Notice: Undefined offset:

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Full stack developer

Functie Binnen een ontzettend stimulerende werkomgeving kom jij te werken in een software team van 14 developers. Met ontzettend stimulerend bedoel ik een modern pand, wat voorzien is van alle nodige soft- en hardware, zodat jij jouw werk goed kan uitvoeren. Daarnaast zitten ze in een bos, waardoor je in een groene omgeving rustig kunt werken. Het team bestaat uit front end, back end en full stack developers. Jij krijgt dus de keuze hier waar jij jezelf het liefst op zou richten, maar de voorkeur gaat uit naar back end. Er wordt hier Scrum (agile) gewerkt in multidisciplinaire teams met

Bekijk vacature »

Front end developer Zorgplatform

Functie Jij als Front end ontwikkelen zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar, 1 Python developer en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De Marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult als Front ender dus voornamelijk bezig zijn met het verbeteren van onze interfaces op onze verschillende producten. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer wordt jij onderdeel van ons ICT team. In dit multidisciplinaire team ben jij samen met onze senior .NET ontwikkelaar en medior .NET ontwikkelaar verantwoordelijk voor ons ERP systeem. In dit systeem (Navision) ga jij leren ontwikkelen. Wij bieden jou dan ook een gedegen opleiding aan, samen met de ondersteuning van onze Senior .NET developer. Daarnaast ga jij aan de slag met ons portaal geschreven in Sharepoint. Verder ben jij verantwoordelijk voor EDI verkeer en het ontwikkelen binnen het ERP systeem en andere toepassingen en rapportages. Van jou wordt verwacht dat jij het proces goed leert kennen

Bekijk vacature »

Applicatie Ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving DUO verzorgt als uitvoeringsorganisatie, zijnde onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de uitvoering van complexe wet- en regelgeving en heeft een uitgebreid dienstenpakket. DUO financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen. Voor verdere informatie zie www.duo.nl Functieomschrijving Wie zoeken we? Jij bent een enthousiaste, flexibele OPS’er die het leuk vindt om het bestaande examenlandschap te vernieuwen. Je bent leergierig en hebt interesse in cloud- en containertechnieken zoals OpenShift, Docker en Helm. Je gaat een uitdaging niet uit de weg en wil je nieuw opgedane kennis graag delen met de collega’s binnen en buiten het team. Doordat de

Bekijk vacature »

Junior Software Developer C# Verhuursector Verhuur

Samengevat: Wij ontwikkelen en leveren softwaresystemen voor de logistieke sector en de verhuursector. Ben jij geschikt als Junior Software Developer? Heb je ervaring met Delphi? Vaste baan: C# Software Developer Logistiek HBO €2.500 - €3.900 Deze werkgever is een software ontwikkelaar, gericht op software voor de logistieke sector. Deze werkgever heeft eigen producten ontwikkelen en leveren ook maatwerk. Ons bedrijf kent een boeiende en inspirerende werkomgeving met een open cultuur en mogelijkheden voor je verdere ontwikkeling. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om

Bekijk vacature »

Magento developer

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

Back end developer

Functie Jij als full stack ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor 90% van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van grote maatwerk applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. De technische uitdaging momenteel is dat

Bekijk vacature »

Software Developer Java

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

PHP back-end developer gezocht!

Functie Werk je liever zonder druk en keiharde deadlines maar met de focus op kwaliteit? Dan kom je hier op de juiste plek terecht! In Het team bestaat momenteel uit 12 developers, hiernaast werken er collega’s van front-end, UX maar ook marketing/sales en support. In iedere sprint ontwikkel je samen functionaliteiten met als uitdaging om de klanten de beste gebruikerservaring te bieden. Ze bieden een werkplek waar je jezelf kunt blijven ontwikkelen, en mee te werken aan zowel bestaande als nieuwe mogelijkheden. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar een papiertje) • Je denkt graag mee over

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

Als Front-End React Developer verbeter je de user experience van onze eigen webapplicaties voor onze collega's binnen Coolblue. Wat doe je als Front-End React Developer bij Coolblue? Als Front-end React Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten met React.js. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end React Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als SQL database developer? Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het development team zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Wil jij werken voor een groeiende werkgever in regio Breda waar jij de ruimte en tijd krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van logistieke processen; Je gaat projecten vanaf het begin tot het

Bekijk vacature »

Front-end developer gezocht

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

Cloud Developer

Cloud Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving Gaat jouw hart sneller kloppen van software developen in C#.NET? Voor een softwarebedrijf in regio Den Bosch zijn wij op zoek naar een C# programmeur. Lees snel verder! Wat ga je doen? Je gaat werken met C# en ASP.NET MVC Framework om onder meer webapplicaties, webshops en websites te ontwikkelen. Je optimaliseert de bestaande software en helpt mee aan het automatiseren van bedrijfsprocessen. Je gaat samen met je collega's de juiste oplossing op basis van de wensen van de klanten uitwerken tot een mooi product. Bedrijfsprofiel Het ontwikkelen van softwareoplossingen en kantoorautomatiseringen is waar dit bedrijf voor staat.

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Software Developer

Functieomschrijving Voor een toffe opdrachtgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP Developer met affiniteit met Laravel. Je komt te werken bij een uitdagende opdrachtgever met supergave klanten in een specifieke branche. Als PHP ontwikkelaar ben je samen met een vooruitstrevende team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het vernieuwen van informatiesystemen voor een specifieke branche. Je ondersteunt complexe uitdagingen van klanten. Vervolgens breng je hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Affiniteit met Laravel is een pré. Om de klanten zo goed mogelijk te ondersteunen en snel in

Bekijk vacature »
Roel H

Roel H

10/08/2013 23:22:40
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik krijg deze foutcode, wanneer ik het veld geboortedatum NIET invul

Notice: Undefined offset: 2 in ..../omrekenen.php on line 3
Notice: Undefined offset: 1 in ..../omrekenen.php on line 3

Wanneer ik wel wat invul, dan krijg ik deze niet.
Hoe kan ik oplossen dat wanneer ze perongeluk geen geboortedatum invullen, niet direct deze foutmelding zien?
De code voor omrekenen.php is:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?
function age($birthDate) {
    list($day, $month, $year) = explode('-', $birthDate);;
    $ageOfPerson = date('Y') - $year;
    if ($month > date('m')) {
        $ageOfPerson--;
    }

    if ($month == date('m') && $day > date('d')) {
        $ageOfPerson--;
    }

    $ageOfPerson .= ' jaar';
    return $ageOfPerson;
}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

11/05/2024 14:25:36
 
Erwin H

Erwin H

10/08/2013 23:29:01
Quote Anchor link
Check of er wel iets is ingevuld (met isset en met een test ongelijk op lege string). Daarnaast moet je ook testen op het split karakter. Als een gebruiker niet 10-08-2013, maar 10/08/2013 invult ga je ook de mist in.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

10/08/2013 23:29:37
Quote Anchor link
Controleren of de variabele wel bestaat met isset()
 
Erik van Beek

Erik van Beek

11/08/2013 08:23:40
Quote Anchor link
Je kan bijvoorbeeld als je geen geboordedatum invult altijd de waarde 0 terug geven :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?
function age($birthDate) {
    if(empty($birthDate)
      return '0';

    list($day, $month, $year) = explode('-', $birthDate);;
    $ageOfPerson = date('Y') - $year;
    if ($month > date('m')) {
        $ageOfPerson--;
    }

    if ($month == date('m') && $day > date('d')) {
        $ageOfPerson--;
    }

    $ageOfPerson .= ' jaar';
    return $ageOfPerson;
}

?>


of zoals Frank zei, controleren of de variabele is gezet met isset :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?
function age($birthDate) {
    if(isset($birthDate)){    

    list($day, $month, $year) = explode('-', $birthDate);;
    $ageOfPerson = date('Y') - $year;
    if ($month > date('m')) {
        $ageOfPerson--;
    }

    if ($month == date('m') && $day > date('d')) {
        $ageOfPerson--;
    }

    $ageOfPerson .= ' jaar';
    return $ageOfPerson;
}
}

?>


En als laatste, meest smerige oplossing kan je de notices onderdrukken met een @. (Niet aan te raden, alleen gebruiken als je zeker weet dat het verder geen fouten oplevert) :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?
function age($birthDate) {
    list($day, $month, $year) = explode('-', @$birthDate);;
    $ageOfPerson = date('Y') - $year;
    if ($month > date('m')) {
        $ageOfPerson--;
    }

    if ($month == date('m') && $day > date('d')) {
        $ageOfPerson--;
    }

    $ageOfPerson .= ' jaar';
    return $ageOfPerson;
}

?>
Gewijzigd op 11/08/2013 08:29:12 door Erik van Beek
 
Erwin H

Erwin H

11/08/2013 08:34:39
Quote Anchor link
Erik van Beek op 11/08/2013 08:23:40:
En als laatste, meest smerige oplossing kan je de notices onderdrukken met een @. (Niet aan te raden, alleen gebruiken als je zeker weet dat het verder geen fouten oplevert) :

Afgezien van het feit dat het echt een hele, hele, HELE slecht manier is, doe je het ook nog eens behoorlijk fout. De foutmelding komt namelijk niet uit die variabele, maar uit de functie list. Omdat er geen goede datum is ingevuld wordt er door explode een array met maar 1 element teruggegeven, terwijl list in dit geval er drie verwacht. Die fout krijg je dus nog steeds, ongeacht of je die @ gebruikt.
En nee, dan natuurlijk ook niet die @ voor de list functie zetten, want dan ga je in de rest van de functie weer compleet nat.

Met andere woorden, gewoon geen @ gebruiken....
 
Eddy E

Eddy E

11/08/2013 08:41:14
Quote Anchor link
Je kan bij functies ook een standaard-waarde aangeven. Dat als een variabele niet is gevuld (of leeg is), dan pakt hij de standaard:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
function age($birthDate = '1-1-1970') {
    list($day, $month, $year) = explode('-', @$birthDate);;
    $ageOfPerson = date('Y') - $year;
    if ($month > date('m')) {
        $ageOfPerson--;
    }

    if ($month == date('m') && $day > date('d')) {
        $ageOfPerson--;
    }

    $ageOfPerson .= ' jaar';
    return $ageOfPerson;
}

?>


Vult gebruiker dus niets in, dan is hij geboren op 1 januari 1970 (start tellen computertijd UNIX > TIMESTAMP = 0)
 
Erwin H

Erwin H

11/08/2013 08:58:42
Quote Anchor link
Er worden wel veel foute adviezen gegeven helaas.
Nee Eddy, dat werkt niet. Dat werkt alleen als er helemaal geen variabele wordt meegegeven. Als je echter een variabele meegeeft met als waarde null, dan is dat waarmee gewerkt zal worden:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
function print_me( $text = 'nothing' ){
  echo $text;
}

$test = null;
print_me( $test );
?>

resultaat: null (en dus niet 'nothing').
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

11/08/2013 10:19:58
Quote Anchor link
oei. Het is goed dat Erwin hier zo goed oplet want die heeft wat mij betreft helemaal gelijk.

Leest de topic-schrijver nog mee?
 
Roel H

Roel H

11/08/2013 11:35:52
Quote Anchor link
Ik lees zeker mee! Ben een lange tijd uit php geweest, dus ik moet een heleboel in me opnemen weer, dus het duurt wat langer voordat ik alles snap weer...
Thanks dat jullie meedenken ennn dat deze community nog zo levendig is! :D
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

11/08/2013 11:56:10
Quote Anchor link
Natuurlijk, PHP is nog steeds hot.

- on topic -
Alle variabelen die van buiten komen (zoals $_GET en $_POST) moet je zien als onzeker en 'vervuild'.
Bij deze variabelen moet je dus alle scenario's als mogelijk beschouwen. dat houdt in de praktijk in dat je er van uit moet gaan dat de variabelen niet bestaan of een compleet ongeldige waarde hebben. En dat mag jij allemaal in je PHP script af zien te vangen.

Zo kun je bij een datum veld een functie gebruiken die checkt of de datum die ingegeven wordt wel geldig is, want een datum 25-63-2012 is natuurlijk onjuist. Maar ook kun je gaan bedenken of het wel een datum in het verleden mag zijn, of misschien juist een datum in het verleden MOET zijn. Een veld waar je een numerieke waarde verwacht kun je ook testen of deze waarde wel numeriek is. Maar ook of hij bijvoorbeeld wel groter is als nul. Bij een tekstveld kun je controleren of de tekst wel geldige tekens bevat en of deze niet te lang of te kort is.

er zijn natuurlijk voorbeelden te geven maar eigenlijk is het allemaal afhankelijk van de situatie. Ik hoop dat ik je zo aan het denken heb gezet :-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.