parser... juiste naam?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Developer Mendix / Maatschappelijk Betrok

Dit ga je doen Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Werken met Scrum methodiek; Ontwikkelen van vooruitstrevende oplossingen; Meedenken over nieuwe applicaties en ontwikkelingen; On the job eigen maken van de Mendix omgeving. Hier ga je werken Deze dynamische en snelgroeiende organisatie begeeft zich in de recyclingbranche. Zij nemen op duurzame en efficiënte manier de recycling op zich. Vanwege hun snelle groei zijn zij op zoek naar een young professional die zich graag wilt ontwikkelen als Mendix Developer. Je komt te werken binnen een IT team van +/- 15 medewerkers. Het huidige ‘vaste’

Bekijk vacature »

Software Developer C# / ASP .Net

Functie omschrijving Ben jij een software ontwikkelaar die bekend is met termen ASP .NET, C# en SQL? Lees dan snel verder! Voor een bedrijf binnen de agrarische sector zijn wij namelijk op zoek naar een zelfstandige, enthousiaste en proactieve Software Developer die open staat voor een afwisselende functie met veel uitdaging. Binnen deze organisatie ben jij als Software Developer samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Hierbij draag jij bij aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor: Schatten

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar een ontwikkelaar ter versterking van het huidige developers team. Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Boskoop dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten.Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen

Bekijk vacature »

Junior .NET Software Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Java Developer

Java Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

Ervaren C#.NET programmeur

Functieomschrijving Voor een moderne werkgever in regio Prinsenbeek zijn wij op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur die graag de uitdaging aangaat. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van maatwerk webapplicaties voor diverse klanten, waarbij complexe processen optimaal worden ondersteund. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties; Schrijven van hoogwaardige, herbruikbare codes; Schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen; Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen; Troubleshooten en oplossen van bugs in softwaretoepassingen; Werken met databases en dataopslagoplossingen; Implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed

Bekijk vacature »

Front-end developer gezocht

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

Cymer Patch Server Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12919 Introductie This new patch server will be built on Python and Django ReST and GraphQL services with a React frontend, it will consist of several microservices and run on a Kubernetes cluster. It will be supported by several middleware applications such as ElasticSearch, Redis, RabbitMQ, Oracle and Artifactory. Functieomschrijving The Patch Admin team always aim to deliver software at a high quality, we avoid sacrifices here to maintain our velocity. Practically this means that we practice test driven development and perform end-to-end automated testing on our software. This means

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Onderdelen van jouw functie: Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Als developer bouw je in DevOps teams aan enterprise applicaties, nieuwe IOT, Chatbots of AI oplossingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij vorig jaar Microsoft Partner of the year geworden.

Bekijk vacature »

Front-end Developer - Juniorfunctie

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende baan als front-end developer, in een informele werksfeer, waar jij echt het verschil kan maken? Wil jij graag werken voor een bedrijf dat sportiviteit en een open communicatie, hoog in het vaandel heeft staan? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een klein bedrijf in Rijen dat gespecialiseerd is in het omzetten van digitale woningtekeningen naar managementinformatie, zijn wij per direct op zoek naar een allround front-end developer. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Ja gaat nauw samenwerken met de back-end developer. De database structuur is volledig gebouwd

Bekijk vacature »
Ozzie PHP

Ozzie PHP

11/12/2013 18:15:49
Quote Anchor link
Ola,

Mijn YAML module werkt inmiddels weer :)

Ik ben inmiddels wel zo slim geweest om alles in een class in te bouwen zodat ik een Exception kan gooien als er iets fout gaat. Wat ik me echter afvraag. Het is een YAML parser en emitter. Wat er met parser wordt bedoeld is wel duidelijk. Emitter houdt in dat hij ook YAML data kan genereren. Zelf gebruik ik hier liever het woord 'create' of 'generate' voor. Welk woord gebruiken jullie?

Mijn vraag is nu... kan ik die class wel een "parser" noemen, aangezien de class ook YAML data genereert (en niet alleen parset)?
Gewijzigd op 11/12/2013 18:16:40 door Ozzie PHP
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 14:53:08
 
Wouter J

Wouter J

11/12/2013 18:57:45
Quote Anchor link
Yaml Parser, Yaml Dumper

In het totaal: Yaml class
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

11/12/2013 20:25:36
Quote Anchor link
Wouter, hoe bedoel je precies?

Die PECL module heeft de onderstaande functies die ik in een class wil onderbrengen:

•yaml_emit_file — Send the YAML representation of a value to a file
•yaml_emit — Returns the YAML representation of a value
•yaml_parse_file — Parse a YAML stream from a file
•yaml_parse_url — Parse a Yaml stream from a URL
•yaml_parse — Parse a YAML stream

Nu wil ik de class dus YamlParser noemen, maar zoals je ziet zijn er ook "emit" functies (of "dump" functies zoals jij het noemt). Mag ik de class dan nog wel een YamlParser noemen? Of moet ik het bijv. een YamlHandler noemen? Ik zou er ook 2 classes van kunnen maken, maar dat lijkt me ook een beetje vreemd??
Gewijzigd op 11/12/2013 20:26:12 door Ozzie PHP
 
Dos Moonen

Dos Moonen

11/12/2013 22:35:41
Quote Anchor link
Waarom wil je precies classes hebben? Wat voor meerwaarde geeft het je?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

11/12/2013 22:38:07
Quote Anchor link
Ik wil het in een class hebben, zodat ik exceptions kan gooien als het niet werkt. En op die manier ben ik slechts op 1 plek afhankelijk van de PECL module. Mocht ik ooit op een andere server komen waar die PECL module niet werkt, dan hoef ik alleen die ene class aan te passen.
 
Wouter J

Wouter J

11/12/2013 22:44:21
Quote Anchor link
Class aanpassen, oei dat is 100% verboden.

En mogen, waar praten we over? Hebben we het weer over het wetboek van Ozzie, of hebben we het gewoon over programmeren? Als jij het duidelijk vindt dan gebruik je YamlParser, als je het niet duidelijk vindt gebruik je YamlHandler of wat voor naampje je het beestje geeft.
 
Reshad F

Reshad F

11/12/2013 22:58:34
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

11/12/2013 22:59:16
Quote Anchor link
>> Class aanpassen, oei dat is 100% verboden.

Nee joh... als ie het niet doet moet je het fixen :D

>> ...als je het niet duidelijk vindt gebruik je YamlHandler of wat voor naampje je het beestje geeft.

Sorry... ik zat inderdaad weer even vast aan mijn wetboek :-s Ik heb er een handler van gemaakt :)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

22/05/2014 12:10:10
Quote Anchor link
Ola... het is al een vraag van een tijdje terug... maar ik wil hier toch nog even op terugkomen.

Stel je wilt iets doen met YAML (of bijv. XML) dan zijn er een paar dingen die ik wil kunnen.
- een Yaml string schrijven
- een Yaml string lezen
- een Yaml bestand schrijven
- een Yaml bestand lezen

Deze 4 functionaliteiten, horen die in één class thuis? Dus:

Yaml::writeString()
Yaml::readString()
Yaml::writeFile()
Yaml::readFile()

Of is het beter om een writer class en een reader class te hebben?

YamlWriter:writeString()
YamlWriter:writeFile()

YamlReader:readString()
YamlReader:readFile()

En als laatste... hoort het lezen en schrijven van een file bij de Yaml class zef, of zou het eigenlijk zo moeten:

$string = Yaml::writeString();
File::save('file.yml', $string);

Kort samengevat is de vraag dus eigenlijk... wat hoort er bij elkaar? Horen de 4 methods wel of niet in één class?

Ik hoop dat iemand zijn licht hier op wil laten schijnen!
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

31/05/2014 14:25:19
Quote Anchor link
* BUMP *

In het kort nogmaals mijn vraag. Als je YAML of XML hebt dan wil je strings kunnen schrijven en lezen, maar ook bestanden kunnen schrijven en lezen.

Maak je nu 1 XML class die al deze dingen kan uitvoeren? Of maak je 4 afzonderlijke classes:

Xml\StringReader, Xml\StringWriter, Xml\FileReader, Xml\FileWriter

Dus alles in 1 class? Of 4 aparte classes?
Gewijzigd op 31/05/2014 14:26:14 door Ozzie PHP
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.