SQL, XSS Injection

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Full Stack Software Developer C#.NET

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Back-end PHP Developer

Dit ga je doen Her- en uitbouwen van het inhouse softwareplatform dmv PHP; Onderhouden van bovengenoemd platform in PHP; Sparren met het team; Meedenken over nieuwe functionaliteiten, security etc; Jouw input leveren aan het proces door op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen etc. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de omgeving van Alkmaar, levert wereldwijd oplossingen op het gebied van IT. Dag in dag uit werken zij met veel passie aan hun product waarmee ze streven naar verbeteringen binnen zorg. Voor onze klant zijn we op zoek naar een medior PHP Developer. Je komt te werken

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

C# .NET Developer IoT SQL Server

Samengevat: Wij ontwikkelen innovatieve oplossingen om apparaten en bezittingen op een eenvoudige en flexibele manier te beveiligen. Ben jij een C# .NET developer? Heb jij ervaring met C# en SQL server? Vaste baan: C# .NET Developer IoT HBO €3.200 - €4.500 Deze werkgever is gespecialiseerd in hoogwaardige GSM/GPRS alarm- en telemetrietechnologie. Met een eigen productlijn en klantspecifieke ontwikkelingen biedt deze werkgever oplossingen om op afstand te meten, melden, loggen en aansturen, ook op plaatsen zonder stroomvoorziening. Onze producten worden gekarakteriseerd door flexibiliteit in de configuratie, betrouwbaarheid en een extreem laag stroomverbruik. Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel

Bekijk vacature »

Als PHP developer (Symfony) bijdragen aan betere z

Functie Als Medior/Senior PHP developer wordt er een mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed in een team kunt opereren waar kennis wordt gedeeld en er bijvoorbeeld codereviews plaatsvinden. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden geactualiseerd.

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

As a Senior PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible and you choach other colleagues on the hard and soft skills. How do I become a Senior PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the

Bekijk vacature »

Back-end Programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een ambitieuze werkgever in de regio van Breda zijn wij op zoek naar een Back-end programmeur met affiniteit met C#.NET, SQL en MS Access. Samen met team bestaand uit ware ICT professionals ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Belangrijk is dat je kennis of ervaring hebt van C#.NET en SQL. Je toont een flexibele en sociale houding naar klanten toe. Je denkt in nieuwe mogelijkheden & gaat graag de uitdaging aan. Bedrijfsprofiel De

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

SQL developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de omgeving van Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL ontwikkelaar. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt er als volgt uit te zien: Het ontwerpen en implementeren van databaseschema's: Je bent in staat om een database te ontwerpen en de structuur van tabellen, relaties, indexen en andere objecten te definiëren; Het schrijven van complexe SQL-query's: Je kunt complexe query's schrijven om gegevens uit de database

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

Software developer (PHP) - Utrecht centrum

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

APEX Ontwikkelaar in een team van Oracle Developer

Bedrijfsomschrijving Wij zijn op zoek naar een APEX Ontwikkelaar om onze opdrachtgever in Den Haag te versterken. In deze rol zul je verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen en onderhouden van de front-end van onze applicaties met behulp van Oracle Application Express (APEX). Je werkt aan zowel inhouse als externe projecten. De sfeer binnen het Oracle team is gemoedelijk en men probeert elkaar te helpen én van elkaar te leren. Zo ontstaat er een prettige en plezierige werksfeer waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Er wordt gewerkt met de meest nieuwe technologieën waardoor je kennis up-to-date blijft. Het bedrijf

Bekijk vacature »

Java Front-end Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten in Java met tools als Springboot, MS SQL Server (T-SQL) en JavaScript; Het onderhouden van de (web-)applicaties binnen een complexe omgeving; Werken aan de migratie van een monolithisch systeem naar een architectuur gebaseerd op Kubernetes; Code reviews met collega's en actieve kennisuitdelingsessies voeren; Het uitvoeren van unit- en systeemtests Experimenteren met nieuwe tools en technieken. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2

John De Zon

John De Zon

05/09/2015 20:15:49
Quote Anchor link
Dank je Eddy, ik zal dat zeker overwegen. Maar de veiligheid is momenteel mijn prioriteit.
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 02:52:51
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

05/09/2015 20:58:24
Quote Anchor link
- ik zie nog steeds geen character encoding aanduidingen, maar mogelijk vallen deze buiten het script; stel je deze wel expliciet in bij het maken van een connectie met je database (met een _set_charset() functie)? geef je ook het HTML-document een charset-indicatie via een header?

- je kopieert een heleboel variabelen, dit vertroebelt de leesbaarheid; hoe simpeler een script, hoe overzichtelijker (en daarmee veiliger) deze meestal is

- het is beter om dit te doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if (goede situatie) {
    // doe dingen
} else {
    // maak bezwaar
}
?>

in plaats van dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if (niet goede situatie) {
    // maak bezwaar
} else {
    // doe dingen
}
?>

Omdat een ontkenning van "niet goede situatie" niet per definitie een "goede situatie" impliceert.

concreet in jouw geval:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if (count($errors) == 0) {
    // verwerk input
} else {
    // foutafhandeling
}
?>

En dus niet andersom.
 
John De Zon

John De Zon

07/09/2015 18:14:45
Quote Anchor link
Thomas van den Heuvel op 05/09/2015 20:58:24:
- je kopieert een heleboel variabelen, dit vertroebelt de leesbaarheid; hoe simpeler een script, hoe overzichtelijker (en daarmee veiliger) deze meestal is

Bedoel je met het kopiëren van variabelen dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
    $fname
= @$_POST['fname'];
    $lname = @$_POST['lname'];
    $uname = @$_POST['uname'];
    $email = @$_POST['email'];
    $password = @$_POST['password'];
    $checkbox = @$_POST['checkbox'];
?>


Moet ik dat dan weghalen en overal dit doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
    if(trim(@$_POST['fname'])=='') {
        $errors[] = 'U moet uw voornaam invullen';
    }

?>


En wat character encoding betreft: ik weet eigenlijk niet zo goed wat je ermee bedoelt aangezien ik niet super veel van php ken.

Toevoeging op 07/09/2015 18:17:35:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
    $fname = @$_POST['fname'];
    $lname = @$_POST['lname'];
    $uname = @$_POST['uname'];
    $email = @$_POST['email'];
    $password = @$_POST['password'];
    $checkbox = @$_POST['checkbox'];


    $errors = array();

    if(trim($fname)=='') {
        $errors[] = 'U moet uw voornaam invullen';
    }


    if(trim($lname)=='') {
        $errors[] = 'U moet uw achternaam invullen';
    }


    if(trim($uname)=='') {
        $errors[] = 'U moet uw gebruikersnaam invullen';
    }


    if(trim($email)=='') {
        $errors[] = 'U moet uw email invullen';
    }

    
    if (filter_var($email, FILTER_VALIDATE_EMAIL)) {
        
    }
else {
        $errors[] = 'U moet een geldig emailadres invullen';
    }


    if(trim($password)=='') {
        $errors[] = 'U moet uw wachtwoord invullen';
    }
else {
        $password = password_hash($password, PASSWORD_DEFAULT);
    }

    
    if(!isset($checkbox)) {
        $errors[] = 'U moet de richtlijnen accepteren';
    }

    
    if (count($errors) == 0) {
        $sql = "INSERT INTO users (
        id, fname, lname, uname, email, password
        ) VALUES (
        '', '"
. mysqli_real_escape_string($connection, $fname) . "', '" . mysqli_real_escape_string($connection, $lname) . "', '" . mysqli_real_escape_string($connection, $uname) . "', '" . mysqli_real_escape_string($connection, $email) . "', '" . mysqli_real_escape_string($connection, $password) . "'
        )"
;
        if(mysqli_query($connection, $sql)) {
            echo 'Succes!';
        }
else {
            echo "Error: " . $sql . "<br>" . mysqli_error($connection);
        }
    }
else {
        $err = true;
    }
}

?>
Gewijzigd op 07/09/2015 18:15:35 door John De Zon
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/09/2015 18:19:29
Quote Anchor link
Ja, dat wordt er bedoeld met het onnodig kopieëren van variabelen. Je kan die $_POST variabelen namelijk prima gebruiken. De '@' moet wel weg, dat is vies want je moet juist geen foutmeldingen onderdrukken. In je .htaccess kan je dit voor 'live' website in 'productie' netjes afvangen en loggen.

De karakter-encoding houdt in welke tekenreeks-encoding je gebruikt. Dit is vaak UTF-8, maar oudere scripts gebruiken vaak ISO-8859-1.

Zie ook: http://www.pfz.nl/wiki/charactersets/
 
John De Zon

John De Zon

07/09/2015 18:34:01
Quote Anchor link
Character encoding: OK
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<meta charset="utf-8" />

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
mysqli_set_charset($connection, "utf8");
?>


Code is in mijn vorige post ook geüpdatet.
Wat kan ik nog aan deze code verbeteren?

Alvast bedankt voor alle hulp!
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

07/09/2015 19:55:51
Quote Anchor link
Hoe zien je tabellen er uit (welke charsets hebben de gebruikte tabellen en kolommen)?

En zat er al data in deze tabellen? Die data wordt nu niet meer goed ge-encodeerd opgehaald omdat je je connectie-charset hebt veranderd.
 
John De Zon

John De Zon

07/09/2015 20:13:51
Quote Anchor link
Er is nog geen tabel aangemaakt.

Toevoeging op 07/09/2015 21:29:32:

Zijn er nog dingen die ik moet verbeteren of mag ik deze code veilig noemen?
 
John De Zon

John De Zon

13/09/2015 13:12:52
Quote Anchor link
bump
 
Eddy E

Eddy E

13/09/2015 13:35:56
Quote Anchor link
Ik zie er geen problemen in.
Maar gooi het eens (in een afgeschermde omgeving) online en ga eens testen wat voor rottigheid je kan uitvoeren.
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.