[OOP] Iets vergeten?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Belastingdienst - Freelance Senior Applicatie ontw

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: We verwachten van je, dat je: Brede ervaring hebt als JAVA-ontwikkelaar; Ervaring hebt met Agile/Scrum-werken en je thuis voelt in een Agile omgeving; Een aandeel levert aan het scrumproces en in de SAFe-releasetrain; Zelfstandig werkt in een scrumteam en intensief de samenwerking op zoekt met je directe collega’s en je omgeving; Ervaring meebrengt met het schattten en inplannen van taken tot en met het testen en demonstreren van de opgeleverde functionaliteit; Collega’s in je

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer

Functie Jij als Senior Python developer hebt al ruime ervaring opgedaan. Bedrijven komen bij de organisatie om technische vraagstukken op te lossen. Jij als specialist bent dus de representatie van deze kwaliteit. Je zult de keuze krijgen tussen lange of korte projecten waarin je komt te werken in multidisciplinaire teams. Projecten die je gaat uitvoeren zijn zeer uitlopend. Zodoende kun je aan de ene kant kiezen voor een greenfield project en stroom je bij een ander project midden in een migratietraject in. Voor de ene klant ontwikkel je ene nieuwe portal en voor het andere project duik je veel meer

Bekijk vacature »

Back End Developer .NET

Dit ga je doen Ontwikkelen in C# .NET en werken aan nieuwbouw, uitbouw en onderhoud van de software (die communiceren met 68.000 sensoren, waardoor er meerdere miljoenen berichten per uur verwerkt worden); Samenwerken in Scrum Teams; Meewerken aan verschillende, uitdagende projecten; Werken met nieuwe technologieën en vrijheid krijgen om jezelf te ontwikkelen en door te groeien. Hier ga je werken Je komt als Developer te werken bij een organisatie die gespecialiseerd is in software die real-time wordt gebruikt. De software constateert waar werk moet worden uitgevoerd en de chauffeurs worden met een andere applicatie hierop geattendeerd. Ook wordt er direct

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Medior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Oracle Apex developer

Bedrijfsomschrijving My client is a technology company based in Den Bosch, the Netherlands. They specialize in providing innovative software solutions to clients, and they are currently looking for an experienced Oracle Apex developer to join the IT team. Functieomschrijving As an Oracle Apex developer, you will be responsible for designing, developing, and maintaining web-based applications using Oracle Apex. You will work closely with project managers, business analysts, and other developers to ensure that clients' needs are met and that the software solutions are of the highest quality. Responsibilities: Design, develop, and maintain Oracle Apex applications. Work with project managers and

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Ontwikkelen van herbruikbare componenten; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als junior .NET Developer kom je terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als junior .NET Developer werk je aan het ontwikkelen van verbeterde

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen Je gaat aan de slag in het websites team of portals team waarin je je bezighoudt met concept & design, implementatie en ook een stukje bugfixing en onderhoud; Je werkt met je team volgens de Scrum werkwijze; Zo adviseer je ook de PO & Scrum Master over de technische architectuur, koppelingen en integratie met externe systemen en API’s; Je blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van C# / .NET en deelt deze kennis binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, die jou tot een volwaardig Fullstack Software Developer gaat opleiden. Binnen deze grote organisatie krijg je ruime en professionele trainingen die jouw in korte tijd vakbekwaam maken. Niet alleen het aan technisch aspect, maar ook zeker jouw persoonlijke ontwikkeling wordt veel

Bekijk vacature »

Java Front-end Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten in Java met tools als Springboot, MS SQL Server (T-SQL) en JavaScript; Het onderhouden van de (web-)applicaties binnen een complexe omgeving; Werken aan de migratie van een monolithisch systeem naar een architectuur gebaseerd op Kubernetes; Code reviews met collega's en actieve kennisuitdelingsessies voeren; Het uitvoeren van unit- en systeemtests Experimenteren met nieuwe tools en technieken. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen

Bekijk vacature »

Front End Developer React Vue

Dit ga je doen Meewerken aan de implementaties en ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten van de webapplicaties; Ontwikkelen met o.a. React en Vue en HTML/CSS, ook krijg je in verband met de samenwerking ook affiniteit met de backend Ruby on Rails; Ontwikkeling aan de front end voor de koppelingen tussen de diverse systemen; Ontwerpen van interfaces en een bijdrage leveren aan de gebruikerservaring; Zorgdragen voor hoge kwaliteit van code en jezelf (en anderen) blijven verbeteren; Als Senior Front End Developer begeleid je zelf ook FE-development projecten, hierin leid je de projecten en pak jij het initiatief op (bv integratieprojecten). Hier ga

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als PHP developer en zoek je een leuke platte organisatie? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »
Jesper Diovo

Jesper Diovo

29/01/2009 22:30:00
Quote Anchor link
Hoi hoi,

Ik ben bezig met mijn allereerste OOP script. Op zich gaat het allemaal goed, en het ziet er goed uit. Alleen als ik de classe wil laden, krijg ik een totaal witte pagina. Het zit hem hier in:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<?php
class Enquete {
    global $_SESSION;
    
    private $aVragen = array();
    private $aShowVragen = array();
    private $aShowAntwoorden = array();
    private $iTeller = 0;
    private $iCounter = count($this->aVragen);
    private $iLimit = 5;
    
    public $aErrors = array();
    
    public function Enquete() {
        if(!isset($_SESSION['vragen']) || empty($_SESSION['vragen'])) {
            $_SESSION['vragen'] = array();
        }
else {
            $this->setSessionToEnquete();
        }
    }


    public function hasVragen() {
        if(count($this->aVragen) > 0) {
            return true;
        }
else {
            return false;
        }
    }
}

?>


Ik zie zo gauw echt niet wat daar fout aan is, maar misschien dat ik iets vergeten ben?

Ik hoop dat iemand me kan helpen, want zit er nu al een paar uur op te kijken en kom er maar niet uit..

Gr, Jezpur
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 23:51:37
 

29/01/2009 22:31:00
Quote Anchor link
Waar roep je hem aan?
En volgens mij gaat het ook niet echt werken...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

29/01/2009 22:33:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?php
$enq
= new Enquete;

if($enq->hasVragen() !== true) {
    // vraag 1
    $enq->setVraag('Waar slaap jij?');
    $iLast = $enq->getLastInserted();
    $enq->setAntwoord($iLast, 'In bed');
    $enq->setAntwoord($iLast, 'Op de bank');
    $enq->setAntwoord($iLast, 'Onder de brug');
    $enq->setAntwoord($iLast, 'In een doos');
    
    // vraag 2
    $enq->setVraag('Wie is Barack Obama?');
    $iLast = $enq->getLastInserted();
    $enq->setAntwoord($iLast, 'De President van Amerika');
    $enq->setAntwoord($iLast, 'De dictator van Kenia');
    $enq->setAntwoord($iLast, 'Een inwoner van de Bahama\'s');
}


if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST") {
    if($enq->controleAntwoorden($_POST, 'antw') !== false) {
        // antwoorden zijn gecontroleerd en opgeslagen
        header("Location: ".$_SERVER['REQUEST_URI']);
    }
else {
        if($enq->getErrors() !== false) {
            echo $enq->getErrors();
        }
    }
}


if($enq->controleFullyFilledIn() !== true) {
    echo $enq->getForm(5, 'antw', $_SERVER['REQUEST_URI']);
}

?>


Daarzo. Alleen als ik de classe helemaal als commentaar zet, krijg ik de melding dat de classe 'Enquete' niet bestaat. Dus de fout moet in de classe zelf zitten, toch?

Edit: hoezo gaat het niet werken?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jesper Diovo
 
Jelmer -

Jelmer -

29/01/2009 22:45:00
Quote Anchor link
Die "global $_SESSION" levert waarschijnlijk een parse-error op. Gelukkig hoef je ook geen "global $_SESSION" ergens neer te zetten, ten eerste omdat global niet een keyword binnen een klasse is (alleen binnen functies) en ten tweede omdat $_SESSION altijd al een global is, en daar kan je lekker helemaal niets aan doen. Naja, tenzij je geen sessie start, dan bestaat $_SESSION gewoon niet :P

Tip: Zet je error_reporting thuis standaard op E_ALL en display_errors op true, zodat je ze allemaal te zien krijgt. Bekijk ook de error.log van Apache, daar staat soms hele nuttige informatie in wanneer PHP het zelf even niet meer weet. Naast de normale foutmeldingen en notices van PHP komen ook de segfaults van PHP, mocht je er eentje tegen het lijf lopen, in error.log te staan.

edit: nog een foutje, die count aanroep bij je definieren van een private property gaat niet werken. Bij het initialiseren kan je alleen maar vaste waarden (alleen scalar waarden, de simpele typen, overigens) toekennen aan properties. De rest moet dan maar via de constructor wat volgens mij zelden problemen oplevert, zolang je jezelf maar aanleert om bij het extenden altijd even netjes de parent constructor aan te roepen.

edit 2: En nog een schoonheidsfoutje. Je moet je constructor "__construct" noemen, en niet "Enquete". Dat is de PHP 4 manier die niet meer aangeraden wordt, en ik weet niet hoe goed dat gaat aflopen in combinatie met PHP 5's visibility keywords (public, private, ...)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jelmer -
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

29/01/2009 22:58:00
Quote Anchor link
Helpt ook niet. In error.log staat alleen iets over mod_rewrite:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
[Thu Jan 29 02:57:36 2009] [error] [client <ip>] mod_rewrite: maximum number of internal redirects reached. Assuming configuration error. Use 'RewriteOptions MaxRedirects' to increase the limit if neccessary.
[Thu Jan 29 03:09:07 2009] [error] [client <ip>] mod_rewrite: maximum number of internal redirects reached. Assuming configuration error. Use 'RewriteOptions MaxRedirects' to increase the limit if neccessary.
[Thu Jan 29 22:51:57 2009] [alert] [client <ip>] /home/vhosts/dzjemo.nl/httpdocs/.htaccess: RewriteOptions: MaxRedirects has the format MaxRedirects=n.
[Thu Jan 29 22:52:03 2009] [alert] [client <ip>] /home/vhosts/dzjemo.nl/httpdocs/.htaccess: RewriteOptions: MaxRedirects has the format MaxRedirects=n.
[Thu Jan 29 22:52:17 2009] [alert] [client <ip>] /home/vhosts/dzjemo.nl/httpdocs/.htaccess: RewriteOptions: MaxRedirects has the format MaxRedirects=n


Snap d'r niet veel van, maar toen ik in m'n .htaccess 'RewriteOptions: MaxRedirects' zette, kreeg ik die laatste 3 errors. Dat is dus ook niks.

Hier is m'n hele classe, met alles wat er bij hoort.

http://www.dzjemo.nl/phphulp/enquete-logica.phps (script valt te testen op http://www.dzjemo.nl/phphulp/enquete-logica.php)

En ik krijg nog steeds geen error.
 
Jelmer -

Jelmer -

29/01/2009 23:02:00
Quote Anchor link
Regel 180: Alleen simpele typen als default waarden. $_SERVER['REQUEST_URI'] gaat niet werken (en levert een syntax error op)
Je kan het oplossen door $default = null mee te geven, en dan binnen de functie te kijken of $default gelijk is aan null, zo ja, dan $default = $_SERVER['REQUEST_URI'].
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

29/01/2009 23:06:00
Quote Anchor link
Goed geprobeerd, jammer maar helaas, geen resultaat. Het kan net zo goed zijn dat er ergens een ; ontbreekt. Heeft m'n php parser dinges ook nog wel eens moeite mee... Alleen heb ik het script al 3 x afgezocht naar zo'n fout, en niks gevonden..
 
Jelmer -

Jelmer -

29/01/2009 23:10:00
Quote Anchor link
Hmm, bij mij werkt hij nu lokaal (in de zin van: hij geeft wat weer)

Misschien dat het dan toch aan je htaccess-bestandje ligt. Download & verwijder (of hernoem) het eens, zodat Apache het niet meer pakt, en werkt het script dan wel? Zo ja, dan is het tijd voor een nieuw topic over rewrite rules >:)
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

29/01/2009 23:13:00
Quote Anchor link
Helaas, opnieuw geen resultaat.

Wat geeft hij bij jou weer?
 

30/01/2009 10:32:00
Quote Anchor link
Ik heb hem hier effe door de debugger gegooit.
Eerst krijg je een pagina met:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
1. Waar slaap jij?
 In bed
 Op de bank
 Onder de brug
 In een doos

1. Wie is Barack Obama?
 In bed
 Op de bank
 Onder de brug
 In een doos
 De President van Amerika
 De dictator van Kenia
 Een inwoner van de Bahama's
[Volgende>>]

Wat ik allemaal uit de debugger heb gehaalt:
Error: E_STRICT Only variables should be passed by reference at enquete-logica.php line 61
$iDone = $this->iCounter - $this->getAmountToGo(); <== Bevat ook fouten.
Regel 108 moet voor regel 107.
In de constructor ga je de fout in door eerst te tellen hoeveel vragen je hebt, voordat je ze eigenlijk uit de session haalt.
De eerste keer wordt er ook geen variabelen (iig de waarden) in de session gezet.
Regel 149 wordt overgeslagen. Wat moet regel 230 doen? Bij regel 238 gaat ie de tweede keer de mist in.

Er zitten serieuze fouten in je ontwerp, ik vind ook dat je soms wat dingen raar gaat doen.
Wat ik dacht dat er mis zou zijn waren de dingen die Jelmer zei, alleen dat wist ik niet zeker.
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

30/01/2009 17:51:00
Quote Anchor link
Waar heb je die debugger ergens vandaan? Zou fijn zijn als ik de boel ook zelf een beetje kan testen.

Ik heb de code nu een beetje aangepast, vooral de fouten die je zei. Maar het werkt nog steeds niet. Overigens krijg ik dus helemaal niks, terwijl jullie wel iets te zien krijgen??
 

30/01/2009 19:08:00
Quote Anchor link
Jezpur schreef op 30.01.2009 17:51:
Waar heb je die debugger ergens vandaan? Zou fijn zijn als ik de boel ook zelf een beetje kan testen.

Ik gebruik NuSphere PhpED, natuurlijk kan je ook eclipse gebruiken, maar die vondi k niet fijn werken (traag, log, onhandig).
Gewoon op het pijltje met de D drukken en dan steeds op F7 (step into geloof ik). Je kunt dan over elke variable met je muis gaan om te zien welke waarde die heeft, verder zie je hoe php door het script loopt.
Ook kan je als je de pagina weer hebt gepost dan verder gaan met debuggen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.