[oop] hoe consante terugkrijgen?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe software; Het ombouwen van de bestaande software; Zowel back- als front-end software ontwikkelen; Het testen; Het implementeren van de volledig geteste software; Het verzorgen van nazorg en het oplossen van bugs; Het opstellen en bijhouden van procesdocumentatie; Je draagt bij aan het agile/scrum processen van het team. Hier ga je werken Ongetwijfeld heb je een of meerdere producten van deze organisatie in huis. Het proces erachter, daar ben je ongetwijfeld minder bekend mee. Deze opdracht geeft je de kans meer over dit proces te weten te komen en een mooie bijdrage te

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Doorontwikkelen van software; Ontwikkelen en testen van nieuwe functionaliteiten; Implementaties van nieuwe functionaliteiten en updates; Verzorgen van technische migraties naar nieuwe frameworks; Verwerken van incidenten. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de regio Amsterdam, draagt bij aan het verbeteren van de veiligheid en efficiëntie van de Nederlandse infrastructuur door het ontwikkelen van afgemeten software oplossingen. Zo passen zij location intelligence toe om onderhoud en reparaties efficiënt te laten verlopen. Verder zorgen deze systemen dat incidenten zo snel mogelijk worden opgelost. Als Front-end Developer ben jij samen met je team betrokken met het (door)ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Database Developer

Functie omschrijving Voor een logistieke dienstverlener in omgeving Zuid Beijerland zijn wij op zoek naar versterking. Weet jij als geen ander systemen aan elkaar te koppelen en heb jij goede kennis van SQL en UML, lees dan snel verder! Jouw taken zien er als volgt uit: Je bent in deze rol voornamelijk verantwoordelijk voor het bouwen, implementeren en beheren van koppelingen tussen de bestaande systemen (zowel business 2 business als application 2 application). Daarnaast inventariseer je de wensen van in- en externe klanten, die je vervolgens samen met je collega's, vertaalt naar technische specificaties, die jullie zelf ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

PHP Developer

As a PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing vanilla PHP code. Working with

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als SQL database developer? Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het development team zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Wil jij werken voor een groeiende werkgever in regio Breda waar jij de ruimte en tijd krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van logistieke processen; Je gaat projecten vanaf het begin tot het

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en werk je graag en goed in C++ en C#? Dan zijn we op zoek naar jou! Dit bedrijf is dé specialist op het gebied van automatiseringssoftware voor een specifieke branche en ze zijn per direct op zoek naar versterking in hun development team. Wat jij gaat doen binnen jouw rol als C++ ontwikkelaar; Je vertaalt de wensen van gebruikers naar een functioneel ontwerp. Je houdt je bezig met het ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen. Je gaat nieuwe product releases implementeren in de projectteams. Je gaat de effecten van nieuwe

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Onze klant is sinds 2 jaar actief als adviseur en bemiddelaar in de verzekeringsmarkt. Sindsdien proberen zij deze slapende markt flink wakker te schudden. Dit willen zij doen door het bouwen van slimme vergelijkers op hun eigen website en die van partners. Het bedrijf wil continu voorop lopen, zodat consumenten eenvoudig de verzekeringen kunnen vinden die het beste bij ze past. Functieomschrijving Als Front-end Developer werk je aan vergelijkingsmodules die consumenten dagelijks gebruiken bij het vergelijken en afsluiten van verzekeringen. Je vindt het leuk om samen te werken met de product owner, bestaande modules te verbeteren en nieuwe vergelijkers "from

Bekijk vacature »

Als Front-end developer samenwerken met de beste c

Functie Momenteel zijn we voor één van de projecten bij hun key partner, een voorloper in de energiesector, op zoek naar gedreven Front-end developers. Ze nemen de lead in dit project en werken uitsluitend met vooruitstrevende technologieën. Ze verwachten dat de technologie die hier wordt ontwikkeld uiteindelijk door veel meer grote corporates, in verschillende sectoren zal worden toegepast. Dit is dan ook een heel uitdagend project om aan mee te gaan werken. Het team bestaat o.a. uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Lead javascript developer Node.js React

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je

Bekijk vacature »
Ozzie PHP

Ozzie PHP

30/04/2014 13:28:04
Quote Anchor link
Hey guys,

In sommige gevallen is het handig om de ISO normering aan te houden. Waarom? Omdat andere programmeurs dat ook doen, en omdat je dan precies weet wat een bepaalde waarde inhoudt.

Er zijn heel veel ISO-lijstjes en één daarvan is bijvoorbeeld een lijstje voor iemands geslacht: http://en.wikipedia.org/wiki/ISO/IEC_5218

Dat lijstje ziet er ongeveer als volgt uit:

0 = unknown
1 = male
2 = female
9 = not_applicable

Nu is dit op zich niet een heel groot lijstje, maar toch heb ik geen zin om die getallen te moeten onthouden. Dus leek het me handig om hier een interface van te maken, als volgt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
interface gender {

    const unknown       = 0;
    const male          = 1;
    const female        = 2;
    const not_appicable = 9;

}

?>

Het idee is nu dat als ik weet dat iemand een man is, dat ik dan dit kan doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$person
= new Person();
$person->setGender(gender::male);
?>

Dit lijkt me namelijk een stuk duidelijker dan dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$person
= new Person();
$person->setGender(1);
?>

Zijn jullie het met deze gedachte eens?

Nu is echter mijn vraag... stel dat ik deze persoon opsla in de database, dan staat er in de database bij "gender" dus een 1. Dat is prima, want dat willen we ook. Echter, stel nu dat ik een tijdje later de gegevens van die persoon op mijn scherm wil tonen, dan staat er dus bijvoorbeeld:

name: Ozzie
gender: 1

Is het nu mogelijk om in plaats van 1 daar dan de naam van de constante, dus "male", te tonen? Dus:

name: Ozzie
gender: male

Weet iemand of, en zo ja hoe, dat kan?

Alvast bedankt voor de reacties.
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 20:55:04
 
LEDfan nvt

LEDfan nvt

30/04/2014 13:36:43
Quote Anchor link
Hier staat beschreven hoe je dat kan doen http://stackoverflow.com/questions/1880148/how-to-get-name-of-the-constant .
Maar kan je dit niet beter in je view regelen?
 
Wouter J

Wouter J

30/04/2014 13:43:34
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
<?php

class Gender
{
    const UNKNOWN        = 0;
    const MALE           = 1;
    const FEMALE         = 2;
    const NOT_APPLICABLE = 9;

    private $gender;

    public static function __construct($gender)
    {

        if ($gender < 0 || $gender > 9) {
            throw new \InvalidArgumentException('Invalid gender.');
        }


        $this->gender = $gender;
    }


    public function getGender()
    {

        return $this->gender;
    }


    public static function parse($name)
    {

        switch (strtolower($name)) {
            case
'male': $gender = 1; break;
            case
'female': $gender = 2; break;
            case
'not applicable': $gender = 9; break;
            default:
$gender = 0; break;
        }


        return new self($gender);
    }
}


class GenderToTextTransformer
{
    public function transform(Gender $gender)
    {

        switch ($gender->getGender()) {
            case
0: return 'unknown'; break;
            case
1: return 'male'; break;
            case
2: return 'female'; break;
            case
9: return 'not applicable'; break;
        }
    }
}


$genderToText = new GenderToTextTransformer();

$wouter = new Person('Wouter', Gender::parse('male'));
$nienke = new Person('Nienke', Gender::parse('female'));
$robot  = new Person('WuutWuut', Gender::parse('unknown'));

echo 'Wouter is a '.$genderToText->transform($wouter->getGender());
echo 'Nienke is a '.$genderToText->transform($nienke->getGender());
echo 'The gender of WuutWuut is '.$genderToText->transform($robot->getGender());
?>
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

30/04/2014 13:43:54
Quote Anchor link
Ah ja, thanks... dat werkt inderdaad met de reflection class!

>> Maar kan je dit niet beter in je view regelen?

Hoe bedoel je dit?

Toevoeging op 30/04/2014 13:44:41:

Edit: Wouter, ik had je reactie nog niet gezien... ga nu even lezen. Zo dadelijk reactie.

Toevoeging op 30/04/2014 13:49:09:

Wouter, mooie aanpak... maar nogal complex lijkt mij. Ik denk dat de aanpak (zie link van LedFan) met een reflection class een stuk efficiënter/universeler is?
 
Wouter J

Wouter J

30/04/2014 13:59:45
Quote Anchor link
> Ik denk dat de aanpak (zie link van LedFan) met een reflection class een stuk efficiënter/universeler is?

Efficiëntie gaat het niet om in OO hè :) In mijn voorbeeldje heb ik even wat Domain Driven Development toegepast. Daardoor heb ik een Gender Value Object geintroduceerd. En 1 van de regels van Value Objects is: "Don’t use _toString() for presentation." Dus daar heb ik weer een nieuwe klasse voor geïntroduceerd. Op deze manier kun je het gender op verschillende manieren presenteren. Je zou een PresentGender interface kunnen maken en dan krijg je mooie dingen als:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
<?php

interface PresentGender
{
    function
present(Gender $gender);
}


class AsText implements PresentGender
{
    public function present(Gender $gender)
    {

        switch ($gender->getGender()) {
            case
0: return 'unknown'; break;
            case
1: return 'male'; break;
            case
2: return 'female'; break;
            case
9: return 'not applicable'; break;
        }
    }
}


class AsUnicodeSymbol implements PresentGender
{
    public function present(Gender $gender)
    {

        switch ($gender->getGender()) {
            case
0: return 'U+26A8'; break;
            case
1: return 'U+2642'; break;
            case
2: return 'U+2640'; break;
            case
9: return 'U+2205'; break;
        }
    }
}


?>


Maar het toepassen van DDD is vaak erg overdreven en DDD experts staan zelden met beide beentjes op de grond. Je kan ook gaan voor een simpele KISS (Keep It Simple Stupid!) of YAGNI (You Aren't Gonna Need It) aanpak.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

30/04/2014 14:04:33
Quote Anchor link
Wat ik eigenlijk wil voorkomen is dat die unknown, male etc. op verschillende plekken terugkomen. Het lijkt mij handiger als ik dat gewoon kan doen aan de hand van die constanten in de interface. Met die reflection class zou dat moeten lukken. Ik denk dat dat valt onder de noemer van de KISS aanpak :)
 
LEDfan nvt

LEDfan nvt

30/04/2014 15:57:33
Quote Anchor link
@ozzie wat ik bedoelde met die view is iets zoals Wouterj zij.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.