OpenOffice bestand uitlezen (.xml)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functieomschrijving Voor dit leuke softwarre bedrijf in de omgeving Vught zijn we per direct op zoek naar een C#/.NET Developer. Is development jouw passie en doe je dit graag met C#/.NET? Lees dan snel verder! Jou werkzaamheden zullen zijn: Zorgen voor de optimalisatie van de huidige software en het automatiseren van bedrijfsprocessen. Naar aanleiding van de wensen van de klant ga je, met je collega's op zoel naar passende oplossingen en je werkt dit uit tot een mooi eindproduct. Je gaat webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen door middel van ASP.NET, C# en MVC Framework. Bedrijfsprofiel Deze opdrachtgever houdt zich bezig

Bekijk vacature »

Java developer - procesoptimalisatie (Inhouse)

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij als back end developer hebt al enige ervaring opgedaan in jouw vakgebied. Voornamelijk het werken met Java en Spring spreekt jou aan. Jij wordt samen met je collega developers in het team verantwoordelijk voor de gehele back end van de applicatie. Hierdoor heb jij veel zelfstandigheid in je rol en zul je ook zelf beslissingen samen met de PO maken. Er wordt gewerkt volgens de SCRUM methodiek, om zo structuur te creëren in de werkzaamheden. Binnen de 2-wekelijkse sprints pak jij je taken op die samen met de PO afgestemd zijn.

Bekijk vacature »

SAP ABAP Developer

Dit ga je doen Software ontwikkeling met behulp van o.a. ABAP, Sapscript en Smartforms Maatwerk development op SAP ECC 6.0, in de toekomst S/4 HANA Samenwerken met Business Analisten die functioneel en technisch ontwerpen aanleveren Testen van opgeleverde software Bugfixing Ondersteuning van eindgebruikers Hier ga je werken Onze klant, een internationaal gevestigd productiebedrijf dat mensen blij maakt, is ter versterking op zoek naar een ABAP Developer voor hun SAP team. Het team van 4 mensen verzorgt de ontwikkeling van maatwerk voor de SAP omgeving waar wordt gewerkt met modules SD, FI/CO, PM en MM. Momenteel draait het bedrijf op SAP

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij zijn bezig met het ontwikkelen van een nieuw product en wij hebben jouw hulp hierbij nodig! Als junior .NET ontwikkelaar krijg jij de kans om samen met ons deze nieuwe uitdaging aan te gaan! Momenteel bestaat ons team uit drie interim Software Engineers. Twee hiervan zijn zeer ervaren .NET specialisten die inmiddels hun strepen in dit vakgebied al hebben behaald. Ook hebben wij een junior als onderdeel van ons team die zich op dit moment nog bezig houdt met de Front-end (Angular/TypeScript), maar zich nu ook meer gaat verdiepen in de backend. Wij willen ons team graag verder

Bekijk vacature »

Software developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een Software developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP),

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

Samen met het development team zorg je ervoor dat alle systemen achter de schermen vlekkeloos werken. Wat doe je als Medior C# Developer bij Coolblue? Als C# developer doe je regelmatig mee aan brainstormsessies over user experience, data en task flow met de UX Designer, Product Owner en Data Scientist in je team. Daarnaast schrijf je op zichzelf staande, consistente en testbare code die goed onderhoudbaar en toekomstbestendig is. Ook C# Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Werken met verschillende soorten data-opslag, zoals Oracle of AWS. Problemen oplossen

Bekijk vacature »

Senior Software Developer C++

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Vacature ID: 13342 Introductie Do you want to work for one of the most innovative companies located in the region of Eindhoven. Currently Due to growth we are looking for a Senior Software Developer. Our client is a high-tech company with international roots and can provide you with a challenging opportunity. Functieomschrijving Responsibilities: Design, develop, and maintain high-quality software applications in C++ Collaborate with other engineers, product managers, and stakeholders to understand requirements and develop solutions Write clean, maintainable, and efficient code Conduct thorough testing and debugging to ensure high-quality software Optimize applications for

Bekijk vacature »

Embedded Developer C++

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een leuke uitdaging als Embedded Developer, zoek dan niet verder! Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een Embedded Developer die graag met Embedded Devices werkt. Je zult verantwoordelijk worden voor het ontwikkelen en onderhouden van diverse producten. Jouw specialisatie ligt op het vlak van software, hardware en back-end. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel, Docker, Gitlab-CI)

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit 4 ontwikkelaars. Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. Een groot deel van de systemen is gebouwd met behulp van het Laravel framework en PHP (minimaal 7.2), Docker voor lokaab gebruik en Gitlab-CI voor het deployen

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar

Ben jij graag bezig met verschillende projecten? Vind jij beleving van klanten én medewerkers ook belangrijk? Wij zijn vanwege de doorontwikkeling van het applicatielandschap van onze opdrachtgever op zoek naar een fulltime software ontwikkelaar. Omschrijving Jij en jouw collega’s zijn verantwoordelijk voor de continuïteit en waarborging van het applicatielandschap. Om de processen vloeiend te laten verlopen is software ontwikkeling daarom van essentieel belang. Onze opdrachtgever doet dit voornamelijk zelf, met door hun eigen ontwikkelde applicaties. Dit betekent dat jij: functionele eisen vertaalt naar gebruiksvriendelijke software; tijdens SCRUM sessies advies geeft over het te bouwen ontwerp; nieuwe software ontwikkelt en het

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »

ERP Developer fleet managementsysteem

Wat ga je doen als ERP Developer fleet managementsysteem? Als ERP developer speel jij een belangrijke rol bij het doorvoeren van wijzigingen en verbeteringen binnen het fleet managementsysteem. Jouw expertise op het gebied van ERP systemen stelt jou in staat om de applicatie optimaal te laten functioneren en te blijven ontwikkelen. Als lid van het IT-team werk je nauw samen met andere developers en het business team om het fleet managementsysteem te integreren met andere systemen. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en het implementeren van verbeteringen op basis van de wensen en eisen van onze klanten.

Bekijk vacature »

Back-end developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde SQL Developer/ functioneel consultant. Jij wordt verantwoordelijk voor zowel het ontwerpen en implementeren van SQL-databases als voor het in kaart brengen van de bedrijfsprocessen van een organisatie en het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Ontwerp en implementatie van SQL-databases: Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Analyse van bedrijfsprocessen: Je analyseert de bedrijfsprocessen van de organisatie om de behoeften van de klant te begrijpen en te vertalen naar

Bekijk vacature »
Max -

Max -

12/12/2012 09:26:25
Quote Anchor link
PHP'ers,

Bij mijn stage word een hoop gedaan met OpenOffice bestanden (.ods). Ik ben momenteel bezig met een projectje om deze ods bestanden te kunnen uitlezen. Het is me gelukt om de ods bestanden op te slaan als CSV, en deze vervolgens uit te lezen. Helaas kan je CSV niet gebruiken als je OpenOffice bestand met meerdere tab-bladen werkt.

Om deze reden ben ik wat research gaan doen, en toen kwam ik erachter dat je het .ods bestand kunt "unzippen", waarna je een aantal .xml bestanden krijgt. Voor zover ik weet kan je .xml uitlezen met PHP.

Mijn vraag is nu:

Is dit lastig? Heeft 1 van jullie hier ervaring mee? Zal ik dit met mijn huidige (vrij weinig) php kennis kunnen doen, of is het verstandig om hiervoor OOP te leren?

Ik ben wat tutorials gaan zoeken op het internet, maar ik kon hier niet echt iets nuttigs over vinden.

Alvast bedankt :)

EDIT:

Voor de geintresseerden,

Ik heb een handige link gevonden die hierop aansluit:

https://github.com/PHPOffice/PHPExcel
Gewijzigd op 12/12/2012 14:00:33 door Max -
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 02:50:36
 
Chris PHP

Chris PHP

12/12/2012 09:35:29
Quote Anchor link
Sorry maar dan moet je Google toch eens beter gebruiken.

Dit is een open source project voor php-ods

Gevonden met 'open .ods with php' als Google zoekopdracht.
Gewijzigd op 12/12/2012 09:36:05 door Chris PHP
 
Max -

Max -

12/12/2012 09:38:50
Quote Anchor link
Die had ik ook al gevonden, het lastige is dat die code niet echt duidelijk word uitgelegd met bijvoorbeeld comments.
Gewijzigd op 12/12/2012 09:41:23 door Max -
 
Chris PHP

Chris PHP

12/12/2012 09:59:27
Quote Anchor link
Max - op 12/12/2012 09:38:50:
Die had ik ook al gevonden, het lastige is dat die code niet echt duidelijk word uitgelegd met bijvoorbeeld comments.


Example.php deze wordt in de .zip meegeleverd. Lijkt me vrij duidelijk toch?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<?php
/*

ods-php a library to read and write ods files from php.

This library has been forked from eyeOS project and licended under the LGPL3
terms available at: http://www.gnu.org/licenses/lgpl-3.0.txt (relicenced
with permission of the copyright holders)

Copyright: Juan Lao Tebar ([email protected]) and Jose Carlos Norte ([email protected]) - 2008

https://sourceforge.net/projects/ods-php/

*/



include("ods.php"); //include the class and wrappers
$object = newOds(); //create a new ods file
$object->addCell(0,0,0,1,'float'); //add a cell to sheet 0, row 0, cell 0, with value 1 and type float
$object->addCell(0,0,1,2,'float'); //add a cell to sheet 0, row 0, cell 1, with value 1 and type float
$object->addCell(0,1,0,1,'float'); //add a cell to sheet 0, row 1, cell 0, with value 1 and type float
$object->addCell(0,1,1,2,'float'); //add a cell to sheet 0, row 1, cell 1, with value 1 and type float
saveOds($object,'/tmp/new.ods'); //save the object to a ods file

$object=parseOds('/tmp/new.ods'); //load the ods file
$object->editCell(0,0,0,25); //change the value for the cell in sheet 0, row 0, cell 0, to 25
saveOds($object,'/tmp/new2.ods'); //save with other name


?>
 
Max -

Max -

12/12/2012 10:39:41
Quote Anchor link
Example.php is inderdaad goed uitgelegd, maar ik moet weten hoe het ods.php werkt. Ik moet namelijk straks het ods file omzetten in xml, het juiste xml bestand pakken, deze uitlezen en vervolgens alleen een aantal van deze gegevens in een database zetten.

Om deze reden moet ik dus weten hoe je een paar elementen kan vinden in het xml bestand, en alleen met deze elementen iets doen. Nu ga ik hier niet vragen hoe dat moet, ik heb nog een aantal maanden om dat uit te zoeken.

Mijn vraag is meer of het verstandig is om hiervoor iets van OOP af te weten, of dat dit al mogelijk is met wat research werk. Daarom vroeg ik ook of er hier leden zijn die er al eerder mee gewerkt hebben.

Bedankt voor je vlotte reacties trouwens ;)
 
Chris PHP

Chris PHP

12/12/2012 10:47:07
Quote Anchor link
@Max,

OOP is voor dit soort dingen altijd makkelijk, vandaar dat ook die ods-php in OOP geschreven is. Het is makkelijk te 'herbruiken' een toekomstige projecten enzo.

Ik heb zelf nog nooit een ods -> xml verwerking gemaakt, wel heb ik met Excel/CVS gewerkt. Wat je kunt doen is de verschillende tabbladen uit je ods een eigen xml bestand van maken.

In de $object->addCell is de eerste interger de sheet, dus vanuit daar kun je alles uit sheet 0 (de eerste sheet) uitlezen en in een xml document zetten. Zo ga je ook verder voor alle andere sheets. Voor php-xml zijn genoeg tutorials te vinden.

Graag gedaan :-)
Gewijzigd op 12/12/2012 10:47:28 door Chris PHP
 
Max -

Max -

12/12/2012 13:17:42
Quote Anchor link
@Chris NVT
Quote:
In de $object->addCell is de eerste interger de sheet, dus vanuit daar kun je alles uit sheet 0 (de eerste sheet) uitlezen en in een xml document zetten. Zo ga je ook verder voor alle andere sheets. Voor php-xml zijn genoeg tutorials te vinden.


Hier heb ik wat aan, hartelijk bedankt! Tijd om nog wat meer research uit te voeren dus :)
 
Chris PHP

Chris PHP

12/12/2012 13:21:08
Quote Anchor link
Graag gedaan, succes!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.