33:50
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb een soortgelijk probleem als Jasper de Rossi, maar dan met arrays
Mijn script luidt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
$db
= mysql_connect("localhost", "------", "--------")
        or die("Kan niet verbinden: " . mysql_error());
        mysql_select_db("database",$db);
        $sql = "SELECT * FROM Artikel";
        $resultaat = mysql_query($sql); //voer SQL code uit
        
        while ($rij = mysql_fetch_array($resultaat)) {
            echo $rij["ARTIKEL_ID"]."<br>";
            echo $rij["Naam"]."<br>";
            echo $rij["Omschrijving"]."<br>";
            echo $rij["Prijs"]."<br>";
        }

        
mysql_close($db);

?>



Hierop krijg ik de melding:

Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result
resource in /home/------/domains/ma........ etc.

Kan iemand me op weg helpen.
Alvast dank.
Martin.
Gewijzigd op 23/09/2012 17:34:25 door Martin Rouw
 
PHP hulp

PHP hulp

12/05/2024 21:30:38
 
Frank WD

Frank WD

23/09/2012 17:43:41
Quote Anchor link
Als je die topic hebt gelezen, dan snap ik even niet waarom je daar de tips van foutafhandeling niet hebt over genomen?

- Klik
- Geen * gebruiken in je query, schrijf gewoon alle velden op die je nodig bent.
- Waarom 4x echo op regel 9 tot 12. Je kan op 9 echo openen en op 12 sluiten.
- Verander eens alle " in de while naar ' voorbeeld: $rij['ARTIKEL_ID'].'<br>
- Als ik nu goed zie heb je de veld namen met een HOOFD letters. Je kan beter velden met kleine letter schrijven.
Gewijzigd op 23/09/2012 18:16:56 door Frank WD
 
Aron van W

Aron van W

23/09/2012 18:01:01
Quote Anchor link
Heb een idee om een beetje script makkelijker te maken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
$db
= mysql_connect("localhost", "------", "--------") or die("Kan niet verbinden: " . mysql_error());
mysql_select_db("database"); // 2e kun je weglaten

$sql = mysql_query("SELECT * FROM Artikel"); // SQL meteen uitvoeren, raakt PHP minder belast
// * is handiger, werkt sneller en MYSQL hoeft niet na te denken! :idee:

        
while($rij = mysql_fetch_array($sql)) {
 echo $rij['ARTIKEL_ID']."<br>".$rij['Naam']."<br>".$rij['Omschrijving']."<br>".$rij['Prijs']."<br>";
}

        
// mysql_close($db); dit kun je weglaten

?>


Heb NATUURLIJK nog niet getest, mag je zelf doen!
 
Martin Rouw

Martin Rouw

23/09/2012 19:19:04
Quote Anchor link
Frank, Aron, bedankt. Na verwerken van jullie tips bleef ik deze melding krijgen. Na wat doorspitten kwam ik erachter dat ik een fout in de aangeroepen database ( regel 3) heb gemaakt.
Probleem opgelost.
 
Frank WD

Frank WD

23/09/2012 21:16:14
Quote Anchor link
Geen probleem, misschien zou je de foute en goede code nog even kunnen posten.
Zo weet een mede forum gebruiker ook wat de oplossing is, mochten ze het zelfde probleem tegen komen.
 
Martin Rouw

Martin Rouw

24/09/2012 00:15:18
Quote Anchor link
Natuurlijk; de code op zich was goed, maar de naam van de database / tabel was fout neergezet. Ik had:

mysql_select_db("database");

Dit moest zijn:

mysql_select_db("Database");

Dus het verschil kleine en grote letter maakte de fout. Ik heb hier domweg constant overheen gelezen.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

24/09/2012 00:34:10
Quote Anchor link
Daarom gebruik ik voor de namen van mijn databases, tabellen en kolommen uitsluitend kleine letters zoals andere Frank ook al schreef: beter kleine letters,
wat overigens ook voor bestandsnamen geldt wat mij betreft
Gewijzigd op 24/09/2012 00:34:31 door Frank Nietbelangrijk
 
Martin Rouw

Martin Rouw

24/09/2012 00:42:45
Quote Anchor link
Top tip, dat heb ik mezelf ook beseft na de tip van Frank WD en het vinden van de four.

Allen bedankt!!
 
Frank WD

Frank WD

24/09/2012 00:53:49
Quote Anchor link
Geen probleem we zijn er voor om te helpen waar het kan. We zijn al blij om te zien dat je de fout zelf hebt ontdekt aan de hand van enkele tips.

Wat betreft Frank Nietbelangrijk zegt klopt. Ik kan mij wel voorstellen dat diverse programmeurs het netter vinden in het script om alles met een hoofd letter te laten beginnen. Alleen dan moet je hier wel erg stuctueel in zijn en het altijd en overal doen. Ook zou ik dan een Comment notitie boven aan zetten dat je hoofd letters als eerste letter gebruikt.

Alleen het is niet aan te raden.
 
Wouter J

Wouter J

24/09/2012 09:17:49
Quote Anchor link
Aron, geef aub geen barslechte code aan een onwetende topic starter:
- Gebruik geen or die, niemand niks of iets gaat dood als je een foutje maakt. Handel zo'n fout goed af.
- De database selectie heeft geen foutafhandeling nodig?
- Je kan zo'n beetje alles weglaten, dat hoeft nog niet te zeggen dat het goed is... De SQL link als 2e param meegeven is zeker een goed idee, dan krijg je nooit problemen als je met 2 connecties loopt te spelen.
- * handiger en sneller? Echt niet! Je weet niet wat je selecteert, je moet telkens je MySQL database induiken om te kijken welke velden je nou hebt gepakt. Daarnaast is het ook echt niet sneller, MySQL moet alsnog nadenken en je haalt veel onnodige gegevens op: Je hebt bijna nooit alles nodig
- SQL meteen uitvoeren? Voor het debuggen is het idioot handig om te kijken hoe de uiteindelijk query eruit ziet, plaats deze in een aparte variabele zodat je die makkelijk kunt echoën
- Een query is vaak de plaats waar iets fout kan gaan, maar foutafhandeling is daar schijnbaar ook niet nodig?
- fetch_array is traag, je hebt dan 2x zoveel gegevens waarvan je de helft niet gaat gebruiken. Gebruik fetch_assoc
Gewijzigd op 24/09/2012 09:18:56 door Wouter J
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.