[server] shell commands history

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior/Senior Front-end Developers gezocht (Utrech

Functie Het team bestaat uit 10+ gespecialiseerde (veel senior) front-end ontwikkelaars en ontwerpers die werken aan projecten voor klanten van verschillende groottes (kan twee jaar bezig zijn met 1 klant). Je helpt klanten met ingewikkelde front-end vraagstukken, hierbij kun je denken aan: UX/UI design, CI/CD, architectuur en integratie met back-end systemen. De werkzaamheden verricht je op locatie bij de klant, dit is vaak in de Randstad. De organisatiestructuur is plat en er heerst een informele sfeer, zo kun je met vragen dus terecht bij de directie. Er wordt veel nadruk gelegd op het bevorderen van persoonlijke ontwikkeling door middel van

Bekijk vacature »

Lead javascript developer Node.js React

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Laravel PHP developer in een jong team

Bedrijfsomschrijving Als je op zoek bent naar een werkplek waar plezier en uitdaging hand in hand gaan, dan is dit bedrijf de juiste keuze voor jou. Hier kun je werken aan uitdagende projecten en krijg je als developer veel verantwoordelijkheid. Het bedrijf waardeert kwaliteit boven kwantiteit en richt zich op het ontwikkelen van hoogwaardige applicaties en websites waar klanten enthousiast over zijn. Dit bedrijf is vooruitstrevend en streeft naar het leveren van de best mogelijke resultaten voor hun klanten. Als medior PHP ontwikkelaar met 3 jaar ervaring ben jij de persoon die we zoeken. Je krijgt hier de kans om

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Full Stack C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving Ben jij een getalenteerde PHP Developer en aan de slag in een gemotiveerd team? Lees dan snel verder! Voor onze opdrachtgever in de omgeving van Valkenswaard zijn we op zoek naar een ervaren PHP developer. Jij gaat hier zorg dragen voor het optimaliseren en up-to-date houden van de bestaande applicaties. Je werkt verder aan de applicaties die jij verder ontwikkelt. Dit doe je voornamelijk met PHP en MySQL. Verder ga je je bezig houden met: Het uitbouwen van het E-commerce software platform. Deelnemen aan overleggen met het team. Het ondersteunen van jouw team developers (3 man) en helpen

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als SQL database developer? Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het development team zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Wil jij werken voor een groeiende werkgever in regio Breda waar jij de ruimte en tijd krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van logistieke processen; Je gaat projecten vanaf het begin tot het

Bekijk vacature »

SAP HANA Cloud Application Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12662 Introductie HANA Cloud Application Developer at a High Tech company. The company is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. This role is situated in the Big Data Analytics (BDA) Domain. The teams have mixture of young talent and senior specialists and have a

Bekijk vacature »

Productontwikkelaar Food

Wat ga je doen Als Productontwikkelaar Food ga je nieuwe producten ontwikkelen en bestaande producten verbeteren. Je bent hierbij betrokken bij het gehele proces: van productconcept naar proefreceptuur, het realiseren va het product (op kleine schaal) en het testen van producten in een productieomgeving. Verder: Bewaak je de status van verschillende fases van productontwikkeling en lever je tijdig de benodigde data aan Ben je bezig met de optimalisatie van oude en nieuwe recepturen Begeleid of organiseer je proefsessies (sensorisch onderzoek) in het team en/of bij klanten Onderhoud je contacten met de klanten, leveranciers van grondstoffen e.a. externe partijen Houd je

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

IoT Software Developer PHP

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een IoT software developer met kennis van PHP. In deze rol wordt je verantwoordelijk voor het vernieuwen van het multimedia platform van een super tof bedrijf in Breda. Je gebruikt PHP als programmeerlaag, en bent in staat om de helicopterview te pakken / projectmatig te werken. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "intern" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in het moderniseren van het platform door het deels opnieuw op te zetten of

Bekijk vacature »

App Developer

Samen werken aan een gezonder Nederland en toekomstbestendige zorg voor iedereen. Dat is de impact die jij kan hebben als App Developer bij VGZ. Wil jij een bijdrage leveren aan een maatschappij waarin iedereen zich thuis voelt? Bekijk dan de vacature. Uit onderzoek van Computable is VGZ verkozen tot ‘beste niet-ICT werkgever voor ICT’ers van Nederland’ Hoe ook jij het verschil maakt Als App developer werk jij aan het belangrijkste communicatiekanaal van VGZ, namelijk de App! Als App developer bij VGZ maak je onderdeel uit van een van onze App-teams. Met een goede mix van kennis en ervaring zet je

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een gewaardeerde werkgever in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

De rol van Lead C++ Developer Als Lead C++ developer bij KUBUS word je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de desktop applicaties van BIMcollab, ons platform voor 3D model-validatie en issue-management bedoeld om de kwaliteit van 3D design-modellen voor gebouwen te verbeteren. Betere 3D modellen leiden tot betere gebouwen, dus zo draag je bij aan verduurzaming van de gebouwde omgeving met slimmer gebruik van materialen, minder verspilling en energie-efficiënte gebouwen. Een goede gebruikerservaring staat bij ons hoog in het vaandel; we gaan in onze ontwikkeling voor innovatie en kwaliteit. In je rol als

Bekijk vacature »
Ozzie PHP

Ozzie PHP

26/01/2015 01:23:57
Quote Anchor link
Hello,

Ik heb een nieuwe vps en nu kwam ik er per toeval achter dat de commando's die ik een paar weken terug via KiTTY (Putty fork) had ingevoerd nog gewoon in het geheugen staan als ik met de pijltjes-toetsen omhoog klik. Is dat gebruikelijk? Ik kan me eigenlijk niet herinneren dat dit bij mijn vorige vps het geval was. Indien het gebruikelijk is, bestaat er dan een manier waarop de history automatisch wordt gewist? Lijkt me niet echt zinvol als al die opdrachten voor altijd in het geheugen blijven bestaan.
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 20:45:01
 
Bart V B

Bart V B

26/01/2015 08:04:58
Quote Anchor link
Die commands worden gewist als je een reboot geeft.

Het is zeker een zinvolle optie, je tikt iets, en moet een zelfde command doen maar dan net even wat anders dan hoef je niet de hele regel te tikken.
Overigens zolang ik al met linux werk welke distro dan ook is dit zo dus ik zou het heel knap vinden als dat bij jou oude vps niet was. :)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/01/2015 09:41:15
Quote Anchor link
Die bash-command zijn opgeslagen in een speciaal tekstbestand in je home-dir. Ik vind het wel handig vanuit veiligheidsdoeleinden.
 
Ivo P

Ivo P

26/01/2015 09:47:14
Quote Anchor link
ze staan doorgaan (shell afhankelijk) in je home dir in .bash_history

heb wel vaker gezien dat ze bij het uitloggen van root gewist worden, maar voor normale users blijft het bestand bestaan.

is wel erg veel handiger dan het hele commando opnieuw tikken elke keer.

Zat in elk geval in de jaren 90 al in Linux zover ik me kan herinneren.

Toevoeging op 26/01/2015 10:01:25:

Lol met de history:
http://www.symkat.com/understanding-bash-history
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

26/01/2015 12:26:26
Quote Anchor link
Dankjulliewel voor de reacties! Ik begrijp dat het zinvol kan zijn, maar ik ben er nog mee aan het rommelen omdat ik het nog niet zo goed beheers, en dan komt er dus allerlei "troep" in de history terecht. Ik denk dat ik het met het linkje van Ivo wel kan uitschakelen door HISTFILESIZE op 0 te zetten, dus moet denk ik wel goedkomen.
 
- SanThe -

- SanThe -

26/01/2015 12:28:58
Quote Anchor link
Uiteindelijk verdwijnt de troep vanzelf want er is een limit aan het aantal regels dat onthouden wordt.
Ik dacht 4000 maar dat weet ik niet zeker.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

26/01/2015 12:37:14
Quote Anchor link
@SanThe, oké. Maar wellicht ga ik die limiet (volgens mij is dat HISTFILESIZE) dan maar een stukje omlaag brengen :)
 
- SanThe -

- SanThe -

26/01/2015 12:42:22
Quote Anchor link
Het kan weinig kwaad.
De rechten van die file zijn 600 dus alleen read/write voor de owner.
Niemand kan daar in kijken.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

26/01/2015 12:45:17
Quote Anchor link
Ah oke, dat wist ik niet. Maar goed, ik heb het liever een beetje "opgeruimd" :) Hoe schoner hoe beter.
 
Ivo P

Ivo P

26/01/2015 12:50:18
Quote Anchor link
die paar bytes gaan echt je hd niet vol laten lopen hoor.

op een willekeurige server van mij: voor de gewone user 17kb en voor root 22kb

backup hem nog eens een keer of 7 dan past het nog steeds op een floppy disk.
 
- SanThe -

- SanThe -

26/01/2015 12:50:22
Quote Anchor link
Toen ik begon met Linux vond ik het erg fijn dat ik de commando's die ik wel goed had getypt terug kon vinden door 'history | grep commando' in te tikken.

Toevoeging op 26/01/2015 12:54:44:

Ivo P op 26/01/2015 12:50:18:
voor de gewone user 17kb en voor root 22kb


1.4 kb en 7.4 kb
'Tis inderdaad echt niks.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

26/01/2015 12:54:52
Quote Anchor link
>> die paar bytes gaan echt je hd niet vol laten lopen hoor.

Dat is het probleem ook echt niet hoor. Maar ik vind het simpelweg rommelig. Commando's die ik eventueel vaker moet uitvoeren, kan ik in een tekstbestandje stoppen. Even het tekstbestandje selecteren en de terminal voert het keurig uit :) Daar hoef ik dus geen ongeordende history voor bij te houden.
 
Ivo P

Ivo P

26/01/2015 12:55:52
Quote Anchor link
en soms is het wel handig om de situatie "welk slim commando had ik ook al weer gisteren om *iets moeilijks* te doen, gebouwd na 2 uur googlen en proberen". op te lossen.

zou jammer zijn als de "ik ruim alles op" actie van jou dat dan verwijderd had
 
- SanThe -

- SanThe -

26/01/2015 12:56:42
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 26/01/2015 12:54:52:
Commando's die ik eventueel vaker moet uitvoeren, kan ik in een tekstbestandje stoppen.


Ik krijg hier een onveilig gevoel bij.
Gewijzigd op 26/01/2015 12:57:54 door - SanThe -
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

26/01/2015 13:06:29
Quote Anchor link
>> en soms is het wel handig om de situatie "welk slim commando had ik ook al weer gisteren om *iets moeilijks* te doen, gebouwd na 2 uur googlen en proberen". op te lossen.

Hmmm, ja ... daar heb je dan wel weer een punt.

>> Ik krijg hier een onveilig gevoel bij.

Waarom?
 
- SanThe -

- SanThe -

26/01/2015 13:11:07
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 26/01/2015 13:06:29:
>> Ik krijg hier een onveilig gevoel bij.

Waarom?


Omdat dan de rechten 644 zijn en dus leesbaar voor iedereen.
Moet je dus steeds aanpassen/controleren terwijl history dat allemaal netjes geregeld heeft.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

26/01/2015 13:23:33
Quote Anchor link
Ah, maar dat bedoel ik niet. Ik bedoel, ik kan lokaal op mijn pc een tekstbestandje zetten. Ik kan dit bestandje dan inlezen met de terminal en doorsturen naar de server. De tekstbestandjes staan niet op de server zelf. Ik zou bijvoorbeeld een tekstbestandje "reboot server.txt" kunnen maken, en als ik dat bestandje dan inlees via KiTTY dan reboot ie m'n server, zonder dat ik zelf iets hoef te typen :)
 
Ivo P

Ivo P

26/01/2015 13:26:52
Quote Anchor link
dat is een ander doel. Dat zijn commando's die je soms nodig hebt.

Ik heb net uitgevoerd.

cp /www/eenserver/ontwikkel-server/docroot/javascript/eenfile.js ./
cp /www/eenserver/ontwikkel-server/docroot/javascript/nogeenfile.js ./
cp /www/eenserver/ontwikkel-server/docroot/javascript/enweereenfile.js ./

beetje jammer om dat steeds opnieuw in te kloppen.

kan met copy/paste, maar pijltje up en dan laatste stukje editen gaat wel zo fijn.
 
- SanThe -

- SanThe -

26/01/2015 13:31:37
Quote Anchor link
En hoe meer je de commando's zelf intikt hoe sneller je ze allemaal leert.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

26/01/2015 13:32:02
Quote Anchor link
@Ivo:

Ja, oké ... maar als ik het goed begrijp wordt dit zolang de sessie loopt ook in het RAM geheugen opgeslagen. Dus dat zal zolang je bent ingelogd gewoon werken. Ik snap dat het nu, terwijl je op dit moment bezig bent, wel handig is. Maar om diezelfde opdracht over 2 maanden er nog tussen te hebben staan, tja ...

Toevoeging op 26/01/2015 13:32:18:

@SanThe: dat is waar.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.