Registratie werkt niet.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Programmeur PHP

Functie Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als PHP developer en zoek je een leuke platte organisatie? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Functioneel Applicatiebeheerder

Wij van CNB zijn op zoek naar een leergierige Functioneel Applicatiebeheerder CNB is de grootste dienstverlener in de markt van bloembollen en vaste planten. In deze markt verricht CNB de volgende diensten: bemiddeling, veilen en het koelen en prepareren van bloembollen. Vanuit ons hoofdkantoor in Lisse werken bijna 100 collega’s dag in dag uit aan de bemiddeling van bloembollen. In Bovenkarspel vindt het koelen en prepareren van de bloembollen plaats. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste Functioneel Applicatiebeheerder die naast een applicatie, ook sfeer kan bouwen! Jij: Vindt het leuk om binnen een klein IT-team aan de slag te

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Roosendaal, ontwikkel je als PHP Developer niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het continu inspelen op nieuwe trends en ontwikkelingen m.b.t software development. Naast het bouwen van webapplicaties, ontwikkelen zij ook webshops en websites voor gave opdrachtgevers! Wat ga je doen? Het schrijven van schone en efficiënte codes volgens het Symfony framework; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het Symfony framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de

Bekijk vacature »

C# .NET developer voor innovatieve applicaties gez

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever houdt zich al ruim 20 jaar bezig met het ontwikkelen van innovatieve software en dat willen ze graag nog lang doorzetten. En dat merk je ook als je als .NET developer hier aan de slag gaat. De applicaties worden continu doorontwikkeld met altijd als uitgangspunt dat zowel de kwaliteit als het gebruikersgemak van hoog niveau is. Het bedrijf telt inmiddels ruim 25 medewerkers waarvan meer dan de helft op de development afdeling werken. Meer weten over deze werkgever? Mail naar [email protected] of bel 0657578548 Functieomschrijving Je komt te werken in een Scrum team met andere .NET developers

Bekijk vacature »

Fullstack of back-end PHP developer

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Voor Troostwijk Groep zoeken wij een: Mendix Developer Wij zoeken Je bent een getalenteerde en ervaren Mendix Developer en het is tijd om je horizon te verbreden. Je wilt minder coderen en meer modelleren, minder bezig zijn met allerlei technische details en randvoorwaarden en meer met functionaliteit. Daarnaast ben je trots op de innovatieve en gebruiksvriendelijke applicaties die je in de loop van de jaren hebt gebouwd. Werk je graag in een enthousiast team, wil je veel vrijheid en kun je tegelijkertijd goed met deadlines omgaan, dan ben jij absoluut degene die wij zoeken! Wat je nodig hebt is ruime

Bekijk vacature »

Digitale Tovenaar Gezocht: Junior Low-code/No-code

Bedrijfsomschrijving Duik mee in een wereld vol innovatieve avonturen waar gegevens en technologie een magische symbiose aangaan! Al meer dan twee decennia lang zijn we de tovenaars achter de schermen die oplossingen creëren voor de meest complexe klantcontactvraagstukken en datagedreven software-uitdagingen. Bij ons draait het om de kracht van samenwerking en groei. We zijn een hechte vriendengroep die samen bergen verzet om elkaar én onze klanten te laten schitteren. Jouw succes is ons succes en we streven ernaar om elkaar naar nieuwe hoogten te tillen, niet voor even, maar voor altijd. We willen dat jij je helemaal thuis voelt in

Bekijk vacature »

Junior/medior PHP developer Onderwijssector

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js

Bekijk vacature »

SQL ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gave werkgever in regio Breda zijn wij per direct op zoek naar een SQL ontwikkelaar/ functioneel consultant. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Je test de ontwikkelde oplossingen om er zeker van te zijn dat deze voldoen aan de functionele specificaties en de behoeften van de organisatie; Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Je stelt op

Bekijk vacature »

SAP HANA Cloud Application Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12662 Introductie HANA Cloud Application Developer at a High Tech company. The company is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. This role is situated in the Big Data Analytics (BDA) Domain. The teams have mixture of young talent and senior specialists and have a

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een organisatie waar je samen met een team werkt aan iets moois en waar je naast hard werken ook hard kunt lachen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Voor een informeel IT-bedrijf in omgeving Wassenaar zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Arnhem gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Als C# .NET Developer binnen dit bedrijf houd je je niet alleen bezig met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Senior, Medior and Junior SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12696 Introductie Our client is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. Wat verwachten we van jou? SAP Certified Application Associate - SAP HANA Cloud Modeling (training and/or certification) Bachelor degree or higher Excellent understanding of SAP HANA (2.0 / Cloud), Data Modelling and writing

Bekijk vacature »

Senior Mobile Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Mobile Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »
Tim Klein

Tim Klein

29/12/2013 11:54:14
Quote Anchor link
Beste,
Mijn registratiepagina werkt niet.
Wanneer ik een account aanmaak, komt er "done" te staan, maar komt er niets in database.

Mijn register.php ziet er zo uit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
// maak style aan
include 'include/bgup.php';
?>

<html>
<u>Because of building of the site, All the data can be removed</u>
<table>
<form method="post" name="update" action="update.php" />
<TR><TD>Username:</TD><TD> <input type=text name=username></TD></TR>
<tr><td>Password:</TD><TD> <input type=password name=password></TD></TR><p>
<TR><TD>email:</TD><TD> <input type=text name=email></TD></TR>
<TR><TD><input type="checkbox" name="checkbox" value="Yes" />&nbsp;&nbsp;Yes, I agree with the <a href="toc.html">Terms Of Conditions</a></TD</TR>
<TR><TD></TD><TD><input type=submit name=submit value=submit></TD></TR></TABLE>
</form></html>
<?php
include 'include/bgdown.php';
?>


De update.php ziet er als volgt uit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php
error_reporting(-1);
//Bovenkant layout ;)
include 'include/bgup.php';
// Maak mysql connectie aan

mysql_connect("**hostknip**", "**userknip**", "**passwordknip**") or die(mysql_error());
mysql_select_db("**dbknip**")or die("Connection Failed"); echo "<br />";
// SQL Query
$query = "SELECT email FROM leden WHERE email = '" . mysql_real_escape_string($_POST['email']) . "'";
$get = mysql_query($query);
$aantal = mysql_num_rows($get);
if($aantal !== 0) die ('Email does already excist <a href="register.php">Back</a>!');
$username=mysql_real_escape_string($_POST['username']);
$pass=mysql_real_escape_string($_POST['password']);
if (isset($_POST['checkbox'])) {
$query = "INSERT INTO leden (`username`, `password`, `email`, `level`) VALUES  ('".mysql_real_escape_string($_POST['username'])."',".mysql_real_escape_string(md5($_POST['password']))."', '".mysql_real_escape_string($_POST['email'])."','1')" or die (mysql_error());
if(mysql_query($query));
echo 'Done';
}

else {
echo 'You have to accept the terms of condition.';
}

//Onderkant layout ;)
include 'include/bgdown.php';
?>


Ik kom er zelf niet uit.
Voor de genen die het willen weten: Een print-screen van de database op http://www.teacherdutch.webatu.com/phphulp.png

Alvast bedankt.
Tim

- Aar -:
De titel van het topic is aangepast en de spelfout is eruit.
Gewijzigd op 30/12/2013 10:28:29 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 15:10:20
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/12/2013 12:01:29
Quote Anchor link
Zet aub je script tussen [code]-tags voor een beter overzicht in het forum.
 
Tim Klein

Tim Klein

29/12/2013 12:03:11
Quote Anchor link
Gedaan.
 
- SanThe -

- SanThe -

29/12/2013 12:03:31
Quote Anchor link
Bouw nette foutafhandeling in voor de query's.
Or die() is niet netjes en bij jou staat het ook nog op de verkeerde plaats.

Je query is namelijk mislukt en jij ziet geen error.

Toevoeging op 29/12/2013 12:07:09:

Slordigheid is de grootste progammeerfout.
Registartie werkt niet.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/12/2013 12:07:44
Quote Anchor link
Er hoort sowieso op lijn 18 geen puntkomms maar een accolade.
 
Mausie Wausie

Mausie Wausie

29/12/2013 22:38:54
Quote Anchor link
Ik zou het zo doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
<?php
error_reporting(-1);
//Bovenkant layout ;)
include 'include/bgup.php';
// Maak mysql connectie aan
mysql_connect("**hostknip**", "**userknip**", "**passwordknip**") or die(mysql_error());
mysql_select_db("**dbknip**")or die(mysql_error());

if(!mysql_connect){
    echo 'kan geen verbinding maken';
        exit;
}
elseif(!mysql_select_db){
    echo 'Kan niet bij de database';
        exit;
}
else{

function
StripDanger($value) {
    $magic_quotes_active = get_magic_quotes_gpc();
    $new_enough_php = function_exists('mysql_real_escape_string'); // i.e. PHP >= v4.3.0

    if ($new_enough_php) { // PHP v4.3.0 or higher
        // undo any magic quote effects so mysql_real_escape_string can do the work

        if($magic_quotes_active) {
            $value = stripslashes($value);
        }

        $value = mysql_real_escape_string($value);
    }

    else { // before PHP v4.3.0
        // if magic quotes aren't already on then add slashes manually

        if(!$magic_quotes_active) {
            $value = addslashes($value);
        }

        // if magic quotes are active, then the slashes already exist
    }
    return $value;
}



if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST' && $_POST['verzonden'] == 1 )  {
        
        $username = StripDanger($_POST['username']);
        $email = StripDanger($_POST['email']);
        $password = StripDanger($_POST['password']);
        $password1 = StripDanger($_POST['password1']);
        $checkbox = StripDanger($_POST['checkbox']);
        
        //alle fouten in een array zetten
        $aFout = array();
        
        if (empty($username)){ //kijken of gebruikersnaam leeg is
            $form = true;
            $aFout[] = 'U moet een gebruikersnaam opgeven';
            }

        //kijken of email al bestaat
        $resultaat_email = mysql_query("SELECT email FROM leden WHERE email='".$email."'");
        if($resultaat_email == false){
            echo mysql_error();
    
        }
else{
        
            if(mysql_num_rows($resultaat_email)>0){
                $form = true;
                $aFout[] = 'Email bestaat al';
            
            }
elseif(isset($email) && strlen($email)>5)    { //controleren of de ingevoerde e-mail adres valide is
                // andere variant test 01/03/2010

                if(!preg_match('#^[a-z0-9][a-z0-9_.\-]*@([a-z0-9]+\.)*[a-z0-9][a-z0-9\-]+\.([a-z]{2,6})$#i', $email)) {
                    $form = true;
                    $aFout[] = 'Dit is geen email adres';
                }
else{
                // alles in orde; geen foutsituatie
                }
            }

            else{
                $form = true;
                $aFout[] = 'Geen valide email adres';
            }
        }

        //kijken of wachtwoord 1 leeg is
        if (empty($password)){
            $form = true;
            $aFout[] = 'Wachtwoord invoeren';
        //kijken of de wachtwoorden gelijk zijn
        }elseif($password != $password1){
            $form = true;
            $aFout[] = 'Wachtwoord zijn niet gelijk';
        }
else{
            //versleutelen
            $passworddb = md5($password);
            }

        //kijken of checkbox leeg is
        if (empty($checkbox)){
            $form = true;
            $aFout[] = 'Je moet akkoord gaan met de algemenevoorwaarde';
            }

            
            //als er fouten zijn tijdens het verwerken van het formulier, dan stoppen we alles in een box
            if(!empty($aFout))
                {

                    $errors = '
                    <table><tr><td>
                    <ul>'
;
                    foreach($aFout as $sFout)
                        
                    {

                        $errors .= "    <li>".$sFout."</li>\n";
                    }

                    $errors .= "</ul>
                    </td></tr></table>"
;
                    
                    }
else{//hier gaan we de leden toevoegen
                $form = false;
        

            //geen fouten alles in de db toevogen
            $query = mysql_query("INSERT INTO leden (`username`, `password`, `email`, `level`) VALUES  ('$username','$passworddb', '$email', '1')") or die (mysql_error());
            if($query){
                $form = false;
                echo 'Registratie voltooid';
            }
else{
                $form = true;
                echo 'Er is iets fout gegaan';
                
            }
        }
    }


if($form){

if(isset($errors)){ echo $errors; } ?>



<u>Because of building of the site, All the data can be removed</u>
<table>
<form method="post" name="registratie" action="registratie.php" />
<TR><TD>Username:</TD><TD> <input type="text" name="username"></TD></TR>
<tr><td>Password:</TD><TD> <input type="password" name="password"></TD></TR><p>
<tr><td>Password repeat:</TD><TD> <input type="password" name="password1"></TD></TR><p>
<TR><TD>email:</TD><TD> <input type="text" name="email"></TD></TR>
<TR><TD><input type="checkbox" name="checkbox" value="Yes" />&nbsp;&nbsp;Yes, I agree with the <a href="toc.html">Terms Of Conditions</a></TD</TR>
<input type="hidden" name="verzonden" value="1">
<TR><TD></TD><TD><input type="submit" name="submit" value="verzenden"></TD></TR></TABLE>
</form>

<?php    
    }
}

//Onderkant layout ;)
include 'include/bgdown.php';

?>


Groet Mausie.
Gewijzigd op 30/12/2013 10:27:54 door - Ariën -
 
Tim Klein

Tim Klein

30/12/2013 00:14:08
Quote Anchor link
Krijg een foutmelding.

Waar zit de fout nu?


PHP Error Message

Notice: Use of undefined constant mysql_connect - assumed 'mysql_connect' in /home/a4138720/public_html/register2.php on line 9

Free Web Hosting

PHP Error Message

Notice: Use of undefined constant mysql_select_db - assumed 'mysql_select_db' in /home/a4138720/public_html/register2.php on line 12

Free Web Hosting

PHP Error Message

Notice: Undefined variable: form in /home/a4138720/public_html/register2.php on line 128

Free Web Hosting
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/12/2013 00:40:06
Quote Anchor link
mysql_connect en mysql_select_db op lijn 9 en 12 zijn functies, maar blijkbaar mist er nog het één en ander:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
error_reporting(-1);
//Bovenkant layout ;)
include 'include/bgup.php';
// Maak mysql connectie aan
if(!mysql_connect("**hostknip**", "**userknip**", "**passwordknip**")) {
    echo "Error: ".mysql_error();
    exit;
}

elseif(!mysql_select_db("**dbknip**")) {
    echo "Error: ".mysql_error();
    exit;
}
else {
    //etc
}
?>
Gewijzigd op 30/12/2013 12:34:57 door - Ariën -
 
Mausie Wausie

Mausie Wausie

30/12/2013 08:24:49
Quote Anchor link
Oeps mijn fout, iets te snel gekopieerd en geplakt.

of zoals Aar het aangeeft, alleen moet er volgens mij voor de functie een uitroepteken (!) staan, omdat hij de error pas moet weergeven als de if statment false is.

Als de verbinding nu true is, zal hij de error weergeven.

Correct me if I'm wrong!

Dit moet het zijn:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php
error_reporting(-1);
//Bovenkant layout ;)
include 'include/bgup.php';
// Maak mysql connectie aan
$link = mysql_connect("**hostknip**", "**userknip**", "**passwordknip**");
$db   = mysql_select_db("**dbknip**");

//als het false is fout afhandeling
if(!$link){
    echo "kan geen verbinding maken, ERROR: ".mysql_error();
        exit;
//als het false is fout afhandeling
}elseif(!$db){
    echo "Kan niet bij de database, ERROR: ".mysql_error();
        exit;
}
else{
 //vanaf hier geen fouten met de verbinding, de rest verwerken
 
}
?>


Groet Mausie.
Gewijzigd op 30/12/2013 10:26:41 door - Ariën -
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

30/12/2013 10:24:29
Quote Anchor link
Staan er echte gegevens m.b.t. de databaseverbinding in de bovenstaande codes?!
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/12/2013 10:29:52
Quote Anchor link
Ik betwijfel het, maar als voordeel van de twijfel heb ik de database-gegevens maar even weggeknipt.
 
Mausie Wausie

Mausie Wausie

30/12/2013 11:11:38
Quote Anchor link
Obelix en Idefix op 30/12/2013 10:24:29:
Staan er echte gegevens m.b.t. de databaseverbinding in de bovenstaande codes?!


Hallo,

Ik heb de gegevens van jou overgenomen of ze kloppen is aan jou.

Ik zal zelf nooit mijn database gegevens op een forum zetten.
Lijkt me dat je die zelf invult.

Groet Mausie.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/12/2013 12:36:23
Quote Anchor link
Mausie Wausie op 30/12/2013 08:24:49:
of zoals Aar het aangeeft, alleen moet er volgens mij voor de functie een uitroepteken (!) staan, omdat hij de error pas moet weergeven als de if statment false is.

Klopt, ik heb het aangepast. Het glipte er even in het late uurtje er tussen door.
 
Tim Klein

Tim Klein

30/12/2013 15:32:00
Quote Anchor link
Ik heb nu dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
<?php
error_reporting(-1);
//Bovenkant layout ;)
include 'include/bgup.php';
// Maak mysql connectie aan
$link = mysql_connect("**dbhost**", "**dbusername**", "**dbpassword**");
$db   = mysql_select_db("**dbname**");

//als het false is fout afhandeling
if(!$link){
    echo "kan geen verbinding maken, ERROR: ".mysql_error();
        exit;
//als het false is fout afhandeling
}elseif(!$db){
    echo "Kan niet bij de database, ERROR: ".mysql_error();
        exit;
}
else{

function
StripDanger($value) {
    $magic_quotes_active = get_magic_quotes_gpc();
    $new_enough_php = function_exists('mysql_real_escape_string'); // i.e. PHP >= v4.3.0

    if ($new_enough_php) { // PHP v4.3.0 or higher
        // undo any magic quote effects so mysql_real_escape_string can do the work

        if($magic_quotes_active) {
            $value = stripslashes($value);
        }

        $value = mysql_real_escape_string($value);
    }

    else { // before PHP v4.3.0
        // if magic quotes aren't already on then add slashes manually

        if(!$magic_quotes_active) {
            $value = addslashes($value);
        }

        // if magic quotes are active, then the slashes already exist
    }
    return $value;
}



if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST' && $_POST['verzonden'] == 1 )  {
        
        $username = StripDanger($_POST['username']);
        $email = StripDanger($_POST['email']);
        $password = StripDanger($_POST['password']);
        $password1 = StripDanger($_POST['password1']);
        $checkbox = StripDanger($_POST['checkbox']);
        
        //alle fouten in een array zetten
        $aFout = array();
        
        if (empty($username)){ //kijken of gebruikersnaam leeg is
            $form = true;
            $aFout[] = 'U moet een gebruikersnaam opgeven';
            }

        //kijken of email al bestaat
        $resultaat_email = mysql_query("SELECT email FROM leden WHERE email='".$email."'");
        if($resultaat_email == false){
            echo mysql_error();
    
        }
else{
        
            if(mysql_num_rows($resultaat_email)>0){
                $form = true;
                $aFout[] = 'Email bestaat al';
            
            }
elseif(isset($email) && strlen($email)>5)    { //controleren of de ingevoerde e-mail adres valide is
                // andere variant test 01/03/2010

                if(!preg_match('#^[a-z0-9][a-z0-9_.\-]*@([a-z0-9]+\.)*[a-z0-9][a-z0-9\-]+\.([a-z]{2,6})$#i', $email)) {
                    $form = true;
                    $aFout[] = 'Dit is geen email adres';
                }
else{
                // alles in orde; geen foutsituatie
                }
            }

            else{
                $form = true;
                $aFout[] = 'Geen valide email adres';
            }
        }

        //kijken of wachtwoord 1 leeg is
        if (empty($password)){
            $form = true;
            $aFout[] = 'Wachtwoord invoeren';
        //kijken of de wachtwoorden gelijk zijn
        }elseif($password != $password1){
            $form = true;
            $aFout[] = 'Wachtwoord zijn niet gelijk';
        }
else{
            //versleutelen
            $passworddb = md5($password);
            }

        //kijken of checkbox leeg is
        if (empty($checkbox)){
            $form = true;
            $aFout[] = 'Je moet akkoord gaan met de algemenevoorwaarde';
            }

            
            //als er fouten zijn tijdens het verwerken van het formulier, dan stoppen we alles in een box
            if(!empty($aFout))
                {

                    $errors = '
                    <table><tr><td>
                    <ul>'
;
                    foreach($aFout as $sFout)
                        
                    {

                        $errors .= "    <li>".$sFout."</li>\n";
                    }

                    $errors .= "</ul>
                    </td></tr></table>"
;
                    
                    }
else{//hier gaan we de leden toevoegen
                $form = false;
        

            //geen fouten alles in de db toevogen
            $query = mysql_query("INSERT INTO leden (`username`, `password`, `email`, `level`) VALUES  ('$username','$passworddb', '$email', '1')") or die (mysql_error());
            if($query){
                $form = false;
                echo 'Registratie voltooid';
            }
else{
                $form = true;
                echo 'Er is iets fout gegaan';
                
            }
        }
    }


if($form){

if(isset($errors)){ echo $errors; } ?>



<u>Because of building of the site, All the data can be removed</u>
<table>
<form method="post" name="registratie" action="registratie.php" />
<TR><TD>Username:</TD><TD> <input type="text" name="username"></TD></TR>
<tr><td>Password:</TD><TD> <input type="password" name="password"></TD></TR><p>
<tr><td>Password repeat:</TD><TD> <input type="password" name="password1"></TD></TR><p>
<TR><TD>email:</TD><TD> <input type="text" name="email"></TD></TR>
<TR><TD><input type="checkbox" name="checkbox" value="Yes" />&nbsp;&nbsp;Yes, I agree with the <a href="toc.html">Terms Of Conditions</a></TD</TR>
<input type="hidden" name="verzonden" value="1">
<TR><TD></TD><TD><input type="submit" name="submit" value="verzenden"></TD></TR></TABLE>
</form>

<?php    
    }
}

//Onderkant layout ;)
include 'include/bgdown.php';

?>


Nu krijg ik alleen de volgende fout:
Notice: Undefined variable: form in /home/a4138720/public_html/register3.php on line 130
De $ bestaat toch?
Ik krijg alleen de CSS te zien, met de foutmelding erin. Krijg geen form te zien.

Grotjes,
Tim.
 
Wouter Van Marrum

Wouter Van Marrum

30/12/2013 15:51:53
Quote Anchor link
probeer op lijn 130:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if(isset($form)) {
?>
 
Kenneth Rozendaal

Kenneth Rozendaal

30/12/2013 15:54:47
Quote Anchor link
Als ik even snel naar je code kijk, lijkt het erop dat je scope niet klopt, je hebt alleen binnen if en else statements je $form gedeclareert.
Ik denk dat je probleem is opgelost als je onder:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$checkbox = StripDanger($_POST['checkbox']);

neerzet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$form = true;


Het kan ook dat er iets anders moet staan dan true, maar ik heb de code niet echt goed bekeken...

Succes ermee in ieder geval!

Kenneth
Gewijzigd op 30/12/2013 15:58:21 door Kenneth Rozendaal
 
Mausie Wausie

Mausie Wausie

31/12/2013 07:48:50
Quote Anchor link
Hallo Tim,

Je moet na de eerste else statment na de controle van de database connectie even je $form op true zetten.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$form = true;


Ben ik vergeten mee te kopiëren, dan is $form gezet.

Groet Mausie.
 
Ivo P

Ivo P

31/12/2013 12:31:12
Quote Anchor link
stripDanger():

waarom zou je nog rekening houden met de vraag of iemand PHP < 4.3 heeft.
Dan heb je het over december 2002: meer dan 11 jaar geleden!
http://www.php.net/ChangeLog-4.php#4.3.0

Daarnaast vind het onverstandig om centraal de acties zoals $username = StripDanger($_POST['username']); uit te voeren.
Ja: je hebt ze dan "allemaal" beveiligd.
maar ook: als je er maar 1 vergeet, dan merk je dat nergens meer op.

Daarnaast is het ook verleidelijk om verderop in je script $username te gebruiken. Die bestaat immers.
Maar dan krijg je zo'n leuk effect dat "foto's" ineens op het scherm staat als "foto\'s"
en dan zie je naar verloop van tijd teksen verschijnen met "foto\\\\\\\\\\\\'s" en kun je precies natellen hoevaak de tekst bewerkt is.

Ik ben er voorstander van om alleen op die plekken waar je het nodig hebt te beveiligen.
In dit geval dus elke query, en ook elke variabele. (met mysql_real_escape_string of de mysqli variant daarvan).

En op de plek waar je de username op het scherm wilt hebben gebruik je htmlspecialchars($_POST['username']) of htmlspecialchars($anderevar);

Je ziet dan aan je query direct dat je inderdaad al je variabelen beveiligt en hoeft niet later bij je opdrachtgever te melden dat je in eerste instantie die 3 variabelen prima beveiligde met stripDanger() maar dat je bij het aanpassen helaas vergeten was om die andere 2 daar ook toe te voegen en dat de database nu helaas kapot of gehackt is.

Toevoeging op 31/12/2013 12:33:28:

aanvullend: dus beveiliging toepassen op de manier zoals die daar nodig is: escapen voor je database, "escapen" met htmlspecialchars voor je scherm.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.