Stom checkbox probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Oracle Developer / PL SQL

Dit ga je doen Software ontwikkeling aan een internationaal gebruikt pakket; Werken met technieken als Oracle 19c, Toad, PL/SQL, Oracle Forms, Reports en Designer; Meedraaien in internationale projecten; Meedenken over technisch en functioneel ontwerp; Samenwerken met collega's als Informatie Analisten, Testers en Release Managers; Soms wensen en eisen afstemmen met de business. Hier ga je werken Onze klant, een internationaal bekend bedrijf dat essentiële producten maakt waar iedereen graag gebruik van maakt, zoekt versterking in het Software Development team. Samen met 3 developers, een release manager, een informatie analist en 3 testers werk jij aan een systeem waarmee complexe producten

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer Games

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met hardware en wil jij kleuren binnen een Qt framework? Spreek jij de talen C en of C ++? Dan ben ik wellicht opzoek naar jou! Voor een super gave opdrachtgever in omgeving Delft is er namelijk plek voor een nieuwe kracht! Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke game industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen en buitenland? Je zult in een team, samen met vier ontwikkelaars, de mooiste

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar een ontwikkelaar ter versterking van het huidige developers team. Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Remote - Front-end Angular developer

Functie The IT team currently consists of the IT Manager, 2 back-end developers, 1 full-stack developer, 1 designer, and a DevOps engineer. They are currently looking for an experienced Front-end developer who will work autonomously and in a disciplined manner, being the only developer working on their Front-end applications at the start. They do have the ambition to find a second developer soon, who you will then be able to supervise. You will be working on the further development of their existing UI in Angular. But also developing a mobile app. They place great value on User Experience and opt

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je werkt mee aan de migratie naar .NET 6; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Zij zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

Front-end developer gezocht

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Hilversum! Voor een leuk bedrijf in de omgeving van Hilversum zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. Ben jij iemand die graag aan verschillende projecten werkt en het ook leuk vindt om bij klanten op bezoek te gaan? Dan ben jij de perfecte kandidaat! Deze functie is erg divers, je moet dus goed kunnen schakelen. Je komt te werken in een klein team van developers. Binnen het bedrijf hangt er een gemoedelijke informele

Bekijk vacature »

Medior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging graag met

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. 50% van jullie werkzaamheden is maatwerk en de overige 50% is

Bekijk vacature »

Ervaren PHP ontwikkelaar

Functie Jij als PHP ontwikkelaar komt te werken in een team van 4 andere PHP ontwikkelaars. Je zult je voornamelijk bezig houden met: – Het ontwikkelen van nieuwe features – Doorontwikkelen van de API – Nadenken over de technische infrastructuur – Datakwaliteit Samen met het team ben jij verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van de software en om de positie als marktleider in Europa te behouden. Ze werken volgens SCRUM in 2 wekelijkse sprints, werken met Jira voor alle tickets en communiceren veel via Slack. Eisen • Minimaal 3 jaar ervaring als back end developer • Je hebt affiniteit met

Bekijk vacature »

Informeel bureau zoekt Senior PHP developer

Functie Als senior PHP developer neem je het voortouw in ontwikkeltrajecten en ben je in staat werk uit te leggen aan collega’s om zo je kennis met hen te delen. Je deinst niet terug voor ingewikkelde projecten. Deze zie jij alleen maar als uit uitdaging. Je werkt doorlopend aan klantcases (en hierdoor je klant echt leert kennen), maar toch ben je afwisselend bezig. Dit alles in een vrije en ontspannen werksfeer, met een team van gelijkgestemde. Binnen de development teams werken ze met o.a. PHP, Laravel, React, Node, Elastic, Amazon AWS, JIRA, Solid, Domain-driven-design, Doctrine, Redis, docker, Kubernetes, CI, PHP

Bekijk vacature »

Junior Front end developer Onderwijssoftware

Functie Als Junior front end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van

Bekijk vacature »
Donald Boers

Donald Boers

11/12/2015 09:05:30
Quote Anchor link
Op een website voor scooter onderdelen heb ik op de update pagina voor een onderdeel 5 chekboxen staan met modellen waar dit onderdeel voor geschikt is (komt uit tafel modellen):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php foreach ( $selected_modellen as $model ): ?>
<input name="model_id[]" type="checkbox" value="<?php echo $model['model_id']; ?>">         
<?php endforeach; ?>

Bij het invoeren van de diversen onderdelen heb ik de modellen waarop een onderdeel past, ook gebruikmakend van checkboxen, ingevoerd in een many-to-many tafel (onderdeel_modellen):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
foreach ($model_id as $model)
{
    $this->onderdelen->onderdeel_modellen_toevoegen($onderdeel_id, $model);
}

Deze gegevens haal ik vervolgens ten behoeve van de update pagina uit de database:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
public function get_onderdeel_modellen($onderdeel_id)
{
    $sql = "SELECT *
              FROM onderdeel_modellen
             WHERE onderdeel_id = ?";

    $stmt = $this->pdo->prepare($sql);
    $stmt->execute(array($onderdeel_id));
        
    return $stmt->fetchAll();
}

Waar ik nu mee worstel is hoe ik het juiste aantal checkboxen in de bovenstaande loop gechecked krig op basis van de bovenstaande query. Ik heb een aantal dingen geprobeerd zoals:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input name="model_id[]" type="checkbox" value="<?php echo $model['model_id']; ?>" <?php if ($onderdeel_modellen['model_id'] == $model['model_id']) ?> checked <?php endif; ?>>

Maar ik krijg het niet werkend
Gewijzigd op 11/12/2015 09:07:52 door Donald Boers
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 16:01:30
 
Jan de Laet

Jan de Laet

11/12/2015 09:36:06
Quote Anchor link
Je value is nu $model['model_id'], zou dat niet de 'id' van tabel onderdeel_modellen moeten zijn?
 
Donald Boers

Donald Boers

11/12/2015 10:19:28
Quote Anchor link
Jan de Laet op 11/12/2015 09:36:06:
Je value is nu $model['model_id'], zou dat niet de 'id' van tabel onderdeel_modellen moeten zijn?

Nee alleen de model_id's die in onderdeel_modellen staan en bij het betreffende product horen dienen gecheked te zijn.
Dit is de data in de tafel modellen die ik gebruik voor het genereren van de model checkboxen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
INSERT INTO `modellen` (`model_id`, `model`) VALUES
(1, 'A35'),
(2, 'Flexer'),
(3, 'PackR'),
(4, 'Revival'),
(5, 'Standaard'),
(6, 'Youngster');

en dit is een voorbeeld van data in tafel onderdeel_modellen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
INSERT INTO `onderdeel_modellen` (`id`, `onderdeel_id` `model_id`) VALUES
(7, 1, 213),
(8, 2, 213),
(9, 3, 213);

dus bij product 213 dienen alleen de eerste drie van de totaal zes checkboxen gechecked te zijn.

Maakt dit het wat duidelijker

Toevoeging op 11/12/2015 11:45:07:

Ik heb het geprobeerd met een ingesloten foreach loop:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php foreach ($modellen as $model): ?> // foreach loop voor het genereren van de checkboxen
    <?php
        $checked
= array();
        foreach ($selected_modellen as $selected):
            $checked[] = $selected['model_id'];?>
                    
    <?php endforeach; ?>
    <input name="model_id[]" type="checkbox" value="<?php echo $model['model_id']; ?>" <?php if ($checked == $model['model_id']): ?>checked<?php endif; ?>>
<?php endforeach; ?>

Maar helaas zonder resultaat. Wat zie ik over het hoofd?
Gewijzigd op 11/12/2015 10:24:09 door Donald Boers
 
Max Vaessen

Max Vaessen

11/12/2015 12:57:34
Quote Anchor link
Hi Ronald,

Zou je voor mij eens een opzet van de arrays '$modellen' en '$selected_modellen' kunnen laten zien?
Dan kan ik er even naar kijken.

PS: conventie tip: in het scriptje waar je de input genereert met daarbij of deze selected is of niet, gebruik je veel < ?php. Persoonlijk zou ik alles in 1 < ?php zetten en de input dus printen / echo'en. Dit is on-the-long-run een stuk efficienter omdat de PHP parser niet voor elke regel moet kijken of hij PHP of HTML voorgeschoteld krijgt en opnieuw moet parsen.

Max
Gewijzigd op 11/12/2015 12:59:14 door Max Vaessen
 
Donald Boers

Donald Boers

11/12/2015 13:27:05
Quote Anchor link
Hi Max. Hartelijk dank voor je reactie en tips

//Model modellen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
SELECT model_id
     , model
  FROM modellen


//Model onderdeel_modellen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
SELECT model_id
  FROM onderdeel_modellen
 WHERE onderdeel_id = ?


In de Controller

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$onderdeel_id      = filter_input(INPUT_POST, 'onderdeel_id', FILTER_SANITIZE_NUMBER_INT);
$selected_modellen = $this->artikelen->get_selected_modellen($onderdeel_id);
$modellen          = $this->artikelen->get_modellen_dropdown();


Waarbij $selected_modellen en $modellen uiteraard naar de view gaan. Is dit voldoende info?
Gewijzigd op 11/12/2015 13:29:48 door Donald Boers
 
Jan de Laet

Jan de Laet

11/12/2015 13:41:33
Quote Anchor link
In je reactie van 10:19 lijken mij in de onderdeel_modellen de velden onderdeel_id en model_id omgewisseld.
Bij 213 is onderdeel en 1 is model_id
Gewijzigd op 11/12/2015 13:41:48 door Jan de Laet
 
Max Vaessen

Max Vaessen

11/12/2015 13:42:24
Quote Anchor link
Hoi Donald,

Zou je voor mij eens een print_r(); willen doen van de arrays die je in je controller hebt staan? Dan kan ik de situatie iets gemakkelijker nabootsen, dan op wat uitleg afgaan (foutgevoelig, ook van mijn kant) :)
 
Donald Boers

Donald Boers

11/12/2015 14:39:30
Quote Anchor link
Max Vaessen op 11/12/2015 13:42:24:
Hoi Donald,

Zou je voor mij eens een print_r(); willen doen van de arrays die je in je controller hebt staan? Dan kan ik de situatie iets gemakkelijker nabootsen, dan op wat uitleg afgaan (foutgevoelig, ook van mijn kant) :)

Hoi Max. Ik ben er uit. In de Controller heb ik met de resultaten van de selected_modellen een nieuwe array samengesteld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
$id = array();
foreach ($selected_modellen as $selected)
{
    $id[] =  $selected['model_id'];    
}


en vervolgens de $id array naar de view gestuurd inplaats van $selected_modellen en dan in de view:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php foreach ($modellen as $model): ?>              
    <input name="model_id[]" type="checkbox" value="<?php echo $model['model_id']; ?>" <?php if (in_array($model['model_id'], $id)): ?>checked<?php endif; ?>><?php echo $model['model']; ?>
<?php endforeach; ?>


Hartelijk dank voor je tijd en input. Heeft me reuze geholpen
Gewijzigd op 11/12/2015 14:40:40 door Donald Boers
 
Max Vaessen

Max Vaessen

11/12/2015 14:47:24
Quote Anchor link
Hoi Donald,

Zo veel had ik nog niet gedaan :), maar fijn dat je geholpen bent!

Succes!
Gewijzigd op 11/12/2015 14:47:39 door Max Vaessen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.