sessie gebruikersnaam fout [php]

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C#.NET ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Je bouwt webshops, webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Framework en C#. Je zorgt voor de optimalisering van bestaande software en de automatisering van

Bekijk vacature »

Front end developer binnen de consultancy

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

Full stack developer Node.js, React Remote

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

C#.NET Developer Jr. Functie

Functie omschrijving Bouw jij graag aan applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren? Wij zijn op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar in regio Breda die hier graag een steentje aan bijdraagt! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je krijgt veel vrijheid in de keuze van de technieken die je gaat gebruiken. Uiteraard wel binnen de gestelde kaders, en door gebruik te maken van het .NET platform. Je gaat aan de slag met de ontwikkeling van een nieuwe module binnen de WMS suite van dit bedrijf. Deze "carrier" module gaat er voor zorgen dat de selectie van een vervoerder volledig

Bekijk vacature »

PHP Developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

As a Senior Front-end Developer you maintain the balance between creativity and functionality for our webshop, and you coach your fellow developers. How do I become a Senior Front-End Developer at Coolblue? As a Front-end Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present this within the team. You are also proud of your work and welcome all feedback. Would you also like to become a Senior Front-End Developer at Coolblue?

Bekijk vacature »

Developer Angular & Kotlin

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van mobiele apps en webapplicaties; Het opstellen van technisch ontwerp en het bespreken van ontwerpen met de software architect; Het uitvoeren van werkzaamheden op het gebied van technisch testen; Het in de gaten houden van nieuwe ontwikkelingen op jouw vakgebied en het adviseren van de organisatie hierover. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze organisatie is van oorsprong een familiebedrijf, er wordt hard gewerkt, er heerst een no nonsense en doeners mentaliteit, een informele sfeer en er is een mix van

Bekijk vacature »

Junior Fullstack Developer

Functie omschrijving Heb jij je universitair diploma Informatica afgerond en ben jij op zoek naar een startersfunctie waar jouw ontwikkeling in een hoog vaandel staat? Voor een softwarebedrijf in Amsterdam zijn wij op zoek naar een Junior Fullstack Developer. Je begint met een op maat gemaakte training om de kennis bij te spijkeren die jij nog mist. Uiteraard leer je het meeste tijdens je werk, maar de training geeft je hiervoor alvast de juiste handvatten. Je kunt het volgende verwachten! Jij ontwikkelt in technieken als Java, Javascript en SQL. Je werkt hierbij volgens de Agile/Scrum methode; Na het afronden van

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Jij gaat in deze functie aan de slag met uitdagende projecten en het creëren van maatwerk software, vooral middels SQL. Iedere klant/project is weer anders, maar dat maakt dit bedrijf en de functie erg uniek & uitdagend. Verder heb je de volgende taken: Ontwikkelen en ontwerpen van SQL databases. T-SQL wordt hierbij gebruikt als programmeer laag; Optimalisatie van query's, voor een verbeterde efficiency; Begeleiden van junior developers, mits je dit leuk vindt; Heb je meer interesse in een rol als consultant, dan is dit ook mogelijk. Je heb hier meer

Bekijk vacature »

(Junior) PHP Ontwikkelaar bij een retail bedrijf i

Bedrijfsomschrijving Ben jij een ervaren PHP ontwikkelaar met een passie voor retail en ICT? Wil jij werken in een team dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van uitdagende applicaties voor een groot retailbedrijf in Delft? Dan zijn zij op zoek naar jou! Functieomschrijving Als PHP Ontwikkelaar werk je in een team aan de ontwikkeling van applicaties die door de gehele organisatie worden gebruikt. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen, testen en implementeren van deze applicaties. Je werkt hierbij nauw samen met andere ontwikkelaars, projectmanagers en stakeholders binnen de organisatie. Je taken bestaan onder andere uit: Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en

Bekijk vacature »

Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12946 Introductie We are looking for a Java Developer! Our client is one of the most innovation companies located within the Netherlands. We provide high quality software in a high-tech and challenging market. Functieomschrijving The department is specialized in creating and developing high quality software for manufacturing automation in a high tech environment. We strive to provide our clients with high quality software and deliver state of the art solutions in a variety of ways. Creating software infrastructure using Java SE / EE Create applications to fine tune manufacturing processes

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Back-end developer

Dit ga je doen Development d.m.v. XQuery, JSON/XML en REST API's; Ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform; Koppelingen maken met de NoSQL database; Testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten; Samenwerking met andere front- en back-end ontwikkelaars. Hier ga je werken Voor een vooruitstrevende organisatie binnen de zorg in Den Haag zijn wij opzoek naar een Back-end Developer die ervaring heeft met o.a.XQuery en Vue.JS of daarin graag zou willen ontwikkelen. Je zal ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform en koppelingen maken met de NoSQL database. Ook het testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten behoort tot jouw

Bekijk vacature »

Magento2 Developer

Functie Ben jij een ontwikkelaar en wil jij een volgende stap zetten en als teamlead aan de slag? Lees dan snel verder! Voor een gewilde opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een programmeur die als meewerkend voorman aan de slag wilt gaan. Een developer die een team van twee man aan zal sturen. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien; Ontwikkelen en ontwerpen van API's; Maatwerkoplossingen; Databeveiliging; Optimalisatie webshops; Ontwikkelen technische implementaties voor verbetering database; Aanspreekpunt voor de organisatie en verantwoordelijk voor de aansturing van externe developers. Zoek je veel uitdaging en veelzijdigheid in je werk dan

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 volgende »

Tim Wolf

Tim Wolf

05/02/2016 16:37:32
Quote Anchor link
Goedemiddag PHPHulp,

Ik loop tegen de volgende fout aan in mijn script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php if(isset($_SESSION['username'])){echo '<center>
<a class="btn btn-default" data-dismiss="model" data-toggle="modal" data-target="#faq">
Antwoorden op veel vragen</a></center><br><center>
<p style="color:white">Welkom'
.htmlentities($_SESSION['username'], print '
Je kunt hierboven op Antwoorden op veel vragen drukken om antwoorden te krijgen
 en even een korte handleiding te kijgen.'

.htmlentities($_SESSION['username'], ENT_QUOTES, 'UTF-8';}
 else { echo '<center><p style="color:white">
Je moet ingelogd zijn om deze link te zien<br><br></p></center>'
; } ?>

Dit is een van de simpelste vragen denk ik (maar ik word er nu ondertussen gek van)
De error die die geeft is:
Parse error: syntax error, unexpected ';' in /home/privé gebruikersnaam/public_html/index.php on line 322
Het kan er ondertussen rommelig uitzien want ik heb er overal ; toegevoegd en verwijderd.

Alvast bedankt,
Tim Wolf
Gewijzigd op 05/02/2016 16:50:12 door Tim Wolf
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 02:55:15
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/02/2016 16:46:35
Quote Anchor link
Gooi eens een paar enters in het script, en spring eens netjes in. Dan wordt vanwege wel duidelijk wat er waar mist.

Met spagehetticode als dit, is het zoeken naar een speld in een hooiberg.
Gewijzigd op 05/02/2016 16:47:36 door - Ariën -
 
Tim Wolf

Tim Wolf

05/02/2016 16:48:17
Quote Anchor link
Ga ik doen

Toevoeging op 05/02/2016 16:53:51:

Klaar
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/02/2016 16:55:07
Quote Anchor link
Als je een goede editor gebruikt, dan zie je de if-else statements netjes ingesprongen.
Ik weet niet waar jij mee programmeert, maar goede code-opbouw is belangrijk.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php

if (isset($_SESSION['username'])) {
    echo '<center>
<a class="btn btn-default" data-dismiss="model" data-toggle="modal" data-target="#faq">
Antwoorden op veel vragen</a></center><br><center>
<p style="color:white">Welkom'
.htmlentities($_SESSION['username'], print '
Je kunt hierboven op Antwoorden op veel vragen drukken om antwoorden te krijgen
 en even een korte handleiding te kijgen.'

    .htmlentities($_SESSION['username'], ENT_QUOTES, 'UTF-8';
}
else {
    echo '<center><p style="color:white">
Je moet ingelogd zijn om deze link te zien<br><br></p></center>'
;
}

?>


Een print in een echo gaat niet werken.
Gewijzigd op 05/02/2016 16:55:43 door - Ariën -
 
Tim Wolf

Tim Wolf

05/02/2016 17:03:49
Quote Anchor link
Ik ga er naar kijken.
Alvast bedankt!
P.s mijn editor:
** Verwijderd **
Gewijzigd op 06/02/2016 09:18:35 door Tim Wolf
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/02/2016 17:11:38
Quote Anchor link
Je programmeert in een textarea-veld van een beheerpaneel! Niet echt de juiste insteek als je duidelijk en overzichtelijk wilt programmeren.

Mijn advies: Stap hier vanaf, en download een goede editor:
Notepad++, Eclipse, NetBeans... en zo zijn er nog een hoop.
Met het gebruik van een editor zoals deze ben je altijd en automatisch voorzien van een goede structuur in je code.
 
Tim Wolf

Tim Wolf

05/02/2016 17:14:48
Quote Anchor link
Bedankt Ariën,
Zelf sprak mij Notepad ++ aan. Ik ga hem gebruiken!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Weer over de vraag:

dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
    .htmlentities($_SESSION['username'], ENT_QUOTES, 'UTF-8';
is de onruststoker! Het is een fout met de ; dus daar moet ik maar eens naar kijken...
Oja official code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?php if(isset($_SESSION['username'])){echo ' '.htmlentities($_SESSION['username'],
 ENT_QUOTES, 'UTF-8');} ?>

Domme domme fout!
vergeten de $_SESSION af te sluiten met een )
Gewijzigd op 05/02/2016 17:23:50 door Tim Wolf
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/02/2016 17:38:43
Quote Anchor link
Je bedoelt htmlentities. ;-)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if(isset($_SESSION['username'])){
    echo htmlentities($_SESSION['username'], ENT_QUOTES, 'UTF-8');
}

?>
 
Tim Wolf

Tim Wolf

05/02/2016 19:30:05
Quote Anchor link
Ik denk het ;)
Maar nog bedankt!
 
Pipo Clown

Pipo Clown

05/02/2016 20:28:20
Quote Anchor link
Waar wordt de session_start() aangeroepen ?
 
Tim Wolf

Tim Wolf

05/02/2016 22:27:55
Quote Anchor link
Pipo Clown op 05/02/2016 20:28:20:
Waar wordt de session_start() aangeroepen ?

We zitten met deze code ergens op regel 300 :P
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/02/2016 22:55:22
Quote Anchor link
Ik zou die session_start() uiterst bovenaan zetten.
 
Tim Wolf

Tim Wolf

06/02/2016 09:13:36
Quote Anchor link
Staat ook bovenaan. 1 van mijn pagina's
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
session_start();
include ('config.php');
?>
 
Tim Wolf

Tim Wolf

07/02/2016 17:45:09
Quote Anchor link
Hoi allen,

Ik zit nu met de volgende vraag,
Hoe kan ik er nu voor zorgen dat ik in het script hierboven ook div's in kan plaatsen met daarin deels php code. Dit is nodig voor ** Verwijderd **
Dit is namelijk nodig vanaf regel 117 tot 186 i.v.b met privé gegevens die er komen te staan.
Alvast bedankt,
Tim
Gewijzigd op 07/02/2016 22:35:58 door Tim Wolf
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/02/2016 17:54:51
Quote Anchor link
Je kan de PHP-code prima tussen je divjes en andere HTML plaatsen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<div>
<?php echo "Hallo daar!"; ?>
</div>
 
Tim Wolf

Tim Wolf

07/02/2016 17:58:53
Quote Anchor link
Vervangen op 07/02/2016 22:31:49:

ik heb het zelf al opgelost.

Nog bedankt allemaal!!!
Gewijzigd op 08/02/2016 17:55:59 door Tim Wolf
 
Tim Wolf

Tim Wolf

10/02/2016 12:21:16
Quote Anchor link
Ps oplossing:
I.p.v:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?php ...{ echo '
<div>hoi</div>'
; } ... ?>

Naar:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?php ...{ ?>
<div>hoi</div><?php } ... ?>


Toevoeging op 10/02/2016 12:23:00:

Maar nu mijn volgende vraag:
Hoe moet je de sessie gebruiken voor een andere site? Bijv. User logd in op site1.nl en heeft een link naar site2.nl maar wil niet opnieuw inloggen. Hoe pak ik dit aan?
Gewijzigd op 10/02/2016 12:31:22 door Tim Wolf
 
- SanThe -

- SanThe -

10/02/2016 12:32:21
Quote Anchor link
De session wordt niet meegenomen naar een andere site.
 
Bart V B

Bart V B

10/02/2016 12:38:33
Quote Anchor link
Je oplossing kan netter.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php if(isset($_SESSION['username'])) : ?>
  <div>Hoi <?php echo $_SESSION['username']; ?></div>
<?php else : ?>
  <div>Welkom Gast!</div>
<?php endif; ?>


Zo kan je mooi je html scheiden van je php code.
Het leest een stuk fijner.
 
Tim Wolf

Tim Wolf

10/02/2016 12:45:09
Quote Anchor link
Nog bedankt! Maar betekend dit dat je op de 2de site weer moet inloggen?
 
Bart V B

Bart V B

10/02/2016 12:48:57
Quote Anchor link
yep.
Maar waarom 2 websites?
Is het niet handiger om 1 website te maken?
 

Pagina: 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.