Serialize checkboxes laat niets zien

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Low-code developer

Functie omschrijving Heb jij altijd al een training willen volgen in het buitenland? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alphen ad Rijn zijn wij op zoek naar kandidaten die aan de slag willen als Low Code Developer! Beschik jij over HBO/WO nivo, bij voorkeur Informatica, maar een ander technische opleiding zoals bijv. wiskunde, natuurkunde is ook goed. Heb jij aantoonbare affiniteit met IT en ben jij gedreven, enthousiast, communicatief vaardig en klantgericht? Lees dan snel verder! Je wordt getraind tot een volwaardig Low Code Developer, het traject ziet er als volgt uit: Start 1e week januari, opleiding van 3 weken

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Create elegant interfaces using VueJS for thousands of users? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Front-end Developer. Thanks to your efforts, our services are always presented in style. As a Front-end Developer you are responsible for website development and improving customer experience based on data analyze. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Front-end Developer you score by: Writing elegant, testable components without side-effects to provide functionality to the users Website development, adding

Bekijk vacature »

Software Developer / .NET / Azure

Dit ga je doen Als Lead .NET Software Developer zal je je bezig houden met: Het vertalen van bedrijfswensen naar een technische roadmap; Uitwerken van nieuwe architectuur / designs; Het team aansturen en motiveren; Toezien op de kwaliteit van de code; Mee ontwikkelen van nieuwe features en applicaties. Hier ga je werken Deze organisatie is op dit momenteel marktleider in het ontwikkelen van productielijnen voor de voedselindustrie en heeft een wereldwijd klantnetwerk. Binnen deze organisatie is het team van software developers dagelijks bezig met het ontwikkelen van maatwerk oplossingen om alle productiemachines aan te sturen, maar ook bedrijf kritische applicaties

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed

Bekijk vacature »

Software developer - senior

Functie omschrijving Voor een echt softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking voor de afdeling Software Development! Ben jij op zoek naar een werkgever waar meerdere software developers werken aan interessante projecten? Ben jij op zoek naar een werkgever waar je onderdeel wordt van een team dat echt passie heeft voor het ontwikkelen van software? Dan ben je hier aan het juiste adres! Als softwareontwikkelaar kom je terecht bij een onafhankelijk, door kwaliteit gedreven, doortastend en daarbij op een Agile wijze werkend bedrijf. Ben jij een expert in het vertalen van Componenten van Functionaliteit naar Business lagen?

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor onze opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij opzoek naar een software programmeur die goed kan schrijven in de talen C of C++ en die het leuk vind om te werken met Linux! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf wil de klanten een volledige oplossing kunnen bieden, waarbij ze een

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

Als Lead webdeveloper bij KUBUS ben je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de webapplicatie en services van BIMcollab. In je rol als lead developer zoek je als vanzelf op een creatieve manier naar het optimum tussen benodigde implementatie-tijd, de performance van de applicatie en een snelle go-to-market van features, aansluitend bij onze geautomatiseerde test- en release train. Hierbij bewaak je in samenwerking met de andere senior ontwikkelaars in je team de architectuur van de applicatie en adviseer je de product owner over noodzakelijke refactoring om de onderhoudbaarheid van het platform te verbeteren. Ons

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

As a Senior Front-end Developer you maintain the balance between creativity and functionality for our webshop, and you coach your fellow developers. How do I become a Senior Front-End Developer at Coolblue? As a Front-end Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present this within the team. You are also proud of your work and welcome all feedback. Would you also like to become a Senior Front-End Developer at Coolblue?

Bekijk vacature »

Front-end developer (Medior/Senior)

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Junior Front-End Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale oplossingen van Coolblue. Wat doe je als Junior Front-End Developer bij Coolblue? Als Junior Front-End Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen. Op dat moment komt je wil om te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan goed van pas! Ook Junior Front-End Developer worden bij Coolblue?

Bekijk vacature »

Database ontwikkelaar

Functieomschrijving Wil jij aan gave logistieke softwareprojecten werken en bij een uniek softwarebedrijf in de regio van Tilburg? Wacht niet langer en reageer snel op deze vacature. Als Database ontwikkelaar ga je aan de slag het schrijven van stored procedures en verder uitbouwen van de SQL database. Je werkt in een database team, met allemaal mensen die energie krijgen van software en techniek. Verder krijg je als taak: Optimaliseren en uitbouwen van de MS SQL databases die gebruikt worden; Optimaliseren van query's, waardoor er efficiënter gewerkt kan worden; Je werkt met de technieken T-SQL of PL/SQL; Bij interesse kan je

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Dit ga je doen Jouw taken als Senior Java Developer zijn: Het maken van strategische keuzes omtrent de nieuwbouw van applicaties; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java FX, JDBC, SQL, REST, Jax-RS, JSON, Maven, JUnit en Spring (boot)); Reviewen van code en feedback geven op collega developers; Analyseren en oplossen van bugs/incidenten door het onderlinge verband te kunnen leggen van verschillende losstaande systemen. Hier ga je werken Het bedrijf waar je als Senior Java Developer komt te werken staat internationaal bekend om het testen van bodemstructuren door middel van echotechnieken en beeldherkenning.

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »
Snelle Jaap

Snelle Jaap

01/12/2015 14:12:42
Quote Anchor link
Ik heb een contactformulier die een paar checkboxes heeft. Het formulier post gewoon, alles werkt. Alleen post hij de checkboxes niet. Dit is wat ik nu heb.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?
<div>
    <
label>
        <
input type="checkbox" name="checkbox[]" id="checkbox1" value="Kantel">
        <
span>Kantel</span>
    <
/label>
<
/div>
<
div>
    <
label>
        <
input type="checkbox" name="checkbox[]" id="checkbox2" value="Schuif">
        <
span>Schuif</span>
    <
/label>
<
/div>
<
div>
    <
label>
        <
input type="checkbox" name="checkbox[]" id="checkbox3" value="Deuropening">
        <
span>Deuropening</span>
    <
/label>
<
/div>
<
div>
    <
label>
        <
input type="checkbox" name="checkbox[]" id="checkbox4" value="Draai">
        <
span>Draai</span>
    <
/label>
<
/div>
<
div>
    <
label>
        <
input type="checkbox" name="checkbox[]" id="checkbox5" value="Draai/kantel">
        <
span>Draai/kantel</span>
    <
/label>
<
/div>

?>


Dit is mijn mailsript:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
<?php
session_cache_limiter('nocache');
header('Expires: ' . gmdate('r', 0));

header('Content-type: application/json');

// Enter your email address
$to = '[email protected]';

$subject = $_POST['subject'];

if($to) {
    $name = $_POST['name'];
    $email = $_POST['email'];

    $fields = array(
        0 => array(
            'text' => 'Naam',
            'val' => $_POST['name']
        ),

        1 => array(
            'text' => 'Email adres',
            'val' => $_POST['email']
        ),

        2 => array(
            'text' => 'Adres',
            'val' => $_POST['adres']
        ),

        3 => array(
            'text' => 'Afleveradres',
            'val' => $_POST['afleveradres']
        ),

        4 => array(
            'text' => 'Postcode',
            'val' => $_POST['postcode']
        ),

        5 => array(
            'text' => 'Plaats',
            'val' => $_POST['plaats']
        ),

        6 => array(
            'text' => 'Tweede plaats',
            'val' => $_POST['plaats2']
        ),

        7 => array(
            'text' => 'Telefoonnummer',
            'val' => $_POST['telefoonnr']
        ),

        8 => array(
            'text' => 'Mobiel nummer',
            'val' => $_POST['mobielnr']
        ),

        9 => array(
            'text' => 'Type Raam',
            'val' => $_POST['checkbox']
        ),

        10 => array(
            'text' => 'Contactpersoon',
            'val' => $_POST['contactpersoon']
        ),

        11 => array(
            'text' => 'Bericht',
            'val' => $_POST['message']
        )
    );


    $message = "";
    foreach($fields as $field) {
        $message .= $field['text'].": " . htmlspecialchars($field['val'], ENT_QUOTES) . "<br>\n";
    }


    $headers = '';
    $headers .= 'From: ' . $name . ' <' . $email . '>' . "\r\n";
    $headers .= "Reply-To: " .  $email . "\r\n";
    $headers .= "MIME-Version: 1.0\r\n";
    $headers .= "Content-Type: text/html; charset=UTF-8\r\n";

    if (mail($to, $subject, $message, $headers)){
        $arrResult = array ('response'=>'success');
    }
else{
        $arrResult = array ('response'=>'error');
    }


    echo json_encode($arrResult);

}
else {

    $arrResult = array ('response'=>'error');
    echo json_encode($arrResult);

}

?>


En dit is het ajax stuk dat alles serialized:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?
// Ajax Submit
    $.ajax({
    type: "POST",
    url: url,
    data: $("#contact-form").serialize(),
    dataType: "json",
?>

(Met nog wat extra eronder voor een success message maar dat is niet echt van toepassing bij het probleem)

De brackets achter de naam bij het formulier heb ik er neergezet omdat ik las dat dat moet bij checkboxes. Nu krijg ik alleen niks te zien bij het stuk checkboxes in de mail. Als ik de brackets weghaal dan laat hij maar 1 resultaat zien, ook als er meerdere zijn aangevinkt.

Hoe kan ik alle gecheckte boxes uitlezen in de mail? De waarden staan nu in een array.
 
PHP hulp

PHP hulp

13/05/2024 05:13:58
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

01/12/2015 14:24:22
Quote Anchor link
Wat je in jouw geval kunt doen is bij
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
 'val' => $_POST['checkbox']
?>


Het volgende gebruiken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
 'val' => implode(',', $_POST['checkbox'])
?>
 
Snelle Jaap

Snelle Jaap

01/12/2015 14:28:33
Quote Anchor link
Zoiets moet er inderdaad in.. Maar moet dat in het php script? Niet in ajax? Als ik toevoeg wat je net hebt gepost dan laat hij weer niets zien. Laat maar ik had een typo gemaakt. Thanks! Werkt nu.
Gewijzigd op 01/12/2015 14:29:56 door Snelle Jaap
 
- SanThe -

- SanThe -

01/12/2015 15:09:05
Quote Anchor link
Een checkbox wordt alleen meegestuurd met de POST als ie is aangevinkt, anders niet.
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

01/12/2015 18:55:36
Quote Anchor link
Correct. Er zal dus wel even een controle met isset() toegevoegd moeten worden voor het geval iemand niets aanvinkt.
 
Snelle Jaap

Snelle Jaap

02/12/2015 09:43:42
Quote Anchor link
Ben van Velzen op 01/12/2015 18:55:36:
Correct. Er zal dus wel even een controle met isset() toegevoegd moeten worden voor het geval iemand niets aanvinkt.


Klopt, maar dat is alleen van toepassing als het required is om een checkbox in te vullen. Als het optioneel is maakt het niks uit lijkt me.
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

02/12/2015 11:18:49
Quote Anchor link
Dan maakt het juist uit, omdat je je anders undefined index notices krijgt. Dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
 'val' => isset($_POST['checkbox']) ? implode(',', $_POST['checkbox']) : ''
?>
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

02/12/2015 14:40:42
Quote Anchor link
Ik zou indien er geen checkboxen zijn aangevinkt de default waarde een leeg array laten zijn (in plaats van een lege string) zodat je deze waarde altijd als array kunt behandelen. Constructies als empty() werken dan toch hetzelfde.

EDIT: ah het wordt hier juist weer geserialiseerd, never mind :).
EDIT: als dat hele ding trouwens een value van een key-value paar is, doe je er wel verstandig aan hier nog ronde haken omheen te zetten, dus 'val' => ( X ? Y : Z ).
Gewijzigd op 02/12/2015 14:44:18 door Thomas van den Heuvel
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.