OOP oefen opdrachten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Fullstack Developer TOTO

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Fullstack Developer TOTO. Thanks to your efforts, complex business critical applications are always running smoothly. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Fullstack Developer you score by: Taking ownership of the development cycle of an application in a large scale, high availability, geo redundant landscape Coaching your peer developers and safeguarding code quality Integrating the application with other components of the system using the available API’s Managing

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Developer gezocht! Ben jij een enthousiaste developer die graag wil bijdragen aan ontwikkelingen binnen een mooie organisatie? Solliciteer dan snel. Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer uit de regio Nijkerk die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een SaaS applicatie. Je moet beschikken over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal aangezien je samen met de klant gaat werken. Bedrijfsprofiel Je komt te werken binnen een echt familiebedrijf dat al sinds 1925 actief is binnen de FMCG branche. Het bedrijf heeft 40 medewerkers en er heerst een platte communicatiestructuur waarbij

Bekijk vacature »

.NET developer WO niveau voor predictive software

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf uit Den Bosch is om precies te zijn 15 medewerkers groot en ze ontwikkelen (predicitve) planning software. Dit doen zij voor allerlei mooie en bekende organisaties (bierbrouwerijen, gemeentes, oliemaatschappijen en diverse multinationals). Wegens meer en grotere vraag vanuit de klanten komen er nu posities vrij voor onder andere een .NET developer. Het bedrijf is goed met openbaar vervoer te bereiken. Functieomschrijving Je komt hier te werken in een team van 3 .NET developers en bent betrokken bij het gehele ontwikkelproces. Dus van idee naar ontwerp en van ontwikkeling tot testen en implementatie. Bij voorkeur ben je niet

Bekijk vacature »

Back-end developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde SQL Developer/ functioneel consultant. Jij wordt verantwoordelijk voor zowel het ontwerpen en implementeren van SQL-databases als voor het in kaart brengen van de bedrijfsprocessen van een organisatie en het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Ontwerp en implementatie van SQL-databases: Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Analyse van bedrijfsprocessen: Je analyseert de bedrijfsprocessen van de organisatie om de behoeften van de klant te begrijpen en te vertalen naar

Bekijk vacature »

C# Unity Developer

Functieomschrijving Ontwikkel jij mee door applicaties te bouwen die bijdragen aan het optimaliseren van processen? Voor een erkende werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een Unity C# Developer die graag de uitdaging aangaat! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de reeds draaiende applicaties. Bedrijfsprofiel Je komt te werken voor een internationale werkgever in regio Tilburg. Samen met een vooruitstrevend team

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen De requirements in kaart brengen van de klant; Implementeren van functionele en technische specificaties bij opdrachtgevers; Oplossen van bugs; Meewerken aan maatwerksoftware voor nieuwe opdrachtgevers; Het testen en uitleveren van nieuwe functionaliteiten naar de acceptatie en productieomgeving De database ontwikkelen en onderhouden; Hier ga je werken Onze klant is gevestigd in het westen van Nederland en is gespecialiseerd in het ontwikkelen van software voor de levensmiddelen industrie. De software die het team maakt optimaliseert voornamelijk de administratieve processen, maakt deze meetbaar en zorgt ervoor dat de data zo goed mogelijk gebruikt kan worden. Binnen een van

Bekijk vacature »

Senior Lead Front End Developer

Functieomschrijving Voor Stichting Waternet zijn wij op zoek naar een senior Lead Front End Developer. Binnen het DevOps team Online zijn we op zoek naar een Senior Lead Front End developer met kennis van toegankelijkheid. Deze developer zal zich bezighouden met development van webpaginas die in verbinding staan met systemen uit het back office. Taken Ontwerpen, ontwikkelen, implementeren, documenteren en beheren van webapplicaties in een Azure-omgeving Debuggen, analyseren en oplossen van problemen in de OTAPomgevingen Je participeert in het DevOpsTeam Online voor het verder uitwerken en implementeren van gebruikerswensen Je bent betrokken bij toegankelijkheid audits en het implementeren van WCAG

Bekijk vacature »

Embedded Developer C++

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een leuke uitdaging als Embedded Developer, zoek dan niet verder! Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een Embedded Developer die graag met Embedded Devices werkt. Je zult verantwoordelijk worden voor het ontwikkelen en onderhouden van diverse producten. Jouw specialisatie ligt op het vlak van software, hardware en back-end. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen

Bekijk vacature »

Junior Software Developer C# Verhuursector Verhuur

Samengevat: Wij ontwikkelen en leveren softwaresystemen voor de logistieke sector en de verhuursector. Ben jij geschikt als Junior Software Developer? Heb je ervaring met Delphi? Vaste baan: C# Software Developer Logistiek HBO €2.500 - €3.900 Deze werkgever is een software ontwikkelaar, gericht op software voor de logistieke sector. Deze werkgever heeft eigen producten ontwikkelen en leveren ook maatwerk. Ons bedrijf kent een boeiende en inspirerende werkomgeving met een open cultuur en mogelijkheden voor je verdere ontwikkeling. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om

Bekijk vacature »

Ervaren C#.NET programmeur

Functieomschrijving Voor een moderne werkgever in regio Prinsenbeek zijn wij op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur die graag de uitdaging aangaat. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van maatwerk webapplicaties voor diverse klanten, waarbij complexe processen optimaal worden ondersteund. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties; Schrijven van hoogwaardige, herbruikbare codes; Schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen; Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen; Troubleshooten en oplossen van bugs in softwaretoepassingen; Werken met databases en dataopslagoplossingen; Implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een uitdagende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET programmeur. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van apps, webapplicaties en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines te scannen en vervolgens de data om te zetten in management informatie voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks, HTML, TypeScript, SQL & C++, CSS. Geen ervaring met één van deze technologieën is dan ook geen enkel probleem! Deze werkgever biedt

Bekijk vacature »

Cobol Developer

Dit ga je doen Als Cobol Ontwikkelaar zal je gaan meebouwen aan een onderdeel van het backend systeem waarbij je het functionele ontwerp vertaald naar een technische oplossing die geïntegreerd kan worden in de huidige omgeving. Je zorgt ervoor dat de bedrijfsprocessen op een efficiënte manier worden uitgevoerd en werkt proactief aan het verbeteren hiervan. Samen met jouw collega’s reviewen jullie elkaars code en test je je eigen code. Je werkt nauw samen met andere ontwikkelaars, testers en functioneel ontwerpers. Taken pakket: Beheren en doorontwikkelen van de bestaande omgeving; Vertalen van een functionele vragen naar een technische oplossing; Doorvoeren van

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Mr Beronne

Mr Beronne

21/10/2012 15:41:35
Quote Anchor link
Beste Lezers

Ik heb een complete tutorial gevoeld over OOP via http://www.killerphp.com.
Ik heb filmpjes bekeken een pdf gelezen en heb mee
geprogrammeerd met de voorbeelden en begin het nu eindelijk te snappen.

Aan het eind zegt de maker van de tutorial dat je nu oefen opdrachten
moet maken om het nu verder te leren.

Mijn vraag aan jullie is: weten jullie leuke en leerzame oefen opdrachten die ik kan maken
waarbij ik eerst nog niks met een datebase hoef te doen.
Als ik de basis echt goed snap en geen moeite meer mee hebt wou ik verder gegaan
om met OOP opdrachten te maken waarbij een database om de hoekt komt kijken.

Alvast bedankt.
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 15:15:23
 
Andy V

Andy V

21/10/2012 15:44:53
Quote Anchor link
Doe maar een login systeem in OOP daar leer je wel wat uit, of een formulier met controle op fouten

Toevoeging op 21/10/2012 15:46:37:

Maak een formulier waarbij je in de php pagina alleen het formulier ziet en als je het formulier goed invult krijg je een mailtje dat het gelukt is, als het formulier niet goed ingevuld is krijg je geen mailtje maar een foutmelding op je scherm
 
Bas de jong

Bas de jong

21/10/2012 15:47:18
Quote Anchor link
maak een simpele rekenmachine
formulier met textvelden,optievelden,meerkeuzelijst berekenknop,wisknop
zo kun je lekker aan de gang met variabelen

wat betreft het objectgeorienteerde zou je een class kunnen schrijven die verschillende rekenmethoden heeft
de uitdaging is om dan de verschillende formuliervariabelen toe te passen in je classmethoden

mvg bas
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

21/10/2012 16:10:01
Quote Anchor link
of maak een eigen datum class met functies als setdate, getdate, firstdayofthemonth() met nederlandse namen voor de dagen van de week en maanden etc etc

of maak een class die een <select> maakt met een constructor en een functie addoption()

of maak een class elements om html elements als <p> en <h1> uit te spugen en maak daarna een 'class
table extends elements' die elements dus gebruikt om een table uit te spugen
 
Wouter J

Wouter J

21/10/2012 16:14:18
Quote Anchor link
Zomaar wat ideeën:
- Maak een menu op een OO methode. Zorg dat je makkelijk en snel een menu kunt aanpassen, met subitem's ect. Je denkt dat dit heel makkelijk is, maar het kan flink ingewikkeld worden (http://github.com/knplabs/knpmenu )
- Maak een form applicatie, hierin kun je een formulier maken en hem ook nog eens afhandelen (ook dit kan moeilijk worden, http://github.com/symfony/Form )
- Maak een hele DOM applicatie. Zorg dat je doormiddel van OO een hele HTML pagina kunt maken.

PS: Inlogsystemen zou ik nog even mee wachten, is een behoorlijk ingewikkeld project.
Gewijzigd op 21/10/2012 16:15:17 door Wouter J
 
Andy V

Andy V

21/10/2012 16:14:58
Quote Anchor link
of maak een class die geld op mijn bankrekening zet
 
Bas de jong

Bas de jong

21/10/2012 16:47:14
Quote Anchor link
Andy V op 21/10/2012 16:14:58:
of maak een class die geld op mijn bankrekening zet

gniffelgniffel
 
Mr Beronne

Mr Beronne

21/10/2012 18:54:24
Quote Anchor link
Mensen bedankt voor de reacties ik ga denk ik de volgende dingen
proberen te maken:

- simpele rekenmachine
- datum class
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

21/10/2012 19:23:51
Quote Anchor link
Mr Bham, we zouden het leuk vinden als je ons op de hoogte wil houden.

Het is fijn om te zien dat er mensen zijn die bereid zijn om te leren, Hoe vaak hoor je hier niet 'mensen ik kwam dit script op internet tegen, bla bla en nu kom ik er niet uit...'

Nee eindelijk iemand die het serieus oppakt. Succes met je studie!

Frank
 
Bas de jong

Bas de jong

21/10/2012 20:11:25
Quote Anchor link
succes!
 
Wouter J

Wouter J

21/10/2012 20:12:47
Quote Anchor link
Het lijken me niet echt OO opdrachten. Meer het maken van een klasse die dient als houder van een paar functies ipv als object.
 
Andy V

Andy V

21/10/2012 21:56:59
Quote Anchor link
Inderdaad wouter, vandaar dat ik hier een suggestie doe:

Je maakt een databaseclass, registreerclass, loginclass, rekenmachineclass en een datum class.

als je geregistreerd bent kan je inloggen en als je ingelogd bent kan je het rekenmachine gebruiken

lijkt veel en moeilijk maar dit is eigenlijk nog heel eenvoudig.
Gewijzigd op 21/10/2012 21:57:55 door Andy V
 
Wouter J

Wouter J

21/10/2012 22:06:48
Quote Anchor link
Andy, eenvoudig? Een gebruikerssysteem??? Nou, dan hebben we andere ervaringen...
 
Mr Beronne

Mr Beronne

21/10/2012 23:20:53
Quote Anchor link
Beste mensen,

Ik heb aan de hand van jullie oefen opdrachten de eerste af: Rekenmachine.

Ik heb eerst in html een formulier gemaakt mat daarin 2 input text fields.
Met daaronder 4 radio types: +,-,:,*. en een bereken knop en wis knop.Met de wisknop heb ik nog niks gedaan omdat ik niet weet of ik het wissen in de index.php moet doen of in de class??

Verderop kunt mijn index.php en class_rekenen.php zien maar heb nog enkele vragen.

Als eerst:
Stuur ik alle $_POST variablen naar SetValues die ik afhandel in de class.
Ik heb in mijn index.php allemaal if, eleif statements gemaakt om undefinde errors tegen te gaan en
om te kijken welke operator is geset om hierbij de juiste functie uit de class te halen.

Mijn vraag is:
1: is de class hoe ik hem gemaakt goed (Tips/op en aanmerkingen).
2: kijk ik op de juiste manier welke operator is gepost en daarbij de juiste functie uit mijn klas haal.
3: Hoe ik nu bezig ben is dat wel helemaal OOP gericht.

Mijn index.php file
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
<!DOCTYPE HTML>
<html>
<head>
    <meta charset="utf-8">
    <title>Untitled Document</title>
    <?php include_once("classes/class_rekenen.php"); ?>
</head>

<body>
<?php
    // nieuwe class aanmaken
    $rekenmachine = new Rekenen();
    // Stuur post values
    $rekenmachine->setValues($_POST["waarde1"], $_POST["waarde2"], $_POST["operators"]);    
    
    // functies ophalen uit class maar
    // eerst een vergelijkt voor de operators

    if(isset($_POST["bereken"]) and (isset($_POST["operators"]) == "+")){
        echo "Antwoord: ".$rekenmachine->optellen();
    }
elseif(isset($_POST["bereken"]) and (isset($_POST["operators"]) == "-")){
        echo "Antwoord: ".$rekenmachine->aftrekken();
    }
elseif(isset($_POST["bereken"]) and (isset($_POST["operators"]) == ":")){
        echo "Antwoord: ".$rekenmachine->delen();
    }
elseif(isset($_POST["bereken"]) and (isset($_POST["operators"]) == "x")){
        echo "Antwoord: ".$rekenmachine->keer();
    }

?>

    <h1>Class Rekenmachine</h1>
    <hr />
    <form method="post" action="">
        <table border="0" cellspacing="0">
            <tr>
                <td>Inputfield</td>
                <td><input type="text" name="waarde1" /></td>
                <td><input type="text" name="waarde2" /></td>
            </tr>
            <tr>
                <td>Operators</td>
                <td><input type="radio" name="operators" value="+" />+</td>
                <td><input type="radio" name="operators" value=":" />:</td>
            </tr>
            <tr>
                <td></td>
                <td><input type="radio" name="operators" value="-" />-</td>
                <td><input type="radio" name="operators" value="x" />x</td>
            </tr>
            <tr>
                <td></td>
                <td><input type="submit" name="bereken" value="Bereken" /></td>
                <td><input type="submit" name="wis" value="Wis" /></td>
            </tr>                                                            
        </table>
    </form>
</body>
</html>


Mijn class reken
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
<?php
class Rekenen {
            
    public $waarde1;
    public $waarde2;
    public $operator;
    
    /*
    * $waarde 1: input waarde field 1
    * $waarde 2: input waarde field 2
    * $operator: +,-, x, :
    */

    public function setValues($waarde1, $waarde2, $operator){
        $this->waarde1 = $waarde1;
        $this->waarde2 = $waarde2;
        $this->operator = $operator;    
    }

    
    public function optellen(){
        $totaal = $this->waarde1 + $this->waarde2;
        return $totaal;
    }

    
    public function aftrekken(){
        $totaal = $this->waarde1 - $this->waarde2;
        return $totaal;
    }

    
    public function delen(){
        $totaal = $this->waarde1 / $this->waarde2;
        return $totaal;
    }
    
    
    public function keer(){
        $totaal = $this->waarde1 * $this->waarde2;
        return $totaal;
    }    
}

?>
Gewijzigd op 21/10/2012 23:22:35 door Mr Beronne
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

22/10/2012 00:28:56
Quote Anchor link
hmm wel netjes, alleen de operator in de class wordt niet gebruikt. Je had deze weg kunnen laten of je had de vier laatste functies weg kunnen halen en daarvoor in de plaats één functie met de naam rekenen(). in die functie had je dan met if else aan de hand van operator kunnen delen, vermenigvuldigen, optellen en aftrekken.
Maar verder is dit blijkbaar niet al te moeilijk voor je. Misschien kun je een tweede class schrijven die deze herbruikt? (zoiets als class Worteltrekken extends Rekenen)
 
Andy V

Andy V

22/10/2012 03:03:28
Quote Anchor link
Wouter J op 21/10/2012 22:06:48:
Andy, eenvoudig? Een gebruikerssysteem??? Nou, dan hebben we andere ervaringen...


Volgens mij zie je het wel wat te groot, ik dacht eerder aan een simpel systeempje, account maken met login,wachtwoord,email en zorgen dat je kan inloggen dat is vrij simpel te maken en eigenlijk zelfs een standaard waar je heel vaak mee te maken hebt als je aan verschillende sites werkt, zo ben ik trouwens ook begonnen in het begin is het inderdaad moeilijk maar uit moeilijke dingen daar leer je pas echt iets uit.

Toevoeging op 22/10/2012 03:17:34:

Mr Bham op 21/10/2012 23:20:53:
Beste mensen,

Ik heb aan de hand van jullie oefen opdrachten de eerste af: Rekenmachine.

Ik heb eerst in html een formulier gemaakt mat daarin 2 input text fields.
Met daaronder 4 radio types: +,-,:,*. en een bereken knop en wis knop.Met de wisknop heb ik nog niks gedaan omdat ik niet weet of ik het wissen in de index.php moet doen of in de class??

Verderop kunt mijn index.php en class_rekenen.php zien maar heb nog enkele vragen.

Als eerst:
Stuur ik alle $_POST variablen naar SetValues die ik afhandel in de class.
Ik heb in mijn index.php allemaal if, eleif statements gemaakt om undefinde errors tegen te gaan en
om te kijken welke operator is geset om hierbij de juiste functie uit de class te halen.

Mijn vraag is:
1: is de class hoe ik hem gemaakt goed (Tips/op en aanmerkingen).
2: kijk ik op de juiste manier welke operator is gepost en daarbij de juiste functie uit mijn klas haal.
3: Hoe ik nu bezig ben is dat wel helemaal OOP gericht.

Mijn index.php file
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
<!DOCTYPE HTML>
<html>
<head>
    <meta charset="utf-8">
    <title>Untitled Document</title>
    <?php include_once("classes/class_rekenen.php"); ?>
</head>

<body>
<?php
    // nieuwe class aanmaken
    $rekenmachine = new Rekenen();
    // Stuur post values
    $rekenmachine->setValues($_POST["waarde1"], $_POST["waarde2"], $_POST["operators"]);    

?>

    <h1>Class Rekenmachine</h1>
    <hr />
    <form method="post" action="">
        <table border="0" cellspacing="0">
            <tr>
                <td>Inputfield</td>
                <td><input type="text" name="waarde1" /></td>
                <td><input type="text" name="waarde2" /></td>
            </tr>
            <tr>
                <td>Operators</td>
                <td><input type="radio" name="operators" value="+" />+</td>
                <td><input type="radio" name="operators" value=":" />:</td>
            </tr>
            <tr>
                <td></td>
                <td><input type="radio" name="operators" value="-" />-</td>
                <td><input type="radio" name="operators" value="x" />x</td>
            </tr>
            <tr>
                <td></td>
                <td><input type="submit" name="bereken" value="Bereken" /></td>
                <td><input type="submit" name="wis" value="Wis" /></td>
            </tr>                                                            
        </table>
    </form>
</body>
</html>


Mijn class reken
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
<?php
class Rekenen {
            
    public $waarde1;
    public $waarde2;
    public $operator;
    
    /*
    * $waarde 1: input waarde field 1
    * $waarde 2: input waarde field 2
    * $operator: +,-, x, :
    */

    public function setValues($waarde1, $waarde2, $operator){
        $this->waarde1 = $waarde1;
        $this->waarde2 = $waarde2;
        $this->operator = $operator;    
    }

    
    public function optellen(){
        $totaal = $this->waarde1 + $this->waarde2;
        return $totaal;
    }

    
    public function aftrekken(){
        $totaal = $this->waarde1 - $this->waarde2;
        return $totaal;
    }

    
    public function delen(){
        $totaal = $this->waarde1 / $this->waarde2;
        return $totaal;
    }
    
    
    public function keer(){
        $totaal = $this->waarde1 * $this->waarde2;
        return $totaal;
    }    
}

?>


Sorry dat ik dit moet zeggen maar dit is echt veeeel te eenvoudig gemaakt om het OOP te noemen, je kan bij wijze van spreken gewoon de class weglaten en alleen de functies gebruiken veel verschil ga je niet zien in de pagina waar je rekenmachine op staat.

Wat je kan proberen is om het een beetje uitgebreider te maken en dit stukje kan je ook wel kwijt in je class:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
    
    // functies ophalen uit class maar
    // eerst een vergelijkt voor de operators
    if(isset($_POST["bereken"]) and (isset($_POST["operators"]) == "+")){
        echo "Antwoord: ".$rekenmachine->optellen();
    } elseif(isset($_POST["bereken"]) and (isset($_POST["operators"]) == "-")){
        echo "Antwoord: ".$rekenmachine->aftrekken();
    } elseif(isset($_POST["bereken"]) and (isset($_POST["operators"]) == ":")){
        echo "Antwoord: ".$rekenmachine->delen();
    } elseif(isset($_POST["bereken"]) and (isset($_POST["operators"]) == "x")){
        echo "Antwoord: ".$rekenmachine->keer();
    }

dan maak je een extra variabele in je class namelijk: $totaal

en die waarde roep je dan op in je pagina met $rekenmachine->totaal.

je zou eigenlijk alles qua verwerken kunnen doen in je class zelf en proberen met zo weinig mogelijk php code in jou index.php te werken.

bijvoorbeeld alleen met:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
    $rekenmachine = new Rekenen();
    // Stuur post values en verwerk en return het resultaat
    $uitkomst = $rekenmachine->uitkomst($_POST["waarde1"], $_POST["waarde2"], $_POST["operators"]);

        echo $uitkomst;


Toevoeging op 22/10/2012 03:52:24:

hier heb je dan mijn versie heb de class er even onder gezet omdat het toch maar 1 class is hopelijk leer je er iets uit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
<!DOCTYPE HTML>
<html>
    <head>
        <meta charset="utf-8">
        <title>OOP Rekenmachine</title>
    </head>

    <body>
        <?php
        // nieuwe class aanmaken

        if (isset($_POST["bereken"])) {
            $rekenmachine = new Rekenen();
            // Stuur post values en verwerk alles
            $uitkomst = $rekenmachine->totaal($_POST["waarde1"], $_POST["waarde2"], $_POST["operators"]);
        }

            //ook handig om te weten is de korte tag voor echo namelijk: <?= heel erg handig als je een nette template wil.
            //en de korte if/else ( controle ? juist : fout ) ? staat voor if, : staat voor else

            ?>

        
        <p><?= (isset($uitkomst)? 'Antwoord: '.$uitkomst : '') ?></p>
        
        <h1>Class Rekenmachine</h1>
        <hr />
        <form method="post" action="">
            <table border="0" cellspacing="0">
                <tr>
                    <td>Inputfield</td>
                    <td><input type="text" name="waarde1" /></td>
                    <td><input type="text" name="waarde2" /></td>
                </tr>
                <tr>
                    <td>Operators</td>
                    <td><input type="radio" name="operators" value="+" />+</td>
                    <td><input type="radio" name="operators" value=":" />:</td>
                </tr>
                <tr>
                    <td></td>
                    <td><input type="radio" name="operators" value="-" />-</td>
                    <td><input type="radio" name="operators" value="x" />x</td>
                </tr>
                <tr>
                    <td></td>
                    <td><input type="submit" name="bereken" value="Bereken" /></td>
                    <td><input type="submit" name="wis" value="Wis" /></td>
                </tr>                                                            
            </table>
        </form>
    </body>
</html>


<?php

class Rekenen {

    public $waarde1;
    public $waarde2;
    public $operator;
    
    /*
     * $waarde 1: input waarde field 1
     * $waarde 2: input waarde field 2
     * $operator: +,-, x, :
     */


    public function totaal($waarde1, $waarde2, $operator) {
        self::setValues($waarde1, $waarde2, $operator);
        return self::bereken();
    }


    public function bereken() {
        switch ($this->operator) {
            case
'+':
                return self::optellen();
            case
'-':
                return self::aftrekken();
            case
':':
                return self::delen();
            case
'x':
                return self::keer();
        }
    }


    public function setValues($waarde1, $waarde2, $operator) {
        $this->waarde1 = $waarde1;
        $this->waarde2 = $waarde2;
        $this->operator = $operator;
    }


    public function optellen() {
        $totaal = $this->waarde1 + $this->waarde2;
        return $totaal;
    }


    public function aftrekken() {
        $totaal = $this->waarde1 - $this->waarde2;
        return $totaal;
    }


    public function delen() {
        $totaal = $this->waarde1 / $this->waarde2;
        return $totaal;
    }


    public function keer() {
        $totaal = $this->waarde1 * $this->waarde2;
        return $totaal;
    }

}

?>

 
Wouter J

Wouter J

22/10/2012 10:11:54
Quote Anchor link
Kijk leuk zo'n rekenklasse en hij zal vast goed werken, alleen je ziet nu ook dat het moeilijk is OOP toe te passen bij zoiets kleins.

De reken klasse is nu gewoon een verzameling functies geworden, een echt object kun je het niet noemen.

Quote:
Volgens mij zie je het wel wat te groot, ik dacht eerder aan een simpel systeempje, account maken met login,wachtwoord,email en zorgen dat je kan inloggen dat is vrij simpel te maken en eigenlijk zelfs een standaard waar je heel vaak mee te maken hebt als je aan verschillende sites werkt, zo ben ik trouwens ook begonnen in het begin is het inderdaad moeilijk maar uit moeilijke dingen daar leer je pas echt iets uit.

Hmm, vrij simpel even de klassen die je dan zo'n beetje nodig hebt: User, UserMapper, MapperInterface, DatabaseInterface, PDODatabase, PDOMySQLDatabase, PDOOracleDatabase, MySQLIDatabase, ...
 
Andy V

Andy V

22/10/2012 11:20:27
Quote Anchor link
Wouter J op 22/10/2012 10:11:54:
Hmm, vrij simpel even de klassen die je dan zo'n beetje nodig hebt: User, UserMapper, MapperInterface, DatabaseInterface, PDODatabase, PDOMySQLDatabase, PDOOracleDatabase, MySQLIDatabase, ...


voor 1 tabelletje met users heb je al die classes helemaal niet nodig, gewoon een class die verbinding maakt met de db en dat je query's ermee kan maken is meer dan genoeg voor een eenvoudig login systeempje. Je ziet het dus idd veel te groot maar ja dat mag ook wel als programmeur, maar omdat dit dan een simpele oefening is om een beetje basis OOP te leren zeg ik het nogmaals dat al die classes niet nodig zijn om een simpele verbinding te maken met een database.
Gewijzigd op 22/10/2012 11:21:31 door Andy V
 
Wouter J

Wouter J

22/10/2012 11:37:27
Quote Anchor link
Andy, je moet als je oefent met OO juist doorhebben dat je je systeem zo flexibel mogelijk kunt maken. Hierdoor moet je doorhebben dat je een verbinding kan maken door het Adapter pattern toe te passen.

En ook moet je doorhebben dat je tussen die Database klasse en de User klasse nog een klasse nodig hebt, een DataMapper of Active Record of een ORM ect.
 
Andy V

Andy V

22/10/2012 11:44:51
Quote Anchor link
Wouter J op 22/10/2012 11:37:27:
Andy, je moet als je oefent met OO juist doorhebben dat je je systeem zo flexibel mogelijk kunt maken. Hierdoor moet je doorhebben dat je een verbinding kan maken door het Adapter pattern toe te passen.

En ook moet je doorhebben dat je tussen die Database klasse en de User klasse nog een klasse nodig hebt, een DataMapper of Active Record of een ORM ect.


dat is in het begin veel te moeilijk als je niet eens weet hoe classes werken, dus ik blijf bij mijn punt. Wat hij net gemaakt heeft is gewoon een class met functies, dus ik neem aan dat hij nog niet helemaal weet hoe dat allemaal in elkaar zit vandaar dat je best eerst iets eenvoudig kan doen, even experimenteren met classes niet meteen groot denken maar gewoon de code leren kennen al is dat niet zo moeilijk maar in het begin kan dat toch best verwarrend zijn allemaal.
 
Wouter J

Wouter J

22/10/2012 11:55:46
Quote Anchor link
Ik zie de code leren kennen meer als stap 2 in het OO leren proces. Ik begrijp daarom ook 95% van alle OO tutorials niet, die hebben maar 1 hoofdstuk over het 'moeilijke OO denken' en daarna 101 hoofdstukken over de syntax van OO. Het nadenken in objecten is juist stap 1, je moet leren dat het niet om de code draait maar om de gedachte erachter (vandaar met slogan 'Een script is meer dan code alleen').
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.