Problemen Fotogallerij

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Webshop beheerder / Fullstack developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig gaat houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator

Bekijk vacature »

SQL developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de omgeving van Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL ontwikkelaar. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt er als volgt uit te zien: Het ontwerpen en implementeren van databaseschema's: Je bent in staat om een database te ontwerpen en de structuur van tabellen, relaties, indexen en andere objecten te definiëren; Het schrijven van complexe SQL-query's: Je kunt complexe query's schrijven om gegevens uit de database

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer (Vue.js)

Functie Als Front-end developer ben je uiteindelijk overkoepelend aan de slag voor de 3 ontwikkelteams die ieder aan een specifiek product werken. In samenwerking met de UX-designer en de huidige Front-end developer zorg je voor gebruiksvriendelijke software. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en feautures naar een hoger niveau te tillen? En vind je het niet erg om oudere delen van de applicaties te refactoren i.c.m. het toevoegen van nieuwe functionaliteiten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en zelfredzaamheid)

Bekijk vacature »

Java developer

Functie Je gaat aan de slag als Tester voor een aantal mooie projecten. Je komt terecht in een DevOps team waar jij aan de slag gaat om de kwaliteit te waarborgen omtrent de maatwerk software voor de klanten. Je draait je hand er niet voor om de adviserende rol te bekleden op het gebied van testautomatisering en het opzetten van testframeworks. Zoals aangegeven ga je daadwerkelijk in het eigen team aan de slag en is het daarnaast ook gebruikelijk bij de klanten op locatie te komen om te werken aan de opdrachten. Je krijgt zodoende echt een mooie kijk in

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

Als Front-End React Developer verbeter je de user experience van onze eigen webapplicaties voor onze collega's binnen Coolblue. Wat doe je als Front-End React Developer bij Coolblue? Als Front-end React Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten met React.js. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end React Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Software Developer (Junior functie)

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een Software Developer! Sta jij in de startblokken om je carrière te beginnen en kan je niet wachten om toffe software te gaan ontwikkelen? Kortom, ben je onlangs afgestudeerd of sta je op het punt om je papiertje te behalen? Voor een IT dienstverlener dat gespecialiseerd is in Microsoft technologie zijn wij op zoek naar C#.NET Developers. Het bedrijf heeft meerdere klanten in regio Utrecht waar je permanent kan komen te werken. Kom je liever te werken bij een klein softwarebedrijf of bij een groot consultancy bureau? Dat is helemaal aan jou de keuze!

Bekijk vacature »

PHP Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder! Voor een organisatie in de regio Utrecht die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in

Bekijk vacature »

Fullstack of back-end PHP developer

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

As Lead Web Developer at KUBUS you are responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the web application and services of BIMcollab. In your role as lead developer you will naturally search for the optimum between the required implementation time, the performance of the application and a fast go-to-market of features, in line with our automated test and release train. Together with the other senior developers in your team you monitor the architecture of the application and you advise the product owner about necessary refactoring to improve the maintainability of the platform. Our development team

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Dit ga je doen Met behulp van diverse programmeertalen ontwikkelen van Front-end software; Het begeleiden van het front-end team; Het oplossen van incidenten; Het bijhouden van een backlog; Je hebt een actieve bijdrage in de wekelijkse overleggen met de omliggende teams; Je houdt trends bij en adviseert het management hierover waar nodig; Helder communiceren met de stakeholders om hen zo mee te nemen in projecten en laten inzien wat de duur en toegevoegde waarde van bepaalde projecten is. Hier ga je werken Deze organisatie heeft circa 40 miljoen bezoekers per maand en heeft innovatie hoog in het vaandel staan. Het

Bekijk vacature »

Back end Node.js developer

Functie Het ontwikkelteam bestaat momenteel uit 5 (back-end) Developers, 2 systeembeheerders, 1 DevOps engineer, 1 Tech Lead en 2 Scrum Masters. Samen wordt er doorontwikkeld aan twee SaaS-platformen die in een hoog tempo doorontwikkeld moeten worden. Omdat innovatie een belangrijk speerpunt binnen de organisatie is, wordt er ook continu naar snellere en slimmere oplossingen te bedenken en realiseren. Als Back-end Developer hou jij je dagelijks bezig met vraagstukken zoals: API-development, high volume datastromen, het ontwikkelen van Bots aan de hand van A.I. Daarnaast denk en werk jij mee aan de onlineapplicaties voor klanten. Er wordt zelfstandig en in teamverband gewerkt

Bekijk vacature »
D B

D B

29/05/2015 10:46:56
Quote Anchor link
Hallo,

Ben ondertussen een heel eind verder met mijn Fotogallerij.

Ik loop tegen 2 dingen aan.

1) Omdat ik met JSON werk komt mijn volgorde van albums/foto's niet goed terug.
2) Ik wil een pagina-indeling maken voor bijvoorbeeld 15 foto's per pagina. Onderaan het script probeer ik dit te doen, maar ergens door de functieoproep MakePage en MakePageComplete werkt het script niet meer.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
function loader(){
    $('#list').remove();
    var list = $("<section\/>")
               .attr("id", "list");
    var $loaderdiv = $("<div\/>")
                    .attr("id", "loaderdiv")
                    .attr("class", "loaderdiv");
    var $loader = $("<img\/>")
            .attr("alt", "Loading...")
                  .attr("id", "loader")
                  .attr("src", "http://www.zscwesterhoven.nl/images/ajax-loader.gif");
    $('#contentframe').append(list.append($loaderdiv.append($loader)));
}

function GetAlbums(key){
    loader();
    $.getJSON("https://api.flickr.com/services/rest/?method=flickr.photosets.getList&api_key=" + key + "&user_id=133322121@N07&format=json&jsoncallback=?", function(setdata) {
        $.each(setdata.photosets.photoset, function(a, set) {
            var $linka = $("<a/>")
                .attr("href", "http://www.flickr.com/photos/mjryall/sets/" + set.id)
                .attr("title", set.title._content + ' (' + set.description._content + ')')
                .attr("target", "_blank");
            var $link = $("<a/>")
                .attr("href", "#")
                .attr("title", set.title._content + ' (' + set.description._content + ')')
                .attr("onclick", "javascript:GetFotos('" + set.id + "','" + key + "','" + 1 + "');");
            var $album = $('<div\/>')
        .attr("class", "album");
        var $albumtitle = $('<div\/>')
            .attr("class", "albumtitle")
        .text(set.title._content);
        var $albumdescription = $('<div\/>')
        .attr("class", "albumdescription")
        .text(set.description._content);
            var $albumphotos = $('<div\/>')
        .attr("class", "albumphotos")
        .text(set.photos + " foto's");
        var $albumviews = $('<div\/>')
        .attr("class", "albumviews")
        .text(set.count_views + "x bekeken");

            $.getJSON("https://api.flickr.com/services/rest/?method=flickr.photos.getInfo&api_key=" + key + "&photo_id=" + set.primary + "&format=json&jsoncallback=?", function(albumdata) {
        var $coveroverlaybottom = $('<div\/>')
            .attr("class", "coveroverlaybottom");
        var $coveroverlaytop = $('<div\/>')
            .attr("class", "coveroverlaytop");
            var $albumcover = $('<div\/>')
            .attr("class", "albumcover");
                var $coverimage = $('<img\/>')
                    .attr("src", "https://farm" + albumdata.photo.farm + ".staticflickr.com/" + albumdata.photo.server + "/" + albumdata.photo.id + "_" + albumdata.photo.secret + "_q.jpg")
                    .attr("alt",albumdata.photo.description._content)
                    .attr("class","photoalbum");
                var li = $album.append($link.append($albumcover.append($coverimage)).append($coveroverlaybottom.append($albumdescription).append($albumphotos).append($albumviews)).append($coveroverlaytop.append($albumtitle)));
        MakePage(li);
            });
        });
    });
    MakePageComplete();
}

function GetFotos(id,key,page){
    loader();
    $.getJSON("https://api.flickr.com/services/rest/?method=flickr.photosets.getPhotos&api_key=" + key + "&photoset_id=" + id + "&format=json&jsoncallback=?", function(photoalbumdata) {
        $.each(photoalbumdata.photoset.photo, function(b, photodata) {
            var $photo = $('<div\/>')
                        .attr("class", "photo");
            var $photocover = $('<div\/>')
                            .attr("class","photocover");
            $.getJSON("https://api.flickr.com/services/rest/?method=flickr.photos.getInfo&api_key=" + key + "&photo_id=" + photodata.id + "&format=json&jsoncallback=?", function(photo) {
                var $photoimage = $('<img\/>')
                            .attr("src", "https://farm" + photo.photo.farm + ".staticflickr.com/" + photo.photo.server + "/" + photo.photo.id + "_" + photo.photo.secret + "_q.jpg")
                            .attr("alt","")
                            .attr("class","photo");
                var li = $photo.append($photo.append($photocover.append($photoimage)));
        MakePage(li);
            });
        });
    });
    MakePageComplete();
}

function MakePage(li){
    //Hier wil ik een pagina opdeling gaan maken om de 15 foto's een <div class="pagina1...pagina2"> ofzoiets
    var $link = li;
}
function MakePageComplete(){
    $('#loaderdiv').remove();
        $('#list').append(link);
}


Mijn testpagina: http://www.zscwesterhoven.nl/fotostest.php

Alvast bedankt voor de hulp!
 
PHP hulp

PHP hulp

12/05/2024 17:37:42
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

29/05/2015 13:28:19
Quote Anchor link
Ik zou eens wat tools gaan installeren / gebruiken voor debugging.

Ik heb zojuist gekeken in:
Firefox: F12 > Console > all
IE: F12 > Debugger (misschien moet je op de "play" knop drukken om dingen te tracken)
Chrome: F12 > Console

Deze geven alle direct (of na een refresh als je de console hebt geopend) deze foutmelding weer...

Je script loopt vast omdat link (regel 88) ongedefineerd is.

Daarnaast: tijd om eens een stapje terug te doen. Wat ben je aan het doen: je raadpleegt continu een API voor het opvragen van informatie omtrent foto's / fotoalbums.

Hoe vaak verandert de samenstelling van de (inhoud van de) albums? Je zou de resultaten van de "vragen" die je stelt via de API ook kunnen cachen in lokale database-tabellen. Dit heeft twee voordelen:

- je kunt deze data rechtstreeks via PHP-code manipuleren in plaats van een hele zwik JavaScript te schrijven, waarbij je alles op elkaar moet afstemmen in verband met de aard van je requests (asynchroon, zie andere thread over dit onderwerp)
- je hoeft de API niet elke keer (elke page access) aan te roepen, dit zou je bijvoorbeeld op gezette tijden via een cronjob / bijbehorend "importscript" kunnen doen

Ik zou ff een bezinningsmoment inlassen om te kijken of er misschien niet een andere/eenvoudigere oplossing is voor wat je probeert te bereiken.
 
D B

D B

29/05/2015 15:31:50
Quote Anchor link
Hallo Thomas,

Je hebt inderdaad gelijk dat ik beter een cache/cronjob kan gebruiken. Dit zal ik later inderdaad ook aanpassen.

Maar toch vraag ik me af waarom het nu zo niet werkt. Ik had inderdaad gezien dat ik de foutmelding link niet gedefineerd kreeg. Maar kun je mij uitleggen wat ik hierin dan fout doe? Ik gebruik namelijk eerst MakePage dan zou hij li in link moeten zetten (dit doe ik omdat ik hier nog pagina's omheen zou willen bouwen) en daarna MakePageComplete, maar daar lijkt hij dus het variabel weer kwijt te zijn?

Of heeft dit misschien ook te maken met de reactietijd in JSON en het javascript wat gewoon doorloopt?
 
D B

D B

30/05/2015 17:15:01
Quote Anchor link
Ondertussen toch wel heel benieuwd geworden hoe ik dit dan het beste weg kan schrijven naar een eigen database tabel. Kan iemand mij vertellen hoe ik dit het beste doe?
 
Johan K

Johan K

31/05/2015 00:45:38
Quote Anchor link
Javascript draait op de gebruikers computer en niet op jouw webserver, dat betekend dat jouw webserver nog geen eens weet wat er gebeurd met die images dus laat staan om dit uberhoubt met javascript te doen (hoewel het mogelijk is)

Zoals Thomas vermeld zou cronjobs een oplossing kunnen bieden. Het vereist wel dat je de mogelijkheid hebt om cronjobs uit te kunnen voeren op de server. In Windows kan je dit vertalen naar "Scedualed tasks". Hier kan je documentatie van vinden over het internet aangezien het besturings systeem verschillend is.

Heb je deze toegang niet, zou je een script in PHP kunnen schrijven of vinden op internet die deze functie emuleerd met behulp van een database of file aanmaakt om te kijken wanneer dit voor het laatst is gedaan.
Daarbij moet je ook toegang hebben op je webserver om URL's te openen, bij sommige webhostings staat dit uit en kan je dit ook niet aanzetten. Eventueel zou je dan nog kunnen kijken of cURL werkt op jouw webserver maar is het wat lastiger in gebruikt.

Als je buiten die boot valt zou het wel met ajax moeten en dit verwerken in een post waarbij je de gegevens upload naar je server ten koste van de user die op jouw website komt.

Kortom, het ligt volledig aan jouw situatie wat jouw "beste" oplossing is.
Gewijzigd op 31/05/2015 00:47:15 door Johan K
 
D B

D B

31/05/2015 09:03:52
Quote Anchor link
Hallo Johan,

Ik kan inderdaad cronjobs uitvoeren, maar dan zal ik toch nog via JSON de gegevens uit de API moeten verkrijgen?

Wat ik eigenlijk meer afvraag is, wat doe ik met deze gegevens. Hoe zou ik deze weg kunnen schrijven in mijn database zodat ik alle gegevens heb die ik later nodig heb om aan de websitebezoekers te tonen?

Toevoeging op 31/05/2015 21:56:26:

Iemand die me uit kan leggen hoe ik de gegevens het beste uit de API krijg en weg kan schrijven naar een database?

Ik dacht zelf om de request voor de album lijst uit te voeren en dan per album is in mijn database kijken of deze bestaat en dan van daaruit inladen, mocht ie niet bestaan dan een request uitvoeren en in tabel wegschrijven.

Als laatste voer ik iedere 24 uur een cronjob uit die mijn albumlijst tabel leeggooid, zodat ik alles 1x per dag update.

Is dit een manier om dit in de praktijk te doen?
Gewijzigd op 31/05/2015 21:57:04 door D B
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.