Output tussen komma

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

SAP Integratie Ontwikkelaar

Ben jij ambitieus in de verdere ontwikkeling van SAP binnen HANOS, en heb je kennis van SAP PI, CPI (SAP integration suite) en of andere middleware tooling? Dan ben jij mogelijk onze nieuwe SAP Integratie (middleware) Ontwikkelaar! Lees snel verder en solliciteer! Wat ga je doen? Als SAP Financieel Consultant ben je, als deel van een gedreven team van interne SAP consultants, de schakel tussen de gebruikersorganisatie en ICT. Je draagt proactief bij aan een optimale aansluiting van de SAP-functionaliteit (een applicatielandschap met o.a. Suite on HANA, Fiori, Hybris, C4C en BO), op de bedrijfsprocessen. Verder ondersteun je de HANOS

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving: De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van bromen snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie.De opdracht bestaat uit: het programmeren van de diverse modules;het tijdens demo's tonen van de

Bekijk vacature »

Laravel PHP developer in een jong team

Bedrijfsomschrijving Als je op zoek bent naar een werkplek waar plezier en uitdaging hand in hand gaan, dan is dit bedrijf de juiste keuze voor jou. Hier kun je werken aan uitdagende projecten en krijg je als developer veel verantwoordelijkheid. Het bedrijf waardeert kwaliteit boven kwantiteit en richt zich op het ontwikkelen van hoogwaardige applicaties en websites waar klanten enthousiast over zijn. Dit bedrijf is vooruitstrevend en streeft naar het leveren van de best mogelijke resultaten voor hun klanten. Als medior PHP ontwikkelaar met 3 jaar ervaring ben jij de persoon die we zoeken. Je krijgt hier de kans om

Bekijk vacature »

Java Developer / Sociaal domein

Dit ga je doen Nieuwbouw en doorontwikkeling; Beheer en wanneer nodig onderhoud; Bijdrage leveren in het functioneel- en technisch ontwerptraject; Analyseren van productie verstoringen; Meedenken over vernieuwingen en verbeteringen. Hier ga je werken De organisatie waar jij komt te werken focust zich op software development met een maatschappelijk tintje. De afdeling software ontwikkeling bestaat uit vijf verschillende scrum teams, met allen hun eigen focus gebied. Zo zijn er een aantal teams die zich focussen op specifieke applicaties, maar is er ook een team gericht op projecten. Binnen de organisatie staat innovatie en kwaliteit voorop. Een aantal applicaties draait nog op

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Voor een opdrachtgever in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een programmeur. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op

Bekijk vacature »

Software Developer / .NET / Azure

Dit ga je doen Als Lead .NET Software Developer zal je je bezig houden met: Het vertalen van bedrijfswensen naar een technische roadmap; Uitwerken van nieuwe architectuur / designs; Het team aansturen en motiveren; Toezien op de kwaliteit van de code; Mee ontwikkelen van nieuwe features en applicaties. Hier ga je werken Deze organisatie is op dit momenteel marktleider in het ontwikkelen van productielijnen voor de voedselindustrie en heeft een wereldwijd klantnetwerk. Binnen deze organisatie is het team van software developers dagelijks bezig met het ontwikkelen van maatwerk oplossingen om alle productiemachines aan te sturen, maar ook bedrijf kritische applicaties

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in ons development team met twee andere .NET developers. Als team werken jullie in scrum en is er iedere ochtend om 11.00 een standup. Jij krijgt als junior .NET ontwikkelaar een inwerk traject dat echt specifiek wordt ingericht op basis van wat jij nodig hebt. Een van de grootste pluspunten bij ons is dat wij binnen ons bedrijf veel (technische) vrijheid geven en juist eigen initiatieven erg stimuleren. Jouw werkzaamheden gaan er bij ons als volgt uit zien: – Het ontwikkelen van nieuwe software samen met interne en eventueel externe ontwikkelaars; – Het

Bekijk vacature »

Medior .NET developer

Functie Jij gaat als Medior .NET ontwikkelaar aan de slag in ons scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om onze spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als medior .NET developer ga jij werken aan een technisch hoogwaardig platform welke bezoekerspieken verwerkt van tienduizenden tot honderdduizenden gebruikers per minuut! Ons scrumteam werkt in drie wekelijkse sprints en wij beginnen iedere ochtend met een stand-up. Jij werkt bij ons met C# .NET, .NET Core, React.JS, Xamarin, Azure, Docker en Kubernetes. Wij hechten enorm veel waarde aan het leveren van hoogwaardige en kwalitatieve code. Zodra jij de

Bekijk vacature »

Front-end developer (React)

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Back-end PHP Software Developer - Juniorfunctie

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Software Developer om ons team te versterken en mee te werken aan de ontwikkeling van eigen IOT-oplossingen. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor het uitlezen en managen van sensoren in machines. Je werkt nauw samen met een team van ontwikkelaars en engineers om de beste software-oplossingen te creëren. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je bent in deze rol verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties en softwaretoepassingen voor in-house ontwikkelde IOT oplossingen. Je werkt aan complexe databases en back-end

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Dit ga je doen Door ontwikkelen van het online platform Deel uitmaken van verschillende ontwikkelteams Meedenken over UI/UX vraagstukken Uitdragen van Front-end binnen de organisatie Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de omgeving van Amsterdam, is een grote onderwijs instelling met meerdere vestigingen en een groot aantal studenten. Zo telt deze organisatie +/- 35.000 gebruikers. Bij deze organisatie staat jouw ontwikkeling centraal en is er veel ruimte voor eigen initiatieven. In samenwerking met jouw team ga jij de online omgeving verder ontwikkelen. In de rol van Front end Developer zal jij 50% van jouw tijd werken in het

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

Als Front-End React Developer verbeter je de user experience van onze eigen webapplicaties voor onze collega's binnen Coolblue. Wat doe je als Front-End React Developer bij Coolblue? Als Front-end React Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten met React.js. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end React Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop

Bekijk vacature »

Sportieve Junior C#.NET developer gezocht!

Bedrijfsomschrijving Wil jij werken aan webapplicaties bij de marktleider binnen de branche? Voor een klant in de buurt van Oosterhout ben ik op zoek naar een Fullstack .NET developer. Dit bedrijf bestaat bijna 10 jaar en is inmiddels uitgegroeid tot marktleider in Nederland en heeft tevens kantoren in meerdere landen in Europa. Dit bedrijf bouwt webapplicaties waarbij internationaal enkele honderdduizenden deelnemers, soms tegelijk, een beroep doen op de realtime data uit deze applicaties. Dit brengt erg veel technische uitdaging met zich mee. Ze ontwikkelen nieuwe applicaties maar ook bestaande applicaties worden uitgebreid en verbeterd. Hier kan jij een onderdeel van

Bekijk vacature »

Senior developer (PHP en VB.NET)

Functie De development afdeling bestaat uit 2 teams. Het productteam (10 developers) is verantwoordelijk voor verschillende applicaties met als doel om zoveel mogelijk te automatiseren en uit te werken tot standaard software. Met diverse Solutions Architecten en ervaren developers denken ze voortdurend mee met hun klanten en bouwen ze de basis van het uiteindelijke maatwerk dat wordt geleverd. Hiernaast hebben ze een maatwerk/projectteam. Dit team bestaat momenteel uit 8 developers (junior tot senior) en is verantwoordelijk voor het maatwerk in hun klantprojecten. Momenteel zijn ze op zoek naar een senior developer die aan de slag gaat in het productteam. Hierin

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een klein team van professionals ben je als C# .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van één van de applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je

Bekijk vacature »
David Douma

David Douma

31/01/2011 01:58:18
Quote Anchor link
Ik heb momenteel een script wat netjes de output weer geeft van een tabel. Echter wil ik deze output hebben tussen 2 komma's. Bijvoorbeeld: 'AA,BB,CC,DD'. Ik bedoel de ' en ' op het begin en einde.

De komma tussen de outputs heb ik al. Mijn script:

-----------
$connection = mysql_connect($db_host, $db_user, $db_pass);
$db = mysql_select_db($db_db, $connection);
$query = "SELECT gsm from users where gsm IS NOT NULL";

$result = mysql_query($query);
while ($row = mysql_fetch_assoc($result)) {
$gsm = $row['gsm'] . ',';
echo ($gsm);
}

------------
Alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

16/05/2024 08:48:02
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

31/01/2011 09:04:10
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
echo '\'';
while ($row = mysql_fetch_assoc($result)) {
  echo $row['gsm'] . ',';
}

echo '\'';
?>
 
Mar cel

Mar cel

31/01/2011 14:14:31
Quote Anchor link
- laat maar -
Gewijzigd op 31/01/2011 14:14:59 door Mar cel
 
David Douma

David Douma

31/01/2011 14:52:29
Quote Anchor link
thnx! dat werkt, echter niet helemaal 100% zoals ik wil.
Ik wil die code meesturen naar een script, om precies te zijn gebruik ik het i.c.m. het mollie sms script.

Deze code wordt erin verwerkt $sms->addRecipients($gsm);
Vandaar dat ik dus dit had gedaan: $gsm = $row['gsm'] . ',';

Hoe kan ik alsnog zorgen dat als ik addRecipients($gsm); doe dat dat hij dan ook de ' ervoor en de ' erachter zet?

Toevoeging op 31/01/2011 14:54:42:

Of nog beter ik denk dat dit het probleem is, als ik deze code gebruik:

------
$connection = mysql_connect($db_host, $db_user, $db_pass);
$db = mysql_select_db($db_db, $connection);
$query = "SELECT gsm from users where gsm IS NOT NULL";
$result = mysql_query($query);

while ($row = mysql_fetch_assoc($result)) {
$gsm = $row['gsm'];
}
echo ($gsm);
------

Dat krijg ik maar 1 output, terwijl er 2 nummers in de tabel staan, how come?
 
Dashti webdeveloper

Dashti webdeveloper

31/01/2011 15:02:12
Quote Anchor link
Hi David

Over je eerste vraag: Jij moet de text in een string plaatsen en dan kan via mollie smsen. Dus:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?
  $gsmString
= "'";
  $result = mysql_query($query);
  while ($row = mysql_fetch_assoc($result))
  {

    $gsmString .= $row['gsm'];
    if ( !is laatste regel ) // ik kan even niet vinden maar ik ga wel voor je uitzoeken
    {
       $gsmString .= ",";
    }
  }

  $gsmString .= "'";

  // en nu kan je $gsmString naar mollie sturen
?>


Over je tweede vraag:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?
while ($row = mysql_fetch_assoc($result)) {
$gsm .= $row['gsm'];
}

echo ($gsm);
?>
Gewijzigd op 31/01/2011 15:04:21 door Dashti webdeveloper
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

31/01/2011 15:02:44
Quote Anchor link
Ik denk dat je die aanhalingstekens aan het begin en eind helemaal niet nodig hebt.

"Dat krijg ik maar 1 output, terwijl er 2 nummers in de tabel staan, how come?"
Wat bedoel je? Je haalt maar 1 veld op in de database.
 
David Douma

David Douma

31/01/2011 15:14:17
Quote Anchor link
@Dashti Salar super thnx!, hoe kan ik nu van die eerste script van je de output laten zien in php zodat ik even kan zien wat hij gaat versturen naar Mollie voordat ik hem meteen laat smsen en het gaat fout :P

Toevoeging op 31/01/2011 15:25:04:

@Dashti, het werkt ik heb '$sms->addRecipients($gsm);' gewoon zo gelaten.

Enige kleine ding waar ik nu nog mee zit is het volgende:

Stel ik heb een tabel met de columns: id, text, gsm, met daarin bv:

ID TEXT GSM
1 test1 31612345678
2 test2 31612345679

Hoe laat ik het script nu naar ID 1 de tekst 'test1' sturen naar het bijbehorende gsm nummer en bij ID 2 de tekst test2 naar bijbehorend nummer?

Ik zat zelf te denken een loop ofzo in php te zetten dat hij in een extra veld een 1 zet en pas stopt met lopen als alles op 1 staat en niet 0.

Dit is mijn huidige mollie script wat trouwens nu wel werkt met het verzenden naar 1 nummer.:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
include("include/config.php");
include("include/connect.php");

$connection = mysql_connect($db_host, $db_user, $db_pass);
$db = mysql_select_db($db_db, $connection);
$query = "SELECT id,text,gsm from users where gsm IS NOT NULL";
$result = mysql_query($query);
                

while ($row = mysql_fetch_assoc($result)) {
$gsm .= $row['gsm'];
}

?>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?

require('classes/class.mollie.php');

$sms = new mollie();
$sms->setGateway(1);
$sms->setLogin('xxxx', 'xxxx');
$sms->setOriginator('xxxx');
$sms->addRecipients($gsm);

$sms->sendSMS('test');

if ($sms->getSuccess()) {
    echo '<b>OK!</b>';
  }

else {
    echo '<b>Sending the message has failed!</b><br>
        Errorcode: '
. $sms->getResultCode() . '<br>
        Errormessage: '
. $sms->getResultMessage();
  }

?>
 
Dashti webdeveloper

Dashti webdeveloper

31/01/2011 15:38:12
Quote Anchor link
@David

ik heb twee vragen (ik ben niet bekend met mollie sms):

$sms->addRecipients($gsm); <<--- hier komt gsm nummer?

$sms->sendSMS('test'); <<--- en hier de text ?
 
David Douma

David Douma

31/01/2011 15:44:45
Quote Anchor link
Klopt :) 'test' heb ik er zelf ff ingezet maar er kan dus ook staan: $sms->sendSMS($message); .

Als het werkt stuur ik je gratis een lekkere fles wijn op haha.
 
Dashti webdeveloper

Dashti webdeveloper

31/01/2011 15:48:35
Quote Anchor link
HAHA een fles wijn, daar kan ik geen nee tegen zeggen haha

nou ik heb even aangepast, kijk of dit werkt.

edit:

ik vraag me af hoe gaat dit werken:
$sms->addRecipients( $row['gsm'] );

wordt constant gsm nummer toegevoegd aan het object sms, of vervangt hij de oude. Mocht het niet juist werken dan stuur even class mollie dan ga ik even uitzoeken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
<?php

/**
 * @author phpDesignerTest
 * @copyright 2011
 */


$connection = mysql_connect($db_host, $db_user, $db_pass);
$db         = mysql_select_db($db_db, $connection);
$query      = "SELECT id,text,gsm from users where gsm IS NOT NULL";
$result     = mysql_query($query);
$num_rows   = mysql_num_rows($result);

if ( $num_rows > 0 )
{

    require('classes/class.mollie.php');
    $sms = new mollie();
    $sms->setGateway(1);
    $sms->setLogin('xxxx', 'xxxx');
    $sms->setOriginator('xxxx');
      
    while ($row = mysql_fetch_assoc($result))
    {

        $sms->addRecipients( $row['gsm'] );
        $sms->sendSMS( $row['text'] );
    
        if ($sms->getSuccess())
        {

            echo '<b>OK!</b>';
        }
else {
            echo '<b>Sending the message has failed!</b><br>';
            echo 'Errorcode: ' . $sms->getResultCode() . '<br>';
            echo 'Errormessage: ' . $sms->getResultMessage();
        }
    }
}
else {
    // als je query leeg is, dan moet je andere actie nemen
}
?>
Gewijzigd op 31/01/2011 15:51:43 door Dashti webdeveloper
 
David Douma

David Douma

31/01/2011 15:50:07
Quote Anchor link
Ga ik zo even teste, eerst ff op weg naar de winkel thnx alvast!

Toevoeging op 01/02/2011 07:27:07:

@Dashti Salar

Super werkt als een klokje!
Had in de avond wat internet problemen, dus vandaar dat ik nu pas kon testen & reageren.

Nu heb ik nog 1 script cq probleem waar ik zelf niet uit kom. Enige interesse om me hier ook bij te helpen?
 
David Douma

David Douma

02/02/2011 10:34:04
Quote Anchor link
Het is mezelf al gelukt, moest een SELECT en INSER query in 1 hebben :)
 
Dashti webdeveloper

Dashti webdeveloper

02/02/2011 14:06:33
Quote Anchor link
Goed om te horen :)
Mocht je nog iets nodig hebben dan hoor ik het wel.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

02/02/2011 14:56:05
Quote Anchor link
David Douma op 31/01/2011 15:44:45:
Als het werkt stuur ik je gratis een lekkere fles wijn op haha.

@David: en ik neem aan dat er binnenkort een fles wijn bij Dashti wordt bezorgd he! Beloofd is beloofd.
 
David Douma

David Douma

02/02/2011 19:40:22
Quote Anchor link
Ozzie, zeker zeker! als Dashti me zijn postadres stuurd gaat hij er zeker komen, belofte maakt schuld en die hou ik graag!
 
Dashti webdeveloper

Dashti webdeveloper

05/02/2011 19:40:20
Quote Anchor link
@ozzie .. haha goeie man :D
@David, ik ga je zo mailen :D, ik ben helemaal benieuwd ;)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.