RSS FEED

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in één van de 5 IT teams van dit bedrijf. Jullie werken op basis van interne klantprojecten aan voornamelijk webapplicaties. Dit betekent dat jij continu uitgedaagd wordt en veelal met verschillende soorten projecten bezig bent. Het gave is dan ook dat jullie als team samen bekijken welke technieken het beste passen bij het project waar jullie verantwoordelijk voor zijn. Zo kan het zijn dat jij als .NET developer gaat werken aan een project, maar dat jullie als team liever gebruik maken van Haskell of F# om de klus te klaren.

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag bij een van onze klanten actief in de High Tech Industrie. Onze klanten zijn voornamelijk gelokaliseerd in de omgeving van Eindhoven. Wij zijn erg selectief als het gaat om de projecten die wij accepteren en richten ons dan ook alleen op innovatieve en complexe projecten. Omdat onze klanten voornamelijk gespecialiseerd zijn in de machinebouw, werk jij ook vaak dicht tegen de machines aan. Ons team bestaat momenteel uit Embedded engineers, IOT developers en Cloud engineers. Wij werken voornamelijk aan Microsoft projecten waar er gebruik wordt gemaakt van WPF, UWP, .NET Core

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer Consultancy

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functieomschrijving Ben jij klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Kom werken bij dit kleine softwarebureau en werk aan de gaafste maatwerk projecten. Je komt te werken in een klein development team en werk nauw samen met elkaar, om maatwerk software te leveren en bij te dragen aan bedrijfsautomatiseringen. Je gaat werken met de Microsoft stack en technieken als .NET, C#, Entity, MVC, SQL server. In de functie krijg je veel vrijheid om zelf beslissingen te nemen en je hebt impact op de bedrijfsprocessen. Bedrijfsprofiel Dit familiebedrijf bestaat al ruim 20 jaar. Zij hebben een vast netwerk van klanten,

Bekijk vacature »

Front-end developer (React)

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Wordt jij de nieuwe Front end specialist / developer? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel binnen als

Bekijk vacature »

Software Developer / .NET / Azure

Dit ga je doen Als Lead .NET Software Developer zal je je bezig houden met: Het vertalen van bedrijfswensen naar een technische roadmap; Uitwerken van nieuwe architectuur / designs; Het team aansturen en motiveren; Toezien op de kwaliteit van de code; Mee ontwikkelen van nieuwe features en applicaties. Hier ga je werken Deze organisatie is op dit momenteel marktleider in het ontwikkelen van productielijnen voor de voedselindustrie en heeft een wereldwijd klantnetwerk. Binnen deze organisatie is het team van software developers dagelijks bezig met het ontwikkelen van maatwerk oplossingen om alle productiemachines aan te sturen, maar ook bedrijf kritische applicaties

Bekijk vacature »

Back-end developer

Dit ga je doen Development d.m.v. XQuery, JSON/XML en REST API's; Ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform; Koppelingen maken met de NoSQL database; Testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten; Samenwerking met andere front- en back-end ontwikkelaars. Hier ga je werken Voor een vooruitstrevende organisatie binnen de zorg in Den Haag zijn wij opzoek naar een Back-end Developer die ervaring heeft met o.a.XQuery en Vue.JS of daarin graag zou willen ontwikkelen. Je zal ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform en koppelingen maken met de NoSQL database. Ook het testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten behoort tot jouw

Bekijk vacature »

Senior Developer ERP Dynamics 365

Samengevat: Deze werkgever is een softwarebedrijf. Ben jij een enthousiaste developer? Heb je ervaring met ERP of Dynamic 365 bussines central? Vaste baan: ERP Applicatie Specialist ERP MBO €3.600 - €5.200 Wij houden ons als bedrijf bezig met het leveren en implementeren van het Microsoft Dynamics pakket binnen verschillende industriële sectoren. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Binnen ons open team is er een no-nonsense cultuur. Daarnaast is er veel onderling contact door de korte communicatielijnen. Het team werkt enthousiast samen om een

Bekijk vacature »

PHP Programmeur

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda, ontwikkel je als PHP programmeur niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het constant inspelen op nieuwe innovaties m.b.t software ontwikkeling. Naast het ontwikkelen van webapplicaties, bouwt deze toffe werkgever ook webshops en websites voor hun opdrachtgevers. Wat ga je doen? Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony framework; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die

Bekijk vacature »

Machine Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Machine Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Machine Software Developer ben je verantwoordelijk voor: - Je ontwerpt, ontwikkelt en debugt software voor machinebesturingssystemen en complexe landbouwmachines; - Je stelt gebruikersinterfaces op (cabinedisplays); - Op termijn ga je softwareprojecten leiden voor specifieke machines; - Inclusief planning, documentatie en validatie; - Om specificaties te verifiëren

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer wanted!

Functie Because of the growth within the company, we are looking for reinforcement in the devlopmenttean. As a back-end developer you build the company software that helps us with the primary processes. A fun (internal) project in which you continuously develop the software! You will work in a small team, we have daily stand-ups and a scrum session every fortnight, led by our Scrum Master. During these sessions, you get the opportunity to present your ideas and discuss them with your fellow developers and the Product Owner. Within the development teams, we use Trello, Gitlab, Jiira, Confluence and Boockstack. They

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Core developer wordt jij onderdeel van ons team met drie breed ontwikkelde software engineers en een flexibele schil met zes ervaren freelancers. Jij gaat mee in de visie van onze organisatie om als IoT partner in deze branche specifieke markt “het” platform te blijven innoveren en deze ook steeds slimmer te maken. Wij hopen dan ook zeker dit in de toekomst te kunnen realiseren met bijvoorbeeld Artificial Intelligence. De architectuur van ons platform is opgemaakt uit een deel eigen protocol, een interface laag en een laag welke de protocollen van derde partijen vertaald naar het eigen

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Samen met je development team werk je Agile Scrum en met jullie gezamenlijke kennis en ervaring bepalen jullie samen de beste keuze voor techniek en architectuur. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en denkniveau • Je hebt goede kennis en ervaring met PHP • Je bent niet bang voor complexe projecten • Je werkt graag zelfstandig aan applicaties • Je bent altijd nieuwsgierig naar nieuwe

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in regio Etten-Leur zijn wij op zoek naar een Fullstack Developer met PHP/Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het bouwen van maatwerk software voor klanten die actief zijn in een specifieke markt. Als fullstack developer ben je samen met een enthousiast team van 7 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en innovatie van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Verder ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Ervaring met Laravel is een must. Om de klant zo goed mogelijk te

Bekijk vacature »
Arne boer

Arne boer

27/02/2013 22:20:21
Quote Anchor link
Dag mensen,

Ik heb weinig verstand van PHP of iets dergelijks maar ik wil graag een RSS feed die ik met HTML kan 'embedden??' in een html pagina.

Het idee:
Ik heb een RSS.XML waarin mijn nieuwsberichten staan... (deze wil ik gewoon elke keer bijwerken, dus geen database ofzo.. zo simpel mogelijk)

Nu moet ik iets hebben dat als ik in mijn html pagina die rss.xml laadt.. hij de nieuws artikelen laat zien.

eigenlijk een iframe laden in een html pagina maar dan RSS?

Iemand enig idee.. Als ik op internet die generators gebruik krijg je vervelende reclame maar bovendien laat hij maar 1 nieuwsbericht zien ..?

Stel iemand heeft een website en daar staat een artikeltje van mij op... dat ik dus middels RSS zonder dat ik beheerrechten heb toch t artikeltje kan aanpassen?
Gewijzigd op 27/02/2013 22:24:25 door Arne boer
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 12:58:11
 
Eddy E

Eddy E

27/02/2013 22:35:44
Quote Anchor link
In sommige browsers (zoals Opera) kan je XML gewoon openen.
Dan zie je ook nette berichten (dus niet de pure code).

Wat je ook kan doen is de XML met PHP openen, daar de tags wijzigen naar html-tags en zo tonen.
Hoeft ook niet met een iframe:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$xml
= file_get_contents("/map/rss.xml");
$zoek = array("<ding>", "<naam>", "</ding>", "</naam>");
$maak = array("<div>", "<a>", "</div>", "</a>");

echo '<div style="overflow: scroll; height: 500px;">'.str_replace($zoek, $maak, $xml).'</div>';
?>
 
Wouter J

Wouter J

28/02/2013 10:08:00
Quote Anchor link
Dan zou ik aan de slag gaan met een XML parser, zoals SimpleXml.

Verder zou je zelfs als je goed met namespaces werkt die XML in HTML moeten kunnen laden, maar dat wordt wel een erg twijfelachtig verhaal ben ik bang.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

28/02/2013 11:37:19
Quote Anchor link
Arne boer op 27/02/2013 22:20:21:
Stel iemand heeft een website en daar staat een artikeltje van mij op... dat ik dus middels RSS zonder dat ik beheerrechten heb toch t artikeltje kan aanpassen?


Je boedoelt (hopelijk): Stel: Freddy heeft een website waar hij jouw artikels kan embedden.

wanneer jij jouw rss aanpast (en bv. via ftp uploadt op jouw server);
-> dan zullen de gebruikers van Freddy's site de aangepaste artikels zien, zonder dat jij speciale rechten nodig hebt op Freddy's site.

---

Stel dat cross browser lezen van de data een probleem is
(bv. Stel: Freddy zijn server geeft hem niet het recht om met file_get_contents data te laden buiten Freddy's domein (veel servers zijn zo ingesteld) )

Je kan dan een javascript API op jouw site zetten.
 
Arne boer

Arne boer

28/02/2013 12:56:05
Quote Anchor link
Kris Dat is het precies!

Maar nu heb ik zelf een RSS feed. (bijv feed.xml)

En zelf een website (index.html) en wil ik middels een Javascript API mijn rss feed (feed.xml) tonen... Hoe pak ik dat aan?

Ik heb gewoon een spimpele rss feed gemaakt .. (die ik via de ftp gewoon ga editen) .. wil ik dus tonen via html op een html site. Alleen als ik dus zo'n embed opdracht maak toont ie m niet.. of maar 1 artikel.

Via websites kun je heel makkelijk een link laten genereren maar dan staat er altijd een website voor de url van jouw eigen link? Alsof ie ergens een .php bestandje moet ophalen voor de structuur ofzo?

----

Stel ik heb deze feed: http://www.arnedeboer.nl/rssje/feed.xml

en ik zou die toevoegen aan https://www.rssinclude.com
vind ie uberhaupt geen feed? hoe kan dat? Heb uren gezocht naar een oplossing.. waarschijnlijk is t heel simpel maar dat doet het al niet.. laat staan zonder widget toevoegen aan mijn html pagina ..
Gewijzigd op 28/02/2013 13:04:56 door Arne boer
 
Kris Peeters

Kris Peeters

28/02/2013 13:47:03
Quote Anchor link
Okay, hier een eerste test.
Voorlopig enkel maar belast om het cross-browser probleem aan te pakken.

Website "source": bestanden api.php en rss.xml

api.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$rssContent
= json_encode(array("contents" => file_get_contents('rss.xml')));
echo <<<SCRIPT
  var rss = $rssContent;
SCRIPT
;
?>


rss.xml: zie zelf. Ik heb getest met deze: http://www.w3schools.com/rss/default.asp

----

website "destination": (merk op: "http://localhost/ftp/js_api/source/api.php aanpassen)
index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<!doctype html>
<html>
  <head>
    <script src="//ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.8.3/jquery.min.js"></script>
    <script src="http://localhost/ftp/js_api/source/api.php"></script>
    <script>
      // merk dus op: .../source/api.php maakt var rss aan
      $(document).ready(function() {
        var feed = rss.contents;
        $('#messages').html(feed);
      });
    </script>
  </head>
  <body>
    <div id="messages"></div>
  </body>
</html>


Je zou moeten zien dat in destination de rss feed in de div wordt gezet.
Veel zinnigs zal dat niet opleveren op het scherm. (de RSS structuur zorgt voor gruwelijke conflicten met de HTML waarin het getoond wordt)

Nu dus nog een parser maken voor javascript (hier nu via jQuery) die de rss feed interpreteert en er iets nuttigs mee doet.
Gewijzigd op 28/02/2013 14:43:18 door Kris Peeters
 
Arne boer

Arne boer

28/02/2013 18:14:04
Quote Anchor link
Hey! Allereerst bedankt voor t meedenken, maar omdat ik echt er weinig kijk op heb krijg ik t niet voor elkaar. Check http://www.arnedeboer.nl (die laadt index.php zoals je hebt geschreven) En de rest staat ook zoals je het hebt beschreven de xml is gewoon www.arnedeboer.nl/rss.xml

waar plaats je de api dan? Ik heb dus gewoon submappen in de hoofdmap gemaakt die 'live' staat gemaakt? OF moet dat helemaal niet?
 
Kris Peeters

Kris Peeters

28/02/2013 18:19:45
Quote Anchor link
Verwijder dit eens

- See more at: http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/rss-feed/89427/last/#sthash.p0fEbvLf.dpuf

Dat geeft een syntax error

---

Let ook op het pad van de mappen.
"http://localhost/ftp/js_api/source/api.php" is toevallig de plek waar ik die api gezet heb.
De destination staat dan bij mij op
http://localhost/ftp/js_api/destination/index.php

Ik bedoel dus: er is een map met de source; die bevat api.php en rss.xml (samen in de zelfde folder)
en er is een map met de destination (Freddy's website), met de gewone webpagina, bv. index.php.
En het ding is dus, die kunnen op andere servers staan.
Gewijzigd op 28/02/2013 18:27:31 door Kris Peeters
 
Arne boer

Arne boer

28/02/2013 18:25:02
Quote Anchor link
;) Het werkt.


Toevoeging op 28/02/2013 18:25:50:

Maar stel ik wil nu met een simpele HTML code dit wat jij voor mij hebt gemaakt oproepen. Hoe doe ik dat dan?

Toevoeging op 28/02/2013 18:26:26:

Ik heb bijvoorbeeld een kolom waar ie die tekst in moet gaan laden
 
Kris Peeters

Kris Peeters

28/02/2013 18:33:42
Quote Anchor link
Ja, dan moeten we dus zo iets installeren

http://api.jquery.com/jQuery.parseXML/

waarbij dus de data van var xml (lijn 12) komt van die api.php
Lijn 13 wordt dan

xmlDoc = $.parseXML( xml.contents ),
 
Arne boer

Arne boer

28/02/2013 18:34:27
Quote Anchor link
Kijk dit is het idee
http://www.arnedeboer.nl/voorbeeld.png

Ik ben n simpel appje aan t maken met phonegap. (alleen html en css javascript dus)

In die vakjes die je ziet staan op t plaatje moet ie die info gaan laden die ik ga plaatse in de rss.xml
 
Kris Peeters

Kris Peeters

28/02/2013 18:52:58
Quote Anchor link
Ja, geen probleem.

Zijn dat vier verschillende categorieën met telkens een aantal artikels per categorie?
Hoe wordt dat in die rss bepaald?
 
Arne boer

Arne boer

28/02/2013 18:56:44
Quote Anchor link
Kris, sorry dat ik zoveel vragen stel maar ik een bestandje aangemaakt lokaal test.html en die html code toegevoegd en regel 13 aangepast. Wat moet ik dan precies invullen zodat ie die RSS.XML gaast ophalen?

Toevoeging op 28/02/2013 19:06:06:

check je prive bericht als je wil

Toevoeging op 28/02/2013 22:59:15:

Ik wil een pagina die ik niet kan bewerken.. toch de tekst van bewerken. Dus stel:

ik kan index.html niet aanpassen
maar in index.html staat wel een (Code waar ik dus naar op zoek ben) die een tekst van mij toont .. die ik dus wel kan aanpassen bijv tekstpromotie.html

soort embedden van tekst? Ik wilde dat met RSS proberen maar krijg t tot nu toe echt niet voor elkaar? De html code die de tekst moet opvragen mag ook alleen html zijn geen php
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.