sessie gebruikersnaam fout [php]

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Frontend Developer Vue Nuxt HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever levert elke dag betere digitale gebruikerservaringen. Ben jij geschikt als frontend Developer? Heb je ervaring met Vue en Nuxt? Vaste baan: Front-End Developer HBO €3.100 - €4.600 Zij bieden opdrachtgevers een complete dienstverlening op gebied van ontwerpen en ontwikkelen van websites, zoekmachine optimalisatie, online adverteren, content marketing en conversie verbetering. Zij werken met een eigen ontwikkeld CMS. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot

Bekijk vacature »

(Lead) PHP Software Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een PHP software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plek in een klein team met 2 andere software developers. Wil jij graag werken met de nieuwste technieken bij een bedrijf waar jij de lead gaat nemen in de verder ontwikkeling en modernisering van een eigen software pakket? Dan ben je hier aan het juiste adres! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "in-house" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

Als Senior PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn en coach je andere developers op de hard en soft skills. Wat doe je als Senior PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om

Bekijk vacature »

Applicatie Ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving DUO verzorgt als uitvoeringsorganisatie, zijnde onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de uitvoering van complexe wet- en regelgeving en heeft een uitgebreid dienstenpakket. DUO financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen. Voor verdere informatie zie www.duo.nl Functieomschrijving Wie zoeken we? Jij bent een enthousiaste, flexibele OPS’er die het leuk vindt om het bestaande examenlandschap te vernieuwen. Je bent leergierig en hebt interesse in cloud- en containertechnieken zoals OpenShift, Docker en Helm. Je gaat een uitdaging niet uit de weg en wil je nieuw opgedane kennis graag delen met de collega’s binnen en buiten het team. Doordat de

Bekijk vacature »

Software Developer PHP JavaScript Python HBO SQL

Samengevat: Wij zijn een softwarebedrijf voor Autodealers. Ben jij een Medior of Senior Software Developer? Heb je ervaring met PHP, JavaScript of Python? Vaste baan: Java.Developer Software HBO €3.000 - €5.200 Bij ons op de werkvloer is er een positieve en informele sfeer. Naast een goede begeleiding en een enthousiaste klantenkring biedt deze werkgever een prettige omgeving met zeer afwisselende werkzaamheden. Houd jij van aanpakken en denk je dat je deze uitdaging aankunt? Dan zoeken wij jou! Zij werken voor grote klanten. Zij doen omvangrijke projecten die we bij deze werkgever op kantoor realiseren (geen detachering). Zij werken met state-of-the-art

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Technisch Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! In deze functie werk jij voornamelijk aan: Het onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Het opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werk je aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkel en implementeren je MS PowerApps en Power BI. Bedrijfsprofiel Je komt terecht bij een familiair

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Digital Agency

Functie Jij als Front end developer komt te werken in een van de 8 multidisciplinaire teams binnen de organisatie. Deze teams werken op basis van Scrum agile in 2 wekelijkse sprints. De grootte van de teams varieert van 9-14 collega’s en bestaan altijd uit één of meerdere project managers en een project manager. Samen met je team werk je aan verschillende projecten voor uiteenlopende klanten zoals grote multinationals tot het kleine mkb. De stack waarmee gewerkt wordt is voornamelijk Javascript, ES6, Es.next, HTML, CSS, React.js en Node.js. Wat deze organisatie onderscheid is dat ze echt langdurige partnerships aangaan met hun

Bekijk vacature »

Back-end developer (Magento2)

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van IT Operations Manager! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Zoek jij een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf? Wij zijn voor deze functie op zoek naar een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! Verder ga jij je bezighouden met: Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk

Bekijk vacature »

Als Front-end developer werken aan apps voor het o

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Ontwikkelen in Blazor; Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie. Hier ga je werken Binnen deze organisatie werken duizenden mensen binnen allerlei verschillende disciplines. Tevens hebben zij veel specialiteiten in huis, waaronder ook .Net Developers. Ter uitbreiding van een nieuw team en ter ondersteuning van het project zijn ze opzoek naar een nieuwe collega voor het team. Als C#.NET Developer zal jij je

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als developer heb jij de keuze om aan te sluiten bij het team (13 developers) die op locatie projectmatig bij klanten werkt. Wanneer jij liever intern bij de werkgever werkt is er ook alle ruimte voor jou in het interne team (8 developers) van dit bedrijf. Je werkt samen aan verschillende projecten bij of voor de klant. Het project wordt aangeleverd door sales aan de project manager. Die maakt samen met de Resourcer een planning en op basis daarvan wordt uit het development team een “projectgroep” opgesteld. Hoeveel en welke projecten jij wilt oppakken gebeurt geheel in samenspraak met

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar

Ben jij graag bezig met verschillende projecten? Vind jij beleving van klanten én medewerkers ook belangrijk? Wij zijn vanwege de doorontwikkeling van het applicatielandschap van onze opdrachtgever op zoek naar een fulltime software ontwikkelaar. Omschrijving Jij en jouw collega’s zijn verantwoordelijk voor de continuïteit en waarborging van het applicatielandschap. Om de processen vloeiend te laten verlopen is software ontwikkeling daarom van essentieel belang. Onze opdrachtgever doet dit voornamelijk zelf, met door hun eigen ontwikkelde applicaties. Dit betekent dat jij: functionele eisen vertaalt naar gebruiksvriendelijke software; tijdens SCRUM sessies advies geeft over het te bouwen ontwerp; nieuwe software ontwikkelt en het

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 volgende »

Tim Wolf

Tim Wolf

05/02/2016 16:37:32
Quote Anchor link
Goedemiddag PHPHulp,

Ik loop tegen de volgende fout aan in mijn script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php if(isset($_SESSION['username'])){echo '<center>
<a class="btn btn-default" data-dismiss="model" data-toggle="modal" data-target="#faq">
Antwoorden op veel vragen</a></center><br><center>
<p style="color:white">Welkom'
.htmlentities($_SESSION['username'], print '
Je kunt hierboven op Antwoorden op veel vragen drukken om antwoorden te krijgen
 en even een korte handleiding te kijgen.'

.htmlentities($_SESSION['username'], ENT_QUOTES, 'UTF-8';}
 else { echo '<center><p style="color:white">
Je moet ingelogd zijn om deze link te zien<br><br></p></center>'
; } ?>

Dit is een van de simpelste vragen denk ik (maar ik word er nu ondertussen gek van)
De error die die geeft is:
Parse error: syntax error, unexpected ';' in /home/privé gebruikersnaam/public_html/index.php on line 322
Het kan er ondertussen rommelig uitzien want ik heb er overal ; toegevoegd en verwijderd.

Alvast bedankt,
Tim Wolf
Gewijzigd op 05/02/2016 16:50:12 door Tim Wolf
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 13:57:14
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/02/2016 16:46:35
Quote Anchor link
Gooi eens een paar enters in het script, en spring eens netjes in. Dan wordt vanwege wel duidelijk wat er waar mist.

Met spagehetticode als dit, is het zoeken naar een speld in een hooiberg.
Gewijzigd op 05/02/2016 16:47:36 door - Ariën -
 
Tim Wolf

Tim Wolf

05/02/2016 16:48:17
Quote Anchor link
Ga ik doen

Toevoeging op 05/02/2016 16:53:51:

Klaar
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/02/2016 16:55:07
Quote Anchor link
Als je een goede editor gebruikt, dan zie je de if-else statements netjes ingesprongen.
Ik weet niet waar jij mee programmeert, maar goede code-opbouw is belangrijk.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php

if (isset($_SESSION['username'])) {
    echo '<center>
<a class="btn btn-default" data-dismiss="model" data-toggle="modal" data-target="#faq">
Antwoorden op veel vragen</a></center><br><center>
<p style="color:white">Welkom'
.htmlentities($_SESSION['username'], print '
Je kunt hierboven op Antwoorden op veel vragen drukken om antwoorden te krijgen
 en even een korte handleiding te kijgen.'

    .htmlentities($_SESSION['username'], ENT_QUOTES, 'UTF-8';
}
else {
    echo '<center><p style="color:white">
Je moet ingelogd zijn om deze link te zien<br><br></p></center>'
;
}

?>


Een print in een echo gaat niet werken.
Gewijzigd op 05/02/2016 16:55:43 door - Ariën -
 
Tim Wolf

Tim Wolf

05/02/2016 17:03:49
Quote Anchor link
Ik ga er naar kijken.
Alvast bedankt!
P.s mijn editor:
** Verwijderd **
Gewijzigd op 06/02/2016 09:18:35 door Tim Wolf
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/02/2016 17:11:38
Quote Anchor link
Je programmeert in een textarea-veld van een beheerpaneel! Niet echt de juiste insteek als je duidelijk en overzichtelijk wilt programmeren.

Mijn advies: Stap hier vanaf, en download een goede editor:
Notepad++, Eclipse, NetBeans... en zo zijn er nog een hoop.
Met het gebruik van een editor zoals deze ben je altijd en automatisch voorzien van een goede structuur in je code.
 
Tim Wolf

Tim Wolf

05/02/2016 17:14:48
Quote Anchor link
Bedankt Ariën,
Zelf sprak mij Notepad ++ aan. Ik ga hem gebruiken!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Weer over de vraag:

dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
    .htmlentities($_SESSION['username'], ENT_QUOTES, 'UTF-8';
is de onruststoker! Het is een fout met de ; dus daar moet ik maar eens naar kijken...
Oja official code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?php if(isset($_SESSION['username'])){echo ' '.htmlentities($_SESSION['username'],
 ENT_QUOTES, 'UTF-8');} ?>

Domme domme fout!
vergeten de $_SESSION af te sluiten met een )
Gewijzigd op 05/02/2016 17:23:50 door Tim Wolf
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/02/2016 17:38:43
Quote Anchor link
Je bedoelt htmlentities. ;-)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if(isset($_SESSION['username'])){
    echo htmlentities($_SESSION['username'], ENT_QUOTES, 'UTF-8');
}

?>
 
Tim Wolf

Tim Wolf

05/02/2016 19:30:05
Quote Anchor link
Ik denk het ;)
Maar nog bedankt!
 
Pipo Clown

Pipo Clown

05/02/2016 20:28:20
Quote Anchor link
Waar wordt de session_start() aangeroepen ?
 
Tim Wolf

Tim Wolf

05/02/2016 22:27:55
Quote Anchor link
Pipo Clown op 05/02/2016 20:28:20:
Waar wordt de session_start() aangeroepen ?

We zitten met deze code ergens op regel 300 :P
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/02/2016 22:55:22
Quote Anchor link
Ik zou die session_start() uiterst bovenaan zetten.
 
Tim Wolf

Tim Wolf

06/02/2016 09:13:36
Quote Anchor link
Staat ook bovenaan. 1 van mijn pagina's
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
session_start();
include ('config.php');
?>
 
Tim Wolf

Tim Wolf

07/02/2016 17:45:09
Quote Anchor link
Hoi allen,

Ik zit nu met de volgende vraag,
Hoe kan ik er nu voor zorgen dat ik in het script hierboven ook div's in kan plaatsen met daarin deels php code. Dit is nodig voor ** Verwijderd **
Dit is namelijk nodig vanaf regel 117 tot 186 i.v.b met privé gegevens die er komen te staan.
Alvast bedankt,
Tim
Gewijzigd op 07/02/2016 22:35:58 door Tim Wolf
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/02/2016 17:54:51
Quote Anchor link
Je kan de PHP-code prima tussen je divjes en andere HTML plaatsen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<div>
<?php echo "Hallo daar!"; ?>
</div>
 
Tim Wolf

Tim Wolf

07/02/2016 17:58:53
Quote Anchor link
Vervangen op 07/02/2016 22:31:49:

ik heb het zelf al opgelost.

Nog bedankt allemaal!!!
Gewijzigd op 08/02/2016 17:55:59 door Tim Wolf
 
Tim Wolf

Tim Wolf

10/02/2016 12:21:16
Quote Anchor link
Ps oplossing:
I.p.v:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?php ...{ echo '
<div>hoi</div>'
; } ... ?>

Naar:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?php ...{ ?>
<div>hoi</div><?php } ... ?>


Toevoeging op 10/02/2016 12:23:00:

Maar nu mijn volgende vraag:
Hoe moet je de sessie gebruiken voor een andere site? Bijv. User logd in op site1.nl en heeft een link naar site2.nl maar wil niet opnieuw inloggen. Hoe pak ik dit aan?
Gewijzigd op 10/02/2016 12:31:22 door Tim Wolf
 
- SanThe -

- SanThe -

10/02/2016 12:32:21
Quote Anchor link
De session wordt niet meegenomen naar een andere site.
 
Bart V B

Bart V B

10/02/2016 12:38:33
Quote Anchor link
Je oplossing kan netter.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php if(isset($_SESSION['username'])) : ?>
  <div>Hoi <?php echo $_SESSION['username']; ?></div>
<?php else : ?>
  <div>Welkom Gast!</div>
<?php endif; ?>


Zo kan je mooi je html scheiden van je php code.
Het leest een stuk fijner.
 
Tim Wolf

Tim Wolf

10/02/2016 12:45:09
Quote Anchor link
Nog bedankt! Maar betekend dit dat je op de 2de site weer moet inloggen?
 
Bart V B

Bart V B

10/02/2016 12:48:57
Quote Anchor link
yep.
Maar waarom 2 websites?
Is het niet handiger om 1 website te maken?
 

Pagina: 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.