querybuilder

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar start jij in een multidisciplinair team met 7 ontwikkelaars. Dit team is verdeeld onder Front-end ontwikkelaars en backend developers. De backend developers werken voornamelijk aan desktop applicaties in combinatie met backend systemen. Hier ga jij dus ook mee aan de slag! Hierbij wordt voornamelijk gebruik gemaakt van C# .NET, WPF, UWP, XAML en MVVM. WPF, UWP, .NET Core, Azure Devops en Entity Framework. WPF en UWP worden dan ook voornamelijk gebruikt voor de user interface van de desktop applicatie. Het development team is dan ook erg gedreven m.b.t. het ontwikkelen van vooruitstrevende en innovatieve horeca automatiseringsoplossingen.

Bekijk vacature »

Front-End Developer

Als Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Front-End Developer bij Coolblue? Als Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Je krijgt energie van het bedenken van creatieve oplossingen en presenteert dit graag binnen het team. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te

Bekijk vacature »

Back-end Developer C#

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben jij een ervaren back-end developer, die graag in een in-house functie wil werken? Passen de woorden innovatie, programmeren en teamspeler bij jou? Zoek niet verder en lees snel verder. Voor een echt familiebedrijf in de regio van Uden ben ik op zoek naar een back-end developer, die met name kennis heeft van C# en .NET. Jij gaat de interne applicaties verder optimaliseren en nieuwe features ontwikkelen. Verder ga je de volgende werkzaamheden uitvoeren: Ondersteunen gebruikers; Uitvoeren van analyses van de software/applicaties; Maken van functionele ontwerpen en deze door vertalen

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP / Laravel Developer voor een IT-consultancy in de omgeving van Hoofddorp! Ben jij op zoek naar een leuke nieuwe uitdaging binnen een veelzijdige werkomgeving? Lees dan snel verder! Binnen dit bedrijf werk je in een ontwikkelteam, waarin je zeer betrokken bent en meedenkt over softwareoplossingen. Binnen dit Team hou je je bezig met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken;

Bekijk vacature »

Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij komt terecht binnen een informeel team waarin je verantwoordelijk bent voor de backend systemen voor grote klanten als Ziggo en KPN. Als Medior Java developer werk je in teamverband en soms individueel. Gedurende de werkweek zal je veelvuldig sparren met je collega’s voor een goede implementatie van de software. Ben jij een echte Java developer? Ben je geïnteresseerd in de nieuwste technieken en de laatste ontwikkelingen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Eisen Wat wordt er van jou verwacht? • Minimaal HBO/WO denk- en werkniveau; • Analytisch sterk, open

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Ontwikkelen in Blazor; Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie. Hier ga je werken Binnen deze organisatie werken duizenden mensen binnen allerlei verschillende disciplines. Tevens hebben zij veel specialiteiten in huis, waaronder ook .Net Developers. Ter uitbreiding van een nieuw team en ter ondersteuning van het project zijn ze opzoek naar een nieuwe collega voor het team. Als C#.NET Developer zal jij je

Bekijk vacature »

Front end developer React Sportgames

Functie Als Front end developer ga jij aan de slag bij een gave en bekende organisatie op het gebied van sportgames. Jij gaat aan de slag in een scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als scrumteam werken ze in drie wekelijkse sprints en begin je iedere ochtend met een stand-up. Als Front end developer werk jij bij deze organisatie voornamelijk met Javascript, html, css en React. Er wordt veel gebruikt gemaakt ook van C#, Docker en Kubernetes. Het team hecht veel waarde aan het leveren van hoogwaardige

Bekijk vacature »

Software Developer Mendix / Maatschappelijk Betrok

Dit ga je doen Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Werken met Scrum methodiek; Ontwikkelen van vooruitstrevende oplossingen; Meedenken over nieuwe applicaties en ontwikkelingen; On the job eigen maken van de Mendix omgeving. Hier ga je werken Deze dynamische en snelgroeiende organisatie begeeft zich in de recyclingbranche. Zij nemen op duurzame en efficiënte manier de recycling op zich. Vanwege hun snelle groei zijn zij op zoek naar een young professional die zich graag wilt ontwikkelen als Mendix Developer. Je komt te werken binnen een IT team van +/- 15 medewerkers. Het huidige ‘vaste’

Bekijk vacature »

Node.js developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Ervaren C#.NET developer

Functieomschrijving We zijn op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur voor een moderne werkgever in de regio Prinsenbeek. Als programmeur zal je bezig zijn met het ontwikkelen van op maat gemaakte webapplicaties voor verschillende klanten, waarbij je ervoor zorgt dat complexe processen zo goed mogelijk worden ondersteund. Je takenpakket omvat onder andere: Werken met databases en dataopslagoplossingen, implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens, evenals het schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen. Het ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties. Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen. Het schrijven van hoogwaardige en herbruikbare codes.

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar MS Dynamics 365 Projecten

Samengevat: Deze werkgever is de kwaliteitsdienst in de tuinbouwsector. Ben jij een ervaren ontwikkelaar? Heb jij ervaring met Ms Dynamics 365 BC? Vaste baan: Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC ICT MBO 3.500 - 5.000 Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Ons bedrijf bewaakt en bevordert de kwaliteit van producten, processen en ketens in de tuinbouw. Wij kenmerken zich door openheid, ruimte voor initiatief, collegialiteit en zelfontplooiing. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Functie: Voor de vacature als Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Roelofarendsveen MBO

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Identity & Access Management

Dit ga je doen Als Identity & Access Management Ontwikkelaar zorg jij er voor dat studenten, medewerkers en docenten de juiste benodigdheden op het juiste moment kunnen gebruiken; Het juist opslaan van onderzoeksdata en het openbaar beschikbaar stellen van publicaties (Open Access); Studenten, collega's en wetenschappers ondersteunen; Agile en Scrum werken; Technisch Applicatiebeheer; Ontwikkelen in One Identity Manager en VB.NET. Hier ga je werken Als Ontwikkelaar kom je terecht in een hecht team die zich richt op wetenschappelijke informatie en ICT. Jij bent degene die er voor zorgt dat alle informatie, uit diverse onderzoeken, bij de juiste personen terecht komt.

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

De rol van Lead C++ Developer Als Lead C++ developer bij KUBUS word je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de desktop applicaties van BIMcollab, ons platform voor 3D model-validatie en issue-management bedoeld om de kwaliteit van 3D design-modellen voor gebouwen te verbeteren. Betere 3D modellen leiden tot betere gebouwen, dus zo draag je bij aan verduurzaming van de gebouwde omgeving met slimmer gebruik van materialen, minder verspilling en energie-efficiënte gebouwen. Een goede gebruikerservaring staat bij ons hoog in het vaandel; we gaan in onze ontwikkeling voor innovatie en kwaliteit. In je rol als

Bekijk vacature »
Jan R

Jan R

17/04/2014 07:59:07
Quote Anchor link
Hi,

Is er ergens een goede querybuider voor mysql te vinden. liefst gratis en werkbaar onder wamp. onder phpmyAdmin kan je geen joins maken of je moet zelf typen. Gisteren is het me nog eens gelukt :) maar soms zijn ze, voor mij dan och, heel moeilijk.

Jan
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 01:15:18
 
Ivo P

Ivo P

17/04/2014 09:50:05
Quote Anchor link
zo heel moeilijk zijn joins niet.

Ik denk dat het eerder aan een probleem in inzicht is hoe je tabellen in verhouding tot elkaar staan.
Zelf heb ik bij een groter project een printout van de database layout naast me hangen.

Hierin staan de tabellen getekend, met de kolommen genoemd in het blokje;
en tussen de tabellen lopen lijntjes die aangeven dan tabel X een foreign key van tabel Y nodig heeft.

Bijvoorbeeld
De tabel kamers heeft een kolom flat_id
En tussen de tabel kamers en flats loopt een lijntje dat aangeeft dat een kamer hoort bij een flat (studentenhuizen).

Zo'n join zou dan worden

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
SELECT kamers.*, flats.naam
FROM kamers
JOIN flats ON flats.flat_id = kamers.flat_id
WHERE kamer_id = 123;


dat is een vrij simpele opzet.
Goed, je kunt dit niet bij elkaar klikken, maar dat is ook bijna niet te doen, zonder inzicht van de verhoudingen tussen de tabellen.
Als je zelf een query bij elkaar mag slepen met een tool, dan zou het misschien wel mogelijk worden om de tabel geslachten (student/studentin) bij een kamer te slepen.

Heb je nodig om te weten of een kamer door een man of vrouw gehuurd wordt?
Dan bouw ik zo'n query in stappen op:

eerst een join van kamer naar huurder.
Dan van huurder naar geslachten

En zo kom je dan soms inderdaad op een query uit met 3 of 4 stappen.
Maar zolang je de query tabel voor tabel uitbreidt, is het niet zo heel complex

Toevoeging op 17/04/2014 09:50:55:

zelf gebruik ik Datanamic Dezign om de db te tekenen, maar er zijn ook de nodige gratis tools (mysql workbench?)
 
Jan R

Jan R

17/04/2014 09:58:19
Quote Anchor link
Bij enkelvoudige joins heb ik ook geen probleem. Het probleem ontstaat als er meerdere tabellen naar dezelfde velden wijzen of als tabellen meerdere keren moeten voorkomen.

Toch alvast bedankt voor een snel antwoord.

Jan
 
Ivo P

Ivo P

17/04/2014 10:00:36
Quote Anchor link
Meerdere keren dezelfde tabel nodig: alias toekennen (met een zinnige naam)
 
Reshad F

Reshad F

17/04/2014 10:58:11
Quote Anchor link
Ik denk dat het slimmer is om een goed boek over sql te kopen / googlen / oefenen. Als je niet weet wat je doet dan zal je er niks mee opschieten.
 
Michel Koonen

Michel Koonen

17/04/2014 13:04:24
Quote Anchor link
Ik heb dbForge Query Builder for MySQL gebruikt (gedurende 1 maand gratis) en dat was zeer hulpzaam en je kunt direct de resultaten van de query zien.
 
Jan R

Jan R

17/04/2014 14:07:09
Quote Anchor link
@michel koonen Bedankt
@ivo P Dat doe ik al.
@ Reshad F Ik heb al een kennis van sql. meervoudige blijft altijd een beetje zoeken. Gelukkig help google veel. Oefenen is iets anders. Als je het nodig hebt moet het werken en oefenen als je het niet nodig hebt werkt niet echt :)


Toch bedankt allen.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

17/04/2014 14:49:27
Quote Anchor link
Jan R op 17/04/2014 07:59:07:
Onder phpmyAdmin kan je geen joins maken of je moet zelf typen. Gisteren is het me nog eens gelukt :) maar soms zijn ze, voor mij dan och, heel moeilijk.
phpMyAdmin heeft een grafische query builder aan boord: klik op de tab Query opbouwen en vervolgens op de link Overschakelen op visuele builder. Met de knoppenbalk rechtsboven kun je, onder andere, JOINs tekenen.

Afbeelding
 
Jan R

Jan R

17/04/2014 15:30:32
Quote Anchor link
Sorry hoor maar ik zie geen visuele builder.
Net even naar een nieuwe versie gekeken en ook daar heb ik dat niet.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

17/04/2014 15:46:56
Quote Anchor link
Als ik het goed heb, heb je phpMyAdmin 3.4.0 of hoger nodig.

Je kunt op de demo http://demo.phpmyadmin.net/STABLE/ inloggen met de gebruikersnaam root zonder wachtwoord. Daarna eerst links een database selecteren (dat was het misschien) en vervolgens Query opbouwen > Overschakelen op visuele builder kiezen.
Gewijzigd op 17/04/2014 15:51:42 door Ward van der Put
 
Michael -

Michael -

17/04/2014 15:55:51
Quote Anchor link
Ik heb hier versie 3.4.1 maar daar is de link 'Overschakelen op visuele builder' niet zichtbaar.
Of het staat uit, of er is een nieuwere versie nodig.
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

17/04/2014 17:12:01
Quote Anchor link
@Ivo: heerlijk programma MySQL Workbench!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.