Serialize checkboxes laat niets zien

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

Integratie expert - Java Developer

Dit ga je doen Nieuw koppelingen ontwerpen, ontwikkelen en implementeren; Je schakelt met de klanten om hen zo goed mogelijk van dienst te zijn. Strategisch kijken naar nieuwe mogelijkheden op bestaande of nieuwe koppelingen zo effectief mogelijk te realiseren; Je bestaande toolset afwegen tegen nieuwe mogelijkheden om integratiedoelen steeds effectiever en/of effcienter te bewerkstelligen; Bestaande software koppelingen beheren, dit zijn koppelingen met zowel interne als externe systemen; Overleg met zowel directe collega's als met stakeholders om nieuwe integratieplannen concreet te maken; Je kunt de junioren meenemen op sleeptouw. Hier ga je werken Onze klant is op zoek naar een ervaren

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Software Developer

Functieomschrijving Voor een toffe opdrachtgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP Developer met affiniteit met Laravel. Je komt te werken bij een uitdagende opdrachtgever met supergave klanten in een specifieke branche. Als PHP ontwikkelaar ben je samen met een vooruitstrevende team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het vernieuwen van informatiesystemen voor een specifieke branche. Je ondersteunt complexe uitdagingen van klanten. Vervolgens breng je hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Affiniteit met Laravel is een pré. Om de klanten zo goed mogelijk te ondersteunen en snel in

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Wij zijn voor een leuke opdrachtgever in omgeving Naaldwijk op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Wij zoeken iemand die breed inzetbaar is en die aan veel verschillende applicaties wilt werken. Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Voor een bedrijf in Den Bosch zoek ik een PHP Developer, die al wat werkervaring heeft. Jij gaat aan de slag met de verdere professionalisering van de interne applicaties en software. In de functie ga je verder: Verdere ontwikkeling eigen CRM systeem, vooral middels PHP; Bouwen van verschillende API's & koppelingen; Meedenken om de software/applicaties te verbeteren/optimaliseren; Aan de slag met de interne tooling. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er werken ruim 70 medewerkers, verdeeld over verschillende afdelingen. De afdeling Development bestaat uit vijf collega's, onder

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gorinchem zijn wij op zoek naar versterking. Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back end werken! Bedrijfsprofiel Onze

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functieomschrijving Voor dit leuke softwarre bedrijf in de omgeving Vught zijn we per direct op zoek naar een C#/.NET Developer. Is development jouw passie en doe je dit graag met C#/.NET? Lees dan snel verder! Jou werkzaamheden zullen zijn: Zorgen voor de optimalisatie van de huidige software en het automatiseren van bedrijfsprocessen. Naar aanleiding van de wensen van de klant ga je, met je collega's op zoel naar passende oplossingen en je werkt dit uit tot een mooi eindproduct. Je gaat webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen door middel van ASP.NET, C# en MVC Framework. Bedrijfsprofiel Deze opdrachtgever houdt zich bezig

Bekijk vacature »

Laravel Developer

Functie omschrijving Voor een gave organisatie in de buurt van Den Bosch zoek ik een PHP developer. Het is van belang dat je kennis/ervaring hebt met het framework Laravel. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Andere taken zijn onder andere: documentatie schrijven over applicaties/uitleg geven over software en applicaties/ klantcontact over bestaande applicaties/applicaties optimaliseren. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van Den Bosch en is een klein bedrijf. Er werken circa

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

De rol van Lead C++ Developer Als Lead C++ developer bij KUBUS word je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de desktop applicaties van BIMcollab, ons platform voor 3D model-validatie en issue-management bedoeld om de kwaliteit van 3D design-modellen voor gebouwen te verbeteren. Betere 3D modellen leiden tot betere gebouwen, dus zo draag je bij aan verduurzaming van de gebouwde omgeving met slimmer gebruik van materialen, minder verspilling en energie-efficiënte gebouwen. Een goede gebruikerservaring staat bij ons hoog in het vaandel; we gaan in onze ontwikkeling voor innovatie en kwaliteit. In je rol als

Bekijk vacature »

Back-end developer (Magento2)

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

PHP developer - Digital Agency

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

SQL beheerder / ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een klant in omgeving Tiel zijn wij op zoek naar een SQL beheerder met affiniteit met technisch applicatiebeheer. Je krijgt een fijne in-house werkplek waar je gaat werken aan diverse projecten. Dit bedrijf doet het beheer van databases voor een aantal bancaire klanten. Op dit momenten hebben zij ruim 1500 databases in beheer. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat de development afdeling ondersteunen bij het ontwikkelen van MS SQL Scripts. Je zal zowel zelfstandig als in teamverband MS SQL databases installeren & beheren. Je monitort en onderzoekt incidenten en de achterliggende oorzaken. Je

Bekijk vacature »
Snelle Jaap

Snelle Jaap

01/12/2015 14:12:42
Quote Anchor link
Ik heb een contactformulier die een paar checkboxes heeft. Het formulier post gewoon, alles werkt. Alleen post hij de checkboxes niet. Dit is wat ik nu heb.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?
<div>
    <
label>
        <
input type="checkbox" name="checkbox[]" id="checkbox1" value="Kantel">
        <
span>Kantel</span>
    <
/label>
<
/div>
<
div>
    <
label>
        <
input type="checkbox" name="checkbox[]" id="checkbox2" value="Schuif">
        <
span>Schuif</span>
    <
/label>
<
/div>
<
div>
    <
label>
        <
input type="checkbox" name="checkbox[]" id="checkbox3" value="Deuropening">
        <
span>Deuropening</span>
    <
/label>
<
/div>
<
div>
    <
label>
        <
input type="checkbox" name="checkbox[]" id="checkbox4" value="Draai">
        <
span>Draai</span>
    <
/label>
<
/div>
<
div>
    <
label>
        <
input type="checkbox" name="checkbox[]" id="checkbox5" value="Draai/kantel">
        <
span>Draai/kantel</span>
    <
/label>
<
/div>

?>


Dit is mijn mailsript:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
<?php
session_cache_limiter('nocache');
header('Expires: ' . gmdate('r', 0));

header('Content-type: application/json');

// Enter your email address
$to = '[email protected]';

$subject = $_POST['subject'];

if($to) {
    $name = $_POST['name'];
    $email = $_POST['email'];

    $fields = array(
        0 => array(
            'text' => 'Naam',
            'val' => $_POST['name']
        ),

        1 => array(
            'text' => 'Email adres',
            'val' => $_POST['email']
        ),

        2 => array(
            'text' => 'Adres',
            'val' => $_POST['adres']
        ),

        3 => array(
            'text' => 'Afleveradres',
            'val' => $_POST['afleveradres']
        ),

        4 => array(
            'text' => 'Postcode',
            'val' => $_POST['postcode']
        ),

        5 => array(
            'text' => 'Plaats',
            'val' => $_POST['plaats']
        ),

        6 => array(
            'text' => 'Tweede plaats',
            'val' => $_POST['plaats2']
        ),

        7 => array(
            'text' => 'Telefoonnummer',
            'val' => $_POST['telefoonnr']
        ),

        8 => array(
            'text' => 'Mobiel nummer',
            'val' => $_POST['mobielnr']
        ),

        9 => array(
            'text' => 'Type Raam',
            'val' => $_POST['checkbox']
        ),

        10 => array(
            'text' => 'Contactpersoon',
            'val' => $_POST['contactpersoon']
        ),

        11 => array(
            'text' => 'Bericht',
            'val' => $_POST['message']
        )
    );


    $message = "";
    foreach($fields as $field) {
        $message .= $field['text'].": " . htmlspecialchars($field['val'], ENT_QUOTES) . "<br>\n";
    }


    $headers = '';
    $headers .= 'From: ' . $name . ' <' . $email . '>' . "\r\n";
    $headers .= "Reply-To: " .  $email . "\r\n";
    $headers .= "MIME-Version: 1.0\r\n";
    $headers .= "Content-Type: text/html; charset=UTF-8\r\n";

    if (mail($to, $subject, $message, $headers)){
        $arrResult = array ('response'=>'success');
    }
else{
        $arrResult = array ('response'=>'error');
    }


    echo json_encode($arrResult);

}
else {

    $arrResult = array ('response'=>'error');
    echo json_encode($arrResult);

}

?>


En dit is het ajax stuk dat alles serialized:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?
// Ajax Submit
    $.ajax({
    type: "POST",
    url: url,
    data: $("#contact-form").serialize(),
    dataType: "json",
?>

(Met nog wat extra eronder voor een success message maar dat is niet echt van toepassing bij het probleem)

De brackets achter de naam bij het formulier heb ik er neergezet omdat ik las dat dat moet bij checkboxes. Nu krijg ik alleen niks te zien bij het stuk checkboxes in de mail. Als ik de brackets weghaal dan laat hij maar 1 resultaat zien, ook als er meerdere zijn aangevinkt.

Hoe kan ik alle gecheckte boxes uitlezen in de mail? De waarden staan nu in een array.
 
PHP hulp

PHP hulp

13/05/2024 22:27:50
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

01/12/2015 14:24:22
Quote Anchor link
Wat je in jouw geval kunt doen is bij
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
 'val' => $_POST['checkbox']
?>


Het volgende gebruiken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
 'val' => implode(',', $_POST['checkbox'])
?>
 
Snelle Jaap

Snelle Jaap

01/12/2015 14:28:33
Quote Anchor link
Zoiets moet er inderdaad in.. Maar moet dat in het php script? Niet in ajax? Als ik toevoeg wat je net hebt gepost dan laat hij weer niets zien. Laat maar ik had een typo gemaakt. Thanks! Werkt nu.
Gewijzigd op 01/12/2015 14:29:56 door Snelle Jaap
 
- SanThe -

- SanThe -

01/12/2015 15:09:05
Quote Anchor link
Een checkbox wordt alleen meegestuurd met de POST als ie is aangevinkt, anders niet.
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

01/12/2015 18:55:36
Quote Anchor link
Correct. Er zal dus wel even een controle met isset() toegevoegd moeten worden voor het geval iemand niets aanvinkt.
 
Snelle Jaap

Snelle Jaap

02/12/2015 09:43:42
Quote Anchor link
Ben van Velzen op 01/12/2015 18:55:36:
Correct. Er zal dus wel even een controle met isset() toegevoegd moeten worden voor het geval iemand niets aanvinkt.


Klopt, maar dat is alleen van toepassing als het required is om een checkbox in te vullen. Als het optioneel is maakt het niks uit lijkt me.
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

02/12/2015 11:18:49
Quote Anchor link
Dan maakt het juist uit, omdat je je anders undefined index notices krijgt. Dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
 'val' => isset($_POST['checkbox']) ? implode(',', $_POST['checkbox']) : ''
?>
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

02/12/2015 14:40:42
Quote Anchor link
Ik zou indien er geen checkboxen zijn aangevinkt de default waarde een leeg array laten zijn (in plaats van een lege string) zodat je deze waarde altijd als array kunt behandelen. Constructies als empty() werken dan toch hetzelfde.

EDIT: ah het wordt hier juist weer geserialiseerd, never mind :).
EDIT: als dat hele ding trouwens een value van een key-value paar is, doe je er wel verstandig aan hier nog ronde haken omheen te zetten, dus 'val' => ( X ? Y : Z ).
Gewijzigd op 02/12/2015 14:44:18 door Thomas van den Heuvel
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.