Regex

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior Back end developer PHP, Symfony

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving: De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van bromen snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie.De opdracht bestaat uit: het programmeren van de diverse modules;het tijdens demo's tonen van de

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer wanted!

Functie Because of the growth within the company, we are looking for reinforcement in the devlopmenttean. As a back-end developer you build the company software that helps us with the primary processes. A fun (internal) project in which you continuously develop the software! You will work in a small team, we have daily stand-ups and a scrum session every fortnight, led by our Scrum Master. During these sessions, you get the opportunity to present your ideas and discuss them with your fellow developers and the Product Owner. Within the development teams, we use Trello, Gitlab, Jiira, Confluence and Boockstack. They

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Barendrecht! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Ervaren Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als ervaren developer zul je hiernaast ook andere developers assisteren en waar nodig de leiding nemen in het project.

Bekijk vacature »

PHP Web Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in de omgeving Roosendaal, zijn wij op zoek naar een PHP web developer met een aantal jaar werkervaring. Wil jij graag werken aan in-house software projecten voor diverse klanten? Voel jij je prettige in een klein team developers, waar jouw inbreng enorm gewaardeerd wordt? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je wordt verantwoordelijk voor de ontwikkeling van diverse applicaties. Dit kan de ene keer een online platform voor aanbiedingen zijn, en de andere keer een software pakket dat gebruikt wordt om interne processen te automatiseren. Het zijn stuk voor

Bekijk vacature »

TypeScript developer (tot € 6.000, - bruto pe

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een ervaren Typecript developer die niet alleen zichzelf verder ontwikkelt, maar het ook leuk vinden om op termijn meer junior collega’s op pad te helpen. Je zult aan de slag gaan met het migreren van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde aan User Experience en kiezen ze duidelijk voor kwaliteit i.p.v. snelheid. Je krijgt dus de ruimte om vanuit gedegen onderzoek te werk te gaan en het borgen van kwaliteit staat hoog in het vaandel.

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework. Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met back-end development. Verder staat dit

Bekijk vacature »

Software Developer .NET

Functie omschrijving .NET developer gezocht! Wij zoek op zoek naar een .NET Developer die zich niet uit het veld laat slaan voor een software bedrijf in de regio Veenendaal. Je gaat in deze functie aan de slag met het door ontwikkelen van bestaande producten en het ontwikkelen van nieuwe producten. Dit bedrijf ontwikkeld SaaS applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Verder bestaat je functie uit: Het ontwikkelen en bouwen van webapplicatie, mobiele applicaties en websites vallen onder jouw verantwoordelijkheden; Werken met onder andere .NET, C#, HTML/CSS, Javascript en MSSQL/Oracle Databases; Hierin werk je samen met andere developers en

Bekijk vacature »

Software Developer C++ en Perl

Ben je een slimme en enthousiaste universitair opgeleide bèta die graag bij een relatief klein softwarebedrijf wil werken waar de sfeer goed is en eigen inbreng gewaardeerd wordt? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen technisch hoogwaardige software op het gebied van IT infrastructuur performance analytics. Het type software zorgt voor intellectueel interessante uitdagingen. We ontwerpen de producten zelf en verkopen deze als off-the-shelf software aan grote bedrijven in Europa en de VS. Wij zoeken een ervaren C++ software engineer met kennis van Perl voor een van onze ontwikkelteams. Werkzaamheden Samen met de andere ontwikkelaars specificeren, ontwerpen en implementeren van nieuwe functionaliteit

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als SQL database developer? Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het development team zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Wil jij werken voor een groeiende werkgever in regio Breda waar jij de ruimte en tijd krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van logistieke processen; Je gaat projecten vanaf het begin tot het

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als developer heb jij de keuze om aan te sluiten bij het team (13 developers) die op locatie projectmatig bij klanten werkt. Wanneer jij liever intern bij de werkgever werkt is er ook alle ruimte voor jou in het interne team (8 developers) van dit bedrijf. Je werkt samen aan verschillende projecten bij of voor de klant. Het project wordt aangeleverd door sales aan de project manager. Die maakt samen met de Resourcer een planning en op basis daarvan wordt uit het development team een “projectgroep” opgesteld. Hoeveel en welke projecten jij wilt oppakken gebeurt geheel in samenspraak met

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in één van de 5 IT teams van dit bedrijf. Jullie werken op basis van interne klantprojecten aan voornamelijk webapplicaties. Dit betekent dat jij continu uitgedaagd wordt en veelal met verschillende soorten projecten bezig bent. Het gave is dan ook dat jullie als team samen bekijken welke technieken het beste passen bij het project waar jullie verantwoordelijk voor zijn. Zo kan het zijn dat jij als .NET developer gaat werken aan een project, maar dat jullie als team liever gebruik maken van Haskell of F# om de klus te klaren.

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn ze op zoek naar een Technische front end developer. Momenteel hun front end back end team gescheiden aan het werk. Hier willen ze verandering in krijgen. Omdat ook veel interne applicaties ontwikkeld worden zoeken ze iemand die hen kan helpen om de interne applicaties te voorzien van de juiste Vue.js componenten. Zodoende willen ze de interactie tussen front end en back end versoepelen en de volgende stap binnen het platform gaan zetten. Deze componenten die jij ontwikkeld zullen in elk project gebruikt worden. Het back end team bestaat momenteel uit 8 ontwikkelaars

Bekijk vacature »
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

20/12/2008 18:26:00
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

ik heb een klein vraagje.
Bestaat er misschien een mogelijkheid om in regex zelfde waardes te laten controleren?

Voorbeeld
AB AB
linker reeks en rechter reeks zijn gelijk aan elkaar dus true.(gescheiden door een spatie).

AB BA
linker reeks en rechter reeks zijn niet gelijk aan elkaar dus false.(en ook gescheiden door een spatie)

Nja, alvast bedankt
Ltrs Peter
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Kumkwat Trender
 
PHP hulp

PHP hulp

20/05/2024 17:14:07
 
Citroen Anoniem Graag

Citroen Anoniem Graag

20/12/2008 18:30:00
Quote Anchor link
Dat kan niet met een regex zover ik weet, maar waarom met een regex?
Is het niet makkelijker om de string te explode'n op n spatie en vervolgens te kijken of de array items gelijk aan elkaar zijn.
 
GaMer B

GaMer B

20/12/2008 19:14:00
Quote Anchor link
Misschien kun je conditions gebruiken. En anders moet je toch near gebruiken.
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

20/12/2008 22:47:00
Quote Anchor link
nja ik ben een regex te maken voor mijn naam scriptje (vraag niet waarom xD)

ik heb het geprobeerd maar het lukt niet helemaal.

Het gaat om de volgende punten
*Begint met A (eerste letter van de alfabet) altijd
*A tot C dus [A-C]+
*linker reeks gelijk aan rechter reeks
*mag meerdere letters bevatten als het maar op alfabetische volgorde is en A tot C
*geen cijfers

Om een overzicht te geven heb ik zeg maar een paar voorbeelden geschreven die die zou moeten doen:
A A [goed]
AA AA [goed]
AB AB [goed]
AC AC [goed]
ABC ABC [goed]
ABBC ABBC [goed]
AABBC AABBC [goed]
ABB ABB [goed]

en wat ie niet moet doen:
a a [fout]
B B [fout]
A [fout]
AA AB [fout]
ACC ACC [fout]
BC BC [fout]
AD AD [fout]
AABBC AABB [fout]
AAA [fout]
123 123 [fout]
ABCZ ABCZ [fout]

Misschien een klein beetje hulp?

op dit moment heb ik dit:
\b([A]+|[A]+[A-C]+)\W+([A]+|[A]+[A-C]+)\b

alleen detecteert ie ook AA AB enz. :S
 
Richard van Velzen

Richard van Velzen

21/12/2008 03:10:00
Quote Anchor link
'~\b(A+B*(?(?<=B)C*|))\s\1\b~'

Je hebt alleen een fout in je eerste lijstje, volgens je eigen definitie kan 'AC AC' niet, en staat daar wel.
 

21/12/2008 09:35:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$data
= "AA AB";
list($1, $2) = explode(" ", $data);

if($1 == $2){
    return true;
}
else{
    return false;
}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 
Eddy E

Eddy E

21/12/2008 09:48:00
Quote Anchor link
@ Martin: zoals de kleurcodering hierboven al aangeeft: een variabele mag niet beginnen met een nummer.
$1 mag niet.
$e mag wel.
 
Douwe

Douwe

21/12/2008 10:11:00
Quote Anchor link
En Martin,
Heb je de tweede post van de TS wel gelezen? Daarin staat namelijk dat ie nog veel meer wil checken, dan twee gelijke delen...
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

21/12/2008 13:32:00
Quote Anchor link
@Rhichard bedankt voor je code alleen doet ie het niet echt xD

ik test mijn regex op dit site http://regexpal.com/
hij pakt het zeg maar niet :S

nja ik heb nu dit
(A^CC+|A+B+|C+|AA+)+\s(A^CC+|A+B+|C+|AA+)
en voldoet nu aan 6 goeds (i.p.v. 8) en heb 2 fouten.

ben er dus bijna maar niet helemaal.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

21/12/2008 13:54:00
Quote Anchor link
Ik denk niet dat dit je met een regex gaat lukken, met name door de alfabetische eis die je stelt. Dat valt niet zomaar te controleren met een regex.

Een voorbeeldje van hoe je het aan zou kunnen pakken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
<?php
ini_set('display_errors', 1);
error_reporting(E_ALL);

function
checkName($sName)
{

    if($sName == '')
    {

        return false;
    }

    
    list($sPart1, $sPart2) = explode(' ', $sName);
    
    if($sPart1 != $sPart2)
    {

        return false;
    }

    else
    {
        if($sPart1[0] != 'A')
        {

            return false;
        }

        else
        {
            $sPrev = $sPart1[0];
            $aAllowed = range('A', 'C');
            
            for($i = 1; $i <= strlen($sPart1); $i++)
            {

                if(!in_array($sPart1[$i], $aAllowed))
                {

                    return false;
                }

                elseif($sPart1[$i] < $sPrev)
                {

                    return false;
                }

                else
                {
                    $sPrev = $sPart1[$i];
                }
            }
        }
    }

    
    return true;
}


$sName = 'ABZ ABZ';
var_dump(checkName($sName)); // bool(false)

$sName = 'ABC ABC';
var_dump(checkName($sName)); // bool(true)
?>

Nog niet uitgebreid getest, dus het kan zijn dat er nog een paar namen tussendoor glippen. Maar ik denk dat dit wel al voldoet...
 
Richard van Velzen

Richard van Velzen

21/12/2008 14:13:00
Quote Anchor link
Hoezo, mijn regex voldoet prima aan alle eisen. Je moet ook niet testen met regexpal, die gebruikt brakke POSIX regexes. Met PCRE (preg_match) in PHP werkt het prima:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
function checkName($name) {
    return preg_match('~^(A+B*(?(?<=B)C*|))\s\1$~', $name) === 1;
}


$sName = 'ABZ ABZ';
var_dump(checkName($sName)); // bool(false)

$sName = 'ABC ABC';
var_dump(checkName($sName)); // bool(true)

Edit: en als je dan perse wilt dat hij het via regexpal doet (ECMA regexes, geen posix en geen perl-compatible zooi), kun je '\b(A+(?:(?=B)B+C*|B*))\s\1\b' gebruiken.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Richard van Velzen
 
Joren de Wit

Joren de Wit

21/12/2008 14:26:00
Quote Anchor link
Ziet er netjes uit Richard. Moet zeggen dat ik me nooit zó diep in de wereld van regexen begeven heb, maar er blijkt toch meer mogelijk te zijn dan ik dacht!
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

21/12/2008 15:21:00
Quote Anchor link
Jep het werkt,
bedankt iedereen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.