Registratie werkt niet.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Centrale Monitoring

Ontwikkelaar centrale Monitoring Functieomschrijving Wil jij een bijdrage leveren aan het onderhoud, opzetten en ontwikkelingen van technologieën van SSC-ICT, een van de grootste ICT-dienstverleners van en voor de Rijksoverheid? Je komt als monitorspecialist te werken bij team Operations Management Services. Dit team werkt aan het stabiliseren en waarborgen van een betrouwbare monitoromgeving voor 7 ministeries. Jij begeleidt het implementatieproces van de te monitoren technologieën, onder andere via management packs, connectoren en API's. Je hebt hiervoor veel contact met interne en externe klanten, die hun wensen op het gebied van monitoring aan jou doorgeven. Je beoordeelt deze wensen en komt met

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT Informatica diploma in ontvangst mogen nemen? Of heb je een aantal jaar ervaring als Software Developer en ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Goirle zijn wij op zoek naar een junior/medior Back-end Developer met affiniteit met MS Acess. Samen met een vooruitstrevend team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL en affiniteit met MS Acess. Je bent klantvriendelijk en flexibel ingesteld en vindt het leuk om klanten te

Bekijk vacature »

PHP back-end developer gezocht!

Functie Werk je liever zonder druk en keiharde deadlines maar met de focus op kwaliteit? Dan kom je hier op de juiste plek terecht! In Het team bestaat momenteel uit 12 developers, hiernaast werken er collega’s van front-end, UX maar ook marketing/sales en support. In iedere sprint ontwikkel je samen functionaliteiten met als uitdaging om de klanten de beste gebruikerservaring te bieden. Ze bieden een werkplek waar je jezelf kunt blijven ontwikkelen, en mee te werken aan zowel bestaande als nieuwe mogelijkheden. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar een papiertje) • Je denkt graag mee over

Bekijk vacature »

WordPress & Azure Developer

Dit ga je doen Zowel front- als back-end development aan de online website omgeving; Het up-to-date houden van alle WordPress-sites; Koppelingen maken tussen applicaties; Meedenken en adviseren over verbeteringen; Development door middel van WordPress, Javascript, HTML en CSS; Werken binnen Scrum/Agile team. Hier ga je werken Voor een grote overheidsinstelling in Den Haag zijn wij opzoek naar een WordPress developer, met kennis en ervaring op het gebied van Azure. De organisatie zit in een grote transitie waarbij de gehele website/online omgeving vernieuwd zal gaan worden. Binnen dit Scrum/Agile team ben je verantwoordelijk voor deze grote migratie/ombouw van de omgeving. De

Bekijk vacature »

Oracle Apex developer

Bedrijfsomschrijving My client is a technology company based in Den Bosch, the Netherlands. They specialize in providing innovative software solutions to clients, and they are currently looking for an experienced Oracle Apex developer to join the IT team. Functieomschrijving As an Oracle Apex developer, you will be responsible for designing, developing, and maintaining web-based applications using Oracle Apex. You will work closely with project managers, business analysts, and other developers to ensure that clients' needs are met and that the software solutions are of the highest quality. Responsibilities: Design, develop, and maintain Oracle Apex applications. Work with project managers and

Bekijk vacature »

Junior Software Developer C# Verhuursector Verhuur

Samengevat: Wij ontwikkelen en leveren softwaresystemen voor de logistieke sector en de verhuursector. Ben jij geschikt als Junior Software Developer? Heb je ervaring met Delphi? Vaste baan: C# Software Developer Logistiek HBO €2.500 - €3.900 Deze werkgever is een software ontwikkelaar, gericht op software voor de logistieke sector. Deze werkgever heeft eigen producten ontwikkelen en leveren ook maatwerk. Ons bedrijf kent een boeiende en inspirerende werkomgeving met een open cultuur en mogelijkheden voor je verdere ontwikkeling. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om

Bekijk vacature »

Python (Django) developer - Remote in The Netherla

Functie Together with your team, consisting of a senior, 2 mediors and one junior developer, you will work on their software in an Agile-based approach. You have an eye for quality, risk, and customer interest. Communication with your colleagues and, where necessary, with customers, plays an important role in achieving a successful result. As a person, you are smart, get things done, and are result-oriented. There is a lot of independence within the development team, apart from the stand-up (10:00 am) and occasional pair-programming sessions. Techniques they use include Python, Django, MySQL, Mercurial, Ubuntu Linux, Nginx. In terms of front-end

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer wordt jij onderdeel van ons ICT team. In dit multidisciplinaire team ben jij samen met onze senior .NET ontwikkelaar en medior .NET ontwikkelaar verantwoordelijk voor ons ERP systeem. In dit systeem (Navision) ga jij leren ontwikkelen. Wij bieden jou dan ook een gedegen opleiding aan, samen met de ondersteuning van onze Senior .NET developer. Daarnaast ga jij aan de slag met ons portaal geschreven in Sharepoint. Verder ben jij verantwoordelijk voor EDI verkeer en het ontwikkelen binnen het ERP systeem en andere toepassingen en rapportages. Van jou wordt verwacht dat jij het proces goed leert kennen

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer

Functie Jij als Senior Python developer hebt al ruime ervaring opgedaan. Bedrijven komen bij de organisatie om technische vraagstukken op te lossen. Jij als specialist bent dus de representatie van deze kwaliteit. Je zult de keuze krijgen tussen lange of korte projecten waarin je komt te werken in multidisciplinaire teams. Projecten die je gaat uitvoeren zijn zeer uitlopend. Zodoende kun je aan de ene kant kiezen voor een greenfield project en stroom je bij een ander project midden in een migratietraject in. Voor de ene klant ontwikkel je ene nieuwe portal en voor het andere project duik je veel meer

Bekijk vacature »

Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterd

Functieomschrijving Voor de Politie zijn wij opzoek naar een Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterdam. De politieorganisatie heeft jaarlijks te maken met een aanzienlijk aantal politiemedewerkers die vanwege mentale overbelasting niet of beperkt inzetbaar zijn. De Blauwe Haven Rotterdam ondersteunt deze politiemedewerkers in hun herstel en re-integratieproces. De huidige digitale systemen van de Politie bieden onvoldoende ondersteuning in het herstel- en re-integratieproces van politiemedewerkers. Zowel voor de politiemedewerkers als voor de organisatie. Politiemedewerkers worden buitengesloten, waardoor zij eigen regie verliezen. Begeleiders kunnen de voortgang van de medewerkers niet goed monitoren. Management beschikt niet over de mogelijkheid trends te signaleren

Bekijk vacature »

Delphi Programmeur

Functie omschrijving Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in kantoor-bedrijfssoftware en zit gevestigd in omgeving Numansdorp. Als programmeur ben jij bij dit bedrijf met het volgende bezig; Je vertaalt technische en functionele ontwerpen naar kwalitatieve software. Je ontwikkelt, ontwerpt en test software. Je maakt daarbij veel gebruik met de volgende tools & technologieën: Delphi 10.3 (Rio), QuickReport 6. Je krijgt in deze rol veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Je levert projecten van A - Z op, en werkt daarbij projectmatig en gestructureerd. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf richt zich op maatwerk software oplossingen. Deze software oplossingen worden ingezet in de financiële branche. Het betreft een

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer C# ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen. Ben jij een ervaren Full Stack .NET Developer? Heb je ervaring met C# en ASP.NET? Vaste baan: .Net Developer C# ASP.NET HBO €3.300 - €4.500 Deze werkgever is een snel groeiende onderneming gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen, IoT (Internet of Things). Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Wil jij bij de top specialisten horen? Ben jij op zoek naar een

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij een team met 12 programmeurs. Jullie zijn verantwoordelijk voor het huidige platform van deze organisatie. Als team werken jullie in tweewekelijkse sprints en starten jullie iedere dag met een stand-up. Jij werkt samen met jouw team aan het uitbreiden van het huidige platform door middel van nieuwe features. Daarnaast zorg jij er samen met jouw team voor dat het platform veilig is en gebruiken jullie de nieuwste technieken om deze veiligheid te waarborgen. Zo maken jullie gebruik van C# .NET, .NET Core, React, Azure, Kubernetes, ASP.NET, MVC. Jij gaat aan het werk in

Bekijk vacature »

Frontend Developer Vue Nuxt HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever levert elke dag betere digitale gebruikerservaringen. Ben jij geschikt als frontend Developer? Heb je ervaring met Vue en Nuxt? Vaste baan: Front-End Developer HBO €3.100 - €4.600 Zij bieden opdrachtgevers een complete dienstverlening op gebied van ontwerpen en ontwikkelen van websites, zoekmachine optimalisatie, online adverteren, content marketing en conversie verbetering. Zij werken met een eigen ontwikkeld CMS. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot

Bekijk vacature »
Tim Klein

Tim Klein

29/12/2013 11:54:14
Quote Anchor link
Beste,
Mijn registratiepagina werkt niet.
Wanneer ik een account aanmaak, komt er "done" te staan, maar komt er niets in database.

Mijn register.php ziet er zo uit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
// maak style aan
include 'include/bgup.php';
?>

<html>
<u>Because of building of the site, All the data can be removed</u>
<table>
<form method="post" name="update" action="update.php" />
<TR><TD>Username:</TD><TD> <input type=text name=username></TD></TR>
<tr><td>Password:</TD><TD> <input type=password name=password></TD></TR><p>
<TR><TD>email:</TD><TD> <input type=text name=email></TD></TR>
<TR><TD><input type="checkbox" name="checkbox" value="Yes" />&nbsp;&nbsp;Yes, I agree with the <a href="toc.html">Terms Of Conditions</a></TD</TR>
<TR><TD></TD><TD><input type=submit name=submit value=submit></TD></TR></TABLE>
</form></html>
<?php
include 'include/bgdown.php';
?>


De update.php ziet er als volgt uit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php
error_reporting(-1);
//Bovenkant layout ;)
include 'include/bgup.php';
// Maak mysql connectie aan

mysql_connect("**hostknip**", "**userknip**", "**passwordknip**") or die(mysql_error());
mysql_select_db("**dbknip**")or die("Connection Failed"); echo "<br />";
// SQL Query
$query = "SELECT email FROM leden WHERE email = '" . mysql_real_escape_string($_POST['email']) . "'";
$get = mysql_query($query);
$aantal = mysql_num_rows($get);
if($aantal !== 0) die ('Email does already excist <a href="register.php">Back</a>!');
$username=mysql_real_escape_string($_POST['username']);
$pass=mysql_real_escape_string($_POST['password']);
if (isset($_POST['checkbox'])) {
$query = "INSERT INTO leden (`username`, `password`, `email`, `level`) VALUES  ('".mysql_real_escape_string($_POST['username'])."',".mysql_real_escape_string(md5($_POST['password']))."', '".mysql_real_escape_string($_POST['email'])."','1')" or die (mysql_error());
if(mysql_query($query));
echo 'Done';
}

else {
echo 'You have to accept the terms of condition.';
}

//Onderkant layout ;)
include 'include/bgdown.php';
?>


Ik kom er zelf niet uit.
Voor de genen die het willen weten: Een print-screen van de database op http://www.teacherdutch.webatu.com/phphulp.png

Alvast bedankt.
Tim

- Aar -:
De titel van het topic is aangepast en de spelfout is eruit.
Gewijzigd op 30/12/2013 10:28:29 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

13/05/2024 14:15:30
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/12/2013 12:01:29
Quote Anchor link
Zet aub je script tussen [code]-tags voor een beter overzicht in het forum.
 
Tim Klein

Tim Klein

29/12/2013 12:03:11
Quote Anchor link
Gedaan.
 
- SanThe -

- SanThe -

29/12/2013 12:03:31
Quote Anchor link
Bouw nette foutafhandeling in voor de query's.
Or die() is niet netjes en bij jou staat het ook nog op de verkeerde plaats.

Je query is namelijk mislukt en jij ziet geen error.

Toevoeging op 29/12/2013 12:07:09:

Slordigheid is de grootste progammeerfout.
Registartie werkt niet.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/12/2013 12:07:44
Quote Anchor link
Er hoort sowieso op lijn 18 geen puntkomms maar een accolade.
 
Mausie Wausie

Mausie Wausie

29/12/2013 22:38:54
Quote Anchor link
Ik zou het zo doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
<?php
error_reporting(-1);
//Bovenkant layout ;)
include 'include/bgup.php';
// Maak mysql connectie aan
mysql_connect("**hostknip**", "**userknip**", "**passwordknip**") or die(mysql_error());
mysql_select_db("**dbknip**")or die(mysql_error());

if(!mysql_connect){
    echo 'kan geen verbinding maken';
        exit;
}
elseif(!mysql_select_db){
    echo 'Kan niet bij de database';
        exit;
}
else{

function
StripDanger($value) {
    $magic_quotes_active = get_magic_quotes_gpc();
    $new_enough_php = function_exists('mysql_real_escape_string'); // i.e. PHP >= v4.3.0

    if ($new_enough_php) { // PHP v4.3.0 or higher
        // undo any magic quote effects so mysql_real_escape_string can do the work

        if($magic_quotes_active) {
            $value = stripslashes($value);
        }

        $value = mysql_real_escape_string($value);
    }

    else { // before PHP v4.3.0
        // if magic quotes aren't already on then add slashes manually

        if(!$magic_quotes_active) {
            $value = addslashes($value);
        }

        // if magic quotes are active, then the slashes already exist
    }
    return $value;
}



if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST' && $_POST['verzonden'] == 1 )  {
        
        $username = StripDanger($_POST['username']);
        $email = StripDanger($_POST['email']);
        $password = StripDanger($_POST['password']);
        $password1 = StripDanger($_POST['password1']);
        $checkbox = StripDanger($_POST['checkbox']);
        
        //alle fouten in een array zetten
        $aFout = array();
        
        if (empty($username)){ //kijken of gebruikersnaam leeg is
            $form = true;
            $aFout[] = 'U moet een gebruikersnaam opgeven';
            }

        //kijken of email al bestaat
        $resultaat_email = mysql_query("SELECT email FROM leden WHERE email='".$email."'");
        if($resultaat_email == false){
            echo mysql_error();
    
        }
else{
        
            if(mysql_num_rows($resultaat_email)>0){
                $form = true;
                $aFout[] = 'Email bestaat al';
            
            }
elseif(isset($email) && strlen($email)>5)    { //controleren of de ingevoerde e-mail adres valide is
                // andere variant test 01/03/2010

                if(!preg_match('#^[a-z0-9][a-z0-9_.\-]*@([a-z0-9]+\.)*[a-z0-9][a-z0-9\-]+\.([a-z]{2,6})$#i', $email)) {
                    $form = true;
                    $aFout[] = 'Dit is geen email adres';
                }
else{
                // alles in orde; geen foutsituatie
                }
            }

            else{
                $form = true;
                $aFout[] = 'Geen valide email adres';
            }
        }

        //kijken of wachtwoord 1 leeg is
        if (empty($password)){
            $form = true;
            $aFout[] = 'Wachtwoord invoeren';
        //kijken of de wachtwoorden gelijk zijn
        }elseif($password != $password1){
            $form = true;
            $aFout[] = 'Wachtwoord zijn niet gelijk';
        }
else{
            //versleutelen
            $passworddb = md5($password);
            }

        //kijken of checkbox leeg is
        if (empty($checkbox)){
            $form = true;
            $aFout[] = 'Je moet akkoord gaan met de algemenevoorwaarde';
            }

            
            //als er fouten zijn tijdens het verwerken van het formulier, dan stoppen we alles in een box
            if(!empty($aFout))
                {

                    $errors = '
                    <table><tr><td>
                    <ul>'
;
                    foreach($aFout as $sFout)
                        
                    {

                        $errors .= "    <li>".$sFout."</li>\n";
                    }

                    $errors .= "</ul>
                    </td></tr></table>"
;
                    
                    }
else{//hier gaan we de leden toevoegen
                $form = false;
        

            //geen fouten alles in de db toevogen
            $query = mysql_query("INSERT INTO leden (`username`, `password`, `email`, `level`) VALUES  ('$username','$passworddb', '$email', '1')") or die (mysql_error());
            if($query){
                $form = false;
                echo 'Registratie voltooid';
            }
else{
                $form = true;
                echo 'Er is iets fout gegaan';
                
            }
        }
    }


if($form){

if(isset($errors)){ echo $errors; } ?>



<u>Because of building of the site, All the data can be removed</u>
<table>
<form method="post" name="registratie" action="registratie.php" />
<TR><TD>Username:</TD><TD> <input type="text" name="username"></TD></TR>
<tr><td>Password:</TD><TD> <input type="password" name="password"></TD></TR><p>
<tr><td>Password repeat:</TD><TD> <input type="password" name="password1"></TD></TR><p>
<TR><TD>email:</TD><TD> <input type="text" name="email"></TD></TR>
<TR><TD><input type="checkbox" name="checkbox" value="Yes" />&nbsp;&nbsp;Yes, I agree with the <a href="toc.html">Terms Of Conditions</a></TD</TR>
<input type="hidden" name="verzonden" value="1">
<TR><TD></TD><TD><input type="submit" name="submit" value="verzenden"></TD></TR></TABLE>
</form>

<?php    
    }
}

//Onderkant layout ;)
include 'include/bgdown.php';

?>


Groet Mausie.
Gewijzigd op 30/12/2013 10:27:54 door - Ariën -
 
Tim Klein

Tim Klein

30/12/2013 00:14:08
Quote Anchor link
Krijg een foutmelding.

Waar zit de fout nu?


PHP Error Message

Notice: Use of undefined constant mysql_connect - assumed 'mysql_connect' in /home/a4138720/public_html/register2.php on line 9

Free Web Hosting

PHP Error Message

Notice: Use of undefined constant mysql_select_db - assumed 'mysql_select_db' in /home/a4138720/public_html/register2.php on line 12

Free Web Hosting

PHP Error Message

Notice: Undefined variable: form in /home/a4138720/public_html/register2.php on line 128

Free Web Hosting
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/12/2013 00:40:06
Quote Anchor link
mysql_connect en mysql_select_db op lijn 9 en 12 zijn functies, maar blijkbaar mist er nog het één en ander:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
error_reporting(-1);
//Bovenkant layout ;)
include 'include/bgup.php';
// Maak mysql connectie aan
if(!mysql_connect("**hostknip**", "**userknip**", "**passwordknip**")) {
    echo "Error: ".mysql_error();
    exit;
}

elseif(!mysql_select_db("**dbknip**")) {
    echo "Error: ".mysql_error();
    exit;
}
else {
    //etc
}
?>
Gewijzigd op 30/12/2013 12:34:57 door - Ariën -
 
Mausie Wausie

Mausie Wausie

30/12/2013 08:24:49
Quote Anchor link
Oeps mijn fout, iets te snel gekopieerd en geplakt.

of zoals Aar het aangeeft, alleen moet er volgens mij voor de functie een uitroepteken (!) staan, omdat hij de error pas moet weergeven als de if statment false is.

Als de verbinding nu true is, zal hij de error weergeven.

Correct me if I'm wrong!

Dit moet het zijn:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php
error_reporting(-1);
//Bovenkant layout ;)
include 'include/bgup.php';
// Maak mysql connectie aan
$link = mysql_connect("**hostknip**", "**userknip**", "**passwordknip**");
$db   = mysql_select_db("**dbknip**");

//als het false is fout afhandeling
if(!$link){
    echo "kan geen verbinding maken, ERROR: ".mysql_error();
        exit;
//als het false is fout afhandeling
}elseif(!$db){
    echo "Kan niet bij de database, ERROR: ".mysql_error();
        exit;
}
else{
 //vanaf hier geen fouten met de verbinding, de rest verwerken
 
}
?>


Groet Mausie.
Gewijzigd op 30/12/2013 10:26:41 door - Ariën -
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

30/12/2013 10:24:29
Quote Anchor link
Staan er echte gegevens m.b.t. de databaseverbinding in de bovenstaande codes?!
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/12/2013 10:29:52
Quote Anchor link
Ik betwijfel het, maar als voordeel van de twijfel heb ik de database-gegevens maar even weggeknipt.
 
Mausie Wausie

Mausie Wausie

30/12/2013 11:11:38
Quote Anchor link
Obelix en Idefix op 30/12/2013 10:24:29:
Staan er echte gegevens m.b.t. de databaseverbinding in de bovenstaande codes?!


Hallo,

Ik heb de gegevens van jou overgenomen of ze kloppen is aan jou.

Ik zal zelf nooit mijn database gegevens op een forum zetten.
Lijkt me dat je die zelf invult.

Groet Mausie.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/12/2013 12:36:23
Quote Anchor link
Mausie Wausie op 30/12/2013 08:24:49:
of zoals Aar het aangeeft, alleen moet er volgens mij voor de functie een uitroepteken (!) staan, omdat hij de error pas moet weergeven als de if statment false is.

Klopt, ik heb het aangepast. Het glipte er even in het late uurtje er tussen door.
 
Tim Klein

Tim Klein

30/12/2013 15:32:00
Quote Anchor link
Ik heb nu dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
<?php
error_reporting(-1);
//Bovenkant layout ;)
include 'include/bgup.php';
// Maak mysql connectie aan
$link = mysql_connect("**dbhost**", "**dbusername**", "**dbpassword**");
$db   = mysql_select_db("**dbname**");

//als het false is fout afhandeling
if(!$link){
    echo "kan geen verbinding maken, ERROR: ".mysql_error();
        exit;
//als het false is fout afhandeling
}elseif(!$db){
    echo "Kan niet bij de database, ERROR: ".mysql_error();
        exit;
}
else{

function
StripDanger($value) {
    $magic_quotes_active = get_magic_quotes_gpc();
    $new_enough_php = function_exists('mysql_real_escape_string'); // i.e. PHP >= v4.3.0

    if ($new_enough_php) { // PHP v4.3.0 or higher
        // undo any magic quote effects so mysql_real_escape_string can do the work

        if($magic_quotes_active) {
            $value = stripslashes($value);
        }

        $value = mysql_real_escape_string($value);
    }

    else { // before PHP v4.3.0
        // if magic quotes aren't already on then add slashes manually

        if(!$magic_quotes_active) {
            $value = addslashes($value);
        }

        // if magic quotes are active, then the slashes already exist
    }
    return $value;
}



if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST' && $_POST['verzonden'] == 1 )  {
        
        $username = StripDanger($_POST['username']);
        $email = StripDanger($_POST['email']);
        $password = StripDanger($_POST['password']);
        $password1 = StripDanger($_POST['password1']);
        $checkbox = StripDanger($_POST['checkbox']);
        
        //alle fouten in een array zetten
        $aFout = array();
        
        if (empty($username)){ //kijken of gebruikersnaam leeg is
            $form = true;
            $aFout[] = 'U moet een gebruikersnaam opgeven';
            }

        //kijken of email al bestaat
        $resultaat_email = mysql_query("SELECT email FROM leden WHERE email='".$email."'");
        if($resultaat_email == false){
            echo mysql_error();
    
        }
else{
        
            if(mysql_num_rows($resultaat_email)>0){
                $form = true;
                $aFout[] = 'Email bestaat al';
            
            }
elseif(isset($email) && strlen($email)>5)    { //controleren of de ingevoerde e-mail adres valide is
                // andere variant test 01/03/2010

                if(!preg_match('#^[a-z0-9][a-z0-9_.\-]*@([a-z0-9]+\.)*[a-z0-9][a-z0-9\-]+\.([a-z]{2,6})$#i', $email)) {
                    $form = true;
                    $aFout[] = 'Dit is geen email adres';
                }
else{
                // alles in orde; geen foutsituatie
                }
            }

            else{
                $form = true;
                $aFout[] = 'Geen valide email adres';
            }
        }

        //kijken of wachtwoord 1 leeg is
        if (empty($password)){
            $form = true;
            $aFout[] = 'Wachtwoord invoeren';
        //kijken of de wachtwoorden gelijk zijn
        }elseif($password != $password1){
            $form = true;
            $aFout[] = 'Wachtwoord zijn niet gelijk';
        }
else{
            //versleutelen
            $passworddb = md5($password);
            }

        //kijken of checkbox leeg is
        if (empty($checkbox)){
            $form = true;
            $aFout[] = 'Je moet akkoord gaan met de algemenevoorwaarde';
            }

            
            //als er fouten zijn tijdens het verwerken van het formulier, dan stoppen we alles in een box
            if(!empty($aFout))
                {

                    $errors = '
                    <table><tr><td>
                    <ul>'
;
                    foreach($aFout as $sFout)
                        
                    {

                        $errors .= "    <li>".$sFout."</li>\n";
                    }

                    $errors .= "</ul>
                    </td></tr></table>"
;
                    
                    }
else{//hier gaan we de leden toevoegen
                $form = false;
        

            //geen fouten alles in de db toevogen
            $query = mysql_query("INSERT INTO leden (`username`, `password`, `email`, `level`) VALUES  ('$username','$passworddb', '$email', '1')") or die (mysql_error());
            if($query){
                $form = false;
                echo 'Registratie voltooid';
            }
else{
                $form = true;
                echo 'Er is iets fout gegaan';
                
            }
        }
    }


if($form){

if(isset($errors)){ echo $errors; } ?>



<u>Because of building of the site, All the data can be removed</u>
<table>
<form method="post" name="registratie" action="registratie.php" />
<TR><TD>Username:</TD><TD> <input type="text" name="username"></TD></TR>
<tr><td>Password:</TD><TD> <input type="password" name="password"></TD></TR><p>
<tr><td>Password repeat:</TD><TD> <input type="password" name="password1"></TD></TR><p>
<TR><TD>email:</TD><TD> <input type="text" name="email"></TD></TR>
<TR><TD><input type="checkbox" name="checkbox" value="Yes" />&nbsp;&nbsp;Yes, I agree with the <a href="toc.html">Terms Of Conditions</a></TD</TR>
<input type="hidden" name="verzonden" value="1">
<TR><TD></TD><TD><input type="submit" name="submit" value="verzenden"></TD></TR></TABLE>
</form>

<?php    
    }
}

//Onderkant layout ;)
include 'include/bgdown.php';

?>


Nu krijg ik alleen de volgende fout:
Notice: Undefined variable: form in /home/a4138720/public_html/register3.php on line 130
De $ bestaat toch?
Ik krijg alleen de CSS te zien, met de foutmelding erin. Krijg geen form te zien.

Grotjes,
Tim.
 
Wouter Van Marrum

Wouter Van Marrum

30/12/2013 15:51:53
Quote Anchor link
probeer op lijn 130:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if(isset($form)) {
?>
 
Kenneth Rozendaal

Kenneth Rozendaal

30/12/2013 15:54:47
Quote Anchor link
Als ik even snel naar je code kijk, lijkt het erop dat je scope niet klopt, je hebt alleen binnen if en else statements je $form gedeclareert.
Ik denk dat je probleem is opgelost als je onder:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$checkbox = StripDanger($_POST['checkbox']);

neerzet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$form = true;


Het kan ook dat er iets anders moet staan dan true, maar ik heb de code niet echt goed bekeken...

Succes ermee in ieder geval!

Kenneth
Gewijzigd op 30/12/2013 15:58:21 door Kenneth Rozendaal
 
Mausie Wausie

Mausie Wausie

31/12/2013 07:48:50
Quote Anchor link
Hallo Tim,

Je moet na de eerste else statment na de controle van de database connectie even je $form op true zetten.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$form = true;


Ben ik vergeten mee te kopiëren, dan is $form gezet.

Groet Mausie.
 
Ivo P

Ivo P

31/12/2013 12:31:12
Quote Anchor link
stripDanger():

waarom zou je nog rekening houden met de vraag of iemand PHP < 4.3 heeft.
Dan heb je het over december 2002: meer dan 11 jaar geleden!
http://www.php.net/ChangeLog-4.php#4.3.0

Daarnaast vind het onverstandig om centraal de acties zoals $username = StripDanger($_POST['username']); uit te voeren.
Ja: je hebt ze dan "allemaal" beveiligd.
maar ook: als je er maar 1 vergeet, dan merk je dat nergens meer op.

Daarnaast is het ook verleidelijk om verderop in je script $username te gebruiken. Die bestaat immers.
Maar dan krijg je zo'n leuk effect dat "foto's" ineens op het scherm staat als "foto\'s"
en dan zie je naar verloop van tijd teksen verschijnen met "foto\\\\\\\\\\\\'s" en kun je precies natellen hoevaak de tekst bewerkt is.

Ik ben er voorstander van om alleen op die plekken waar je het nodig hebt te beveiligen.
In dit geval dus elke query, en ook elke variabele. (met mysql_real_escape_string of de mysqli variant daarvan).

En op de plek waar je de username op het scherm wilt hebben gebruik je htmlspecialchars($_POST['username']) of htmlspecialchars($anderevar);

Je ziet dan aan je query direct dat je inderdaad al je variabelen beveiligt en hoeft niet later bij je opdrachtgever te melden dat je in eerste instantie die 3 variabelen prima beveiligde met stripDanger() maar dat je bij het aanpassen helaas vergeten was om die andere 2 daar ook toe te voegen en dat de database nu helaas kapot of gehackt is.

Toevoeging op 31/12/2013 12:33:28:

aanvullend: dus beveiliging toepassen op de manier zoals die daar nodig is: escapen voor je database, "escapen" met htmlspecialchars voor je scherm.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.