Regex

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end Developer

Dit ga je doen Doorontwikkelen van software; Ontwikkelen en testen van nieuwe functionaliteiten; Implementaties van nieuwe functionaliteiten en updates; Verzorgen van technische migraties naar nieuwe frameworks; Verwerken van incidenten. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de regio Amsterdam, draagt bij aan het verbeteren van de veiligheid en efficiëntie van de Nederlandse infrastructuur door het ontwikkelen van afgemeten software oplossingen. Zo passen zij location intelligence toe om onderhoud en reparaties efficiënt te laten verlopen. Verder zorgen deze systemen dat incidenten zo snel mogelijk worden opgelost. Als Front-end Developer ben jij samen met je team betrokken met het (door)ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Low Code Developer voor o.a. overheidsprojecten!

Bedrijfsomschrijving Wil jij ook behoren tot de specialist in Low Code? Dan zou ik zeker aanraden om verder te lezen. Deze organisatie is ooit opgericht door twee studenten en is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze werkgever met een groot aanzien op Low Code projecten. De sfeer is echter niet veranderd, er heerst een informele sfeer met een open deuren beleid, en hierin mag de eigen bar natuurlijk niet ontbreken. Momenteel maakt deze organisatie een flinke groei door en hier kan jij natuurlijk niet bij ontbreken. Daarom ben ik op zoek naar Low Code Developers met een degelijke technische achtergrond. Kennis

Bekijk vacature »

Full stack developer Node.js, React Remote

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

PHP Back-end Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Starter Werklocatie: Nijmegen Vacature ID: 13633 Introductie OUr client develop websites, webshops, and digital environments that are used by many visitors daily. They are seeking an experienced PHP-Developer Back-end to join the team. If you're looking for a position where you can tackle challenging, innovative, and multidisciplinary ICT projects and make a difference, this vacancy might be for you! Functieomschrijving As a PHP developer, you'll develop websites and digital environments used by many visitors daily. You'll work as a back-end developer and want to continuously develop in this field. You can work independently and efficiently,

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving Altijd al willen werken bij een snelgroeiend bedrijf, actief in de logistieke sector? Dit is je kans! Ik ben op zoek naar een ervaren SQL Developer in de omgeving Tilburg. Dit bedrijf is gespecialiseerd in in de ontwikkeling van software en maatwerk oplossingen voor het automatiseren van logistieke processen. Klanten zijn o.a. BOL en andere grote distributiecentrums. Jouw taken worden vooral: Verantwoordelijk voor ontwikkelen van stored procedures, voor snelle afhandeling van data; Optimalisatie van de SQL query's en T-SQL query's; Jij gaat je bezig houden met ontwerpen, ontwikkelen en optimaliseren van de MS SQL Databases; In deze functie

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Het onderhouden, ontwikkelen en testen van front-end software van diverse klant- en medewerkersapplicaties; Het ontwikkelen van maatwerk front-end oplossingen in Vue.js en participeren in een scrumteam; Mede-verantwoordelijk voor het begeleiden en coachen van drie junior front-end developers; Verantwoordelijk voor code-reviews en het opstellen van de juiste documentatie zoals userstories en API ontwerp; Participeren in diverse projecten t.b.v. optimalisatie van diverse applicaties; Het opzetten van API koppelingen met externe applicaties. Hier ga je werken Betreffende organisatie is gevestigd in de regio van Swifterbant en is al ruim 20 jaar lang bedreven in het ontwikkelen en aanbieden van

Bekijk vacature »

Backend developer

Functie omschrijving Ben jij graag bezig met de back-end van applicaties? Zou je dit graag willen doen voor een kleine werkgever waar ook tijd is voor een drankje op zijn tijd? Je taken hierbij zullen bestaan uit: Gebruik maken van de volgende technieken: .NET (core), C#, SQL, XML, MVC, JSON, REST & SOAP API. Gebruik maken van de volgende tools: Visual Studio, GIT, Jira, Jenkins. Bovengenoemde technieken en tools ga je gebruiken om: Nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren. Verzorgen van koppelingen tussen data. Bedrijfsprofiel Jouw nieuwe werkgever bevindt zich in regio Raamdonksveer en bieden oplossingen op gebied

Bekijk vacature »

Senior Product Developer

Functieomschrijving Als senior Product Developer ben je verantwoordelijk voor bestaande mobiliteitsproducten en de ontwikkeling van nieuwe mobiliteitsconcepten. Met behulp van diverse klantonderzoeken, klantsessies en salesmeetings zorg je ervoor dat je de veranderende mobiliteitsbehoeften in de markt kent. Hier speel je op in door innovatieve, flexibele, efficiënte en duurzame vervoersoplossingen te bedenken, te ontwikkelen, te implementeren en uiteindelijk samen met Sales en Marketing collega’s in de markt te zetten. Je initieert en neemt deel aan (internationale en afdeling overschrijdende) projecten, vaak in de rol van projectleider. In die rol bewaak je de voortgang, coördineer je de activiteiten en zorg je voor

Bekijk vacature »

HBO startersfunctie .NET Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben je in januari 2023 klaar met je HBO opleiding en zoek je een mooie uitdaging? Wacht niet langer en solliciteer direct! Voor een familiebedrijf in de regio van Boxtel ben ik op zoek naar een C#.NET Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de (door)ontwikkeling van de maatwerksoftware projecten en gaat ook nieuwe software bouwen, middels de Microsoft-stack. Het bedrijf maakt gebruik van de volgende technieken: C# & ASP.NET; MVC; MS SQL; Entity Framework; Je krijgt hier veel tijd om te leren en eventueel door te groeien en het

Bekijk vacature »

Lead React Developer

Dit ga je doen Als Lead React Developer zul jij je voornamelijk gaan bezighouden met: Het werken aan tal van uiteenlopende projecten waar gloednieuwe (web)applicaties van scratch af aan ontwikkeld worden met o.a. React (Native) en Drupal; Het aansturen van een team bestaande uit 5-6 talentvolle en gedreven ontwikkelaars; Het adviseren en meedenken over nieuwe (technische) oplossingen en te gebruiken tools/frameworks; Het meedenken over de architectuur en de juiste implementatiebeslissingen maken; De doorontwikkeling van huidige applicaties. Hier ga je werken Als je inderdaad een ervaren Lead React Developer bent die zichzelf graag nog verder wil ontwikkelen dan is het goed

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan

Bekijk vacature »

.NET Developer C#

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken Als C# .NET Developer wordt je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor belangrijkste product van deze organisatie. Dit product is een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Er

Bekijk vacature »

Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Samenwerken in een team van 10 collega's; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven. De

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar start jij in een multidisciplinair team met 7 ontwikkelaars. Dit team is verdeeld onder Front-end ontwikkelaars en backend developers. De backend developers werken voornamelijk aan desktop applicaties in combinatie met backend systemen. Hier ga jij dus ook mee aan de slag! Hierbij wordt voornamelijk gebruik gemaakt van C# .NET, WPF, UWP, XAML en MVVM. WPF, UWP, .NET Core, Azure Devops en Entity Framework. WPF en UWP worden dan ook voornamelijk gebruikt voor de user interface van de desktop applicatie. Het development team is dan ook erg gedreven m.b.t. het ontwikkelen van vooruitstrevende en innovatieve horeca automatiseringsoplossingen.

Bekijk vacature »
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

20/12/2008 18:26:00
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

ik heb een klein vraagje.
Bestaat er misschien een mogelijkheid om in regex zelfde waardes te laten controleren?

Voorbeeld
AB AB
linker reeks en rechter reeks zijn gelijk aan elkaar dus true.(gescheiden door een spatie).

AB BA
linker reeks en rechter reeks zijn niet gelijk aan elkaar dus false.(en ook gescheiden door een spatie)

Nja, alvast bedankt
Ltrs Peter
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Kumkwat Trender
 
PHP hulp

PHP hulp

10/05/2024 01:30:10
 
Citroen Anoniem Graag

Citroen Anoniem Graag

20/12/2008 18:30:00
Quote Anchor link
Dat kan niet met een regex zover ik weet, maar waarom met een regex?
Is het niet makkelijker om de string te explode'n op n spatie en vervolgens te kijken of de array items gelijk aan elkaar zijn.
 
GaMer B

GaMer B

20/12/2008 19:14:00
Quote Anchor link
Misschien kun je conditions gebruiken. En anders moet je toch near gebruiken.
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

20/12/2008 22:47:00
Quote Anchor link
nja ik ben een regex te maken voor mijn naam scriptje (vraag niet waarom xD)

ik heb het geprobeerd maar het lukt niet helemaal.

Het gaat om de volgende punten
*Begint met A (eerste letter van de alfabet) altijd
*A tot C dus [A-C]+
*linker reeks gelijk aan rechter reeks
*mag meerdere letters bevatten als het maar op alfabetische volgorde is en A tot C
*geen cijfers

Om een overzicht te geven heb ik zeg maar een paar voorbeelden geschreven die die zou moeten doen:
A A [goed]
AA AA [goed]
AB AB [goed]
AC AC [goed]
ABC ABC [goed]
ABBC ABBC [goed]
AABBC AABBC [goed]
ABB ABB [goed]

en wat ie niet moet doen:
a a [fout]
B B [fout]
A [fout]
AA AB [fout]
ACC ACC [fout]
BC BC [fout]
AD AD [fout]
AABBC AABB [fout]
AAA [fout]
123 123 [fout]
ABCZ ABCZ [fout]

Misschien een klein beetje hulp?

op dit moment heb ik dit:
\b([A]+|[A]+[A-C]+)\W+([A]+|[A]+[A-C]+)\b

alleen detecteert ie ook AA AB enz. :S
 
Richard van Velzen

Richard van Velzen

21/12/2008 03:10:00
Quote Anchor link
'~\b(A+B*(?(?<=B)C*|))\s\1\b~'

Je hebt alleen een fout in je eerste lijstje, volgens je eigen definitie kan 'AC AC' niet, en staat daar wel.
 

21/12/2008 09:35:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$data
= "AA AB";
list($1, $2) = explode(" ", $data);

if($1 == $2){
    return true;
}
else{
    return false;
}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 
Eddy E

Eddy E

21/12/2008 09:48:00
Quote Anchor link
@ Martin: zoals de kleurcodering hierboven al aangeeft: een variabele mag niet beginnen met een nummer.
$1 mag niet.
$e mag wel.
 
Douwe

Douwe

21/12/2008 10:11:00
Quote Anchor link
En Martin,
Heb je de tweede post van de TS wel gelezen? Daarin staat namelijk dat ie nog veel meer wil checken, dan twee gelijke delen...
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

21/12/2008 13:32:00
Quote Anchor link
@Rhichard bedankt voor je code alleen doet ie het niet echt xD

ik test mijn regex op dit site http://regexpal.com/
hij pakt het zeg maar niet :S

nja ik heb nu dit
(A^CC+|A+B+|C+|AA+)+\s(A^CC+|A+B+|C+|AA+)
en voldoet nu aan 6 goeds (i.p.v. 8) en heb 2 fouten.

ben er dus bijna maar niet helemaal.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

21/12/2008 13:54:00
Quote Anchor link
Ik denk niet dat dit je met een regex gaat lukken, met name door de alfabetische eis die je stelt. Dat valt niet zomaar te controleren met een regex.

Een voorbeeldje van hoe je het aan zou kunnen pakken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
<?php
ini_set('display_errors', 1);
error_reporting(E_ALL);

function
checkName($sName)
{

    if($sName == '')
    {

        return false;
    }

    
    list($sPart1, $sPart2) = explode(' ', $sName);
    
    if($sPart1 != $sPart2)
    {

        return false;
    }

    else
    {
        if($sPart1[0] != 'A')
        {

            return false;
        }

        else
        {
            $sPrev = $sPart1[0];
            $aAllowed = range('A', 'C');
            
            for($i = 1; $i <= strlen($sPart1); $i++)
            {

                if(!in_array($sPart1[$i], $aAllowed))
                {

                    return false;
                }

                elseif($sPart1[$i] < $sPrev)
                {

                    return false;
                }

                else
                {
                    $sPrev = $sPart1[$i];
                }
            }
        }
    }

    
    return true;
}


$sName = 'ABZ ABZ';
var_dump(checkName($sName)); // bool(false)

$sName = 'ABC ABC';
var_dump(checkName($sName)); // bool(true)
?>

Nog niet uitgebreid getest, dus het kan zijn dat er nog een paar namen tussendoor glippen. Maar ik denk dat dit wel al voldoet...
 
Richard van Velzen

Richard van Velzen

21/12/2008 14:13:00
Quote Anchor link
Hoezo, mijn regex voldoet prima aan alle eisen. Je moet ook niet testen met regexpal, die gebruikt brakke POSIX regexes. Met PCRE (preg_match) in PHP werkt het prima:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
function checkName($name) {
    return preg_match('~^(A+B*(?(?<=B)C*|))\s\1$~', $name) === 1;
}


$sName = 'ABZ ABZ';
var_dump(checkName($sName)); // bool(false)

$sName = 'ABC ABC';
var_dump(checkName($sName)); // bool(true)

Edit: en als je dan perse wilt dat hij het via regexpal doet (ECMA regexes, geen posix en geen perl-compatible zooi), kun je '\b(A+(?:(?=B)B+C*|B*))\s\1\b' gebruiken.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Richard van Velzen
 
Joren de Wit

Joren de Wit

21/12/2008 14:26:00
Quote Anchor link
Ziet er netjes uit Richard. Moet zeggen dat ik me nooit zó diep in de wereld van regexen begeven heb, maar er blijkt toch meer mogelijk te zijn dan ik dacht!
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

21/12/2008 15:21:00
Quote Anchor link
Jep het werkt,
bedankt iedereen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.