[oop] niet bestaande class

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

No-Code Betty Blocks ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving Wil jij de bedrijfsprocessen van klanten revolutionair digitaliseren en optimaliseren zonder beperkt te worden door programmeertalen? Kom werken bij een snelgroeiende en professionele organisatie met een gezonde dosis humor en veel vrijheid om jezelf te ontwikkelen. Als No-Code Betty Blocks ontwikkelaar werk je vanuit ons kantoor in het hart van Nederland, je thuiswerkplek of op locatie bij de klant. We faciliteren de juiste trainingen en ondersteuning zodat je een echte Betty Blocks expert wordt. Naast het werk zijn er bij ons bijzondere events, zoals een jaarlijkse zeildag, een zomerse barbecue en een knus kerstdiner om de grillige maanden door

Bekijk vacature »

Delphi Programmeur

Functie omschrijving Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in kantoor-bedrijfssoftware en zit gevestigd in omgeving Numansdorp. Als programmeur ben jij bij dit bedrijf met het volgende bezig; Je vertaalt technische en functionele ontwerpen naar kwalitatieve software. Je ontwikkelt, ontwerpt en test software. Je maakt daarbij veel gebruik met de volgende tools & technologieën: Delphi 10.3 (Rio), QuickReport 6. Je krijgt in deze rol veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Je levert projecten van A - Z op, en werkt daarbij projectmatig en gestructureerd. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf richt zich op maatwerk software oplossingen. Deze software oplossingen worden ingezet in de financiële branche. Het betreft een

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. Je gaat als Full stack developer aan de slag en gaat

Bekijk vacature »

SQL database ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij niet bang voor complexe algoritmes? Schikt het schrijven van procedures in T-SQL jouw niet af en heb jij al de nodige informatie in SQL, dan is functie precies wat voor jou! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat werken aan de complexere projecten waar jij van A tot Z bij betrokken bent. Je gaat zorg dragen voor het ontwerp, de ontwikkeling en het updaten van SQL databases. Dit doe je op basis van T-SQL. Jij bent van start tot finish betrokken bij de projecten die jij leidt. Je houdt contact met klanten en

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Hoofddorp. Binnen deze functie vervul je een onsite learning programma waarbij je aan de slag gaat met PHP en Laravel. Hierbij ben je voornamelijk werkzaam op verschillende klantlocaties en is het jouw taak om hun wensen en eisen

Bekijk vacature »

Lasrobotprogrammeur/operator

Heb je interesse in trekkers en beschik je overvlijmscherpse precisie? Solliciteer dan op deze vacature! Als Lasoperator ben je vooral bezig met het maken van nieuwe lasrobotprogramma’s en het optimaliseren van bestaande programma’s, zowel online als offline (incl. het bedienen van de Lasrobots). Daarnaast draag je bij aan een optimaal rendement van de las robots. Verder heb je de volgende werkzaamheden: Het meewerken als operator c.q. Robotlassen niveau 2 (van complexe samenstellingen/halffabricaten), het om- en instellen van de diverse stations van lasmallen (productdragers), het afwerken van laswerk (verwijderen lasspetters en oxiden), het bewaken van de machineplanning (op bewerkingen) incl. de

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving Altijd al willen werken bij een snelgroeiend bedrijf, actief in de logistieke sector? Dit is je kans! Ik ben op zoek naar een ervaren SQL Developer in de omgeving Tilburg. Dit bedrijf is gespecialiseerd in in de ontwikkeling van software en maatwerk oplossingen voor het automatiseren van logistieke processen. Klanten zijn o.a. BOL en andere grote distributiecentrums. Jouw taken worden vooral: Verantwoordelijk voor ontwikkelen van stored procedures, voor snelle afhandeling van data; Optimalisatie van de SQL query's en T-SQL query's; Jij gaat je bezig houden met ontwerpen, ontwikkelen en optimaliseren van de MS SQL Databases; In deze functie

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers met passie voor hun vak. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van ontwerp en ontwikkeling zullen samenkomen in een proof of concept. Nadat is vastgesteld dat de oplossing voldoet aan de belangrijkste behoeftes worden producten of services gevalideerd door middel van korte iteraties. Hiermee zorgen ze ervoor dat het werk voldoet aan de technische vereisten en gebruikersbehoefte. Door het inzetten van de nieuwste technologieën die toekomstbestendig zijn weten ze klanten omver te blazen. Ook geven en organiseren ze veel

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen, implementeren en testen van PHP-oplossingen en Apps voor klanten en bedrijfsprocessen; Opstellen van requirements en uitwerken van de oplossingen; Testen van software en borgen van een soepele overdracht, inclusief documentatie; Proactief adviseren vanuit eigen expertisegebied over ontwikkelingen en verbeterpunten in technische toepassingen en processen binnen de organisatie. Hier ga je werken De organisatie is een ambitieuze en vooruitstrevende speler in de markt in de regio Rotterdam. Ze zijn de snelst groeiende in hun branche. Met een excellent aanbod en service willen zij de beste keuze zijn voor hun bestaande en nieuwe klanten. Dit alles doen

Bekijk vacature »

BizTalk/ Azure Developer

Dit ga je doen •Understanding the scope of required functionality, translate them within context of way of working of the team into developed solutions, whilst safeguarding documentation; •Planning based on assigned sprint tasks; •Acting as an expert in estimation techniques and planning; •Understanding your role in the agile process and act in this way; •Facilitating internal communication and effective collaboration; •Working closely with scrum master to handle backlogs and new requests; •Providing information to the third parties about activities and needs for compliance. Hier ga je werken Our client is a leading organization focusing on animal nutrition, offering solutions that

Bekijk vacature »

Remote - Front-end Angular developer

Functie The IT team currently consists of the IT Manager, 2 back-end developers, 1 full-stack developer, 1 designer, and a DevOps engineer. They are currently looking for an experienced Front-end developer who will work autonomously and in a disciplined manner, being the only developer working on their Front-end applications at the start. They do have the ambition to find a second developer soon, who you will then be able to supervise. You will be working on the further development of their existing UI in Angular. But also developing a mobile app. They place great value on User Experience and opt

Bekijk vacature »

Back-end Programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een ambitieuze werkgever in de regio van Breda zijn wij op zoek naar een Back-end programmeur met affiniteit met C#.NET, SQL en MS Access. Samen met team bestaand uit ware ICT professionals ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Belangrijk is dat je kennis of ervaring hebt van C#.NET en SQL. Je toont een flexibele en sociale houding naar klanten toe. Je denkt in nieuwe mogelijkheden & gaat graag de uitdaging aan. Bedrijfsprofiel De

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een gewaardeerde werkgever in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jouw team van vier collega .NET developers is verantwoordelijk voor het bouwen van de ETL processen van jouw nieuwe werkgever. Op dit moment wordt de front-end gedaan door een extern team van professionals. Echter wilt jouw nieuwe werkgever graag intern deze kennis uitbreiden en heeft dan ook de ambitie om dit voor het eind van het jaar intern te gaan aanpakken. Dit betekend dat jij als .NET ontwikkelaar de ideale kans krijgt om jezelf samen met jouw collega’s te ontwikkelen als full stack developer. Als .NET ontwikkelaar werk jij bij deze gave werkgever met C# .NET, SQL, JavaScript, REST

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Als junior .NET Developer lever je met jouw oplossingen direct een bijdrage aan de bedrijfsprocessen van de klanten. Werkzaamheden waar jij je zoal mee bezig houdt zijn; Het ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van de draaiende platforms van de klanten; Softwareontwikkeling middels C#, .NET; Klantcontact om de wensen te bespreken en uit te werken; Optimaliseren van de (huidige) bedrijfsprocessen; De IT-afdeling bestaat uit 30 personen verdeeld over 3 teams. Het team waar je in terecht komt bestaat uit ongeveer tien man. Het is een team wat bestaat uit betrokken collega’s, waar iedereen bereidt is om elkaar te

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/02/2014 19:48:03
Quote Anchor link
In navolging van mijn eerdere topic vandaag, ben ik tot de conclusie gekomen dat ik mijn vraag wellicht anders / breder moet stellen.

Stel ik wil een class Foo gebruiken:

$foo = new Foo();

Echter, om een of andere reden kan het bestand wat bij deze class hoort niet geladen worden (bijvoorbeeld omdat het niet bestaat). Kan ik de fout die hieruit volgt dan op de een of andere manier opvangen?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 15:53:23
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

17/02/2014 19:56:21
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/02/2014 20:08:32
Quote Anchor link
Ger, dankjewel. Wat voor error wordt er in zo'n situatie gegooid? Waar kan ik dat terugvinden?
 
Wouter J

Wouter J

17/02/2014 20:27:29
Quote Anchor link
In je script door het uit te voeren...
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/02/2014 20:32:55
Quote Anchor link
Oké, dan krijg ik een "PHP Fatal error". Hoe vang je die dan op?
 
Wouter J

Wouter J

17/02/2014 20:40:47
Quote Anchor link
"The following error types cannot be handled with a user defined function: E_ERROR, E_PARSE, E_CORE_ERROR, E_CORE_WARNING, E_COMPILE_ERROR, E_COMPILE_WARNING, and most of E_STRICT raised in the file where set_error_handler() is called."
Bron: http://www.php.net/manual/en/function.set-error-handler.php

ValueConstantDescription
1E_ERRORFatal run-time errors. These indicate errors that can not be recovered from, such as a memory allocation problem. Execution of the script is halted.
4E_PARSECompile-time parse errors. Parse errors should only be generated by the parser.
16E_CORE_ERRORFatal errors that occur during PHP's initial startup. This is like an E_ERROR, except it is generated by the core of PHP.
32E_CORE_WARNINGWarnings (non-fatal errors) that occur during PHP's initial startup. This is like an E_WARNING, except it is generated by the core of PHP.
64E_COMPILE_ERRORFatal compile-time errors. This is like an E_ERROR, except it is generated by the Zend Scripting Engine.
128E_COMPILE_WARNINGCompile-time warnings (non-fatal errors). This is like an E_WARNING, except it is generated by the Zend Scripting Engine.
2048E_STRICTEnable to have PHP suggest changes to your code which will ensure the best interoperability and forward compatibility of your code.

Bron: http://www.php.net/manual/en/errorfunc.constants.php

Gelukkig kunnen mensen altijd zo goed documentatie lezen...
Gewijzigd op 17/02/2014 20:43:35 door Wouter J
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/02/2014 20:45:46
Quote Anchor link
Rustig Wouter, relax... niet iedereen is zo technisch als jij. Niet gelijk zo cynisch worden. Is echt niet nodig.

Ik snap het eerlijk gezegd nog steeds niet. Ik dacht dat je een FATAL error niet kon opvangen? Maar kan dan dus wel???
 
Wouter J

Wouter J

17/02/2014 21:14:12
Quote Anchor link
"The following error types cannot be handled with a user defined function: E_ERROR"

"E_ERROR - Fatal run-time errors"

Hier is niks technisch aan... Gewoon domweg wat engels lezen en iets verder kijken en iets preciezer de doc lezen en iedereen kan hier makkelijk op komen.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/02/2014 21:25:18
Quote Anchor link
Nee Wouter, verschillende mensen... verschillende interpretaties. Ik bedoel dit overigens niet lullig tegenover jou, maar jij bent veel technischer dan velen hier op het forum. Dat betekent dat je bepaalde dingen sneller doorziet en dat je sneller verbanden kunt leggen. Wees daar vooral blij om, en probeer andere mensen daarmee te helpen. Maar ga er niet vanuit dat andere mensen hetzelfde denken en kunnen als jij. Ieder mens heeft zijn/haar eigen kwaliteiten op diverse vlakken.

Dat gezegd hebbende... een PHP Fatal error is dus een run-time error? En die kan ik niet opvangen... dus anders gezegd, als er een object wordt aangemaakt dat niet vantevoren is geladen, klapt je applicatie er gewoon uit en daar is niks tegen te doen. Correct?
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

17/02/2014 21:46:58
Quote Anchor link
Leuk hé PHP?
Even buiten code fouten, de ene keer een catchable error en dan andere keer niet (bv als je bij je database connectie een niet bestaande host opgeeft, kan je dat afvangen met try ... catch)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/02/2014 21:51:33
Quote Anchor link
>> Leuk hé PHP?

Nou :-/

>> de ene keer een catchable error en dan andere keer niet

Ja, in dit geval dus niet... dus vraag ik me af hoe je daar mee om moet gaan. Wat als jij een class aanroept, en om een of andere reden is het class bestand verdwenen. Hoe ga je daar dan mee om? De autoloader een exception laten gooien als het bestand niet bestaat? Ik zie niet echt een andere mogelijkheid :-s
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

17/02/2014 22:17:15
Quote Anchor link
Niet zo :s(ip), dat hoort bij programeren
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/02/2014 22:23:41
Quote Anchor link
Jawel, dat snap ik ook wel. Maar het is niet altijd leuk. Ik probeer een oplossing te vinden, maar niemand kan me helpen, terwijl het toch een probleem zou moeten zijn waar iedereen mee te maken heeft :(
 
Mar cel

Mar cel

17/02/2014 22:33:06
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/02/2014 22:44:27
Quote Anchor link
Hmmm, dankjewel voor het meedenken Marcel, maar als ik het goed begrijp kun je de error daarmee niet herstellen. Dus stel dat ik een module wil laden en daar ontbreekt een file, dan kan ik de rest van de pagina niet laden.

Volgens mij is de enige optie om in de autoloader te controleren of het bestand bestaat, en zo niet, dan een exception gooien. Maar waarom reageert er niemand op dit idee? Weten jullie het antwoord ook niet?
 
Wouter J

Wouter J

17/02/2014 22:54:30
Quote Anchor link
In jouw autoloader een exception gooien, en die 3rd party autoloader dan? Heeft die niks meer te zeggen? Het is geen verhaal met 2 kanten: file exists -> class bestaat, file not exists -> class bestaat niet.

En ga eerst eens na of je hele idee wel klopt. Je wilt je applicatie verlaten gaan als er een klasse niet bestaat? Hoe dan? Stel je Container klasse bestaat niet meer, hoe wil de applicatie verder gaan? Hetzelfde geldt voor zowat elke andere klasse die je opvraagt, je vraagt ze namelijk op omdat je ze nodig hebt...
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

17/02/2014 22:54:34
Quote Anchor link
Volgens mij heb je antwoord zelf al gegeven.
Kortom: Je moet een fatal error voorkomen.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/02/2014 23:20:59
Quote Anchor link
>> In jouw autoloader een exception gooien, en die 3rd party autoloader dan? Heeft die niks meer te zeggen?

Je kent toch namespaces toe aan je autoloader? Op het moment dat een class-naam tot die betreffende namespace behoort, maar het bestand kan niet worden gevonden. Waarom kun je dan geen exception gooien?

>> Stel je Container klasse bestaat niet meer, hoe wil de applicatie verder gaan?

Klopt, ik kan me voorstellen dat je stopt als je container class niet bestaat. Maar probeer het even anders te zien. Stel ik heb op een homepage ergens een blokje "laatste nieuws" staan. Nu kan een bepaalde class van die module niet geladen worden. Moet ik dan de hele website platgooien? Want dat is wat jij nu toch zegt?
 
D Vivendi

D Vivendi

19/02/2014 13:12:26
Quote Anchor link
Als ik het goed begrijp heb je een autoload class zodat je in je code simpelweg iets als dit kan doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$obj = new EenClass();


Je autoloader laadt die class dan voor je. Nu wil je weten hoe je de error kunt afvangen die je krijgt wanneer je autoloader de opgevraagde class niet kan vinden?

Je hebt daar een aantal opties voor. Je voorkeur hangt een beetje af van wat je precies wilt bereiken. Ik zou in elk geval niet aan "set_error_handler" sleutelen.

Dan is de enige manier om te checken of een class bestaat in je autoloader. Je zou bijvoorbeeld dit kunnen doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
function __autoload($name) {
    if(class_exists($name)) {
        require_once($name);
    }
    else {
        throw new MissingException("Kan class $name niet vinden.");
    }
}

try {
    $obj = new EenClassDieNietBestaat();
} catch (Exception $e) {
    echo $e->getMessage(), "\n";
}


Je zou bijvoorbeeld ook een soort "Error" object kunnen vullen ipv met exceptions te werken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
function __autoload($name) {
    if(class_exists($name)) {
        require_once($name);
    }
    else {
        Errors::Add ( "Kan class $name niet vinden." );
    }
}


Je kan dan bijvoorbeeld altijd nog de "Errors" class uitlezen in je views en daar de melding geven dat een module niet geladen kon worden. Of het wegschrijven naar een log file oid.


Denk alleen dat er wel meer problemen optreden wanneer een module niet gevonden wordt. Waarschijnlijk wordt kort daarna ook die class gebruikt om methods aan te roepen en properties uit te lezen. Maar ja, als er geen instance is gevonden krijgt je natuurlijk weer errors van: "Accessing property on non object" oid.

Dus bedenkt goed of je je applicatie wel echt door wilt laten gaan als een class niet gevonden kan worden. Vaak is dit niet zo'n handig idee.
Gewijzigd op 19/02/2014 13:13:26 door D Vivendi
 
Wouter J

Wouter J

19/02/2014 13:15:41
Quote Anchor link
Vivendi, het is beter om spl_autoload_register te gebruiken, aangezien die meerdere autoloaders chained.
 
D Vivendi

D Vivendi

19/02/2014 13:21:30
Quote Anchor link
Ja klopt, dat weet ik. Ik gebruikte __autoload meer als simpele illustratie. Maar inderdaad, de spl_autoload class hiervoor had misschien beter geweest om als voorbeeld te geven.
Gewijzigd op 19/02/2014 13:21:54 door D Vivendi
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.