[Revieuw] Inlogsysteem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

(Junior) Back-end Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Altijd al willen werken bij een organisatie, die maatwerk applicaties bouwt, die echt impact hebben in de maatschappij? Dit is je kans. Voor een kleine organisatie in de regio van Eindhoven ben ik op zoek naar een C# Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de ontwikkeling van maatwerk software en applicaties. Deze organisatie werkt voor grote organisaties in Nederland, maar ook voor het MKB. De projecten waar je aan gaat werken zijn erg divers, waardoor je werk uitdagend blijft en je erg veel kan leren. Verder ga je aan

Bekijk vacature »

C# Unity Developer

Functieomschrijving Ontwikkel jij mee door applicaties te bouwen die bijdragen aan het optimaliseren van processen? Voor een erkende werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een Unity C# Developer die graag de uitdaging aangaat! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de reeds draaiende applicaties. Bedrijfsprofiel Je komt te werken voor een internationale werkgever in regio Tilburg. Samen met een vooruitstrevend team

Bekijk vacature »

Database Developer

Functie omschrijving Voor een logistieke dienstverlener in omgeving Zuid Beijerland zijn wij op zoek naar versterking. Weet jij als geen ander systemen aan elkaar te koppelen en heb jij goede kennis van SQL en UML, lees dan snel verder! Jouw taken zien er als volgt uit: Je bent in deze rol voornamelijk verantwoordelijk voor het bouwen, implementeren en beheren van koppelingen tussen de bestaande systemen (zowel business 2 business als application 2 application). Daarnaast inventariseer je de wensen van in- en externe klanten, die je vervolgens samen met je collega's, vertaalt naar technische specificaties, die jullie zelf ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Typescript Developer / Cloud platform

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het cloud platform; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het cloud platform; Sparren met de business. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er veel voor. Als Typescript ontwikkelaar word je onderdeel van het team gericht op de (door)ontwikkeling van hun eigen cloud platform welke wordt

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op de functionele aspecten, zodat

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer (React)

Functie Met een ontwikkelafdeling van ruim 20 collega’s is dit zo ongeveer de helft van alle medewerkers. De software(ontwikkeling) is dan ook de drijvende kracht binnen de organisatie. Ze werken aan het verbeteren dan de bestaande, maar zeker ook nieuwe producten. De software bestaat uit verschillende (React) webapplicaties, maar ook een mobile (React native) app. Hierdoor kom je met verschillende uitdagingen in aanraking en is Mobile kennis natuurlijk mooi meegenomen. De software wordt door vele duizenden professionals dagelijks gebruikt en bevatten grote hoeveelheden data. Aan het team de uitdaging om hierin de best mogelijke gebruiksvriendelijkheid neer te zetten door gebruik

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag bij een van onze klanten actief in de High Tech Industrie. Onze klanten zijn voornamelijk gelokaliseerd in de omgeving van Eindhoven. Wij zijn erg selectief als het gaat om de projecten die wij accepteren en richten ons dan ook alleen op innovatieve en complexe projecten. Omdat onze klanten voornamelijk gespecialiseerd zijn in de machinebouw, werk jij ook vaak dicht tegen de machines aan. Ons team bestaat momenteel uit Embedded engineers, IOT developers en Cloud engineers. Wij werken voornamelijk aan Microsoft projecten waar er gebruik wordt gemaakt van WPF, UWP, .NET Core

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Als Front end developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

Full Stack C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij in één van onze vier scrumteams. Met 30 ontwikkelaars werk jij aan de doorontwikkeling van ons core product. Ook werkt jouw team aan maatwerkoplossingen op aanvraag van de klant en op projectbasis. Wij vinden het erg belangrijk dat onze ontwikkelaars met plezier naar werk gaan. Een deel hiervan ligt uiteraard bij jezelf, als jij ontwikkelen niet leuk vindt, ben jij bij ons echt aan het verkeerde adres. Jouw team bestaat namelijk uit een groep gepassioneerde vakidioten die dit werk doen omdat dit eerst een hobby was! Daarnaast wordt er intern rekening gehouden met

Bekijk vacature »

Team Lead Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Als Team Lead Java Developer draag een grote verantwoordelijk je stuurt ontwikkelaars aan en staat dagelijks in contact met jou ICT Manager. De team Bestaat uit front-end en backend systemen. Je ben in staat op hoog niveau de technische vak te bepalen en ook te bewaren. Je dag zie er als volgt uit, ontwikkelen van nieuwe en bestaande applicaties, het uitvoeren van processen en analyses en het beschrijven van functioneel ontwerpen. Ook zal samen met jouw Tester applicaties gaan testen door middel van peer reviews en het leveren van support aan gebruikers

Bekijk vacature »

Junior PHP ontwikkelaar

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Back end developer Onderwijssoftware

Functie Als back end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van hoogwaardige

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Identity & Access Management

Dit ga je doen Als Identity & Access Management Ontwikkelaar zorg jij er voor dat studenten, medewerkers en docenten de juiste benodigdheden op het juiste moment kunnen gebruiken; Het juist opslaan van onderzoeksdata en het openbaar beschikbaar stellen van publicaties (Open Access); Studenten, collega's en wetenschappers ondersteunen; Agile en Scrum werken; Technisch Applicatiebeheer; Ontwikkelen in One Identity Manager en VB.NET. Hier ga je werken Als Ontwikkelaar kom je terecht in een hecht team die zich richt op wetenschappelijke informatie en ICT. Jij bent degene die er voor zorgt dat alle informatie, uit diverse onderzoeken, bij de juiste personen terecht komt.

Bekijk vacature »

Full stack developer Python, React

Functie Jij als full stack developer komt binnen onze Technology afdeling te werken. Deze bestaat momenteel uit 15 man. De stack waarmee wij werken is voornamelijk Python, Javascript, React en GraphQL. Binnen deze afdeling wordt er met multidisciplinaire teams gewerkt aan verschillende projecten. Projecten duren vaak langer dan 3 maanden en je bent van begin tot eind vaak betrokken. Naast dat je als full stack ontwikkelaar aan de slag gaat ben je ook Consultant. Dit betekent dat je ook klantcontact hebt in je rol en werkshops geeft. De verhouding tussen deze werkzaamheden zijn ongeveer 70% development en 30% consultancy. Een

Bekijk vacature »
Victor Php

Victor Php

04/10/2010 19:28:31
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik heb een inlogsysteem gemaakt.
Het is alleen nog het inlog gedeelte, maar ik vroeg me toch af of ik nog wat kon verbeteren of iets kon toevoegen.

Dit is het script:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
<?php
session_start();

    //Setting- en databasegegevens ophalen
    include 'includes/config.php';

//Inlogform
    $inlogform = '
<form action="" method="POST">
Gebruikersnaam:<br />
<input type="text" name="gebruikersnaam"><br />
Wachtwoord:<br />
<input type="password" name="wachtwoord"><br />
<input type="submit" value="Inloggen">
</form>'
;

    //Kijken of er gepost is
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
    {

    
    //Alle fouten worden in een array gezet
    $errors = array();
    
    //Kijken of er iets ingevuld is
    if(!isset($_POST["gebruikersnaam"]) && !isset($_POST["wachtwoord"]))
    {

    //Zoniet, de error in de array zetten
        $errors[] = 'U hebt niet alles ingevuld!';
    }

    
    //Kijken of gebruikersnaam en wachtwoord overeenkomen in de database
        $salt = "ge5heim8es3al8t";
    $query_gebruiker = "SELECT gebruikersnaam, wachtwoord FROM leden WHERE gebruikersnaam = '".mysql_real_escape_string($_POST['gebruikersnaam'])."' AND wachtwoord = '".md5($_POST['wachtwoord'] . $salt)."'";
    if(!$uitvoeren_gebruiker = mysql_query($query_gebruiker);
    {

        echo 'Er ging wat mis door een database fout. Contacteer de webmaster!';
    }

    else
    {
    $result_gebruiker = mysql_num_rows($uitvoeren_gebruiker);
    
    if($result_gebruiker == 0)
    {

    //Zoniet, de error in de array zetten
        $errors[] = 'Uw inlog combinatie is fout!';
    }
    

    //Errors tellen
         if(count($errors) != 0)
         {

        
         if(count($errors) == 1)
         {

         echo 'Er is 1 fout gevonden:';
         echo '<br />';
         foreach($errors as $error)
        {

            echo $error;
        }

        
        echo '<br /><br />';
        echo $inlogform;
        }

        else
        {
        
        echo 'Er zijn '.count($errors).' fouten gevonden:';
        echo '<br />';
        foreach($errors as $error)
        {

            echo $error;
        }

        echo '<br /><br />';
        echo $inlogform;
        }
        }

        else
        {
        
        //sessies maken
        $_SESSION['ingelogd'] = true;
        $_SESSION['gebruikersnaam'] = $gebruikersnaam;
        
        //Doorgestuurd worden naar...
        header('Location:'.$header_inloggen);
                exit;
        
        }
        }
        }

        else
        {
        //Loginform
        echo $inlogform;

}


?>




Alvast bedankt voor het kijken!

GreetzZzZzz,,
Victor
Gewijzigd op 04/10/2010 22:29:05 door Victor Php
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 21:24:27
 
Niels K

Niels K

04/10/2010 19:29:58
Quote Anchor link
Slecht eigenlijk.

Vind het geheel onoverzichtelijk.

EDIT: Review is zonder u.
Gewijzigd op 04/10/2010 19:30:26 door Niels K
 

04/10/2010 19:37:12
Quote Anchor link
- Error reporting e.d. altijd uit op live site.
- Inline html rommel -> fout.
- Html of xhtml?
- $fout_inloggen_1 & $fout_inloggen_2 wtf?
- WTF voor onzin bij errors tellen?

En nog wat vage onoverzichtelijke rommel zoals Niels dus ook al aangeeft.

Afgekeurd dus.
Gewijzigd op 04/10/2010 19:44:01 door
 
Th van

Th van

04/10/2010 19:45:17
Quote Anchor link
Misschien kun je een beetje overzichtelijker gaan werken, door overal netjes in te springen. Zo kun je er niks van maken, voor al het laatste gedeelte.
 
Pim -

Pim -

04/10/2010 19:48:45
Quote Anchor link
En altijd dood gaan na een redirect!!!
 
Victor Php

Victor Php

04/10/2010 19:55:28
Quote Anchor link
Okee.. bedankt voor jullie reacties!
Ik ga eraan werken.

@Niels en Theodoor van Donge
Ik zal gaan inspringen.

@Karl
Ik zal error reporting eraf halen.
De $fout_inloggen_cijfer staan in settings.php
Ik zal dat even veranderen in de code en settings.php weghalen. ;-)

Hoebedoel je vage onzin bij errors tellen?

Hij telt de errors.
Als het er geen 0 zijn gaat hij kijken of het er 1 is. Dan geeft ie een error. Als het er meer dan 1 is telt ie het aantal errors, geeft die aan en zet de foutmelding neer.

Ik zie nou niet meteen wat daar raar aan is eigenlijk :$

@Pim de Haan
Kun je dat even uitleggen?
Altijd doodgaan..?



-Edit-
Ik heb al wat wijzigingen gemaakt.
Naar de rest zal ik morgen kijken.
Ik ga nu aan m'n huiswerk ;-)
Gewijzigd op 04/10/2010 19:59:22 door Victor Php
 

04/10/2010 19:59:29
Quote Anchor link
Na een redirect moet je exit of die doen aangezien de rest van het script nog gewoon uitgevoerd zou kunnen worden.
Die constructie bij errors tellen vind ik gewoon vaag.
Je doet meerdere keren tellen. Wat is er mis met gewoon laten zien wat er mis is? En als je toch het aantal wilt tonen, dan kan dat volgens mij wel netter.
 
Niels K

Niels K

04/10/2010 20:09:21
Quote Anchor link
Scheid je HTML gewoon van PHP..
 
Milo S

Milo S

04/10/2010 21:07:52
Quote Anchor link
Niet alleen dat tis gewoon een klote zooi... Sorry hoor maar normaal inspringen gebeurt niet, haakjes staat ineens achter wat er gebeuren moet

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
   foreach()
{

}


dat gaat toch nergens over?
Je maakt je inlog formulier var aan na het posten... lekker krom.
Gewijzigd op 04/10/2010 21:18:53 door Milo S
 
Victor Php

Victor Php

04/10/2010 21:53:16
Quote Anchor link
Rustig maar..
Ik leer ook alleen maar ;-)

@Karl
Ik ben dood gegaan na de header ;-).
En ik ga zoeken naar een nettere manier...

@Niels
Ga ik doen

@Milo S
Is die voorbeeldcode nu goed of fout?
Inlog formulier is nu voor het posten aangemaakt ;)
 

04/10/2010 22:03:48
Quote Anchor link
Na een header hoort je script dood te gaan.
Als je dan data gaat versturen is het fout.
-_-'
 
Pim -

Pim -

04/10/2010 22:17:31
Quote Anchor link
Als je dat wat netter wil doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
function redirect($url)
{

    header('Location: '.$url);
    exit;
}

?>
 
Niek s

niek s

04/10/2010 22:35:31
Quote Anchor link
Karl Karl op 04/10/2010 22:03:48:
Na een header hoort je script dood te gaan.
Als je dan data gaat versturen is het fout.
-_-'


Nee hoor, gaat niet fout, kan gewoon.

Tis alleen niet echt de bedoelling dat als iemand header redirects uit zet, toch ineens wel je admin panel (bv) kan gebruiken ;)

Uitzetten betekent gewoon "negeren" natuurlijk
 

04/10/2010 22:47:09
Quote Anchor link
Niek s op 04/10/2010 22:35:31:
Karl Karl op 04/10/2010 22:03:48:
Na een header hoort je script dood te gaan.
Als je dan data gaat versturen is het fout.
-_-'


Nee hoor, gaat niet fout, kan gewoon.

Tis alleen niet echt de bedoelling dat als iemand header redirects uit zet, toch ineens wel je admin panel (bv) kan gebruiken ;)

Uitzetten betekent gewoon "negeren" natuurlijk

Goed, goed, het kan gewoon...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.