Notice: Undefined offset:

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Frontend Developer Vue Nuxt HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever levert elke dag betere digitale gebruikerservaringen. Ben jij geschikt als frontend Developer? Heb je ervaring met Vue en Nuxt? Vaste baan: Front-End Developer HBO €3.100 - €4.600 Zij bieden opdrachtgevers een complete dienstverlening op gebied van ontwerpen en ontwikkelen van websites, zoekmachine optimalisatie, online adverteren, content marketing en conversie verbetering. Zij werken met een eigen ontwikkeld CMS. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer begint jouw dag na een bak koffie met een stand up. De vorderingen worden tijdens de stand up besproken en de doelen worden opgesteld waar jullie als team in de volgende sprint naartoe gaan werken. Onze backend is geschreven in .NET Core en onze Front-end in Angular. Bij ons ga jij dan ook Fullstack aan de slag. Jij wordt hier opgeleid om zelfstandig te kunnen programmeren en applicaties te kunnen implementeren. Er wordt op projectbasis gewerkt, dit bied leuke uitdagingen omdat elke klant een andere visie heeft over de applicatie die wij maken. Je gaat

Bekijk vacature »

C# developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ik ben op zoek naar een back-end developer, die met name kennis & ervaring heeft van de programmeertaal C#. Jij gaat aan de slag bij een topspeler in de logistieke sector, die zich behalve met logistiek, ook bezig houdt met softwareontwikkeling. Welke taken komen hierbij kijken? Je gaat desktop- en webapplicaties onderhouden en optimaliseren, waarin je werkt met o.a. C#, ASP.NET, SQL Server en T-SQL. Je hebt regelmatig klantcontact om de wensen in kaart te brengen en te evalueren over de huidige draaiende applicaties. Je implementeert nieuwe functionaliteiten toe aan

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework. Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met back-end development. Verder staat dit

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Als Java Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van nieuwe en bestaande webservices; Het uitbreiden van functionaliteiten binnen de producten- en dienstenportefeuille; Het werken aan gegevensuitwisseling met bijvoorbeeld SOAP; Testen van frameworks met gebruik van UNIT en Selenium. Hier ga je werken De organisatie waar je komt te werken is een semi-overheidsinstelling, gesitueerd in Utrecht en zorgt voor een goede samenwerking tussen verschillende overheidsinstanties. Het is een familiaire club die gaat voor kwaliteit en langdurige relaties. Zo zorgen zij ervoor dat er op grote schaal vertrouwelijke informatie tussen verschillende overheidsinstellingen wordt uitgewisseld. Hun werk zorgt

Bekijk vacature »

Java Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Senior SQR Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13333 Introductie Are you passionate about contributing to the world's most advanced machines. Do you thrive in a challenging environment working with highly motivated and skilled teams? If so, we have the perfect opportunity for you! We are seeking a Senior Software Design Engineer for Sequence Tooling to play a critical role in creating and maintaining mission-critical software applications. In this role, you will focus on achieving maintainable software architecture that is transparent and easy to extend while maintaining a strong focus on software quality. You will work closely with

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een bedrijf in de omgeving van Utrecht! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als C#.NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving van Utrecht. Je zult gaan samenwerken met collega's die over de hele wereld verspreid zitten. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en werkt met de nieuwste technieken. Als C#.NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je blijft op de hoogte van

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe stap? Voor een softwarebedrijf in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer met kennis of ervaring met C# en SQL. Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP Developer ga jij aan de slag met uitdagende software projecten. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Deze software bouw je vooral in PHP en specifiek Laravel. Dit framework kent dus geen geheimen voor jou. De software die jij gaat ontwikkelen is heel divers, van urenregistratiesystemen tot compleet geautomatiseerde tools. In deze veelzijdige functie ga jij je zeker niet vervelen, elke dag bestaat weer uit nieuwe uitdagingen. Bedrijfsprofiel Deze

Bekijk vacature »

Software Developer PHP JavaScript Python HBO SQL

Samengevat: Wij zijn een softwarebedrijf voor Autodealers. Ben jij een Medior of Senior Software Developer? Heb je ervaring met PHP, JavaScript of Python? Vaste baan: Java.Developer Software HBO €3.000 - €5.200 Bij ons op de werkvloer is er een positieve en informele sfeer. Naast een goede begeleiding en een enthousiaste klantenkring biedt deze werkgever een prettige omgeving met zeer afwisselende werkzaamheden. Houd jij van aanpakken en denk je dat je deze uitdaging aankunt? Dan zoeken wij jou! Zij werken voor grote klanten. Zij doen omvangrijke projecten die we bij deze werkgever op kantoor realiseren (geen detachering). Zij werken met state-of-the-art

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar

Ben jij graag bezig met verschillende projecten? Vind jij beleving van klanten én medewerkers ook belangrijk? Wij zijn vanwege de doorontwikkeling van het applicatielandschap van onze opdrachtgever op zoek naar een fulltime software ontwikkelaar. Omschrijving Jij en jouw collega’s zijn verantwoordelijk voor de continuïteit en waarborging van het applicatielandschap. Om de processen vloeiend te laten verlopen is software ontwikkeling daarom van essentieel belang. Onze opdrachtgever doet dit voornamelijk zelf, met door hun eigen ontwikkelde applicaties. Dit betekent dat jij: functionele eisen vertaalt naar gebruiksvriendelijke software; tijdens SCRUM sessies advies geeft over het te bouwen ontwerp; nieuwe software ontwikkelt en het

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Als Front end developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »
Roel H

Roel H

10/08/2013 23:22:40
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik krijg deze foutcode, wanneer ik het veld geboortedatum NIET invul

Notice: Undefined offset: 2 in ..../omrekenen.php on line 3
Notice: Undefined offset: 1 in ..../omrekenen.php on line 3

Wanneer ik wel wat invul, dan krijg ik deze niet.
Hoe kan ik oplossen dat wanneer ze perongeluk geen geboortedatum invullen, niet direct deze foutmelding zien?
De code voor omrekenen.php is:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?
function age($birthDate) {
    list($day, $month, $year) = explode('-', $birthDate);;
    $ageOfPerson = date('Y') - $year;
    if ($month > date('m')) {
        $ageOfPerson--;
    }

    if ($month == date('m') && $day > date('d')) {
        $ageOfPerson--;
    }

    $ageOfPerson .= ' jaar';
    return $ageOfPerson;
}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

12/05/2024 06:09:27
 
Erwin H

Erwin H

10/08/2013 23:29:01
Quote Anchor link
Check of er wel iets is ingevuld (met isset en met een test ongelijk op lege string). Daarnaast moet je ook testen op het split karakter. Als een gebruiker niet 10-08-2013, maar 10/08/2013 invult ga je ook de mist in.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

10/08/2013 23:29:37
Quote Anchor link
Controleren of de variabele wel bestaat met isset()
 
Erik van Beek

Erik van Beek

11/08/2013 08:23:40
Quote Anchor link
Je kan bijvoorbeeld als je geen geboordedatum invult altijd de waarde 0 terug geven :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?
function age($birthDate) {
    if(empty($birthDate)
      return '0';

    list($day, $month, $year) = explode('-', $birthDate);;
    $ageOfPerson = date('Y') - $year;
    if ($month > date('m')) {
        $ageOfPerson--;
    }

    if ($month == date('m') && $day > date('d')) {
        $ageOfPerson--;
    }

    $ageOfPerson .= ' jaar';
    return $ageOfPerson;
}

?>


of zoals Frank zei, controleren of de variabele is gezet met isset :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?
function age($birthDate) {
    if(isset($birthDate)){    

    list($day, $month, $year) = explode('-', $birthDate);;
    $ageOfPerson = date('Y') - $year;
    if ($month > date('m')) {
        $ageOfPerson--;
    }

    if ($month == date('m') && $day > date('d')) {
        $ageOfPerson--;
    }

    $ageOfPerson .= ' jaar';
    return $ageOfPerson;
}
}

?>


En als laatste, meest smerige oplossing kan je de notices onderdrukken met een @. (Niet aan te raden, alleen gebruiken als je zeker weet dat het verder geen fouten oplevert) :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?
function age($birthDate) {
    list($day, $month, $year) = explode('-', @$birthDate);;
    $ageOfPerson = date('Y') - $year;
    if ($month > date('m')) {
        $ageOfPerson--;
    }

    if ($month == date('m') && $day > date('d')) {
        $ageOfPerson--;
    }

    $ageOfPerson .= ' jaar';
    return $ageOfPerson;
}

?>
Gewijzigd op 11/08/2013 08:29:12 door Erik van Beek
 
Erwin H

Erwin H

11/08/2013 08:34:39
Quote Anchor link
Erik van Beek op 11/08/2013 08:23:40:
En als laatste, meest smerige oplossing kan je de notices onderdrukken met een @. (Niet aan te raden, alleen gebruiken als je zeker weet dat het verder geen fouten oplevert) :

Afgezien van het feit dat het echt een hele, hele, HELE slecht manier is, doe je het ook nog eens behoorlijk fout. De foutmelding komt namelijk niet uit die variabele, maar uit de functie list. Omdat er geen goede datum is ingevuld wordt er door explode een array met maar 1 element teruggegeven, terwijl list in dit geval er drie verwacht. Die fout krijg je dus nog steeds, ongeacht of je die @ gebruikt.
En nee, dan natuurlijk ook niet die @ voor de list functie zetten, want dan ga je in de rest van de functie weer compleet nat.

Met andere woorden, gewoon geen @ gebruiken....
 
Eddy E

Eddy E

11/08/2013 08:41:14
Quote Anchor link
Je kan bij functies ook een standaard-waarde aangeven. Dat als een variabele niet is gevuld (of leeg is), dan pakt hij de standaard:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
function age($birthDate = '1-1-1970') {
    list($day, $month, $year) = explode('-', @$birthDate);;
    $ageOfPerson = date('Y') - $year;
    if ($month > date('m')) {
        $ageOfPerson--;
    }

    if ($month == date('m') && $day > date('d')) {
        $ageOfPerson--;
    }

    $ageOfPerson .= ' jaar';
    return $ageOfPerson;
}

?>


Vult gebruiker dus niets in, dan is hij geboren op 1 januari 1970 (start tellen computertijd UNIX > TIMESTAMP = 0)
 
Erwin H

Erwin H

11/08/2013 08:58:42
Quote Anchor link
Er worden wel veel foute adviezen gegeven helaas.
Nee Eddy, dat werkt niet. Dat werkt alleen als er helemaal geen variabele wordt meegegeven. Als je echter een variabele meegeeft met als waarde null, dan is dat waarmee gewerkt zal worden:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
function print_me( $text = 'nothing' ){
  echo $text;
}

$test = null;
print_me( $test );
?>

resultaat: null (en dus niet 'nothing').
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

11/08/2013 10:19:58
Quote Anchor link
oei. Het is goed dat Erwin hier zo goed oplet want die heeft wat mij betreft helemaal gelijk.

Leest de topic-schrijver nog mee?
 
Roel H

Roel H

11/08/2013 11:35:52
Quote Anchor link
Ik lees zeker mee! Ben een lange tijd uit php geweest, dus ik moet een heleboel in me opnemen weer, dus het duurt wat langer voordat ik alles snap weer...
Thanks dat jullie meedenken ennn dat deze community nog zo levendig is! :D
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

11/08/2013 11:56:10
Quote Anchor link
Natuurlijk, PHP is nog steeds hot.

- on topic -
Alle variabelen die van buiten komen (zoals $_GET en $_POST) moet je zien als onzeker en 'vervuild'.
Bij deze variabelen moet je dus alle scenario's als mogelijk beschouwen. dat houdt in de praktijk in dat je er van uit moet gaan dat de variabelen niet bestaan of een compleet ongeldige waarde hebben. En dat mag jij allemaal in je PHP script af zien te vangen.

Zo kun je bij een datum veld een functie gebruiken die checkt of de datum die ingegeven wordt wel geldig is, want een datum 25-63-2012 is natuurlijk onjuist. Maar ook kun je gaan bedenken of het wel een datum in het verleden mag zijn, of misschien juist een datum in het verleden MOET zijn. Een veld waar je een numerieke waarde verwacht kun je ook testen of deze waarde wel numeriek is. Maar ook of hij bijvoorbeeld wel groter is als nul. Bij een tekstveld kun je controleren of de tekst wel geldige tekens bevat en of deze niet te lang of te kort is.

er zijn natuurlijk voorbeelden te geven maar eigenlijk is het allemaal afhankelijk van de situatie. Ik hoop dat ik je zo aan het denken heb gezet :-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.