querybuilder

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front end developer binnen het onderwijs

Functie Het doel van dit team is om te zorgen dat de studenten altijd op de hoogte zijn van relevante informatie en de mogelijkheid hebben om online vragen te stellen. Hiervoor hebben ze een portal ontwikkeld. De app is echt een greenfield project met een eigen inrichting middels cloud. De ontwikkeling wordt gedaan door gebruik te maken van oa. Javascript, React, CSS, Next.js, GraphQL in een Azure Cloud omgeving. Daarnaast gebruiken ze tooling als Figma, storybook, Jest en Github. De complexiteit in deze rol zit hem in het feit dat data uit verschillende bronsystemen komt waarbij er zowel gekoppeld wordt

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen Je gaat aan de slag in het websites team of portals team waarin je je bezighoudt met concept & design, implementatie en ook een stukje bugfixing en onderhoud; Je werkt met je team volgens de Scrum werkwijze; Zo adviseer je ook de PO & Scrum Master over de technische architectuur, koppelingen en integratie met externe systemen en API’s; Je blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van C# / .NET en deelt deze kennis binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Senior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als Senior .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag met complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek (denk aan ECT) en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

Back-end developer

Dit ga je doen Development d.m.v. XQuery, JSON/XML en REST API's; Ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform; Koppelingen maken met de NoSQL database; Testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten; Samenwerking met andere front- en back-end ontwikkelaars. Hier ga je werken Voor een vooruitstrevende organisatie binnen de zorg in Den Haag zijn wij opzoek naar een Back-end Developer die ervaring heeft met o.a.XQuery en Vue.JS of daarin graag zou willen ontwikkelen. Je zal ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform en koppelingen maken met de NoSQL database. Ook het testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten behoort tot jouw

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12946 Introductie We are looking for a Java Developer! Our client is one of the most innovation companies located within the Netherlands. We provide high quality software in a high-tech and challenging market. Functieomschrijving The department is specialized in creating and developing high quality software for manufacturing automation in a high tech environment. We strive to provide our clients with high quality software and deliver state of the art solutions in a variety of ways. Creating software infrastructure using Java SE / EE Create applications to fine tune manufacturing processes

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg waar jij de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je gaat projecten vanaf het begin tot het eind begeleiden. Je sluit aan bij meetings met klanten om hun processen in kaart te brengen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt

Bekijk vacature »

Lasrobotprogrammeur/operator

Heb je interesse in trekkers en beschik je overvlijmscherpse precisie? Solliciteer dan op deze vacature! Als Lasoperator ben je vooral bezig met het maken van nieuwe lasrobotprogramma’s en het optimaliseren van bestaande programma’s, zowel online als offline (incl. het bedienen van de Lasrobots). Daarnaast draag je bij aan een optimaal rendement van de las robots. Verder heb je de volgende werkzaamheden: Het meewerken als operator c.q. Robotlassen niveau 2 (van complexe samenstellingen/halffabricaten), het om- en instellen van de diverse stations van lasmallen (productdragers), het afwerken van laswerk (verwijderen lasspetters en oxiden), het bewaken van de machineplanning (op bewerkingen) incl. de

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving Ben jij een getalenteerde PHP Developer en aan de slag in een gemotiveerd team? Lees dan snel verder! Voor onze opdrachtgever in de omgeving van Valkenswaard zijn we op zoek naar een ervaren PHP developer. Jij gaat hier zorg dragen voor het optimaliseren en up-to-date houden van de bestaande applicaties. Je werkt verder aan de applicaties die jij verder ontwikkelt. Dit doe je voornamelijk met PHP en MySQL. Verder ga je je bezig houden met: Het uitbouwen van het E-commerce software platform. Deelnemen aan overleggen met het team. Het ondersteunen van jouw team developers (3 man) en helpen

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een ontwikkelteam met 7 .NET developers. In ons team werken er drie senior .NET developer, twee medior .NET developers en twee junior .NET developers. Er is dan ook genoeg senioriteit in ons team om jou te kunnen bieden wat jij nodig hebt! Wij werken in scrum en hebben drie wekelijkste sprints. Daarnaast doen wij minimaal vier keer per jaar een release. Ons platform is ontzettend complex en groot. Het is dan ook in het begin belangrijk dat jij de processen gaat begrijpen. Jij krijgt dan ook een cursus om beter te begrijpen

Bekijk vacature »

Ervaren C#.NET developer

Functieomschrijving We zijn op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur voor een moderne werkgever in de regio Prinsenbeek. Als programmeur zal je bezig zijn met het ontwikkelen van op maat gemaakte webapplicaties voor verschillende klanten, waarbij je ervoor zorgt dat complexe processen zo goed mogelijk worden ondersteund. Je takenpakket omvat onder andere: Werken met databases en dataopslagoplossingen, implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens, evenals het schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen. Het ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties. Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen. Het schrijven van hoogwaardige en herbruikbare codes.

Bekijk vacature »

Senior Software Developer C++

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Vacature ID: 13342 Introductie Do you want to work for one of the most innovative companies located in the region of Eindhoven. Currently Due to growth we are looking for a Senior Software Developer. Our client is a high-tech company with international roots and can provide you with a challenging opportunity. Functieomschrijving Responsibilities: Design, develop, and maintain high-quality software applications in C++ Collaborate with other engineers, product managers, and stakeholders to understand requirements and develop solutions Write clean, maintainable, and efficient code Conduct thorough testing and debugging to ensure high-quality software Optimize applications for

Bekijk vacature »
Jan R

Jan R

17/04/2014 07:59:07
Quote Anchor link
Hi,

Is er ergens een goede querybuider voor mysql te vinden. liefst gratis en werkbaar onder wamp. onder phpmyAdmin kan je geen joins maken of je moet zelf typen. Gisteren is het me nog eens gelukt :) maar soms zijn ze, voor mij dan och, heel moeilijk.

Jan
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 00:19:48
 
Ivo P

Ivo P

17/04/2014 09:50:05
Quote Anchor link
zo heel moeilijk zijn joins niet.

Ik denk dat het eerder aan een probleem in inzicht is hoe je tabellen in verhouding tot elkaar staan.
Zelf heb ik bij een groter project een printout van de database layout naast me hangen.

Hierin staan de tabellen getekend, met de kolommen genoemd in het blokje;
en tussen de tabellen lopen lijntjes die aangeven dan tabel X een foreign key van tabel Y nodig heeft.

Bijvoorbeeld
De tabel kamers heeft een kolom flat_id
En tussen de tabel kamers en flats loopt een lijntje dat aangeeft dat een kamer hoort bij een flat (studentenhuizen).

Zo'n join zou dan worden

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
SELECT kamers.*, flats.naam
FROM kamers
JOIN flats ON flats.flat_id = kamers.flat_id
WHERE kamer_id = 123;


dat is een vrij simpele opzet.
Goed, je kunt dit niet bij elkaar klikken, maar dat is ook bijna niet te doen, zonder inzicht van de verhoudingen tussen de tabellen.
Als je zelf een query bij elkaar mag slepen met een tool, dan zou het misschien wel mogelijk worden om de tabel geslachten (student/studentin) bij een kamer te slepen.

Heb je nodig om te weten of een kamer door een man of vrouw gehuurd wordt?
Dan bouw ik zo'n query in stappen op:

eerst een join van kamer naar huurder.
Dan van huurder naar geslachten

En zo kom je dan soms inderdaad op een query uit met 3 of 4 stappen.
Maar zolang je de query tabel voor tabel uitbreidt, is het niet zo heel complex

Toevoeging op 17/04/2014 09:50:55:

zelf gebruik ik Datanamic Dezign om de db te tekenen, maar er zijn ook de nodige gratis tools (mysql workbench?)
 
Jan R

Jan R

17/04/2014 09:58:19
Quote Anchor link
Bij enkelvoudige joins heb ik ook geen probleem. Het probleem ontstaat als er meerdere tabellen naar dezelfde velden wijzen of als tabellen meerdere keren moeten voorkomen.

Toch alvast bedankt voor een snel antwoord.

Jan
 
Ivo P

Ivo P

17/04/2014 10:00:36
Quote Anchor link
Meerdere keren dezelfde tabel nodig: alias toekennen (met een zinnige naam)
 
Reshad F

Reshad F

17/04/2014 10:58:11
Quote Anchor link
Ik denk dat het slimmer is om een goed boek over sql te kopen / googlen / oefenen. Als je niet weet wat je doet dan zal je er niks mee opschieten.
 
Michel Koonen

Michel Koonen

17/04/2014 13:04:24
Quote Anchor link
Ik heb dbForge Query Builder for MySQL gebruikt (gedurende 1 maand gratis) en dat was zeer hulpzaam en je kunt direct de resultaten van de query zien.
 
Jan R

Jan R

17/04/2014 14:07:09
Quote Anchor link
@michel koonen Bedankt
@ivo P Dat doe ik al.
@ Reshad F Ik heb al een kennis van sql. meervoudige blijft altijd een beetje zoeken. Gelukkig help google veel. Oefenen is iets anders. Als je het nodig hebt moet het werken en oefenen als je het niet nodig hebt werkt niet echt :)


Toch bedankt allen.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

17/04/2014 14:49:27
Quote Anchor link
Jan R op 17/04/2014 07:59:07:
Onder phpmyAdmin kan je geen joins maken of je moet zelf typen. Gisteren is het me nog eens gelukt :) maar soms zijn ze, voor mij dan och, heel moeilijk.
phpMyAdmin heeft een grafische query builder aan boord: klik op de tab Query opbouwen en vervolgens op de link Overschakelen op visuele builder. Met de knoppenbalk rechtsboven kun je, onder andere, JOINs tekenen.

Afbeelding
 
Jan R

Jan R

17/04/2014 15:30:32
Quote Anchor link
Sorry hoor maar ik zie geen visuele builder.
Net even naar een nieuwe versie gekeken en ook daar heb ik dat niet.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

17/04/2014 15:46:56
Quote Anchor link
Als ik het goed heb, heb je phpMyAdmin 3.4.0 of hoger nodig.

Je kunt op de demo http://demo.phpmyadmin.net/STABLE/ inloggen met de gebruikersnaam root zonder wachtwoord. Daarna eerst links een database selecteren (dat was het misschien) en vervolgens Query opbouwen > Overschakelen op visuele builder kiezen.
Gewijzigd op 17/04/2014 15:51:42 door Ward van der Put
 
Michael -

Michael -

17/04/2014 15:55:51
Quote Anchor link
Ik heb hier versie 3.4.1 maar daar is de link 'Overschakelen op visuele builder' niet zichtbaar.
Of het staat uit, of er is een nieuwere versie nodig.
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

17/04/2014 17:12:01
Quote Anchor link
@Ivo: heerlijk programma MySQL Workbench!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.