OOP Visibility

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Front end developer

Functie Wij zijn op zoek naar een ambitieuze, zelfsturende Front-end Expert die ons (internationale) team komt versterken. Onze huidige software development afdeling bestaat uit 7 developers en designers. Wij zijn een écht softwarehuis, dus ervaring in software development is wel echt een must. Er wordt tegelijkertijd aan meerdere projecten gewerkt, voor mooie toonaangevende klanten. Je hebt dus regelmatig te maken met deadlines en opleveringen. Een deel van onze omgeving is in Angular.JS. Dit deel wordt langzamerhand omgebouwd naar de nieuwste versie van Angular. Jouw werkzaamheden zullen bestaan uit: Het aansturen en begeleiden van jouw collega’s Het implementeren van visuele elementen

Bekijk vacature »

Software Developer PHP JavaScript Python HBO SQL

Samengevat: Wij zijn een softwarebedrijf voor Autodealers. Ben jij een Medior of Senior Software Developer? Heb je ervaring met PHP, JavaScript of Python? Vaste baan: Java.Developer Software HBO €3.000 - €5.200 Bij ons op de werkvloer is er een positieve en informele sfeer. Naast een goede begeleiding en een enthousiaste klantenkring biedt deze werkgever een prettige omgeving met zeer afwisselende werkzaamheden. Houd jij van aanpakken en denk je dat je deze uitdaging aankunt? Dan zoeken wij jou! Zij werken voor grote klanten. Zij doen omvangrijke projecten die we bij deze werkgever op kantoor realiseren (geen detachering). Zij werken met state-of-the-art

Bekijk vacature »

Junior Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Samenwerken in een team van 10 collega's; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als startende IT-professional kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven.

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »

Database Developer

Functie omschrijving Voor een logistieke dienstverlener in omgeving Zuid Beijerland zijn wij op zoek naar versterking. Weet jij als geen ander systemen aan elkaar te koppelen en heb jij goede kennis van SQL en UML, lees dan snel verder! Jouw taken zien er als volgt uit: Je bent in deze rol voornamelijk verantwoordelijk voor het bouwen, implementeren en beheren van koppelingen tussen de bestaande systemen (zowel business 2 business als application 2 application). Daarnaast inventariseer je de wensen van in- en externe klanten, die je vervolgens samen met je collega's, vertaalt naar technische specificaties, die jullie zelf ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Senior Cobol Applicatieontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving In de applicatie ETM

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie De perfecte combinatie tussen techniek en vastgoed. Werk samen met de senior software developer om allerlei software van fluX te verbeteren. Gelukkig voel jij je helemaal thuis in de codewereld van .NET. Dus of je nu bezig bent met het verhogen van de conformiteitscore of het automatiseren van allerlei taxatiemodellen, jij weet precies hoe je de doelstellingen realiseert. En dat terwijl je ook samenwerkt met een extern ontwikkelteam. Waar dit team bepaalde softwaresystemen ontwikkelen, richt jij je vooral op onze Nederlands georiënteerde producten en alle wetgeving die daarbij komt kijken. Voor minimaal 32 uur per week verrijk jij onze

Bekijk vacature »

Ervaren PHP ontwikkelaar

Functie Jij als PHP ontwikkelaar komt te werken in een team van 4 andere PHP ontwikkelaars. Je zult je voornamelijk bezig houden met: – Het ontwikkelen van nieuwe features – Doorontwikkelen van de API – Nadenken over de technische infrastructuur – Datakwaliteit Samen met het team ben jij verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van de software en om de positie als marktleider in Europa te behouden. Ze werken volgens SCRUM in 2 wekelijkse sprints, werken met Jira voor alle tickets en communiceren veel via Slack. Eisen • Minimaal 3 jaar ervaring als back end developer • Je hebt affiniteit met

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

As a Front-End React Developer you improve the user-experience of our web applications for your colleagues in Coolblue. How do I become a Front-End React Developer at Coolblue? As a Front-End React Developer you are responsible for developing user interface components and implementing them using React.js concepts and workflows. You work with the UX Designer and get energy from coming up with creative solutions and present these within the team. During the day you gather and welcome feedback on your technical and soft skills. Would you like to become a Front-End React Developer at Coolblue? Read below if the job

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Typescript Developer / Cloud platform

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het cloud platform; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het cloud platform; Sparren met de business. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er veel voor. Als Typescript ontwikkelaar word je onderdeel van het team gericht op de (door)ontwikkeling van hun eigen cloud platform welke wordt

Bekijk vacature »
Wesley PHP

Wesley PHP

01/03/2011 16:18:52
Quote Anchor link
Beste phphelpers,

ik ben bezig met het leren van OOP, ik begin het al aardig te snappen alleen wat ik niet snap is de 'Visibility' oftewel: Private, Protected en Public.

Wanneer gebruik je Private of Protected?
Gewijzigd op 01/03/2011 16:42:10 door Wesley PHP
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 12:46:42
 

01/03/2011 16:22:17
Quote Anchor link
Eigenlijk gebruik je altijd private of protected. Je wilt namelijk in de meeste gevallen niet dat iets van buitenaf je property kan aanpassen.
Private houd in dat niks van buitenaf je data kan aanpassen. Protected kan aangepast worden door een subklasse.
Let op, een object van dezelfde klasse kan de property aanpassen.

(De visibility voor methodes geldt hetzelfde.)
 
Wesley PHP

Wesley PHP

01/03/2011 16:24:17
Quote Anchor link
@Karl,

oke bedankt! Maar wanneer gebruik je dan Public, bij welk voorbeeld?
 

01/03/2011 16:28:18
Quote Anchor link
Voor methodes die je van buitenaf wilt gebruiken moet je de public visibility gebruiken, anders kan je die niet benaderen.
 
Wesley PHP

Wesley PHP

01/03/2011 16:29:40
Quote Anchor link
@Karl,

oké bedankt! Ik ga maar weer verder met leren.
Gewijzigd op 01/03/2011 16:41:46 door Wesley PHP
 
TJVB tvb

TJVB tvb

01/03/2011 16:40:06
Quote Anchor link
Ga je de tutorial op PHPHulp plaatsen? Dan is het denk ik verstandig om hem eerst eens door te laten lezen.
 
Wesley PHP

Wesley PHP

01/03/2011 16:41:06
Quote Anchor link
@Tjvb,

ik ben bezig met het leren van OOP dmv. een tutorial, dus ik ben niet van plan om er een te maken.

EDIT: Ik heb mijn post even aangepast om verdere misverstanden te voorkomen
Gewijzigd op 01/03/2011 16:43:20 door Wesley PHP
 
Wouter J

Wouter J

01/03/2011 16:45:01
Quote Anchor link
Laten we even dit OOP scriptje pakken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php

class User {
  public $naam;

  public function setName($naam) {
    $this->naam = $naam;
  }


  public function getName() {
    return $this->naam;
  }

}

?>

Doordat we de var naam public hebben gemaakt hebben we de methods setName en getName niet meer nodig. Je kan dit namelijk zelf doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$user
= new User;
$user->naam = 'Wesley PHP';
echo $user->naam;
?>

Door ->naam op te roepen roepen we de variabele aan. Als we nu naam private hebben gemaakt krijgen we een foutmelding op deze bovenstaande proceduele code. Een private var kan je namelijk alleen vanuit de class zelf aanroepen. Dus dan hebben we wel de moethods setName en getName nodig:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$user
->setName('Wesley PHP');
echo $user->getName();
?>

Als we nu de vars protected hebben gemaakt kun je ze ook nog vanuit een andere class (mits die overerft is) gebruiken. Ik weet niet of je zover al bent, denk het niet, maar dan kan de code bijv. zo worden:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
class Admin extends User {

  public function getAdmin() {
    return 'Admin: '.$this->naam;
  }

}

?>

Met deze proceduele code kan je dan de naam opvragen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$admin
= new Admin;
$admin->setName('Wesley PHP');
$admin->getAdmin(); #returned Admin: Wesley PHP
?>

Als we de var naam private hebben krijg je bij deze code ook een foutmelding.
 
Wesley PHP

Wesley PHP

01/03/2011 16:53:10
Quote Anchor link
@Wouter,

bedankt voor je 'tutorial' hij is erg duidelijk!

EDIT: Dus als je extends gebruikt kun je wel de class oproepen, maar alleen als hij protected heeft?
Gewijzigd op 01/03/2011 16:56:14 door Wesley PHP
 
Wouter J

Wouter J

01/03/2011 17:01:43
Quote Anchor link
Wesley PHP 01/03/2011 16:53:10:
EDIT: Dus als je extends gebruikt kun je wel de class oproepen, maar alleen als hij protected heeft?

Extends betekend overerving of te wel Admin is een child van User. Alle methods die in User (parent class) staan kun je dus ook gewoon oproepen via de child class. De child class stop daar alleen nog wat extra methods bij, in dit geval getAdmin. Als je var naam in de User class (parent class) moet of protected of public zijn om te kunnen bewerken door de child class. Als we in naam toch private willen hebben (zou niet weten waarom) zouden we via de admin class de User class moeten aanroepen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
class Admin extends User {

  public function getAdmin() {
    return 'Admin: '.$this->getName();
  }

}

?>

Nu zal het wel werken omdat getName een method is van User en dus kan die wel bij de private var naam. Maar wat ik al zei, het is veel beter om dan de var protected te maken. Daar is protected namelijk voor gemaakt.
 
Wesley PHP

Wesley PHP

01/03/2011 17:05:10
Quote Anchor link
@Wouter,

aha bedankt ik snap er nu al veel meer van!
 
Pim -

Pim -

01/03/2011 17:34:41
Quote Anchor link
Sowieso gebruik ik eigenlijk nooit private. Je weet nooit wanneer je een klasse nog eens uit wil breiden en anders moet je overal de scope aanpassen.
 

01/03/2011 17:38:14
Quote Anchor link
Pim - op 01/03/2011 17:34:41:
Sowieso gebruik ik eigenlijk nooit private. Je weet nooit wanneer je een klasse nog eens uit wil breiden en anders moet je overal de scope aanpassen.


Dat is niet waar. Je hebt niet altijd alle properties nodig in je subklasse, dus niet alles hoeft protected te worden (en al helemaal niet public)
 
Pim -

Pim -

01/03/2011 17:43:11
Quote Anchor link
Ik bedoel natuurlijk protected ipv private, niet public. Maar kan je me een voorbeeld geven van een situatie waar private beter is?
 
Jelmer -

Jelmer -

01/03/2011 18:56:48
Quote Anchor link
Als je classes maakt die anderen mogen gebruiken is het handiger om private ipv protected te gaan gebruiken, om zo te dwingen dat je gebruikers die en alleen die public interface gebruiken. Intern kan je dan van alles veranderen en fixen. Zolang je public interface maar gelijk blijft blijven hun scripts werken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.