[oop] waarom geen warning/notice?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Front-End Developer

Als Senior Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Senior Front-End Developer bij Coolblue? Als Senior Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Senior Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Nadenken

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een software bedrijf in omgeving Breda zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het huidige team developers zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. De klanten van dit groeiende bedrijf zitten door heel Europa en jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Het samenstellen van de software op basis van de input vanuit de klant (T-SQL & C#.NET). Het bezoeken van klanten om de processen en mogelijkheden in kaart te brengen. Het ontwerpen van databases met T-SQL als programmeer laag.

Bekijk vacature »

High level C++ QT Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13486 Introductie Would you like to be involved in every aspect of software development for our exceptional products, from specification and design to testing and integration? If you're passionate about software development and eager to apply your programming skills to create customer-focused deliverables, then this is the perfect chance for you to expand your expertise. You can become a member of our Machine Control department's data-driven development team, where you'll design and build software solutions that optimize machine productivity. As a senior software design engineer, you'll participate in all phases

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Wordt jij de nieuwe Front end specialist / developer? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel binnen als

Bekijk vacature »

.Net Ontwikkelaar

Dit ga je doen Het ontwerpen en ontwikkelen van software voor klanten; Het bijdragen van kennis en ervaring; Het integreren van van de software en afstemmen met klanten; Het functioneel testen van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij momenteel op zoek naar een .Net Developer die wilt werken aan software die draait op machines wereldwijd. De organisatie produceert software voor applicaties die gebruikt worden in verschillende branches. De software wordt geleverd aan fabrikanten van verschillende robotica en machines. Als .Net ontwikkelaar ben je intern onderdeel van het team wat de applicatie omgevingen ontwikkeld en

Bekijk vacature »

Developer Front-end

Functie omschrijving Front-end Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een front-end developer voor een organisatie in de regio Veenendaal die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. Je hebt in deze functie een adviserende rol hiervoor moet je beschikken over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Je creëert unieke concepten door samen met collega’s en klanten te overleggen over aangeleverde designs. Hiermee draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Jij wordt het vaste aanspreekpunt voor klanten wanneer het gaat over planningen, hierin is het jouw taak om alle betrokkenen goed

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van logistieke software in omgeving Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL database developer. Je gaat werken aan uitdagende, complexe projecten. Iedere klant/project betekent maatwerk in de database. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je bent verantwoordelijk voor de gehele ontwikkelstraat. Van architectuur tot ontwikkeling Je gaat je bezig houden met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases. Je gebruikt hiervoor T-SQL als programmeer laag. Je begeleidt als lead developer de projecten bij klanten van A – Z. Je sluit aan bij meetings met klanten,

Bekijk vacature »

Senior Node.js developer Digital Agency

Functie Door de groei van de organisatie zijn ze op zoek naar een Tech Lead. Als tech lead ben jij verantwoordelijk Als Back end Node.js developer kom je terecht in een van de 8 multidisciplinaire teams in het projectenhuis. Afhankelijk van jouw interesses, wensen en capaciteiten word je bij projecten en onderwerpen naar keuze betrokken. Als ervaren ontwikkelaar zul jij vaak leiding nemen in de projecten en in het team een aanvoerder zijn van technische discussies. Uiteindelijk wil jij natuurlijk de klantwensen zo goed mogelijk vertalen naar robuuste code. De projecten kunnen varieren van langlopende- tot kleinschalige trajecten. Voorheen werkte

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Jij hebt natuurlijk net jouw Bachelor op zak en gaat nu voor het eerst aan de slag bij een werkgever als junior .NET ontwikkelaar. Waarschijnlijk lijkt het jou spannend om ineens aan de slag te gaan bij klanten in de consultancy. Maak je niet druk, jij komt hier terecht in een warm bad en wordt totaal niet in het diepe gegooid. Zodra jij hier begint wordt jij gekoppeld aan een persoonlijke manager met een persoonlijk ontwikkelplan. Jij krijgt een scala aan trainingen, denk aan trainingen ten behoeve van het opdoen van zelf kennis en gedragscompetenties, maar ook trainingen voor

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Front-end developer (medior/senior)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

Front-end developer - working on software for arou

Functie They have recently started looking for an experienced Front-end (mobile/app) developer. Because of the short lines within the team, they are also looking for someone who can communicate with the service desk, sales and support for technical questions. You will join their IT team consisting of about 10 colleagues divided over two teams in rooms opposite each other. Half of these are involved in their front-end. You will work together with, among others, the Architect, 1 senior, 1 junior and there is a Team Leader. In terms of technology, they work with a unique tech-stack, particularly because of the

Bekijk vacature »

.NET developer WO niveau voor predictive software

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf uit Den Bosch is om precies te zijn 15 medewerkers groot en ze ontwikkelen (predicitve) planning software. Dit doen zij voor allerlei mooie en bekende organisaties (bierbrouwerijen, gemeentes, oliemaatschappijen en diverse multinationals). Wegens meer en grotere vraag vanuit de klanten komen er nu posities vrij voor onder andere een .NET developer. Het bedrijf is goed met openbaar vervoer te bereiken. Functieomschrijving Je komt hier te werken in een team van 3 .NET developers en bent betrokken bij het gehele ontwikkelproces. Dus van idee naar ontwerp en van ontwikkeling tot testen en implementatie. Bij voorkeur ben je niet

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Ozzie PHP

Ozzie PHP

03/07/2014 18:36:37
Quote Anchor link
Zie dit codevoorbeeld: http://3v4l.org/XcH5I

Waarom komt er geen melding als ik een statische functie op een niet-statische manier aanroep?

Als ik een array-key opvraag die niet bestaat, volgt er een notice dus error reporting staat aan.

Ik zou verwachten dat je een statische functie altijd statisch moet aanroepen??
 
PHP hulp

PHP hulp

12/05/2024 01:08:11
 
Wouter J

Wouter J

03/07/2014 20:14:48
Quote Anchor link
Omdat PHP nou eenmaal zou werkt...

Iets uitgebreider, statische functies kun je in PHP als instance functies aanroepen, maar instance functies niet als statische functies.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

03/07/2014 22:33:29
Quote Anchor link
Aha, oké... dat wist ik niet.

Dus om te voorkomen dat ik (per ongeluk) een statische class ga initialiseren, is dus de enige oplossing om een private constructor te maken?
 
Wouter J

Wouter J

03/07/2014 23:00:56
Quote Anchor link
Waarom zou je dat niet willen? Ga niet je hele applicatie dicht bouwen...

"A common mistake that people make when trying to design something completely foolproof is to underestimate the ingenuity of complete fools." -Douglas Adams
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

03/07/2014 23:29:22
Quote Anchor link
Ik snap wat je bedoelt. Maar ik maak dus bewust een statische class, met als bedoeling dat die altijd statisch wordt aangeroepen. En dan blijkt dat je 'm gewoon kunt instantiëren en vanuit de instance de statische functies kunt aanroepen. Dat vind ik maar vaag :(
 
Wouter J

Wouter J

04/07/2014 00:55:52
Quote Anchor link
Statische klassen bestaan niet in PHP.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/07/2014 01:00:30
Quote Anchor link
Hoe bedoel je Wouter? Een class met alleen statische methods is toch een statische class (eventueel met private constructor)?
 
Thom nvt

Thom nvt

04/07/2014 10:30:35
Quote Anchor link
Wat Wouter bedoelt is dat PHP geen statische classes heeft op een manier zoals bijvoorbeeld in C#. Je kan in PHP een class niet markeren als 'static' maar members en methods wel. (zie: http://php.net/manual/en/language.oop5.static.php)
 
Wouter J

Wouter J

04/07/2014 10:38:13
Quote Anchor link
>> Hoe bedoel je Wouter? Een class met alleen statische methods is toch een statische class (eventueel met private constructor)?

Nee, dan heb je alsnog een normale class, maar dan met statische methods. Als PHP wel statische klassen had, dan had ie wel betere gesupport gehad voor bijv. het initializen van de statische klasse.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/07/2014 12:17:09
Quote Anchor link
Ah oké... ik heb een autoloader die "statische" classes kan initialiseren :)
 
Wouter J

Wouter J

04/07/2014 12:36:09
Quote Anchor link
Dan doet jouw autoloader veel meer dan loaden...
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/07/2014 12:37:51
Quote Anchor link
Yup... 't is een magische autoloader :D

(alleen mijn default autoloader doet dit overigens, de PSR varianten doen dit niet)
 
Wouter J

Wouter J

04/07/2014 13:30:13
Quote Anchor link
Dan doe je echt iets goed verkeerd. In PHP heeft elke klasse maar 1 functie, je autoloader laad nu klassen in en initialiseerd klassen. Daarnaast bepaald hij dus ook nog het type klasse. Dat is veel te veel voor een autoloader.

Een autoloader hoort alleen te laden, meer niet. De rest is de verantwoordelijkheid van andere klassen.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/07/2014 13:37:43
Quote Anchor link
Is een keuze Wouter. Het is een handigheidje waardoor ik statische classes automatisch kan initialiseren, net zoals niet-statische classes automatisch worden geconstruct. Op het moment dat een class in gebruik wordt genomen, moet ie gebruiksklaar worden gemaakt. Anders kun je de class niet op een geldige manier gebruiken. Je zou het initialiseren dus kunnen zien als onderdeel van het laden.
 
Wouter J

Wouter J

04/07/2014 14:12:31
Quote Anchor link
Wacht even, een statische klasse die gebruiksklaar gemaakt moet worden? Dat kan niet. Static betekend dat ze niet afhankelijk zijn van een instance of wat dan ook. In andere woorden: static klassen zijn altijd klaar voor uitvoeren. Static klassen zijn niet meer dan losse functies groeperen.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/07/2014 14:17:55
Quote Anchor link
En toch (hoewel het niet vaak zal voorkomen) kan er zich een situatie voordoen waarin je een statische class wilt initialiseren. Ik heb een statische class waarbij ik iets met de class constants moet doen, voordat je de class kunt gebruiken. Nu kan ik telkens als ik een method in die class aanroep controleren of die handeling al is uitgevoerd, of ik initialiseer de class eenmalig bij het inladen.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

04/07/2014 14:58:18
Quote Anchor link
Ozzie, dan is er nog een mogelijkheid: je kunt de configuratie van een klasse eenmalig inladen zonder de klasse zelf te laden. Dat is eigenlijk ook wat er gebeurt met configuratie-instellingen in php.ini.

Als je die "static" klasse abstract maakt, werken de static methoden overigens ook nog steeds. Dat lijkt me dan de elegantste work-around.
Gewijzigd op 04/07/2014 14:58:40 door Ward van der Put
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/07/2014 15:05:44
Quote Anchor link
Ward, ik denk niet dat dat lukt.

Stel ik heb deze class:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php

class color {

  const blue = 1;
  const red  = 2;

  static private $reversed;

}

?>

De gedachtengang is dat ik in de statische $reversed property de constanten omgedraaid wil opslaan, dus zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
[reversed]
   1 => blue
   2 => red

Hiervoor gebruik ik de initialisatie method (in een abstracte parent class).

>> je kunt de configuratie van een klasse eenmalig inladen zonder de klasse zelf te laden.

Dat lijkt me niet mogelijk.
 
Wouter J

Wouter J

04/07/2014 15:43:16
Quote Anchor link
Ozzie, dan doe je zoiets de eerste keer dat je een method aanroept. Zoiets hoor je niet in een autoloader te regelen.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/07/2014 17:57:18
Quote Anchor link
Wouter, dat zou kunnen, maar dan moet ik telkens als ik een method aanroep een controle gaan uitvoeren. Da's ook niet echt chique toch? :-(
 
LEDfan nvt

LEDfan nvt

04/07/2014 18:12:21
Quote Anchor link
Het zorgt er wel voor dat overal waar je die statische classe gebruikt je afhankelijk bent van die specifieke autoloader....
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.