OpenOffice bestand uitlezen (.xml)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java developer

Functie Je gaat aan de slag als Tester voor een aantal mooie projecten. Je komt terecht in een DevOps team waar jij aan de slag gaat om de kwaliteit te waarborgen omtrent de maatwerk software voor de klanten. Je draait je hand er niet voor om de adviserende rol te bekleden op het gebied van testautomatisering en het opzetten van testframeworks. Zoals aangegeven ga je daadwerkelijk in het eigen team aan de slag en is het daarnaast ook gebruikelijk bij de klanten op locatie te komen om te werken aan de opdrachten. Je krijgt zodoende echt een mooie kijk in

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een andere uitdaging? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een Fullstack developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail; Verantwoordelijk voor de front-end werkzaamheden; Naast de front-end werk je ook aan de backend. Hier ga je werken Als Full Stack Developer komt je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development

Bekijk vacature »

Integratie expert - Java Developer

Dit ga je doen Nieuw koppelingen ontwerpen, ontwikkelen en implementeren; Je schakelt met de klanten om hen zo goed mogelijk van dienst te zijn. Strategisch kijken naar nieuwe mogelijkheden op bestaande of nieuwe koppelingen zo effectief mogelijk te realiseren; Je bestaande toolset afwegen tegen nieuwe mogelijkheden om integratiedoelen steeds effectiever en/of effcienter te bewerkstelligen; Bestaande software koppelingen beheren, dit zijn koppelingen met zowel interne als externe systemen; Overleg met zowel directe collega's als met stakeholders om nieuwe integratieplannen concreet te maken; Je kunt de junioren meenemen op sleeptouw. Hier ga je werken Onze klant is op zoek naar een ervaren

Bekijk vacature »

Software Developer PHP

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Voor een opdrachtgever in de regio van Geldrop ben ik op zoek naar een Software Developer PHP. Jij krijgt een rol met veel verantwoordelijkheid in een groeiende organisatie. In deze functie werkt je voornamelijk remote en op een vast moment kom je met het team samen, om samen te werken en nieuwe doelen te bepalen. Wat ga je doen? Je wordt verantwoordelijk voor de interne applicatie; Je zorgt voor de doorontwikkeling van de applicatie: zowel back-end, front-end; De basis van het werk betreft front-end technieken; Periodiek bepaal je samen met

Bekijk vacature »

Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Software Developer je verantwoordelijk voor: - Je werkt voortdurend aan oplossingen voor het op afstand bewaken en besturen van oogstmachines; - Het visualiseren van gegevens in rapporten, apps of andere formaten; - Voorspellend machineonderhoud; - Taakplanning; - Je schrijft aangepaste plug-ins om gegevens te importeren of exporteren

Bekijk vacature »

Backend developer

Functie omschrijving Ben jij graag bezig met de back-end van applicaties? Zou je dit graag willen doen voor een kleine werkgever waar ook tijd is voor een drankje op zijn tijd? Je taken hierbij zullen bestaan uit: Gebruik maken van de volgende technieken: .NET (core), C#, SQL, XML, MVC, JSON, REST & SOAP API. Gebruik maken van de volgende tools: Visual Studio, GIT, Jira, Jenkins. Bovengenoemde technieken en tools ga je gebruiken om: Nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren. Verzorgen van koppelingen tussen data. Bedrijfsprofiel Jouw nieuwe werkgever bevindt zich in regio Raamdonksveer en bieden oplossingen op gebied

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Dordrecht zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Front-End Developer

As a Front-End Developer at Coolblue you improve the user-friendliness of our webshop for millions of customers. How do I become a Front-End Developer at Coolblue? As a Front-End Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present these within the team. You also take pride in your work and welcome any feedback. Would you like to become a Front-End Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen, implementeren en testen van PHP-oplossingen en Apps voor klanten en bedrijfsprocessen; Opstellen van requirements en uitwerken van de oplossingen; Testen van software en borgen van een soepele overdracht, inclusief documentatie; Proactief adviseren vanuit eigen expertisegebied over ontwikkelingen en verbeterpunten in technische toepassingen en processen binnen de organisatie. Hier ga je werken De organisatie is een ambitieuze en vooruitstrevende speler in de markt in de regio Rotterdam. Ze zijn de snelst groeiende in hun branche. Met een excellent aanbod en service willen zij de beste keuze zijn voor hun bestaande en nieuwe klanten. Dit alles doen

Bekijk vacature »

PHP Laravel Ontwikkelaar

Functie omschrijving Weet jij alles over Laravel en krijg je energie van het developen van software hiermee? Laat het weten want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch voor klein bedrijf welke softwareoplossingen maakt voor hun klanten. Jouw taken hierbij: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Documentatie schrijven over applicaties. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein bedrijf. Er werken circa 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end

Bekijk vacature »

C#.NET-developer - JUNIOR

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Brielle zijn wij op zoek naar een junior developer. Werk jij graag met de volgende tools & technieken? C#, .NET, ASP.NET, MVC en SQL? Kijk dan snel of dit iets voor jou is! Als programmeur bij een productiebedrijf zal je voornamelijk nieuwe software schrijven maar ook bestaande software verbeteren. Verder werk je veel samen in back end projecten met leuke collega's. Bedrijfsprofiel Met een team van ruim 130 personen staan ze elke dag weer klaar om IT en Business te combineren door het ontwikkelen van producten op maat. Er zijn 3 teams,

Bekijk vacature »
Max -

Max -

12/12/2012 09:26:25
Quote Anchor link
PHP'ers,

Bij mijn stage word een hoop gedaan met OpenOffice bestanden (.ods). Ik ben momenteel bezig met een projectje om deze ods bestanden te kunnen uitlezen. Het is me gelukt om de ods bestanden op te slaan als CSV, en deze vervolgens uit te lezen. Helaas kan je CSV niet gebruiken als je OpenOffice bestand met meerdere tab-bladen werkt.

Om deze reden ben ik wat research gaan doen, en toen kwam ik erachter dat je het .ods bestand kunt "unzippen", waarna je een aantal .xml bestanden krijgt. Voor zover ik weet kan je .xml uitlezen met PHP.

Mijn vraag is nu:

Is dit lastig? Heeft 1 van jullie hier ervaring mee? Zal ik dit met mijn huidige (vrij weinig) php kennis kunnen doen, of is het verstandig om hiervoor OOP te leren?

Ik ben wat tutorials gaan zoeken op het internet, maar ik kon hier niet echt iets nuttigs over vinden.

Alvast bedankt :)

EDIT:

Voor de geintresseerden,

Ik heb een handige link gevonden die hierop aansluit:

https://github.com/PHPOffice/PHPExcel
Gewijzigd op 12/12/2012 14:00:33 door Max -
 
PHP hulp

PHP hulp

12/05/2024 08:41:07
 
Chris PHP

Chris PHP

12/12/2012 09:35:29
Quote Anchor link
Sorry maar dan moet je Google toch eens beter gebruiken.

Dit is een open source project voor php-ods

Gevonden met 'open .ods with php' als Google zoekopdracht.
Gewijzigd op 12/12/2012 09:36:05 door Chris PHP
 
Max -

Max -

12/12/2012 09:38:50
Quote Anchor link
Die had ik ook al gevonden, het lastige is dat die code niet echt duidelijk word uitgelegd met bijvoorbeeld comments.
Gewijzigd op 12/12/2012 09:41:23 door Max -
 
Chris PHP

Chris PHP

12/12/2012 09:59:27
Quote Anchor link
Max - op 12/12/2012 09:38:50:
Die had ik ook al gevonden, het lastige is dat die code niet echt duidelijk word uitgelegd met bijvoorbeeld comments.


Example.php deze wordt in de .zip meegeleverd. Lijkt me vrij duidelijk toch?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<?php
/*

ods-php a library to read and write ods files from php.

This library has been forked from eyeOS project and licended under the LGPL3
terms available at: http://www.gnu.org/licenses/lgpl-3.0.txt (relicenced
with permission of the copyright holders)

Copyright: Juan Lao Tebar ([email protected]) and Jose Carlos Norte ([email protected]) - 2008

https://sourceforge.net/projects/ods-php/

*/



include("ods.php"); //include the class and wrappers
$object = newOds(); //create a new ods file
$object->addCell(0,0,0,1,'float'); //add a cell to sheet 0, row 0, cell 0, with value 1 and type float
$object->addCell(0,0,1,2,'float'); //add a cell to sheet 0, row 0, cell 1, with value 1 and type float
$object->addCell(0,1,0,1,'float'); //add a cell to sheet 0, row 1, cell 0, with value 1 and type float
$object->addCell(0,1,1,2,'float'); //add a cell to sheet 0, row 1, cell 1, with value 1 and type float
saveOds($object,'/tmp/new.ods'); //save the object to a ods file

$object=parseOds('/tmp/new.ods'); //load the ods file
$object->editCell(0,0,0,25); //change the value for the cell in sheet 0, row 0, cell 0, to 25
saveOds($object,'/tmp/new2.ods'); //save with other name


?>
 
Max -

Max -

12/12/2012 10:39:41
Quote Anchor link
Example.php is inderdaad goed uitgelegd, maar ik moet weten hoe het ods.php werkt. Ik moet namelijk straks het ods file omzetten in xml, het juiste xml bestand pakken, deze uitlezen en vervolgens alleen een aantal van deze gegevens in een database zetten.

Om deze reden moet ik dus weten hoe je een paar elementen kan vinden in het xml bestand, en alleen met deze elementen iets doen. Nu ga ik hier niet vragen hoe dat moet, ik heb nog een aantal maanden om dat uit te zoeken.

Mijn vraag is meer of het verstandig is om hiervoor iets van OOP af te weten, of dat dit al mogelijk is met wat research werk. Daarom vroeg ik ook of er hier leden zijn die er al eerder mee gewerkt hebben.

Bedankt voor je vlotte reacties trouwens ;)
 
Chris PHP

Chris PHP

12/12/2012 10:47:07
Quote Anchor link
@Max,

OOP is voor dit soort dingen altijd makkelijk, vandaar dat ook die ods-php in OOP geschreven is. Het is makkelijk te 'herbruiken' een toekomstige projecten enzo.

Ik heb zelf nog nooit een ods -> xml verwerking gemaakt, wel heb ik met Excel/CVS gewerkt. Wat je kunt doen is de verschillende tabbladen uit je ods een eigen xml bestand van maken.

In de $object->addCell is de eerste interger de sheet, dus vanuit daar kun je alles uit sheet 0 (de eerste sheet) uitlezen en in een xml document zetten. Zo ga je ook verder voor alle andere sheets. Voor php-xml zijn genoeg tutorials te vinden.

Graag gedaan :-)
Gewijzigd op 12/12/2012 10:47:28 door Chris PHP
 
Max -

Max -

12/12/2012 13:17:42
Quote Anchor link
@Chris NVT
Quote:
In de $object->addCell is de eerste interger de sheet, dus vanuit daar kun je alles uit sheet 0 (de eerste sheet) uitlezen en in een xml document zetten. Zo ga je ook verder voor alle andere sheets. Voor php-xml zijn genoeg tutorials te vinden.


Hier heb ik wat aan, hartelijk bedankt! Tijd om nog wat meer research uit te voeren dus :)
 
Chris PHP

Chris PHP

12/12/2012 13:21:08
Quote Anchor link
Graag gedaan, succes!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.