[server] shell commands history

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior Low-code ontwikkelaar gezocht omgeving Arnh

Bedrijfsomschrijving Wij zijn een dynamisch IT-bedrijf dat zich richt op het stroomlijnen van bedrijfsprocessen en het creëren van ondersteunende applicaties. Onze kracht ligt in het combineren van zakelijk inzicht met IT-expertise via gestroomlijnde procesontwerpen en wendbare applicatieontwikkeling met behulp van Low-code technologieën. Als jonge professional krijg je de kans om samen te werken met een team van 15 deskundige collega's, verspreid over nationale en internationale locaties. We bieden je een leerzame omgeving waar je je vaardigheden kunt ontwikkelen en groeien in je rol als Low-code ontwikkelaar. Word jij onze nieuwe Junior Low-code Ontwikkelaar (OutSystems)? Versterk ons team en draag bij

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met ICT en een WO diploma in de pocket? Dan ben je hier aan het juiste adres. Voor een opdrachtgever in Amsterdam zijn wij op zoek naar kandidaten die (enige) ervaring hebben met Java, Javascript, C of C++. Je zal door middel van trainingen worden opgeleid tot een volwaardige Software Developer. Er wordt tijdens de training natuurlijk veel aandacht besteedt aan de vaktechnische aspecten, maar er gaat ook veel aandacht uit naar jouw persoonlijke ontwikkeling. Bedrijfsprofiel Bij deze opdrachtgever in de omgeving van Amsterdam zoeken ze meerdere enthousiaste kandidaten die hun carrière willen starten met

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen De requirements in kaart brengen van de klant; Implementeren van functionele en technische specificaties bij opdrachtgevers; Oplossen van bugs; Meewerken aan maatwerksoftware voor nieuwe opdrachtgevers; Het testen en uitleveren van nieuwe functionaliteiten naar de acceptatie en productieomgeving De database ontwikkelen en onderhouden; Hier ga je werken Onze klant is gevestigd in het westen van Nederland en is gespecialiseerd in het ontwikkelen van software voor de levensmiddelen industrie. De software die het team maakt optimaliseert voornamelijk de administratieve processen, maakt deze meetbaar en zorgt ervoor dat de data zo goed mogelijk gebruikt kan worden. Binnen een van

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Voor een bedrijf in Den Bosch zoek ik een PHP Developer, die al wat werkervaring heeft. Jij gaat aan de slag met de verdere professionalisering van de interne applicaties en software. In de functie ga je verder: Verdere ontwikkeling eigen CRM systeem, vooral middels PHP; Bouwen van verschillende API's & koppelingen; Meedenken om de software/applicaties te verbeteren/optimaliseren; Aan de slag met de interne tooling. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er werken ruim 70 medewerkers, verdeeld over verschillende afdelingen. De afdeling Development bestaat uit vijf collega's, onder

Bekijk vacature »

C# .NET Backend Developer HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever is een professionele speler op gebied van IT en E-Commerce. Wil jij werken voor een e-commerce platform? Heb je ervaring met C#, Javascript en Scrum? Vaste baan: C# .NET Developer Backend E-Commerce 3.400 - 4.500 Backend Developer Wij ontwikkelen software voor E-Commerce toepassingen. Ons eigen Content Management systeem biedt een integrale oplossing met diverse ERP software. Onze systemen zijn vaak complex en omvangrijk en draaien bij grote organisaties. Maar ook kleine ondernemingen hebben steeds vaker behoefte aan een vlekkeloos werkende E-Commerce oplossing. Zij bieden een uitdagende werkomgeving met gezellige collega's. Je krijgt veel vrijheid en er is

Bekijk vacature »

Medior/senior PHP ontwikkelaar E-commerce

Functie Het software development team bestaat momenteel 5 scrum teams . Ieder team heeft een eigen SCRUM Master en eigen tester. Zij werken voornamelijk in PHP en met hun eigen geschreven framework wat Symfony based is . Jij bent samen met je collega’s verantwoordelijk voor het interne softwaresysteem en alle projecten die daar omheen lopen. Alles wat jij ontwikkelt, wordt direct toegepast en uitgerold (wereldwijd). Dit maakt jouw werk tastbaar en uitdagend! Een greep uit jouw werkzaamheden: Toevoegen en ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten Logistieke software ontwikkelen voor intern gebruik Tientallen gigabytes aan data inzichtelijk maken Altijd op zoek gaan naar

Bekijk vacature »

Junior/medior Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij als ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor veel van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van maatwerk features en applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. Jij als full stack developer zult dus

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail; Verantwoordelijk voor de front-end werkzaamheden; Naast de front-end werk je ook aan de backend. Hier ga je werken Als Full Stack Developer komt je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development

Bekijk vacature »

Python (Django) developer - Remote in The Netherla

Functie Together with your team, consisting of a senior, 2 mediors and one junior developer, you will work on their software in an Agile-based approach. You have an eye for quality, risk, and customer interest. Communication with your colleagues and, where necessary, with customers, plays an important role in achieving a successful result. As a person, you are smart, get things done, and are result-oriented. There is a lot of independence within the development team, apart from the stand-up (10:00 am) and occasional pair-programming sessions. Techniques they use include Python, Django, MySQL, Mercurial, Ubuntu Linux, Nginx. In terms of front-end

Bekijk vacature »

Intern - Junior PHP ontwikkelaar in fris en jong t

Bedrijfsomschrijving Werk jij graag een in fris, flexibel en jong team? Bij ons ben jij vrij om te bepalen waar jij het liefst werkt en op de vrijdag komen wij gezellig bij elkaar op kantoor. Flexibiliteit en vrijheid zijn bij ons de norm en dat geeft jou de ruimte en energie om het beste uit jezelf te halen! Ons team bestaat uit vijf enthousiaste collega's die jou graag ondersteunen in zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling. Met twee ervaren Senior Developers als mentoren ben jij in goede handen. Wij zien onszelf als een vriendengroep die gezamenlijk werken aan iets moois

Bekijk vacature »

Front end developer React Sportgames

Functie Als Front end developer ga jij aan de slag bij een gave en bekende organisatie op het gebied van sportgames. Jij gaat aan de slag in een scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als scrumteam werken ze in drie wekelijkse sprints en begin je iedere ochtend met een stand-up. Als Front end developer werk jij bij deze organisatie voornamelijk met Javascript, html, css en React. Er wordt veel gebruikt gemaakt ook van C#, Docker en Kubernetes. Het team hecht veel waarde aan het leveren van hoogwaardige

Bekijk vacature »

Junior/medior PHP developer Onderwijssector

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js

Bekijk vacature »

Medior Front end developer React

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor op de

Bekijk vacature »

Lead Front-end developer

Functie Hun huidige applicatie worden ontwikkeld in o.a. React, Redux, TypeScript. Ze werken graag met de nieuwste technieken en tooling en zoeken ook developers die hier proactief op zoek naar gaan. Als senior/lead developer ben je een kartrekker in het team. Naast het meedenken over bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Zo kun je bijvoorbeeld 1 dag in de week met 2 collega’s bezig zijn om samen met hen te kijken naar hun ontwikkeling, doelstellingen en uiteraard de gewenste begeleiding hierin. Hiernaast sta je als

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Developer gezocht! Ben jij een enthousiaste developer die graag wil bijdragen aan ontwikkelingen binnen een mooie organisatie? Solliciteer dan snel. Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer uit de regio Nijkerk die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een SaaS applicatie. Je moet beschikken over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal aangezien je samen met de klant gaat werken. Bedrijfsprofiel Je komt te werken binnen een echt familiebedrijf dat al sinds 1925 actief is binnen de FMCG branche. Het bedrijf heeft 40 medewerkers en er heerst een platte communicatiestructuur waarbij

Bekijk vacature »
Ozzie PHP

Ozzie PHP

26/01/2015 01:23:57
Quote Anchor link
Hello,

Ik heb een nieuwe vps en nu kwam ik er per toeval achter dat de commando's die ik een paar weken terug via KiTTY (Putty fork) had ingevoerd nog gewoon in het geheugen staan als ik met de pijltjes-toetsen omhoog klik. Is dat gebruikelijk? Ik kan me eigenlijk niet herinneren dat dit bij mijn vorige vps het geval was. Indien het gebruikelijk is, bestaat er dan een manier waarop de history automatisch wordt gewist? Lijkt me niet echt zinvol als al die opdrachten voor altijd in het geheugen blijven bestaan.
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 09:29:19
 
Bart V B

Bart V B

26/01/2015 08:04:58
Quote Anchor link
Die commands worden gewist als je een reboot geeft.

Het is zeker een zinvolle optie, je tikt iets, en moet een zelfde command doen maar dan net even wat anders dan hoef je niet de hele regel te tikken.
Overigens zolang ik al met linux werk welke distro dan ook is dit zo dus ik zou het heel knap vinden als dat bij jou oude vps niet was. :)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/01/2015 09:41:15
Quote Anchor link
Die bash-command zijn opgeslagen in een speciaal tekstbestand in je home-dir. Ik vind het wel handig vanuit veiligheidsdoeleinden.
 
Ivo P

Ivo P

26/01/2015 09:47:14
Quote Anchor link
ze staan doorgaan (shell afhankelijk) in je home dir in .bash_history

heb wel vaker gezien dat ze bij het uitloggen van root gewist worden, maar voor normale users blijft het bestand bestaan.

is wel erg veel handiger dan het hele commando opnieuw tikken elke keer.

Zat in elk geval in de jaren 90 al in Linux zover ik me kan herinneren.

Toevoeging op 26/01/2015 10:01:25:

Lol met de history:
http://www.symkat.com/understanding-bash-history
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

26/01/2015 12:26:26
Quote Anchor link
Dankjulliewel voor de reacties! Ik begrijp dat het zinvol kan zijn, maar ik ben er nog mee aan het rommelen omdat ik het nog niet zo goed beheers, en dan komt er dus allerlei "troep" in de history terecht. Ik denk dat ik het met het linkje van Ivo wel kan uitschakelen door HISTFILESIZE op 0 te zetten, dus moet denk ik wel goedkomen.
 
- SanThe -

- SanThe -

26/01/2015 12:28:58
Quote Anchor link
Uiteindelijk verdwijnt de troep vanzelf want er is een limit aan het aantal regels dat onthouden wordt.
Ik dacht 4000 maar dat weet ik niet zeker.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

26/01/2015 12:37:14
Quote Anchor link
@SanThe, oké. Maar wellicht ga ik die limiet (volgens mij is dat HISTFILESIZE) dan maar een stukje omlaag brengen :)
 
- SanThe -

- SanThe -

26/01/2015 12:42:22
Quote Anchor link
Het kan weinig kwaad.
De rechten van die file zijn 600 dus alleen read/write voor de owner.
Niemand kan daar in kijken.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

26/01/2015 12:45:17
Quote Anchor link
Ah oke, dat wist ik niet. Maar goed, ik heb het liever een beetje "opgeruimd" :) Hoe schoner hoe beter.
 
Ivo P

Ivo P

26/01/2015 12:50:18
Quote Anchor link
die paar bytes gaan echt je hd niet vol laten lopen hoor.

op een willekeurige server van mij: voor de gewone user 17kb en voor root 22kb

backup hem nog eens een keer of 7 dan past het nog steeds op een floppy disk.
 
- SanThe -

- SanThe -

26/01/2015 12:50:22
Quote Anchor link
Toen ik begon met Linux vond ik het erg fijn dat ik de commando's die ik wel goed had getypt terug kon vinden door 'history | grep commando' in te tikken.

Toevoeging op 26/01/2015 12:54:44:

Ivo P op 26/01/2015 12:50:18:
voor de gewone user 17kb en voor root 22kb


1.4 kb en 7.4 kb
'Tis inderdaad echt niks.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

26/01/2015 12:54:52
Quote Anchor link
>> die paar bytes gaan echt je hd niet vol laten lopen hoor.

Dat is het probleem ook echt niet hoor. Maar ik vind het simpelweg rommelig. Commando's die ik eventueel vaker moet uitvoeren, kan ik in een tekstbestandje stoppen. Even het tekstbestandje selecteren en de terminal voert het keurig uit :) Daar hoef ik dus geen ongeordende history voor bij te houden.
 
Ivo P

Ivo P

26/01/2015 12:55:52
Quote Anchor link
en soms is het wel handig om de situatie "welk slim commando had ik ook al weer gisteren om *iets moeilijks* te doen, gebouwd na 2 uur googlen en proberen". op te lossen.

zou jammer zijn als de "ik ruim alles op" actie van jou dat dan verwijderd had
 
- SanThe -

- SanThe -

26/01/2015 12:56:42
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 26/01/2015 12:54:52:
Commando's die ik eventueel vaker moet uitvoeren, kan ik in een tekstbestandje stoppen.


Ik krijg hier een onveilig gevoel bij.
Gewijzigd op 26/01/2015 12:57:54 door - SanThe -
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

26/01/2015 13:06:29
Quote Anchor link
>> en soms is het wel handig om de situatie "welk slim commando had ik ook al weer gisteren om *iets moeilijks* te doen, gebouwd na 2 uur googlen en proberen". op te lossen.

Hmmm, ja ... daar heb je dan wel weer een punt.

>> Ik krijg hier een onveilig gevoel bij.

Waarom?
 
- SanThe -

- SanThe -

26/01/2015 13:11:07
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 26/01/2015 13:06:29:
>> Ik krijg hier een onveilig gevoel bij.

Waarom?


Omdat dan de rechten 644 zijn en dus leesbaar voor iedereen.
Moet je dus steeds aanpassen/controleren terwijl history dat allemaal netjes geregeld heeft.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

26/01/2015 13:23:33
Quote Anchor link
Ah, maar dat bedoel ik niet. Ik bedoel, ik kan lokaal op mijn pc een tekstbestandje zetten. Ik kan dit bestandje dan inlezen met de terminal en doorsturen naar de server. De tekstbestandjes staan niet op de server zelf. Ik zou bijvoorbeeld een tekstbestandje "reboot server.txt" kunnen maken, en als ik dat bestandje dan inlees via KiTTY dan reboot ie m'n server, zonder dat ik zelf iets hoef te typen :)
 
Ivo P

Ivo P

26/01/2015 13:26:52
Quote Anchor link
dat is een ander doel. Dat zijn commando's die je soms nodig hebt.

Ik heb net uitgevoerd.

cp /www/eenserver/ontwikkel-server/docroot/javascript/eenfile.js ./
cp /www/eenserver/ontwikkel-server/docroot/javascript/nogeenfile.js ./
cp /www/eenserver/ontwikkel-server/docroot/javascript/enweereenfile.js ./

beetje jammer om dat steeds opnieuw in te kloppen.

kan met copy/paste, maar pijltje up en dan laatste stukje editen gaat wel zo fijn.
 
- SanThe -

- SanThe -

26/01/2015 13:31:37
Quote Anchor link
En hoe meer je de commando's zelf intikt hoe sneller je ze allemaal leert.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

26/01/2015 13:32:02
Quote Anchor link
@Ivo:

Ja, oké ... maar als ik het goed begrijp wordt dit zolang de sessie loopt ook in het RAM geheugen opgeslagen. Dus dat zal zolang je bent ingelogd gewoon werken. Ik snap dat het nu, terwijl je op dit moment bezig bent, wel handig is. Maar om diezelfde opdracht over 2 maanden er nog tussen te hebben staan, tja ...

Toevoeging op 26/01/2015 13:32:18:

@SanThe: dat is waar.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.