[oop] hoe consante terugkrijgen?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

Als Lead webdeveloper bij KUBUS ben je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de webapplicatie en services van BIMcollab. In je rol als lead developer zoek je als vanzelf op een creatieve manier naar het optimum tussen benodigde implementatie-tijd, de performance van de applicatie en een snelle go-to-market van features, aansluitend bij onze geautomatiseerde test- en release train. Hierbij bewaak je in samenwerking met de andere senior ontwikkelaars in je team de architectuur van de applicatie en adviseer je de product owner over noodzakelijke refactoring om de onderhoudbaarheid van het platform te verbeteren. Ons

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor onze opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij opzoek naar een software programmeur die goed kan schrijven in de talen C of C++ en die het leuk vind om te werken met Linux! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf wil de klanten een volledige oplossing kunnen bieden, waarbij ze een

Bekijk vacature »

Senior pega developer

You work on software that makes colleagues and customers happy! Thanks to your IT skills, De Mandemakers Groep really makes a difference for its customers. Do coding, testing and deployments make your heart beat faster? Then apply today as Senior Pega Developer at De Mandemakers Groep! Wat ga je doen? The job title gives it away: You will be developing Pega software. This ranges from technical design, coding and testing to test automation, deployments and bug fixing. Your goal is to continuously improve our systems so that colleagues can work efficiently and customers receive optimal service. You don't have to

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als developer heb jij de keuze om aan te sluiten bij het team (13 developers) die op locatie projectmatig bij klanten werkt. Wanneer jij liever intern bij de werkgever werkt is er ook alle ruimte voor jou in het interne team (8 developers) van dit bedrijf. Je werkt samen aan verschillende projecten bij of voor de klant. Het project wordt aangeleverd door sales aan de project manager. Die maakt samen met de Resourcer een planning en op basis daarvan wordt uit het development team een “projectgroep” opgesteld. Hoeveel en welke projecten jij wilt oppakken gebeurt geheel in samenspraak met

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

.NET Developer C# VB

Samengevat: Deze werkgever is actief in software voor het matchen van vraag en aanbod van gebruikte auto-onderdelen. Ben jij een .NET Developer? Heb je ervaring met het ontwikkelen (REST) en integreren van webservices? Vaste baan: C# .NET Developer C# VB HBO €2.600 - €6.200 Wij ontwikkelen software om vraag en aanbod van onderdelen van personenauto's bij elkaar te brengen. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. De branche van dit bedrijf is Automotive. Functie: Voor de vacature als .NET Developer Dordrecht HBO ga je

Bekijk vacature »

Junior / Medior C# .NET ontwikkelaar in Brabants t

Bedrijfsomschrijving Ben jij een gepassioneerde C# .NET ontwikkelaar met een voorliefde voor hardware? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Bij ons bedrijf krijg je de kans om deel uit te maken van een team van sociale en enthousiaste techneuten die er elke dag naar streven om onze eigen ontwikkelde software nog beter te maken. Het team van ongeveer 10 team medewerkers maakt zich hard om de interne processen gestroomlijnd te laten verlopen. Functieomschrijving Als lid van ons hechte en behulpzame team word je betrokken bij diverse projecten. Daarbij krijg je te maken met data-analyses, content en de logistieke

Bekijk vacature »

Senior Organisatieontwikkelaar

Als Organisatieontwikkelaar zorg je ervoor dat we in het magazijn van Coolblue altijd vooruit voetballen op het gebied Medewerker en Organisatie Ontwikkeling. Zo draag je bij aan een toekomstbestendig magazijn waar we klanten én medewerkers elke dag blijven verwonderen. Wat doe je als Senior Organisatieontwikkelaar bij Coolblue? Als Organisatieontwikkelaar werk je voor het magazijn van Coolblue. Je krijgt er energie van om continue te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. Dat doe je samen met 17 collega's in het HR-team, ieder met een eigen specialisme. Je werkt graag zelfstandig en je weet snel je weg te vinden als verandermanager. Ook ben

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functie Het development team bestaat momenteel uit vijf backend C#/.NET ontwikkelaars. Op dit moment zit één ontwikkelaar dedicated op de mobiele applicatie. Als team werk je samen aan het zelf ontwikkelde software platform. Dit bestaat uit zowel apps als websites. Om het systeem door meer dan honderdduizenden gebruikers wordt gebruikt is het bijna vanzelfsprekend dat de kwaliteit van het product hoog moet liggen. Het systeem bestaat uit drie projecten. Je werkt dus aan deze drie projecten waarbij de focus op z’n tijd verschuift. De technieken die worden toegepast zijn o.a. .NET Core, Xamarin, C# en MVC. Je zal dus met

Bekijk vacature »

Fullstack of back-end PHP developer

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »
Ozzie PHP

Ozzie PHP

30/04/2014 13:28:04
Quote Anchor link
Hey guys,

In sommige gevallen is het handig om de ISO normering aan te houden. Waarom? Omdat andere programmeurs dat ook doen, en omdat je dan precies weet wat een bepaalde waarde inhoudt.

Er zijn heel veel ISO-lijstjes en één daarvan is bijvoorbeeld een lijstje voor iemands geslacht: http://en.wikipedia.org/wiki/ISO/IEC_5218

Dat lijstje ziet er ongeveer als volgt uit:

0 = unknown
1 = male
2 = female
9 = not_applicable

Nu is dit op zich niet een heel groot lijstje, maar toch heb ik geen zin om die getallen te moeten onthouden. Dus leek het me handig om hier een interface van te maken, als volgt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
interface gender {

    const unknown       = 0;
    const male          = 1;
    const female        = 2;
    const not_appicable = 9;

}

?>

Het idee is nu dat als ik weet dat iemand een man is, dat ik dan dit kan doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$person
= new Person();
$person->setGender(gender::male);
?>

Dit lijkt me namelijk een stuk duidelijker dan dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$person
= new Person();
$person->setGender(1);
?>

Zijn jullie het met deze gedachte eens?

Nu is echter mijn vraag... stel dat ik deze persoon opsla in de database, dan staat er in de database bij "gender" dus een 1. Dat is prima, want dat willen we ook. Echter, stel nu dat ik een tijdje later de gegevens van die persoon op mijn scherm wil tonen, dan staat er dus bijvoorbeeld:

name: Ozzie
gender: 1

Is het nu mogelijk om in plaats van 1 daar dan de naam van de constante, dus "male", te tonen? Dus:

name: Ozzie
gender: male

Weet iemand of, en zo ja hoe, dat kan?

Alvast bedankt voor de reacties.
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 02:39:42
 
LEDfan nvt

LEDfan nvt

30/04/2014 13:36:43
Quote Anchor link
Hier staat beschreven hoe je dat kan doen http://stackoverflow.com/questions/1880148/how-to-get-name-of-the-constant .
Maar kan je dit niet beter in je view regelen?
 
Wouter J

Wouter J

30/04/2014 13:43:34
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
<?php

class Gender
{
    const UNKNOWN        = 0;
    const MALE           = 1;
    const FEMALE         = 2;
    const NOT_APPLICABLE = 9;

    private $gender;

    public static function __construct($gender)
    {

        if ($gender < 0 || $gender > 9) {
            throw new \InvalidArgumentException('Invalid gender.');
        }


        $this->gender = $gender;
    }


    public function getGender()
    {

        return $this->gender;
    }


    public static function parse($name)
    {

        switch (strtolower($name)) {
            case
'male': $gender = 1; break;
            case
'female': $gender = 2; break;
            case
'not applicable': $gender = 9; break;
            default:
$gender = 0; break;
        }


        return new self($gender);
    }
}


class GenderToTextTransformer
{
    public function transform(Gender $gender)
    {

        switch ($gender->getGender()) {
            case
0: return 'unknown'; break;
            case
1: return 'male'; break;
            case
2: return 'female'; break;
            case
9: return 'not applicable'; break;
        }
    }
}


$genderToText = new GenderToTextTransformer();

$wouter = new Person('Wouter', Gender::parse('male'));
$nienke = new Person('Nienke', Gender::parse('female'));
$robot  = new Person('WuutWuut', Gender::parse('unknown'));

echo 'Wouter is a '.$genderToText->transform($wouter->getGender());
echo 'Nienke is a '.$genderToText->transform($nienke->getGender());
echo 'The gender of WuutWuut is '.$genderToText->transform($robot->getGender());
?>
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

30/04/2014 13:43:54
Quote Anchor link
Ah ja, thanks... dat werkt inderdaad met de reflection class!

>> Maar kan je dit niet beter in je view regelen?

Hoe bedoel je dit?

Toevoeging op 30/04/2014 13:44:41:

Edit: Wouter, ik had je reactie nog niet gezien... ga nu even lezen. Zo dadelijk reactie.

Toevoeging op 30/04/2014 13:49:09:

Wouter, mooie aanpak... maar nogal complex lijkt mij. Ik denk dat de aanpak (zie link van LedFan) met een reflection class een stuk efficiënter/universeler is?
 
Wouter J

Wouter J

30/04/2014 13:59:45
Quote Anchor link
> Ik denk dat de aanpak (zie link van LedFan) met een reflection class een stuk efficiënter/universeler is?

Efficiëntie gaat het niet om in OO hè :) In mijn voorbeeldje heb ik even wat Domain Driven Development toegepast. Daardoor heb ik een Gender Value Object geintroduceerd. En 1 van de regels van Value Objects is: "Don’t use _toString() for presentation." Dus daar heb ik weer een nieuwe klasse voor geïntroduceerd. Op deze manier kun je het gender op verschillende manieren presenteren. Je zou een PresentGender interface kunnen maken en dan krijg je mooie dingen als:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
<?php

interface PresentGender
{
    function
present(Gender $gender);
}


class AsText implements PresentGender
{
    public function present(Gender $gender)
    {

        switch ($gender->getGender()) {
            case
0: return 'unknown'; break;
            case
1: return 'male'; break;
            case
2: return 'female'; break;
            case
9: return 'not applicable'; break;
        }
    }
}


class AsUnicodeSymbol implements PresentGender
{
    public function present(Gender $gender)
    {

        switch ($gender->getGender()) {
            case
0: return 'U+26A8'; break;
            case
1: return 'U+2642'; break;
            case
2: return 'U+2640'; break;
            case
9: return 'U+2205'; break;
        }
    }
}


?>


Maar het toepassen van DDD is vaak erg overdreven en DDD experts staan zelden met beide beentjes op de grond. Je kan ook gaan voor een simpele KISS (Keep It Simple Stupid!) of YAGNI (You Aren't Gonna Need It) aanpak.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

30/04/2014 14:04:33
Quote Anchor link
Wat ik eigenlijk wil voorkomen is dat die unknown, male etc. op verschillende plekken terugkomen. Het lijkt mij handiger als ik dat gewoon kan doen aan de hand van die constanten in de interface. Met die reflection class zou dat moeten lukken. Ik denk dat dat valt onder de noemer van de KISS aanpak :)
 
LEDfan nvt

LEDfan nvt

30/04/2014 15:57:33
Quote Anchor link
@ozzie wat ik bedoelde met die view is iets zoals Wouterj zij.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.