Problemen Fotogallerij

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end developer - working on software for arou

Functie They have recently started looking for an experienced Front-end (mobile/app) developer. Because of the short lines within the team, they are also looking for someone who can communicate with the service desk, sales and support for technical questions. You will join their IT team consisting of about 10 colleagues divided over two teams in rooms opposite each other. Half of these are involved in their front-end. You will work together with, among others, the Architect, 1 senior, 1 junior and there is a Team Leader. In terms of technology, they work with a unique tech-stack, particularly because of the

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar MS Dynamics 365 Projecten

Samengevat: Deze werkgever is de kwaliteitsdienst in de tuinbouwsector. Ben jij een ervaren ontwikkelaar? Heb jij ervaring met Ms Dynamics 365 BC? Vaste baan: Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC ICT MBO 3.500 - 5.000 Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Ons bedrijf bewaakt en bevordert de kwaliteit van producten, processen en ketens in de tuinbouw. Wij kenmerken zich door openheid, ruimte voor initiatief, collegialiteit en zelfontplooiing. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Functie: Voor de vacature als Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Roelofarendsveen MBO

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar start jij in een multidisciplinair team met 7 ontwikkelaars. Dit team is verdeeld onder Front-end ontwikkelaars en backend developers. De backend developers werken voornamelijk aan desktop applicaties in combinatie met backend systemen. Hier ga jij dus ook mee aan de slag! Hierbij wordt voornamelijk gebruik gemaakt van C# .NET, WPF, UWP, XAML en MVVM. WPF, UWP, .NET Core, Azure Devops en Entity Framework. WPF en UWP worden dan ook voornamelijk gebruikt voor de user interface van de desktop applicatie. Het development team is dan ook erg gedreven m.b.t. het ontwikkelen van vooruitstrevende en innovatieve horeca automatiseringsoplossingen.

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Voor jou als junior .NET ontwikkelaar staat er een flinke uitdaging klaar bij dit bedrijf waar jij veel van kan gaan leren. Zo willen zij een flinke uitbreiding doen op het webbased gedeelte dat zij nu hebben en willen zij het standaard deel gaan moderniseren. Jouw team is dan ook op zoek naar een junior .NET ontwikkelaar die het leuk vindt om op basis van research en development aan de slag te gaan. Jouw mening telt mee als het gaat om hoe en met wat deze applicaties gebouwd en herschreven gaan worden. Jouw functie bij dit bedrijf gaat dan

Bekijk vacature »

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van dashboards, webapplicaties en apps voor de eigen IOT-oplossingen. Samen met een vooruitstrevend team van ontwikkelaars en engineers krijgen jullie de opdracht om de sensoren in de apparatuur te scannen en vervolgens de data om te zetten in belangrijke inzichten voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Heb jij ideeën over nieuwe technieken die jullie kunnen implementeren? Hier wordt echt naar je geluisterd en gekeken of jouw idee daadwerkelijk ingezet kan worden; Je gaat aan de slag met de

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Goes zijn wij op zoek naar een enthousiaste software programmeur met PHP/Symfony ervaring. Een gedreven persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel professionele als persoonlijke groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Testen en door ontwikkelen van software; Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Senior developer (PHP en VB.NET)

Functie De development afdeling bestaat uit 2 teams. Het productteam (10 developers) is verantwoordelijk voor verschillende applicaties met als doel om zoveel mogelijk te automatiseren en uit te werken tot standaard software. Met diverse Solutions Architecten en ervaren developers denken ze voortdurend mee met hun klanten en bouwen ze de basis van het uiteindelijke maatwerk dat wordt geleverd. Hiernaast hebben ze een maatwerk/projectteam. Dit team bestaat momenteel uit 8 developers (junior tot senior) en is verantwoordelijk voor het maatwerk in hun klantprojecten. Momenteel zijn ze op zoek naar een senior developer die aan de slag gaat in het productteam. Hierin

Bekijk vacature »

Senior Applicatie ontwikkelaar Java

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving We verwachten van je,

Bekijk vacature »

PHP developer - Digital Agency

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op de functionele aspecten, zodat

Bekijk vacature »

Senior Mobile Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Mobile Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Cloud Engineer

Ben jij een ervaren Cloud Engineer die complexe omgevingen kan overzien en wil je graag in vaste dienst werken bij een professioneel en kleinschalig bedrijf waar je een belangrijke rol kan spelen? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen specialistische IT monitoring software die we als SaaS oplossing verkopen aan grote bedrijven in Europa en de VS. We zijn een Nederlands bedrijf met een goede sfeer en met grote waardering voor de persoonlijke inbreng en kwaliteiten van onze medewerkers. Wij zoeken een ervaren Cloud Engineer met academisch denkniveau die verantwoordelijk wordt voor het beheer van de cloud infrastructuur voor onze Europese klanten.

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »
D B

D B

29/05/2015 10:46:56
Quote Anchor link
Hallo,

Ben ondertussen een heel eind verder met mijn Fotogallerij.

Ik loop tegen 2 dingen aan.

1) Omdat ik met JSON werk komt mijn volgorde van albums/foto's niet goed terug.
2) Ik wil een pagina-indeling maken voor bijvoorbeeld 15 foto's per pagina. Onderaan het script probeer ik dit te doen, maar ergens door de functieoproep MakePage en MakePageComplete werkt het script niet meer.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
function loader(){
    $('#list').remove();
    var list = $("<section\/>")
               .attr("id", "list");
    var $loaderdiv = $("<div\/>")
                    .attr("id", "loaderdiv")
                    .attr("class", "loaderdiv");
    var $loader = $("<img\/>")
            .attr("alt", "Loading...")
                  .attr("id", "loader")
                  .attr("src", "http://www.zscwesterhoven.nl/images/ajax-loader.gif");
    $('#contentframe').append(list.append($loaderdiv.append($loader)));
}

function GetAlbums(key){
    loader();
    $.getJSON("https://api.flickr.com/services/rest/?method=flickr.photosets.getList&api_key=" + key + "&user_id=133322121@N07&format=json&jsoncallback=?", function(setdata) {
        $.each(setdata.photosets.photoset, function(a, set) {
            var $linka = $("<a/>")
                .attr("href", "http://www.flickr.com/photos/mjryall/sets/" + set.id)
                .attr("title", set.title._content + ' (' + set.description._content + ')')
                .attr("target", "_blank");
            var $link = $("<a/>")
                .attr("href", "#")
                .attr("title", set.title._content + ' (' + set.description._content + ')')
                .attr("onclick", "javascript:GetFotos('" + set.id + "','" + key + "','" + 1 + "');");
            var $album = $('<div\/>')
        .attr("class", "album");
        var $albumtitle = $('<div\/>')
            .attr("class", "albumtitle")
        .text(set.title._content);
        var $albumdescription = $('<div\/>')
        .attr("class", "albumdescription")
        .text(set.description._content);
            var $albumphotos = $('<div\/>')
        .attr("class", "albumphotos")
        .text(set.photos + " foto's");
        var $albumviews = $('<div\/>')
        .attr("class", "albumviews")
        .text(set.count_views + "x bekeken");

            $.getJSON("https://api.flickr.com/services/rest/?method=flickr.photos.getInfo&api_key=" + key + "&photo_id=" + set.primary + "&format=json&jsoncallback=?", function(albumdata) {
        var $coveroverlaybottom = $('<div\/>')
            .attr("class", "coveroverlaybottom");
        var $coveroverlaytop = $('<div\/>')
            .attr("class", "coveroverlaytop");
            var $albumcover = $('<div\/>')
            .attr("class", "albumcover");
                var $coverimage = $('<img\/>')
                    .attr("src", "https://farm" + albumdata.photo.farm + ".staticflickr.com/" + albumdata.photo.server + "/" + albumdata.photo.id + "_" + albumdata.photo.secret + "_q.jpg")
                    .attr("alt",albumdata.photo.description._content)
                    .attr("class","photoalbum");
                var li = $album.append($link.append($albumcover.append($coverimage)).append($coveroverlaybottom.append($albumdescription).append($albumphotos).append($albumviews)).append($coveroverlaytop.append($albumtitle)));
        MakePage(li);
            });
        });
    });
    MakePageComplete();
}

function GetFotos(id,key,page){
    loader();
    $.getJSON("https://api.flickr.com/services/rest/?method=flickr.photosets.getPhotos&api_key=" + key + "&photoset_id=" + id + "&format=json&jsoncallback=?", function(photoalbumdata) {
        $.each(photoalbumdata.photoset.photo, function(b, photodata) {
            var $photo = $('<div\/>')
                        .attr("class", "photo");
            var $photocover = $('<div\/>')
                            .attr("class","photocover");
            $.getJSON("https://api.flickr.com/services/rest/?method=flickr.photos.getInfo&api_key=" + key + "&photo_id=" + photodata.id + "&format=json&jsoncallback=?", function(photo) {
                var $photoimage = $('<img\/>')
                            .attr("src", "https://farm" + photo.photo.farm + ".staticflickr.com/" + photo.photo.server + "/" + photo.photo.id + "_" + photo.photo.secret + "_q.jpg")
                            .attr("alt","")
                            .attr("class","photo");
                var li = $photo.append($photo.append($photocover.append($photoimage)));
        MakePage(li);
            });
        });
    });
    MakePageComplete();
}

function MakePage(li){
    //Hier wil ik een pagina opdeling gaan maken om de 15 foto's een <div class="pagina1...pagina2"> ofzoiets
    var $link = li;
}
function MakePageComplete(){
    $('#loaderdiv').remove();
        $('#list').append(link);
}


Mijn testpagina: http://www.zscwesterhoven.nl/fotostest.php

Alvast bedankt voor de hulp!
 
PHP hulp

PHP hulp

13/05/2024 10:27:54
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

29/05/2015 13:28:19
Quote Anchor link
Ik zou eens wat tools gaan installeren / gebruiken voor debugging.

Ik heb zojuist gekeken in:
Firefox: F12 > Console > all
IE: F12 > Debugger (misschien moet je op de "play" knop drukken om dingen te tracken)
Chrome: F12 > Console

Deze geven alle direct (of na een refresh als je de console hebt geopend) deze foutmelding weer...

Je script loopt vast omdat link (regel 88) ongedefineerd is.

Daarnaast: tijd om eens een stapje terug te doen. Wat ben je aan het doen: je raadpleegt continu een API voor het opvragen van informatie omtrent foto's / fotoalbums.

Hoe vaak verandert de samenstelling van de (inhoud van de) albums? Je zou de resultaten van de "vragen" die je stelt via de API ook kunnen cachen in lokale database-tabellen. Dit heeft twee voordelen:

- je kunt deze data rechtstreeks via PHP-code manipuleren in plaats van een hele zwik JavaScript te schrijven, waarbij je alles op elkaar moet afstemmen in verband met de aard van je requests (asynchroon, zie andere thread over dit onderwerp)
- je hoeft de API niet elke keer (elke page access) aan te roepen, dit zou je bijvoorbeeld op gezette tijden via een cronjob / bijbehorend "importscript" kunnen doen

Ik zou ff een bezinningsmoment inlassen om te kijken of er misschien niet een andere/eenvoudigere oplossing is voor wat je probeert te bereiken.
 
D B

D B

29/05/2015 15:31:50
Quote Anchor link
Hallo Thomas,

Je hebt inderdaad gelijk dat ik beter een cache/cronjob kan gebruiken. Dit zal ik later inderdaad ook aanpassen.

Maar toch vraag ik me af waarom het nu zo niet werkt. Ik had inderdaad gezien dat ik de foutmelding link niet gedefineerd kreeg. Maar kun je mij uitleggen wat ik hierin dan fout doe? Ik gebruik namelijk eerst MakePage dan zou hij li in link moeten zetten (dit doe ik omdat ik hier nog pagina's omheen zou willen bouwen) en daarna MakePageComplete, maar daar lijkt hij dus het variabel weer kwijt te zijn?

Of heeft dit misschien ook te maken met de reactietijd in JSON en het javascript wat gewoon doorloopt?
 
D B

D B

30/05/2015 17:15:01
Quote Anchor link
Ondertussen toch wel heel benieuwd geworden hoe ik dit dan het beste weg kan schrijven naar een eigen database tabel. Kan iemand mij vertellen hoe ik dit het beste doe?
 
Johan K

Johan K

31/05/2015 00:45:38
Quote Anchor link
Javascript draait op de gebruikers computer en niet op jouw webserver, dat betekend dat jouw webserver nog geen eens weet wat er gebeurd met die images dus laat staan om dit uberhoubt met javascript te doen (hoewel het mogelijk is)

Zoals Thomas vermeld zou cronjobs een oplossing kunnen bieden. Het vereist wel dat je de mogelijkheid hebt om cronjobs uit te kunnen voeren op de server. In Windows kan je dit vertalen naar "Scedualed tasks". Hier kan je documentatie van vinden over het internet aangezien het besturings systeem verschillend is.

Heb je deze toegang niet, zou je een script in PHP kunnen schrijven of vinden op internet die deze functie emuleerd met behulp van een database of file aanmaakt om te kijken wanneer dit voor het laatst is gedaan.
Daarbij moet je ook toegang hebben op je webserver om URL's te openen, bij sommige webhostings staat dit uit en kan je dit ook niet aanzetten. Eventueel zou je dan nog kunnen kijken of cURL werkt op jouw webserver maar is het wat lastiger in gebruikt.

Als je buiten die boot valt zou het wel met ajax moeten en dit verwerken in een post waarbij je de gegevens upload naar je server ten koste van de user die op jouw website komt.

Kortom, het ligt volledig aan jouw situatie wat jouw "beste" oplossing is.
Gewijzigd op 31/05/2015 00:47:15 door Johan K
 
D B

D B

31/05/2015 09:03:52
Quote Anchor link
Hallo Johan,

Ik kan inderdaad cronjobs uitvoeren, maar dan zal ik toch nog via JSON de gegevens uit de API moeten verkrijgen?

Wat ik eigenlijk meer afvraag is, wat doe ik met deze gegevens. Hoe zou ik deze weg kunnen schrijven in mijn database zodat ik alle gegevens heb die ik later nodig heb om aan de websitebezoekers te tonen?

Toevoeging op 31/05/2015 21:56:26:

Iemand die me uit kan leggen hoe ik de gegevens het beste uit de API krijg en weg kan schrijven naar een database?

Ik dacht zelf om de request voor de album lijst uit te voeren en dan per album is in mijn database kijken of deze bestaat en dan van daaruit inladen, mocht ie niet bestaan dan een request uitvoeren en in tabel wegschrijven.

Als laatste voer ik iedere 24 uur een cronjob uit die mijn albumlijst tabel leeggooid, zodat ik alles 1x per dag update.

Is dit een manier om dit in de praktijk te doen?
Gewijzigd op 31/05/2015 21:57:04 door D B
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.