SQL, XSS Injection

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ontwikkelaar Identity & Access Management

Dit ga je doen Als Identity & Access Management Ontwikkelaar zorg jij er voor dat studenten, medewerkers en docenten de juiste benodigdheden op het juiste moment kunnen gebruiken; Het juist opslaan van onderzoeksdata en het openbaar beschikbaar stellen van publicaties (Open Access); Studenten, collega's en wetenschappers ondersteunen; Agile en Scrum werken; Technisch Applicatiebeheer; Ontwikkelen in One Identity Manager en VB.NET. Hier ga je werken Als Ontwikkelaar kom je terecht in een hecht team die zich richt op wetenschappelijke informatie en ICT. Jij bent degene die er voor zorgt dat alle informatie, uit diverse onderzoeken, bij de juiste personen terecht komt.

Bekijk vacature »

BizTalk/ Azure Developer

Dit ga je doen •Understanding the scope of required functionality, translate them within context of way of working of the team into developed solutions, whilst safeguarding documentation; •Planning based on assigned sprint tasks; •Acting as an expert in estimation techniques and planning; •Understanding your role in the agile process and act in this way; •Facilitating internal communication and effective collaboration; •Working closely with scrum master to handle backlogs and new requests; •Providing information to the third parties about activities and needs for compliance. Hier ga je werken Our client is a leading organization focusing on animal nutrition, offering solutions that

Bekijk vacature »

Database developer - SQL

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je sluit aan bij meetings en brengt het gehele logistieke proces in kaart. Vervolgens ga je als lead developer aan de slag om de klus te klaren. Je stuurt het junior developer team en helpt, zo nodig,

Bekijk vacature »

Back end developer Digital Agency

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Centrale Monitoring

Ontwikkelaar centrale Monitoring Functieomschrijving Wil jij een bijdrage leveren aan het onderhoud, opzetten en ontwikkelingen van technologieën van SSC-ICT, een van de grootste ICT-dienstverleners van en voor de Rijksoverheid? Je komt als monitorspecialist te werken bij team Operations Management Services. Dit team werkt aan het stabiliseren en waarborgen van een betrouwbare monitoromgeving voor 7 ministeries. Jij begeleidt het implementatieproces van de te monitoren technologieën, onder andere via management packs, connectoren en API's. Je hebt hiervoor veel contact met interne en externe klanten, die hun wensen op het gebied van monitoring aan jou doorgeven. Je beoordeelt deze wensen en komt met

Bekijk vacature »

API Developer Red Hat Fuse

Dit ga je doen Als API Developer zal je verantwoordelijk zijn voor het: het maken van API's en het correct laten draaien van de API's op het platform. Hierdoor kom je in aanraking met Red Hat Fuse, Springt Boot, 3Scale, Red Hat SSO, Openshift en Azure DevOps; zorgen voor de kwaliteit van de ontwikkeling, integratie en prestaties van de API's; zorgen voor een stabiel integratieplatform. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap dat hoofdzakelijk op OpenShift, Azure en

Bekijk vacature »

PHP developer - Digital Agency

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

Embedded Developer C++

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een leuke uitdaging als Embedded Developer, zoek dan niet verder! Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een Embedded Developer die graag met Embedded Devices werkt. Je zult verantwoordelijk worden voor het ontwikkelen en onderhouden van diverse producten. Jouw specialisatie ligt op het vlak van software, hardware en back-end. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij in één van onze vier scrumteams. Met 30 ontwikkelaars werk jij aan de doorontwikkeling van ons core product. Ook werkt jouw team aan maatwerkoplossingen op aanvraag van de klant en op projectbasis. Wij vinden het erg belangrijk dat onze ontwikkelaars met plezier naar werk gaan. Een deel hiervan ligt uiteraard bij jezelf, als jij ontwikkelen niet leuk vindt, ben jij bij ons echt aan het verkeerde adres. Jouw team bestaat namelijk uit een groep gepassioneerde vakidioten die dit werk doen omdat dit eerst een hobby was! Daarnaast wordt er intern rekening gehouden met

Bekijk vacature »

Senior PHP developer met ambities tot Software Arc

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

Magento2 Developer

Functie Ben jij een ontwikkelaar en wil jij een volgende stap zetten en als teamlead aan de slag? Lees dan snel verder! Voor een gewilde opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een programmeur die als meewerkend voorman aan de slag wilt gaan. Een developer die een team van twee man aan zal sturen. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien; Ontwikkelen en ontwerpen van API's; Maatwerkoplossingen; Databeveiliging; Optimalisatie webshops; Ontwikkelen technische implementaties voor verbetering database; Aanspreekpunt voor de organisatie en verantwoordelijk voor de aansturing van externe developers. Zoek je veel uitdaging en veelzijdigheid in je werk dan

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Anaplan Developer

Dit ga je doen What are you going to do: Picking up Stories: Design planning had, how are we going to build it in Anaplan; Talking to the end user to build a forecasting model; Having contact with the data team about which data is needed; Being able to convert an Excel sheet into a 3, 4 or 5 dimensional modeling environment; Giving knowledge sessions about Anaplan; Solving incidents; Making instructional videos on how teams should read forecasts; Writing blogs about forecasting. Hier ga je werken We are looking for an Anaplan Builder to deliver end-to-end solutions within a big

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in de regio van Bergen op Zoom ben je als PHP Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van Software. Daarnaast ben je ook voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe mogelijkheden en innovaties die essentieel kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Je deelt veel kennis en informatie met het team en ontvangt deze dan ook graag terug. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Bedrijfsprofiel Deze uitdagende opdrachtgever is ruim 20 jaar actief in de regio Bergen op Zoom. Het vooruitstrevende team staat de hele dag voor je klaar om je te helpen en ondersteunen.

Bekijk vacature »

Front end developer binnen het onderwijs

Functie Het doel van dit team is om te zorgen dat de studenten altijd op de hoogte zijn van relevante informatie en de mogelijkheid hebben om online vragen te stellen. Hiervoor hebben ze een portal ontwikkeld. De app is echt een greenfield project met een eigen inrichting middels cloud. De ontwikkeling wordt gedaan door gebruik te maken van oa. Javascript, React, CSS, Next.js, GraphQL in een Azure Cloud omgeving. Daarnaast gebruiken ze tooling als Figma, storybook, Jest en Github. De complexiteit in deze rol zit hem in het feit dat data uit verschillende bronsystemen komt waarbij er zowel gekoppeld wordt

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2

John De Zon

John De Zon

05/09/2015 20:15:49
Quote Anchor link
Dank je Eddy, ik zal dat zeker overwegen. Maar de veiligheid is momenteel mijn prioriteit.
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 09:01:39
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

05/09/2015 20:58:24
Quote Anchor link
- ik zie nog steeds geen character encoding aanduidingen, maar mogelijk vallen deze buiten het script; stel je deze wel expliciet in bij het maken van een connectie met je database (met een _set_charset() functie)? geef je ook het HTML-document een charset-indicatie via een header?

- je kopieert een heleboel variabelen, dit vertroebelt de leesbaarheid; hoe simpeler een script, hoe overzichtelijker (en daarmee veiliger) deze meestal is

- het is beter om dit te doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if (goede situatie) {
    // doe dingen
} else {
    // maak bezwaar
}
?>

in plaats van dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if (niet goede situatie) {
    // maak bezwaar
} else {
    // doe dingen
}
?>

Omdat een ontkenning van "niet goede situatie" niet per definitie een "goede situatie" impliceert.

concreet in jouw geval:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if (count($errors) == 0) {
    // verwerk input
} else {
    // foutafhandeling
}
?>

En dus niet andersom.
 
John De Zon

John De Zon

07/09/2015 18:14:45
Quote Anchor link
Thomas van den Heuvel op 05/09/2015 20:58:24:
- je kopieert een heleboel variabelen, dit vertroebelt de leesbaarheid; hoe simpeler een script, hoe overzichtelijker (en daarmee veiliger) deze meestal is

Bedoel je met het kopiëren van variabelen dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
    $fname
= @$_POST['fname'];
    $lname = @$_POST['lname'];
    $uname = @$_POST['uname'];
    $email = @$_POST['email'];
    $password = @$_POST['password'];
    $checkbox = @$_POST['checkbox'];
?>


Moet ik dat dan weghalen en overal dit doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
    if(trim(@$_POST['fname'])=='') {
        $errors[] = 'U moet uw voornaam invullen';
    }

?>


En wat character encoding betreft: ik weet eigenlijk niet zo goed wat je ermee bedoelt aangezien ik niet super veel van php ken.

Toevoeging op 07/09/2015 18:17:35:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
    $fname = @$_POST['fname'];
    $lname = @$_POST['lname'];
    $uname = @$_POST['uname'];
    $email = @$_POST['email'];
    $password = @$_POST['password'];
    $checkbox = @$_POST['checkbox'];


    $errors = array();

    if(trim($fname)=='') {
        $errors[] = 'U moet uw voornaam invullen';
    }


    if(trim($lname)=='') {
        $errors[] = 'U moet uw achternaam invullen';
    }


    if(trim($uname)=='') {
        $errors[] = 'U moet uw gebruikersnaam invullen';
    }


    if(trim($email)=='') {
        $errors[] = 'U moet uw email invullen';
    }

    
    if (filter_var($email, FILTER_VALIDATE_EMAIL)) {
        
    }
else {
        $errors[] = 'U moet een geldig emailadres invullen';
    }


    if(trim($password)=='') {
        $errors[] = 'U moet uw wachtwoord invullen';
    }
else {
        $password = password_hash($password, PASSWORD_DEFAULT);
    }

    
    if(!isset($checkbox)) {
        $errors[] = 'U moet de richtlijnen accepteren';
    }

    
    if (count($errors) == 0) {
        $sql = "INSERT INTO users (
        id, fname, lname, uname, email, password
        ) VALUES (
        '', '"
. mysqli_real_escape_string($connection, $fname) . "', '" . mysqli_real_escape_string($connection, $lname) . "', '" . mysqli_real_escape_string($connection, $uname) . "', '" . mysqli_real_escape_string($connection, $email) . "', '" . mysqli_real_escape_string($connection, $password) . "'
        )"
;
        if(mysqli_query($connection, $sql)) {
            echo 'Succes!';
        }
else {
            echo "Error: " . $sql . "<br>" . mysqli_error($connection);
        }
    }
else {
        $err = true;
    }
}

?>
Gewijzigd op 07/09/2015 18:15:35 door John De Zon
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/09/2015 18:19:29
Quote Anchor link
Ja, dat wordt er bedoeld met het onnodig kopieëren van variabelen. Je kan die $_POST variabelen namelijk prima gebruiken. De '@' moet wel weg, dat is vies want je moet juist geen foutmeldingen onderdrukken. In je .htaccess kan je dit voor 'live' website in 'productie' netjes afvangen en loggen.

De karakter-encoding houdt in welke tekenreeks-encoding je gebruikt. Dit is vaak UTF-8, maar oudere scripts gebruiken vaak ISO-8859-1.

Zie ook: http://www.pfz.nl/wiki/charactersets/
 
John De Zon

John De Zon

07/09/2015 18:34:01
Quote Anchor link
Character encoding: OK
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<meta charset="utf-8" />

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
mysqli_set_charset($connection, "utf8");
?>


Code is in mijn vorige post ook geüpdatet.
Wat kan ik nog aan deze code verbeteren?

Alvast bedankt voor alle hulp!
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

07/09/2015 19:55:51
Quote Anchor link
Hoe zien je tabellen er uit (welke charsets hebben de gebruikte tabellen en kolommen)?

En zat er al data in deze tabellen? Die data wordt nu niet meer goed ge-encodeerd opgehaald omdat je je connectie-charset hebt veranderd.
 
John De Zon

John De Zon

07/09/2015 20:13:51
Quote Anchor link
Er is nog geen tabel aangemaakt.

Toevoeging op 07/09/2015 21:29:32:

Zijn er nog dingen die ik moet verbeteren of mag ik deze code veilig noemen?
 
John De Zon

John De Zon

13/09/2015 13:12:52
Quote Anchor link
bump
 
Eddy E

Eddy E

13/09/2015 13:35:56
Quote Anchor link
Ik zie er geen problemen in.
Maar gooi het eens (in een afgeschermde omgeving) online en ga eens testen wat voor rottigheid je kan uitvoeren.
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.